Dierenmissies Weekjournaal van 17 december 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het natte weekend, hebben we afscheid moeten nemen van Mia en Lima, hebben we asielverlaters en een kerstdiner voor hondjes, zoeken we nog steeds een nieuw baasje voor senior(a) Bella, zien we dat paarden best tegen kou kunnen mits aan voorwaarden zijn voldaan, hebben we weer een leuke update van Cros uit het Huis van de Dieren in Horn met goede vooruitzichten. In de vierkante column heb ik het over of zwaar vuurwerk wel of niet onder de wapenwet hoort en in de (on)zin van de week vragen we ons af hoe je hond je iets duidelijk kan maken. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Het natte weekend.
– Lizzy kan en mag zichzelf zijn
– Mia is ziek 
– Kerstdiner voor de hond
– Hondjes die het asiel mochten verlaten Fiona en Limon
In Memoriam Lima
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– In Memoriam Mia
– Mia wordt gemist
– Herhaalde oproep om een baasje te vinden voor Bella
– Politie : Paarden in de kou
– Update van Cros met goede nieuws.
– Berichten van baasjes: Guusje, Arie, Anuska & Niebla, Pum en Bowie
– De 4-kanten column van Ton met: Zwaar vuurwerk moet onder de wapenwet vallen Ja of Nee
– (On)zin van de week: Overdrijven maakt de zaak duidelijk …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 10 december 2023

.

Flor

Lizzy

.

Een nat weekend met vier keer per dag natte hondjes in huis is voor ons iets minder

maar de droogwrijfsessies vinden zij heerlijk…

.

.

.

Mia

Botas

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Lizzy kijkt nog even om naar Flor omdat die weer wat achter blijft

Lizzy kan en mag zichzelf zijn.

.

Was Lizzy ooit bang om in het donker te gaan lopen… dat is nu geheel anders geworden… Ze loopt dapper mee in het donker. Tijdens de avondronde lopen we in een ander deel van het bos dan in de ochtend.  De weg naar het bos is het zelfde maar vlak voor het bos steken we dan een flink grasveld over om in het linker gedeelte van het bos te komen waar er een verhoogd veld en een oude crossbaan is. In het rechter  gedeelte is er een heuvelbos en een aangrenzende heide. Hoewel het in de vroege morgen en in de late avond stikdonker is, loopt Lizzy los met ons mee. Wat ik nu mee maakte is weer het andere uiterste.

.

In het donker hun weg vinden met Lizzy voorop

Lizzy geflankeerd door Mia met Botas erachter en linksachter nog net de rode halsband van Flor.

Hebben we in de vroege morgen een flink stuk door het heuvelbos en over de heide gelopen… komen we bij het eerste veld aan en slaat ze de weg in om naar het nachtveld te gaan. Zie de foto links. Hoezo bang in het donker ?!?!

.

Hoe ik ook haar aandacht probeerde te trekken om naar ons toe te komen … ze kuierde op haar gemakje richting het avondveld. Ik moest achter haar aan lopen om haar mee te krijgen naar de weg waar Botas, Mia en Flor nog op ons stonden te wachten. En dat alles in het stikke donker want ze hebben wel een verlichte halsband om maar ik ben de enige die met een zaklantaarn de paden in het bos kan verlichten. Oké ik weet dat honden beter dan mensen in het donker kunnen kijken maar dit was toch wel weer een nieuwe ervaring.

.

Ik had overigens niet bang hoeven te zijn dat ze de weg kwijt zou raken want ze weet blindelings de weg en ze had toch wel snel thuis gekomen omdat daar het eten wachtte… Maar ja ‘samen uit en samen thuis …’

.

.


.

.

Maandag 11 december 2023 

.

