Dierenmissies Weekjournaal van 3 december 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een waarschuwing voor de chocolade die in deze tijd overal ligt, kregen we weer een flinke donatie van de kliniek Animo, zijn er zieke hondjes gered bij een fokker, zien we de eerste winterprikken, proberen we de gewoontes van Lizzy te doorgronden, zijn de 2024 vakanties van Arie geboekt, hebben we weer een update van Cros en berichten van baasjes uit het land. In de vierkante column heb ik het over asielzoekers die niet altijd mensen hoeven te zijn en in de (on)zin van de week zien we hoe het baasje het voordoet bij de reparatie van zijn auto. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Chocoladevergiftiging bij honden
– Donatie van Dierenkliniek Animo
– Zieke pups weggehaald bij hardleerse hondenfokker in Heeze-Leende

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Hulp bij de reparatie van de auto
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De eerste prikken van de winter
– Lizzy kan en mag zichzelf zijn.
– Vakanties van Arie geboekt.

– Politie : Nog veel illegale advertenties voor puppy’s
– Update van Cros
– Berichten van baasjes: Mike & Sjors & Millie, Rosie, Ramos
– De 4-kanten column van Ton met: Moeten vluchtelingen altijd mensen zijn?
– (On)zin van de week: Hoe te repareren ?  Goed kijken hoe de baas het doet …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 27 november 2023 

.

Chocolade vergiftiging bij honden

.

Waar veel mensen deze tijd heel gezellig vinden, is december voor huisdieren een gevaarlijke tijd. Vooral honden eten graag de kerstkransjes uit je boom of de chocoladeletter uit je schoen. Maar voor honden en katten is die chocola levensgevaarlijk. Bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, een spoedkliniek, krijgen ze in december wekelijks zo’n 20 honden met chocoladevergiftiging binnen.

Spoeddierenarts Marrit Meesters ziet een duidelijke piek in het aantal dieren met chocoladevergiftiging rond de feestmaand – en rond Pasen nog een keer. “Zondag had ik tijdens mij dienst drie honden die chocola hadden gegeten. Dat is geen uitzondering: we houden daar in deze periode zelfs rekening mee met de inkoop van medicatie.” De spoedkliniek behandelt buiten kantooruren dieren uit een groot deel van Noord-Holland, een deel van Zuid-Holland en een deel van Utrecht.

Topje van de ijsberg

Ook het NVIC, het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum van het UMC Utrecht, krijgt in december en rond Pasen meer meldingen binnen van chocoladevergiftiging bij dieren. Hoeveel dat er precies zijn, kan het centrum niet zeggen, maar in 2022 waren het er op jaarbasis 635. Het centrum wordt gebeld als dierenartsen advies nodig hebben. Waarschijnlijk is het aantal meldingen daar het topje van de ijsberg, omdat de meeste dierenartsen hier vaker mee te maken hebben gehad en weten wat ze moeten doen.

Het probleem: in cacao zit theobromine. Die stof is in zeer grote hoeveelheden schadelijk voor mensen, maar al in een kleine hoeveelheid voor honden – en in een nog kleinere hoeveelheid voor katten. “Katten kunnen zoetigheid niet goed proeven, dus die zijn minder geneigd om chocola te eten”, zegt Meesters.

Speelgoed voor katten

Maar, waarschuwt dierenarts Martin Arens van Dierenkliniek Oudorp in Alkmaar, katten kunnen wel chocola binnenkrijgen omdat ze ermee spelen. “Denk aan die in glitterfolie verpakte chocolaatjes die mensen in de kerstboom hangen. Die zijn voor een kat leuk speelgoed, dus daar bijten ze soms in.”

Honden eten chocola zodra ze de kans krijgen, zeggen de dierenartsen. Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. “Denk dan aan een schaaltje chocoladekruidnoten op tafel. Of een chocoladeletter bij de post terwijl je niet thuis bent – een hond ruikt de chocola en bijt dwars door de verpakking heen”, zegt Arens.

Hoe schadelijk het eten van chocola voor de dieren is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de hond. Arens: “Ik zit nu tussen de honden van de assistente. Een daarvan is een Pomsky, die weegt nog geen 1,5 kilo. Dan is likken aan vier pure chocoladekruidnoten al gevaarlijk. Bij een Deense dog van 60 kilo is dat waarschijnlijk niet direct een probleem.”

Chocoladereep met 97 procent cacao

Ook het soort chocola maakt een groot verschil, zegt Meesters: “Chocolademunten of zo’n ouderwetse koetjesreep hebben nauwelijks cacao, dus daar zal een hond niet snel ziek van worden. Maar een klein stukje van een 97 procent-cacaoreep, zoals je tegenwoordig hebt, kan wel een probleem zijn.”

