Dierenmissies Weekjournaal van 10 december 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met nieuwe hondjes die een baasje zoeken, zijn er weer twee honden gevonden die vlakbij een asiel vast waren gebonden, zien we dat er een boete opgelegd werd voor het achterlaten van een hond in de auto, hebben weer een update van Cros en zien we dat Lizzy haar eigen gang gaat. In de vierkante column heb ik het over een mevrouw die blijkbaar een verdien model hanteert bij het ons ophalen van hondjes die gratis worden aangeboden en in de (on)zin van de week vragen we ons af of baasje niet de werkelijke schuldigen zijn. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieuwe koppies op de site
– Weer twee honden vastgebonden gevonden en aan hun lot overgelaten.
– 250 euro boete voor achterlaten hondje in hete auto

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Bijzondere vriendschap 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Hondjes die het asiel mochten verlaten
– Lizzy kan en mag zichzelf zijn.
– Politie : Kans op vergiftiging van Kerstdecoraties
– Update van Cros
– Berichten van baasjes: Bentley, Ian en Babs, Cooper en Axel
– De 4-kanten column van Ton met: Handel in gratis af te halen hondjes.
– (On)zin van de week: Wanneer gaan ze beseffen waar het echte gevaar vandaan komt ..!!!
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 4 december 2023 

.

Nieuwe koppies.

We hebben weer nieuwe hondjes gekregen die een baasje zoeken en dus een plekje hebben gekregen op onze site.

.

.

Dit is Elia, teefje, geboren  25/06/2015, Hoog: 40 cm (zonder hoofd)Lang: 40 cm, Gewicht: 8 kg. Elia woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief, beetje verlegen bij andere honden maar heeft inmiddels nieuwe hondenvriendjes gemaakt. Ze kan aan de riem lopen en gaat graag met de baas mee op stap. Ze vindt menselijk aandacht heerlijk. Achtergrondinformatie: Elia werd op aandringen van dierenvrienden door de haar eigenaar afgestaan. Haar baasje gaf haar geen aandacht omdat ze ‘te oud’ was. Hij liet haar de hele dag alleen in een kooi zitten.  ​​

.Wilt u meer weten over Elia of de adoptieprocedure mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 06-22225271

.


.

.

Dit is Daimon, reutje, geboren  26/02/2023, Hoog: 40 cm; Lang: 40 cm; Gewicht: 7,3 kg; Daimon woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Zacht en lief karakter, goed met andere honden, loopt goed aan de lijn, is speels met andere honden en met het baasje. Daimon is een toppertje … Achtergrondinformatie: Daimon i s op een avond aangetroffen op straat zonder chip. Hierop is hij naar Elena gebracht.

Wilt u meer weten over Daimon of de adoptieprocedure mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 06-22225271.

.

.

.


.

.

Dit is Strover, reutje, geboren 20/06/2023; Ras: Bodeguero; Gewicht: 7’3 kg, Hoog: 40 cm (zonder hoofd) Lang: 36 cm. Strover woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Strover is lief en grappig. Speels met andere honden, speelt graag met andere hondje en het baasje. Is leergierig en slim. Loopt goed aan de lijn. Is nog echte pup. Achtergrondinformatie: Strover is door zijn baasje achtergelaten op aandringen van dierenvrienden en politie. Hij zat de hele dag vast aan een ketting en aan zijn baasje en kon nooit spelen. Strover zoekt een leuke gezin dat hem helpt om zich verder te ontwikkelen tot een volwassen kereltje.

.

Wilt u meer weten over Strover of de adoptieprocedure mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 06-22225271.

.

.


.

.

Dit is Oku, reutje, geboren 14/02/2018, hoogte 47cm, lengte 50cm, gewicht 12’7 kg. bruin van kleur en heeft een krulstaartje.  Oku woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Oku heeft een lief zacht karakter en is heerlijk aanhalig. Kan prima met andere hondjes en loopt prima aan  de lijn. Hij is in huis rustig en vindt wandelen het einde. Hij is voor mensen erg lief. Achtergrondinformatie: Oku heeft maanden op straat geleefd. Omdat hij een halsband om had dachten mensen dat hij bij een baasje behoorde maar hij is uiteindelijk van de straat gehaald toen duidelijk was dat hij zelf voor zijn eten moest zorgen.

Wilt u meer weten over Oku of de adoptieprocedure mail naar dierenmissies@gmail.com of bel naar 06-22225271.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 5 december 2023  

.