Mia is ziek.
.
Afgelopen vrijdagmorgen zagen wat vocht met bloedresten in haar mandje. We konden niet ontdekken waar dat vandaan kwam en gaven er verder geen aandacht aan. Diezelfde avond vonden we Mia met bloed aan haar poot en haar hele snuit. Ze had duidelijk gelikt aan haar poot en haar snuit maar ook toen konden we nergens een wondje ontdekken. Haar poot en haar bekje hebben we met een vergrootglas centimeter voor centimeter onderzocht maar nergens konden we iets van een wondje vinden. We hebben haar schoon gemaakt en omdat we daarna nergens meer rode sporen aantroffen, leek het daarmee over te zijn. Tot hedenochtend toen we merkten dat ze een flinke bal aan haar keel had. Ondanks haar verbloemende lange haren, weten we zeker dat ze dit niet eerder had omdat we haar minstens vier maal per dag daar betasten bij het omdoen van haar tuigje als we gaan wandelen.  Het was voor ons onmiddellijk duidelijk dat we dit aan de dierenarts wilden laten zien. Terug denkend aan de afgelopen dagen was wel opgevallen dat ze meer water dronk en haar vaste koekjesritueel in de avond oversloeg. Niet dat ze de koekjes niet wilde hebben maar omdat ze die vervolgens ergens neerlegde.
Zo gingen we op weg naar de dierenarts waar ze dapper haar beurt afwachtte. Ze bleek 39,9 graden koorts te hebben dat is bijna een graad te hoog. Na een nader fysiek onderzoek en mede gezien de voorgeschiedenis van de afgelopen dagen vermoedde de dokter dat de zwelling werd veroorzaakt door een ontsteking.  Antibiotica zou de oplossing moeten zijn. Een flinke spuit en een kuur van 10 dagen zou haar weer beter moeten maken. Enigszins opgelucht reden weer naar huis maar helemaal gerustgesteld waren we niet. Ze heeft onder haar borst een beginnende zwelling die niet kleiner wordt en haar al jaren durende onverklaarbare haar- en nagelgroei, waardoor ze elke drie maanden bij de dierenarts onder narcose moet om haar nagels te laten knippen, dragen bij aan de ongerustheid. Kortom, we konden nu niet anders dan wachten en zien hoe zij zou reageren op de de antibiotica.
.
.

.

.

Dinsdag 12 december 2023  

.

Mia de volgende morgen.

.

Vanmorgen zagen we dat de bal onder haar keel niet kleiner was geworden en dat een lichte aanraking bij haar al pijnlijk was terwijl gisteren wij en de dierenarts dat bal nog probleemloos konden betasten. Voorts leek dat de zwelling op haar borst iets groter was geworden. Dat laatste kan bedrog zijn maar we houden het wel goed in de gaten. Mochten we van mening zijn dat in de komende dagen dat nog steeds het geval zou zijn dan gaan we voortijdig terug naar de dierenarts. Omdat Mia geen scherpe of harde dingen wil eten hebben we Mia vanmorgen in kleine hapjes een geprakt kadetje met leverpastei gegeven. We weten dat ze daar gek op is en zo konden we daar ook het eerste halve tabletje antibiotica in verbergen. Deze avond konden we haar haar antibiotica geven in kleine stukjes hamburger. Gelukkig is Mia nog wel actief en alert. Mocht het eten op zich wat moeilijk gaan weten we dat ze met haar gewicht wel een kilootje af mag vallen maar liever zien we haar als ‘onbezorgd Hollands welvaren’ zoals ze normaal is.

 .


.

Kerstdiner voor de hond

.

Je hond met kerst weer dezelfde brokjes voorschotelen als de afgelopen 365 dagen? Bij Brouwcafé Kareltje in Heusden moeten ze er niet aan denken. Hier kunnen honden namelijk genieten van een heus driegangen kerstdiner. Onder andere op het menu: stukjes kip van de keurslager.

Het is voor veel hondenbezitters elk jaar met kerst weer een dilemma: gewoon een bak droge brokken of toch iets speciaals? Café-eigenaar Theo van Loon vindt de keuze niet zo moeilijk. Sterker nog, hij haalt alles uit de kast om deze zondag vijftig honden compleet in de watten te leggen.