Een hond die te veel chocola heeft gegeten, wordt eerst hyper, zegt Meesters. “Een hele rustige hond wordt dan ineens heel druk en trilt op zijn pootjes. Als we hem dan nakijken, dan zien we dat hij een te hoge hartslag heeft.” Wat je ook vaak ziet, zegt Arens, is dat honden maagdarmproblemen krijgen. “Als je geluk hebt gaan ze dan uit zichzelf braken. Gebeurt dat niet, dan krijgen ze krampen, buikpijn, gaan ze kreunen. En daarna komen de echte vergiftigingsverschijnselen: dan lopen ze bijvoorbeeld niet meer gecoördineerd. Als het zover is, dan wordt het heel spannend.”

Snel handelen

Dat gebeurt gelukkig niet vaak. Arens maakte als dierenarts in 25 jaar twee keer mee dat een hond een chocoladevergiftiging niet overleefde, en een keer of 20 dat ze echt hun best moesten doen om het dier erdoorheen te trekken. “Maar je moet snel handelen”, zegt Arens. “Als een hond ‘s morgens een chocoladeletter heeft gegeten die op de deurmat was gevallen, en je dat pas aan het eind van de middag ziet als je thuiskomt, dan wordt het spannend.”

Als baasje kun je weinig doen, anders dan het proberen te voorkomen. “Zorg dus dat de hond niet bij de post kan als er chocola in kan zitten – en stuur geen chocola naar iemand die een hond heeft”, zegt Arens. “Zet of hang geen chocola op plekken waar dieren bij kunnen. En wees beducht op kinderen die rondlopen met chocola. Die laten makkelijk iets vallen en dan is de hond er snel bij.”

Zout of waterperoxide

Voorheen gaven hondenbaasjes hun hond zout als ze wisten dat het dier chocola gegeten had. Maar dat raden dierenartsen tegenwoordig niet meer aan. “Dat zou ik alleen nog adviseren als je heel ver weg woont van een dierenarts”, zegt Arens. “99 procent van de honden braakt door zout, en dat is wat je wil. Maar die laatste procent niet, en dan lopen ze een zoutvergiftiging op. Dat risico moet je dus alleen nemen als er geen andere mogelijkheden zijn.”

Dat zegt ook Meesters. “Een methode die in Amerika nog weleens wordt gebruikt, is waterstofperoxide geven. Maar ook dat is niet veilig: de concentratie daarvan is in Nederland te hoog, waardoor een hond neurologische problemen kan krijgen.” Beide dierenartsen adviseren daarom om altijd een dierenarts te bellen als een hond of kat chocola heeft gegeten. Die kan beoordelen of er reden is tot zorg en zo ja, de hond op een veilige manier laten braken en behandelen.

.


.

.

Dinsdag 22 november 2023  

.

Donatie van Dierenkliniek Animo

.

Vorige week maakten we melding dat er een donatie zat aan te komen van de dierenkliniek Animo in  de Den Haag. Deze keer was er weer een aanzienlijke hoeveelheid voer en medicijnen. 

Jolien van Stichting Lamoja heeft, zoals ook andere jaren, de goederen opgehaald en heeft ervoor gezorgd dat deze donatie woensdag nog mee kon op transport naar Spanje.

We danken Dierenkliniek Animo hartelijk voor hun donatie en natuurlijk Jolien van stichting Lamoja voor haar interventie en inzet. TOPPIE !!!!

 

.

 


.

.

Woensdag 23  november 2023 

.

 Zieke pups weggehaald bij hardleerse hondenfokker in Heeze-Leende

Dierenambulance in het centrum van Rotterdam, ter illustratie. Beeld: ANPDierenambulance in het centrum van Rotterdam, ter illustratie. Beeld: ANP

Vijf zieke pups zijn vorige week weggehaald bij een hondenfokker in de Brabantse gemeente Heeze-Leende. De pups, die een kruising zijn van een herdershond met een hazewind, vertoonden tekenen van een ernstige worminfectie, waaronder diarree en bolle buikjes.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) nam de pups in overleg met de rijksdienst RVO in bewaring, meldt RTL Nieuws.

De kosten voor transport, onderdak en medische verzorging worden verhaald op de fokker. Zodra de pups hersteld zijn, zal de opvangorganisatie op zoek gaan naar een nieuw thuis voor hen.

De LID zal de komende tijd regelmatig inspecties uitvoeren en de fokker controleren op het vereiste papierwerk.