 .

Weer twee honden vastgebonden gevonden en aan hun lot overgelaten.

.

❗ Gevonden! ❗
Wie kent of herkent deze honden? Ze zaten op 2 december samen vastgebonden aan de brievenbus bij onze buren van het asiel. Waarschijnlijk gedumpt want tot op heden heeft de eigenaar zich niet gemeld. ???? Heeft iemand iets gezien in de vroege ochtend van 2 december 2023 wat te maken kan hebben met het achterlaten van de honden aan de Grasbeemd 15 te Helmond dan horen wij dat graag.
Dit kan via info@dierenambulancehelmond.nl of via 0492-513971.

.

 


.

.

Woensdag 6 december 2023 

.

250 Euro boete voor achterlaten van hondje in hete auto

De rechter heeft de veroordeling uitgesproken in een zaak die in juni dit jaar speelde. Een hond in de zomer achterlaten in de auto, ook al lijkt het veilig, is altijd risicovol….. 

Een 48-jarige vrouw uit Amersfoort heeft in juni van dit jaar haar teckel meegenomen naar de Efteling, maar omdat huisdieren niet zijn toegestaan in het park bleef het beestje achter in een veel te warme auto. Dat meldt het AD woensdag. De vrouw moest zich verantwoorden bij de politierechter in Breda, maar laat weten het niet eens te zijn met de bevindingen van de rechter.

“Ik hou ontzettend veel van mijn hondje!”. “Het was bewolkt die dag. De metingen kloppen niet.” Dat zijn de argumenten van de eigenaresse van de hond wanneer ze terecht staat. In de huurauto lag een kussentje voor de roodharige teckel. Ook stond er een bakje water en stonden de ramen op een kier. De verdachte meent dat ze er alles aan heeft gedaan om haar huisdier goed achter te laten. “De buitentemperatuur gaf 16 graden aan. Ik heb daar wel over nagedacht.”

Verlatingsangst

De vrouw ging zelf met een vriend en drie kinderen het park in, maar liet de teckel achter in de auto. “Het beestje thuis laten was geen optie. Ze heeft verlatingsangst, ze blaft constant als ze alleen thuis is”, aldus de vrouw.

Volgens de aanklager is het een verkeerde beslissing geweest om de teckel in de auto te laten. Nadat iemand een melding deed van het dier in de auto, ging de politie kijken. De temperatuur in de auto gaf op twee plekken 33,8 en 48,9 graden aan.

Toch vindt de vrouw dat ze niets verkeerds heeft gedaan. “Ik hou ontzettend veel van mijn hondje. Ik ben juist vaak te overbezorgd. Ik zou haar nooit kwaad doen.”

Toch heeft ze dat wel gedaan, vindt de officier van justitie. “Ik hoor geen goede reden waarom het dier is achtergelaten. De hond had kunnen overlijden.”

De vrouw moet van de politierecht een boete van 250 euro betalen.

.


.

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 7 december 2023

.

Hondjes die het asiel mochten verlaten

Cigüeña

Fiona

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 8 december 2023

.

Lizzy kan en mag zichzelf zijn.

.

lekker rustig lui op de bank op de veranda

We vertelden al eerder dat Lizzy overdag graag op de veranda van het andere chaletje ligt. Ze gaat dan op de bank liggen en neemt ze er haar gemak van. Als we tussen de middag en aan het eind van de middag een pasrondje maken dan roepen we haar. Ze hoort ons wel maar reageert dan niet. Als we vervolgens met de rest de tuin verlaten en het tuinhekje open laten, zien we haar even later schoorvoetend achter ons aan komen. Als ze zich dan bij ons bij de groep voegt dan belonen we haar door hartelijk te begroeten en te knuffelen. Ze heeft dan geen riem of tuigje aan maar dat deert niet want ze zal nimmer iets verkeerds doen. Soms komen we dan een andere wandelaar met hond tegen die ze enthousiast zal begroeten. Ze zal dan proberen te spelen met de andere hond en dat is alleen maar leuk. Vervolgens doet ze keurig haar plasje en kijkt ze naar ons of het niet de hoogste tijd wordt om weer huiswaarts te gaan. Het achter ons aan komen lopen, op haar eigen gekozen moment, lijkt voor haar een soort spelletje en dat mag natuurlijk.  Ach ja, zo hebben ze allemaal hun eigen manier van doen. Maar alles is even anders als Annerie thuis komt van boodschappen doen. Zodra ze haar autootje horen, dan moeten ze allemaal klaar staan om haar welkom te heten.