Kareltje IV

Het menu is tot stand gekomen in samenwerking met zijn hondje Kareltje IV. De trouwe viervoeter heeft namelijk alles mogen voorproeven.

Gelukkig gaf het kritische jurylid zijn zegen en zo kwam het volgende menu tot stand: “Als voorgerecht krijgen ze stukjes cocktailworst met pasta, als hoofdgerecht stukjes kip van de keurslager en haricots verts op een bedje van noedels. Als nagerecht krijgen ze vanille-ijs en suikerwafels”, zegt Van Loon tegen Hart van Nederland.

‘Hondjes centraal’

In principe zijn er geen speciale kledingvoorschriften voor het hondendiner, maar van Loon verwacht wel wat kerstmutsjes te zien tijdens het diner: “Dat gebeurt automatisch. Het zijn erg bevlogen baasjes”. En de baasjes zelf hoeven trouwens ook niet weg te kwijnen van de honger of van de dorst: van de gewone kaart kan gewoon worden besteld. Maar zij krijgen dus geen apart kerstdiner. “De hondjes staan echt centraal”, aldus Van Loon.

 Het gewicht van de honden varieert van 2,5 kilo tot maar liefst 70 kilo. Uiteraard wordt daar ook rekening mee gehouden bij het portioneren.

.

.

 


.

.

Woensdag 13 december 2023 

.

Update Mia

.

Vanmorgen konden we haar medicatie nog geven maar in de avond lukte dat niet meer. Ze heeft duidelijk pijn bij het slikken. We hopen dat het morgen wat beter gaat.

.


.

Hondjes die het asiel mochten verlaten Fiona en Limon

.

Fiona

Limon

.

.

.

.

.

.

.


.

.

IN MEMORIAM LIMA

Vandaag kregen het onderstaande bericht nare nieuws dat Lima was overleden. Op 18 juni 2011 kwam Lima met onze caravan in Nederland aan en mocht ze bij Alexander en Karlijn gaan wonen.

 

Hallo Ton en Annerie,
Vanmiddag is Lima bij ons thuis rustig ingeslapen. Ze had te veel last van Artrose. Met  pijnstilling ging het nog redelijk, maar helaas kon ze vanmorgen niet meer zelfstandig opstaan. In overleg met de dierenarts hebben we haar moeten laten gaan. Gelukkig kon dit gewoon thuis onder de eettafel, waar ze graag lag. Door de wagenziekte wilde we haar geen stress bezorgen in de laatste uurtjes. Euthanasie aan huis was voor haar de beste oplossing. We hebben met veel plezier en genot met haar samengeleefd. 
Veel liefs,  
Karlijn en Alexander 
We wensen Karlijn en Alexander veel sterkte met het verlies van hun Lima die een zo prominente plaats in nam in hun leven.
Zie onderstaande advertentie.
Hun webshop zal per 1 januari ophouden te bestaan.
.

 


.

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 14 december 2023

.

.

.

IN MEMORIAM MIA

Vreselijk nieuws over Mia.

Vanmorgen konden we haar geen medicatie meer geven. Mia wist bijna geen lighouding meer aan te nemen waarbij ze geen pijn had. Ze wilde eerst niet mee uit om haar ochtend plasje te doen. Het aandoen van haar tuigje deed haar pijn waarbij ze het uitgilde. Toen we haar eindelijk zonder tuigje zover konden krijgen dat ze de tuin uit waggelde, was dat na 15 meter al het einde van haar wandeling. We droegen haar terug naar binnen en voelden hoe haar keel nog dikker was geworden en de huid bij haar hals strak stond. Evenzo voelde haar buikje gezwollen en de bult bij haar borstbeen was ook gegroeid. Opnieuw hebben we gelijk overleg gepleegd met de dierenarts en konden we gelijk komen.