Nieuwe eigenaren gezocht

Op het adres bevinden zich nu nog zes volwassen honden en twee pups, die gezond zijn. Zodra de weggehaalde pups weer gezond zijn, zal de opvangorganisatie op zoek gaan naar nieuwe eigenaren voor hen.

.

.


.

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 30 november 2023

.

En toen kregen we de eerste prikken van de winter …

.

.

Gisteravond hadden we de eerste tekenen van de winter.

Het zou gedurende de nacht niet sneeuwen.

Alle vier waren ze wat onwennig in de sneeuw… maar dat zou gauw over zijn.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deze morgen was de sneeuw grotendeels verdwenen en alleen op  de hei was nog wat te vinden.

Flor Lizzy en Botas in alle vroegte op de witte hei

Mia loopt voorop om de boel te verkennen

.

Mia die wat interessants leek te zien werd al gauw gevolgd door Flor, Lizzy en Botas die ook even moesten kijken wat Mia zo interessant vond. …

.

.

.

Al met al kwamen we er, in ieder geval tot vandaag aan toe, er genadig van af en bleef extreme sneeuwval ons bespaard.

.

.


.

.

 

Vrijdag 1 december 2023

.

Lizzy kan en mag zichzelf zijn.

.

Zoals we bij elke hond die bij ons verblijft, proberen we ook bij Lizzy haar gedachten te doorgronden.  Nu ze definitief bij ons is komen wonen is het goed om te begrijpen waarom ze de dingen doet die ze doet…. Ik weet het, het klinkt allemaal wat zweverig maar dat is het niet. Het kunnen voorspellen van gedrag lukt pas echt als je alle tijd hebt om haar te kunnen observeren.  Lizzy was al vaak bij ons geweest voor een vakantie maar die periodes waren te kort om haar gewoontes te kunnen doorgronden. Heel langzaam zien we nu steeds meer van Lizzy en dat is erg leuk. Het waarom is nog niet geheel duidelijk maar omdat ze gedrag herhaald, wordt het wel een beetje voorspelbaar. De truc is om haar nergens toe te dwingen en haar zelf te laten beslissen wat ze moet doen. Natuurlijk kunnen we een beetje sturen door haar te verleiden met lekkere dingen of eten maar voor de rest mag ze alles zelf uitzoeken.  Lizzy is een echt roedeldier dat zich graag laat leiden door wat de anderen voor doen. Maar aan de andere kant weet ze ook prima om zelf de touwtjes in handen te nemen en op strategische plaatsen een plekje in te nemen zodat haar niets zal ontgaan.

Als voorbeeld zullen we een doorsnee dag schetsen.  Als we rond 06.30 uur opstaan dan komt als laatste Lizzy aan gekuierd om iedereen goede morgen te wensen. Zij geeft de voorkeur om in de uitbouw van de kamer de nacht door te brengen. Languit op een kleed of in een kleine mand heeft haar voorkeur terwijl Botas Mia en Flor de liever  om bij ons op de slaapkamer slapen. Alle deuren staan open dus kan iedereen overal gaan liggen… We gaan dan direct de riemen aan doen om uit te gaan. Lizzy doet dan net zo gek als de andere hondjes omdat ze zo laten zien dat ze het fijn vinden om het bos in te gaan. Soms doen we alvast de deur naar buiten open zodat ze even de tuin in kunnen maar meestal wachten ze keurig tot we met z’n allen de tuin uit lopen…

Lizzy is de eerste die gelijk buiten de tuin een plas zal doen. Over de camping naar het bos lopen is een stukje van circa 100 meter. Voordat we daar aankomen zal Lizzy ook al een grote boodschap hebben gedaan. Vlak voor het bos mogen ze allemaal los lopen en zien we dat Lizzy achter de meute aan loopt. We lopen zoveel mogelijk steeds een andere route om het wandelen avontuurlijk te houden. Botas sukkelt in  het bos achteraan en we wachten geregeldop en  zodat hij net te ver achterop raakt. Lizzy, Flor en Mia zijn er niet vies van om ook steeds even een paar meter de kanten in te duiken. Zodra Lizzy door heeft dat we het verste punt hebben bereikt zal ze voorop gaan lopen om zo feilloos de weg naar huis te wijzen. Daar wacht het eten. Zij houdt van pens of lam met rijst. Zoals het steeds de eerste dagen was, was het flink schrokken geblazen maar inmiddels eet ze in alle rust.

.

Zo rond een uur of 10 geeft ze aan dat ze naar buiten wil. We zien haar dan de veranda af gaan en naar de veranda van ons andere chalet lopen waar ze onder het zeil door glipt en ze uit de wind en op de bank gaat liggen. Daar kan ze alles en iedereen in de gaten houden en toch ongestoord een tukkie doen.