.

.

.


.

.

Zaterdag 9 december 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 10 december 2023  

.

Update van Cros

.

Deze week kregen we weer een berichtje uit Horn van het Huis van de Dieren waar Esmee met Cros aan de slag is om hem wenselijk gedrag aan te leren jegens honden die hij tegenkomt. Eerder hadden we gezien dat hij een energieke super lieve gezinshond was geworden en prima met onze hondjes overweg kon maar gaande weg protectief gedrag ging vertonen tegen vreemde honden die hij tegenkwam. Hierdoor werd een nieuwe adoptie moeilijk en hebben we besloten Cros naar Huis van de Dieren te laten gaan voor een stukje extra training. Na de eerste twee weken de tijd te hebben gehad om te wennen aan de dagelijkse gang van zaken bij het Huis van de Dieren, startte hij deze week met lessen die het voor hem mogelijk moeten maken om naar een nieuw baasje te gaan. Dit is wat Esmee ons nu berichtte:

“Cros gaat goed vooruit. Afgelopen week hebben we Cros geleerd om op gepaste manier andere honden te benaderen. We zien dat hij steeds meer de andere honden respecteert. Dat goede gedrag konden we nu belonen door hem los te laten bij de andere honden zodat hij volledig zichzelf kan zijn te midden van een hele roedel.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

Bijzondere vriendschap kan zo mooi zijn …

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes….

.

Toon baasje, van Bentley, stuurde hem naar de trimmer …klaar voor een korte vakantie

.

 

 

Als je bij de trimmer ook nog een cadeautje krijgt is het feest compleet.

Zie wat een knappert hij is geworden en dat hij van Toon zijn presentje krijgt.

Klik op de foto om het filmpje te starten..

 

 

.

.

.


.

.

Wim en Vera, baasjes van Ian en Babs, stuurden ons deze foto’s.

.

Hmmm lekker er is wat over vd de pot

Ben erg ongedulig kom op met die hap

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Renske en Maxime, baasjes van Cooper, stuurden de eerste kennismaking van Cooper met de sneeuw. .

.

Hi Ton,

Cooper voor het eerst van zijn leven in de sneeuw.

Jammer dat dit moment zojuist was in het donker….

.

.

Hij is er nog niet helemaal uit over wat hij er van moet vinden . 😆 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ingrid van der Kruijssen-Bijlsma

Ingrid, verloor 6 maanden geleden haar grote vriend Axel

Foto openen
.
.
Hey Ton en Annerie, we zijn 6 maanden zonder Axeltje maar om hem NOOIT te vergeten heb ik een tatoeage van zijn oog .. zijn trouwe oog

“ik ben er zo blij mee, de meeste mensen hebben een poot afdruk maar vond ik te gewoon en aangezien Axel niet gewoon was maar bijzondere lieve hond die niemand kwaad deed daar om deze bijzondere tattoo”

Ik mis hem nog steeds zo erg, Ton dat het nog steeds zeer doet en zo iets heb ik nog nooit gevoeld met me andere huisdieren en ik krijg het niet over mijn hart om Axeltje te vervangen.

 

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

 

.

.

Deze week in de column:

.

Handel in gratis af te halen hondjes.

 

Het is altijd gevaarlijk om hondjes gratis aan te bieden op internet. We hebben hier al meerdere malen voor gewaarschuwd. De mensen die daar op af komen zijn figuren die geen geld over hebben voor een hondjes of misschien geen financiële middelen om een hondje te onderhouden.

In het verleden hadden we al mensen die zogenaamd uit liefde een hondje op kwamen halen maar in werkelijkheid  die honden doorverkochten aan de vivisectie voor dierproeven. Dat wens je natuurlijk geen enkele hond toe.

Nu is er een nieuwe variant opgedoken. Er is een dame die blijkbaar hondjes gratis ophaalt en die dan zelf probeert door te verkopen. Niet zozeer aan de vivisectie (voor zover we weten) maar aan nieuwe baasjes. Tja …

Bekijk de foto van het facebook bericht dat we al diverse malen tegen kwamen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

 

.

.

 

 

Wanneer gaan ze beseffen waar het echte gevaar vandaan komt ..!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 5 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

 

 

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com