.

.

Haar diagnose was duidelijk. Het enige dat ze Mia nog kon bieden was pijnstilling voor een week of twee maar beter kon ze haar niet meer maken. Er was te veel mis in het lichaampje van Mia. We hebben toen besloten Mia niet langer te laten lijden. Op mijn schoot kon ik haar nog lieve woordjes in haar oor fluisteren en zo is ze, zonder stress, in mijn armen in slaap gevallen.

.

Mia heeft net haar prikje gekregen om in slaap te vallen.

Mia al versuft ….

Mia in diepe slaap

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Thuis stonden Botas en Flor op ons te wachten. Mia werd duidelijk gemist tijdens het welkomstritueel. Lizzy had op dat moment nog helemaal niets door. Wat Flor en Botas nu deden, maar normaal nooit doen, is dat ze elkaar opzochten om bij elkaar in de buurt te zijn terwijl ze naar ons tuurden alsof ze meer onheil konden verwachten. Zij verdienden nu ook extra aandacht. 

Mia kwam naar Nederland op 24 juni 2014 en mocht ze bij haar baasje gaan wonen. Helaas kon ze daar niet blijven waardoor ze in oktober 2017 voor goed bij ons kwam wonen. Ons roedeltje bestond toen nog uit Morky, Pichi, Nellie, Botas en Flor waar zij zich probleemloos bij aan sloot.

Wij missen Mia heel erg en zo ook Flor en Botas.

Met dank aan Linda voor Mia’s bidprentje. 

.

.


.

.

Vrijdag 15 december 2023

.

Mia wordt gemist.

.

Het voelt raar als we met de hondjes door het bos wandelen. Mia wordt nog steeds gemist. Zij was onderweg altijd wat ondeugend, beweeglijk, onderzoekend en soms lawaaierig naar alles wat ze zag of tegen kwam. Dat maakte ook de rest van de club Flor, Botas en Lizzy attent en actief. Nu lijkt het nog net of het wandelen een noodzakelijk iets is dat uit plichtsgetrouw wordt uitgevoerd.  We weten dat dit weer anders wordt als ze afgeleid zullen worden door nieuwe indrukken maar op dit moment lijkt hen nog een soort verslagenheid parten te spelen. Dat mag natuurlijk want ook dieren en zeker honden, kennen een rouwperiode. Om dit gedrag te laten zien heb ik twee filmpjes gemaakt van onze vroege ochtendwandeling op het moment dat we vanuit het bos komen en naar huis lopen.  Op één of andere manier lijken ze deze keer helemaal geen haast of trek te hebben in het lekkere eten dat dar op hen staat te wachten. Het was tekenend voor de hele wandeling.

.

.


.

.

Herhaalde oproep om een baasje te vinden voor Bella

.

Ruim tien jaar geleden kwam Bella als pup naar Nederland en kreeg ze hier een warme mand in Haaren (Noord-Brabant). Al na 1 jaar kreeg Bella epilepsie maar dat is gelukkig keurig onder controle en heeft ze al 6 jaar geen enkele aanval meer gehad. Echter, een lichte vorm van dementie en een beginnende staar maakt haar onzeker in een drukke omgeving en heeft bij haar ook wat verlatingsangst doen ontstaan. Het gezin dat tot nu toe voor haar de veilige haven was, werd enkele jaren gelden gezegend met gezinsuitbreiding die voor haar het leven moeilijk maakt. Natuurlijk gaat een gezond gezin gepaard met onverwachtse kindergeluiden die haar bang maken. Kleine kinderen zijn voor haar inmiddels een ware plaag die haar onzekerheid doet toenemen. Naar drukke kinderen, die ze moet passeren bij het uitgaan, zal ze blaffen. Als ze zich opgesloten voelt in een kleine ruimte, waarbij kleine kinderen lawaaierig en met onverwachtse bewegingen op haar af lopen, kan ze van zich af bijten. (zoals vrijwel elke andere hond zou doen). Dit is binnen dit gezin bijna niet te voorkomen. Hierdoor is Bella niet gelukkig meer en in overleg met de huidige baasjes zijn we op zoek naar een nieuw baasje die alle tijd voor haar heeft en een rustige veilige leefomgeving kan bieden.