Rond twaalf uur gaan we met Botas en Mia een plasrondje maken. Lizzy ligt dan nog steeds op de bank maar ziet ons langs lopen. We roepen haar 1 keer maar wachten niet tot ze op staat. We laten de deur van de tuin open staan en zien dat ze even later achter ons aan komt. Ook zij doet dan haar plasje. De gewoonte is dat er na het middagrondje medicijnen worden uitgedeeld in vleeswaren. Of je nu medicijnen moet krijgen of niet, natuurlijk krijgt iedereen wat carpaccio en runderlever. Zo ook Lizzy die er mooi bij komt staan. Als alles weer rustig is dan wil Lizzy tegen 14.00 uur weer terug naar haar eigen veranda. Daar zal ze zijn tot rond 17.00 uur als we weer naar bos gaan. In tegenstelling tot bij de middagronde zal ze zich dan zelf op tijd melden om mee te gaan.

Na deze wandeling gaat ze mee naar binnen en blijft ze bij ons. Tegen de tijd dat wij zelf gaan eten staat er een bak pens klaar waar Mia, Flor en Lizzy om beurten een paar happen uit nemen.  Botas niet ..

Tegen 22.00 uur gaan we de avondronde lopen. Alle vier zijn ze duidelijk opgewonden en vinden ze het leuk en spannend om het bos in te gaan. Terwijl ze los lopen komen we dan bij een veld aan waar wij ze alle tijd geven om uitgebreid te snuffelen. Af en toe is het Lizzy die het  leuk vindt om daar sprintjes te trekken.  Als we na verloop van tijd naar huis willen gaan dan roepen we ze bij elkaar en lopen al langzaam richting het bospad dat naar huis leidt. Het is aandoenlijk om te zien dat Lizzy steeds zal zorgen dat de hele club, ook de trage Botas, bij elkaar is, voordat zij ons volgt en van het veld af gaat.

Thuis krijgen ze na de nachtrond nog een kleine snack of brokjes uit de hand voordat we gaan slapen.

Dat Lizzy een super lieve en sociale meid is wisten we al. Met elke vreemde hond die we tegen komen wil ze spelen. Het gekke is dat ze dat niet doet met onze eigen hondjes.

Dat ze af en toe ook koppig kan zijn door aan te geven niet meer te willen lopen is ook iets dat bij Lizzy hoort. Dan kan ze gaan liggen en daar blijven wachten tot je weer terug komt. Het lijkt of ze dan iets in de verte hoort waar ze bang van is. Als we dan richting huis lopen staat ze plots weer naast je en hobbelt ze weer mee.  Misschien is ze dus bang iets tegen te komen wat wij niet zien of horen of … heeft ze gewoon geen zin ?!?  Waarom ze dit doet weten we nog niet. Het komt gelukkig slechts zelden voor.

Lizzy heeft sterk roedel instinct. Ze wil samen zijn als er iets gebeurt. Of dat nu bij een plasronde is, een eetmoment of bij het verlaten van een speelveld is …. dan hoor je bij elkaar te zijn …

Waarom Lizzy apart gaat liggen op de veranda van het andere chalet? Vindt ze het te druk in huis ? Vindt ze het te warm ? We weten het nog niet. Daar komen we nog wel achter…

.


.

Vakanties van Arie geboekt.

.

Vandaag kregen we van de baasjes van Ingrid en Inma de definitieve vakanties van Arie doorgegeven voor 2024.

Mooi op tijd zodat zijn vakanties geen probleem zijn.

Kunnen we hem weer lekker verwennen …

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 2 december 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 3 december 2023  

.

Update van Cros

.

Deze week kregen we weer een berichtje uit Horn van het Huis van de Dieren waar Esmee met Cros aan de slag is om hem wenselijk gedrag aan te leren jegens honden die hij tegenkomt. Eerder hadden we gezien dat hij een energieke super lieve gezinshond was geworden en prima met onze hondjes overweg kon maar gaande weg protectief gedrag ging vertonen tegen vreemde honden die hij tegenkwam. Hierdoor werd een nieuwe adoptie moeilijk en hebben we besloten Cros naar Huis van de Dieren te laten gaan voor een stukje extra training. Na de eerste twee weken de tijd te hebben gehad om te wennen aan de dagelijkse gang van zaken bij het Huis van de Dieren, startte hij deze week met lessen die het voor hem mogelijk moeten maken om naar een nieuw baasje te gaan. Dit is wat Esmee ons nu berichtte:

“Cros wandelt dagelijks mee met een grote groep honden. Hij gaat steeds rustiger aan de lijn lopen en went goed aan de lange lijn die hem meer vrijheid maar ook verantwoordelijkheid geeft. We zijn bezig met het aanleren van respect voor de persoonlijke ruimte van de ander en daarmee ook die van hemzelf. Binnenkort starten we met hersenwerk met Cros zodat hij leert zich te ontspannen … work in proces !!”