Dit is wat het huidige baasje over Bella te vertellen heeft.

Wij merken dat Bella bij ons niet meer gelukkig is en dat doet ons erg verdriet. We gunnen haar een mandje waar ze toekomt aan rust en aandacht. Dit is idealiter bij mensen zonder kleine kinderen en die ook veel bij Bella kunnen zijn aangezien ze niet graag alleen thuis is. (Verlatingsangst) Mogelijk een fijne mand bij wat oudere baasjes?

Gegevens van Bella:
Bella is een teefje van 10 jaar oud, 44 cm schofthoogte, ca 17 kg.
Medische gegevens: Beginnend staar in de ogen maar we merken niet dat ze er aanzienlijke zichtbeperking door heeft.
Epilepsie, maar al 6 jaar door een dagelijks pilletje, heeft ze geen aanvallen meer gehad!
Karakter: Bella is een lieve, rustige hond die conflict mijdend gedrag vertoont met een zacht karakter. Je hoeft tegen haar je stem niet te verheffen. Bella heeft haar speelmomenten en dan het liefst met een bal. Ze luistert goed, loopt vaak los mee maar kan ook prima aan de lijn. Ze is opgevoed en kent alle basiscommando’s. Als er vreemde mensen binnen komen zal ze kort een blaf laten horen. Ze is sociaal  met andere honden ongeacht het geslacht.

Mocht u meer willen weten over Bella of een eventuele kennismaking met haar in Haaren (Brabant), neem dan contact op met baasje Noortje door een mailtje te sturen naar Noortje18vg@live.nl

Laten we hopen dat we nog voor het nieuwe jaar een fijne mand voor haar vinden….

.


.

.

Zaterdag 16 december 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 17 december 2023  

.

Update van Cros met goed nieuws

.

Deze week kregen we weer een berichtje uit Horn van het Huis van de Dieren waar Esmee met Cros aan de slag is om hem wenselijk gedrag aan te leren jegens honden die hij tegenkomt. Eerder hadden we gezien dat hij een energieke super lieve gezinshond was geworden en prima met onze hondjes overweg kon maar gaande weg protectief gedrag ging vertonen tegen vreemde honden die hij tegenkwam. Hierdoor werd een nieuwe adoptie moeilijk en hebben we besloten Cros naar Huis van de Dieren te laten gaan voor een stukje extra training. Na de eerste twee weken de tijd te hebben gehad om te wennen aan de dagelijkse gang van zaken bij het Huis van de Dieren, startte hij vorige week met de lessen die het voor hem mogelijk moeten maken om naar een nieuw baasje te gaan.

Vorige week zagen we dat hij geleerd had om op gepaste manier andere honden te benaderen en dat hij andere honden respecteert. Als beloning mocht hij los lopen in de groep zodat hij zichzelf kan zijn te midden van een hele roedel.

Dit is wat Esmee ons nu berichtte:

“Cros gaat weer goed vooruit. Hij is een stuk rustiger geworden in het bijzijn van andere hondjes. Hij heeft een vriendinnetje (Laura).  Laura kan, als zij in conflict raakt gaan bijten  en moet daarom nog een muilkorf dragen. Ze zijn aan elkaar gewaagd en met haar kan hij nog wat ruw spelen. Met andere honden is hij steeds wat voorzichtiger en kalmer en dat ziet er allemaal hartstikke goed uit. Hij is ook wat minder zeg maar ‘buiten zichzelf druk’. Zoals het er nu uitziet zal ik hem begin van het nieuwe jaar ter adoptie aanbieden omdat hij mijns inziens goed plaatsbaar is. De nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat hij in het begin druk zal zijn omdat het voor hem spannend zal zijn. Zij zullen daarvoor even geduld moeten hebben want daarna kalmeert hij wel. Ik denk niet dat Cros een hond is voor een gezin met kinderen. Hij zou er wel goed mee om kunnen gaan maar dat zou hem ook triggeren tot druk gedrag.  Een hond als Cros uit zich door extreme vrolijkheid en druk gedrag te laten zien en dat ziet er wel leuk en gezellig uit maar is in werkelijkheid een signaal dat hij overweldigd is door alles en daardoor te veel spanning krijgt. Het lijkt dus leuk maar eigenlijk is hij dan over zijn toeren want dat is dan wat er gebeurt. We zoeken dus een iets rustiger gezin waar hij ook wordt uitgenodigd om te ontspannen. Dat zal hem op de langere termijn veel beter doen dan een druk gezin met jonge kinderen en een drukke buurt. Voorts zoeken we wel een plek waar mensen actief zijn want hij is een actieve hond die graag dingen doet, speelt en wandelt. Verder dus actieve mensen die hem ook fysiek kunnen handelen omdat hij soms toch wel aan de lijn kan trekken wat hij altijd af en toe zal blijven doen. Een plaats met andere honden kan maar dan moet het wel een goede match zijn en een plek waar hij ook fijn naar buiten kan, een buitengebied, bos of park. Hij gedraag zich verder hartstikke goed: valt niet uit naar ander honden, fietsers, auto’s of brommers dus is hij eigenlijk een hele fijne plaatsbare hond. Nou dat is een beetje hoe we het nu zien Daarom zullen we hem dus in het nieuwe jaar gaan promoten. Tot zover…. “.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

.

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes….

.

Caroline, baasje van Guusje, deelde met ons deze prachtfoto 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Ingrid en Inma, baasjes van Arie, stuurden ons deze foto-kerstgroet. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.


.

.

Danny en Therese, baasjes van Anuska en Niebla, stuurden ons deze kerstgroet-foto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Emily en Germ Henk, baasjes van Pum (broertje van onze Flor), stuurden ons deze update met foto’s 

.

Ja, het gaat goed met ons! Pum wordt natuurlijk een dagje ouder, maar heeft veel baat bij de zeswekelijkse Librela-injectie. Verder zijn we overgestapt naar een hypoallergeen dieet zonder zuivel en granen en dat gaat heel goed! Pum had last van z’n darmen en jeuk, maar dat is nu over. De brokjes die hij nu krijgt, vindt hij geweldig. Hij komt om vijf uur al om eten vragen

Hij kan zo heerlijk kroelen! Sinds kort heeft hij een speciale elektrische deken, heerlijk warm (niet te warm hoor).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, deelden met ons via Facebook dit bericht.

.

Onze mooie lieve Bowie al weer 5 jaar bij ons.

.

.

.

.

.

En Bowie er zeker schitterend uit …!!! Op naar de volgende 5 jaar . !!!

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Deze week in de column: Zwaar vuurwerk moet onder de wapenwet vallen Ja of Nee

.

Als er geen verbod komt op vuurwerk (waar 63 % van alle Nederlanders voor is) laten we dan tenminste de Cobra’s (Illegaal zwaar vuurwerk) laten vallen onder de wapenwet waardoor er zwaarder gestraft kan worden bij het bezit en gebruik ervan. Hieronder leest u wat de stand van zaken is over dit onderwerp en wat info over de Cobra. Mocht ik iemand zien die een Cobra gooit in mijn buurt of bij dieren, dan kan die persoon er op rekenen dat hij zijn zorgverzekering zal moeten aanspreken.

Zwaar illegaal vuurwerk is een wapen en moet dus onder de wapenwet vallen. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Daar werd een motie aangenomen van de VVD waarin het kabinet wordt gevraagd het zwaarste vuurwerk, de zogenoemde F4-categorie, onder de wet wapens en munitie te laten vallen.