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

Hulp bij reparatie van de auto.

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes….

.

Linda, baasje van Mike, Sjors en Millie, stuurde ons deze foto’s van hun wandeling in de Amsterdamse natuur … 

.

Tijdens de wandelingen gaan er geregeld gasten mee op pad.

.

.

.

.

.

.

Dat Millie haar energie kwijt moet doet ze door  te rennen. Daar moet ze natuurlijk wel een maatje voor gebruiken die niet uit de roedel van Linda komt want Sjors en Mike vinden af en toe rennen wel leuk maar niet in de mate zoals Millie dat leuk vindt. Dus …!!!!

.

.

De kleine Bennie is niet vies van een spelletje met Millie ook al is die veeeeel groter …

Kaatje is de donkere hond die hieronder zo in beeld komt.
Kaatje is regelmatig te gast bij Linda dus ook een leuk speel- en renmaatje voor Millie …

.

.


.

.

Petra, baasje van Rosie, stuurde dit filmpje dat voor zich spreekt…

Rosie moet ook de filmpjes op de computer in de gaten houden.
Laat dat nou net het filmpje zijn dat in het vorige weekjournaal stond …

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje stuurden deze foto’s van Ramos.

.

Ramos in winter wonderland Drenthe.

En als hij niet in de lens wil kijken, is het magische woord ‘ballen’ de truc.

.

.

Met Ramos en Catootje gaat alles prima.

Cato gaat deze, natte, dagen wat minder vaak mee wandelen.

Maar ach, ze is al 12.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

 

.

.

Deze week in de column:

.

 

Moeten vluchtelingen altijd mensen zijn?
.
Het is de afgelopen dagen druk overleg in Den Haag over de uitgeprocedeerde asielzoekers. Moeten ze nu wel of niet onderdak krijgen. Is de variant bed-brood-bad  zonder dagopvang voldoende of niet? Moeten we voor asielzoekers geen opvangvoorzieningen maken in de regio waar ze vandaan komen of toch maar de reis naar Europa laten maken?
.
Ach we komen hier niet uit want de redenen om je land te ontvluchten is te divers om daarover, van achter je bureautje, een oordeel over te kunnen vellen. Wel is duidelijk dat, als werkelijk het leven op het spel staat, er een grotere bereidheid is om asielanten te helpen. Die categorie asielzoekers zijn dan ook erkend vluchteling omdat hun eigen overheid hen niet kan of wil beschermen.
.
Heeft dit iets te maken met de hondjes die wij proberen te helpen? Is er werkelijk een vergelijking te maken tussen vluchtelingen en onze asielbewoners uit Spanje?
.
Ja waarachtig….!!!!
.
1. Hun overheid biedt geen veiligheid of bescherming.
De honden die in Spanje zonder baasje worden aangetroffen zijn zonder meer vluchtelingen die moeten vrezen voor hun leven. Gedoemd tot een bedelbestaan krijgen ze geen enkele bescherming van hun overheid. Sterker nog.. hun overheid zal er alles aan doen om hen te vernietigen.  Het lijkt zowaar op genocide…
.
2. Hoe stom kan een hond dan ook zijn om te gaan zwerven …
Nou dat ligt niet aan die beestjes maar aan ons ‘mensen’ die hen op straat zetten, uit de auto smijten, over de schutting van het asiel gooien of ze dermate mishandelen dat er gelukkig ‘vrienden’ opstaan die de dieren bevrijden uit de meest erbarmelijke omstandigheden. Het zijn de dierenvrienden die de beestjes opvang bieden in een asiel(zoekerscentrum) zodat ze uit handen blijven van de overheid of andere kwaadwillende individuen.
.
3. Het verblijf in zo’n opvang (AZC) kan alleen maar tijdelijk van aard zijn. Natuurlijk moet er alles aan gedaan worden om die bewoners een veilige toekomst te bieden.
.
4. Mag dat dan ook buiten Spanje zijn?
Natuurlijk worden er hondjes geadopteerd door Spanjaarden maar dat is helaas niet genoeg. Hondjes uit het asiel in Solana of Barcelona gaan ook naar een groepje andere Europese landen. Met trots kunnen we zeggen dat Nederland daar bij hoort..

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Hoe te repareren ?  Goed kijken hoe de baas het doet … 

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 1 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com