De politie vroeg hier al langer om en zal hier ook veel profijt van hebben verwacht het Tweede Kamerlid Ingrid Michon van de VVD: “De politie krijgt namelijk meer mogelijkheden om de illegale knallers als de cobra’s op te sporen want ze mogen dan preventief fouilleren.”

Dat betekent dat als agenten een vermoeden hebben dat iemand met het zware verboden knalvuurwerk rondloopt ze die persoon mogen fouilleren. “En zo kan je voorkomen dat ze ze laten ontploffen. Dus is hen er veel aan gelegen dat het vroegtijdig kan worden opgespoord.”

Veilig

Volgens Michon is de vernietigingskracht van de cobra’s gigantisch. Ze worden volgens haar gebruikt bij voetbalgeweld, demonstraties en bij explosies bij huizen en geldwisselkantoren. “Met een paar cobra’s blaas je een hele pui eruit.”

Extra voordeel van het onder de wapenwet brengen van het zware illegale vuurwerk is dat een burgemeester een pand waar dat vuurwerk is aangetroffen of waar het is ontploft kan sluiten. “Dat moet de burgemeester doen om er voor te zorgen dat de andere mensen die in de straat wonen veilig zijn.”

Signaal

Michon: “Het is heel belangrijk dat we een signaal afgeven dat we cobra’s als een wapen zien. Het wordt gebruikt als een wapen, het is levensgevaarlijk. Dan moet je het ook zo behandelen.”

De verantwoordelijk minister, Yesilgöz van Justitie wilde liever eerst onderzoek naar het onder de wapenwet brengen van de cobra, maar de Kamer nam daar geen genoegen mee. Michon hoopt dat de cobra volgend jaar als wapen kan worden aangepakt.

.

INFO over de Cobra

Een vuurwerkonderzoek in Ommoord leidde agenten dinsdagavond naar een woning aan het Noordeinde in Waddinxveen. Daar lagen zes cobra’s in een emmer met water, omdat de bewoner in de veronderstelling was dat het dan niet meer gevaarlijk zou zijn. Maar juist het water dat wordt opgenomen door het karton in combinatie met het flitspoeder vormt een gas en dat is ontzettend brandbaar, dus levensgevaarlijk. Het flitspoeder in een cobra zorgt als het fout gaat voor een explosieve massa. Dat wil zeggen: als er eentje ontploft, gaan ze allemaal.

Drie woningen zijn ontruimd vanwege het explosiegevaar. Een specialistisch opruimingsteam heeft de cobra’s in antistatische zakken en dozen verpakt en meegenomen. Hierdoor was het gevaar geweken en kon iedereen na ruim 1,5 uur weer veilig naar huis. Het onderzoek loopt nog. De verdachte in Waddinxveen en de aanstichter in Ommoord krijgen later een straf opgelegd; een hoge geldboete of een taakstraf.

.

.

De politie is het spuugzat. De afgelopen tijd wordt er in Breda Noord veel illegaal vuurwerk afgestoken. Om bewustwording te creëren heeft de politie een foto getwitterd van een deel van het vuurwerk dat ze aantroffen: een fles zonnebloemolie – gevuld met benzine – met een cobra eraan vastgeplakt.

Afgelopen weekend zijn er in Breda Noord vijf mensen opgepakt vanwege vuurwerkoverlast. “Er worden bushokjes en containers opgeblazen. De harde knallen zorgen voor veel onrust en een veroorzaken een onveilig gevoel”, vertelt een woordvoerder van de politie

“We hebben een foto van het vuurwerk gedeeld om te laten zien dat het een serieuze zaak is. Als je dit op je auto krijgt is je auto weg.”

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Overdrijven maakt de zaak duidelijk ….

.

.

.

 

Misschien vindt Bruno dat de ronde deze keer iets korter mag zijn … ?!?!

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 5 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com