Dierenmissies Weekjournaal van 24 december 2023 KERSTEDITIE

Beste lezers,

In deze Kersteditie van het weekjournaal beginnen we met het uitspreken van onze dank voor al de lieve berichtjes met medeleven voor het verlies van onze Mia en de enorme hoeveelheid berichtjes met goede wensen voor Kerst en het nieuwe jaar. Blijken honden en zeehondjes niet goed samen te gaan, nemen we afscheid van Solletje, komen er extra regels voor baasjes van gevaarlijke honden, helpen poezen de kerstboom op- en aftuigen, wordt verzocht om het  vuurwerkmanifest te steunen, werd Lizzy privé beveiliger van Botas, slaat de straf voor een dierenbeul nergens op, hebben we een update van Cros en wensen we alle lezers fijne Kerstdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar met de aankondiging dat het volgende weekjournaal zal verschijnen op 7 januari 2024. Deze week hebben we geen column omdat er in het kerstverhaal van 2023 te lezen valt over het hondje Pip en in de (on)zin van de week krijgt Bello een ‘binnentoilet’. Natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Dank voor alle berichtjes
– Zeehondjes door honden gebeten…
– Kennismaken met Mica
– Nieuwe regels voor toekomstige baasjes in de maak
– In Memoriam Sol (Solletje)
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Poezen die de kerstboom inspecteren.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Het vuurwerkmanifest
– Lizzy in een nieuwe rol binnen ons roedeltje.

– Idiote dierenbeul krijgt 60 uur voorwaardelijk taakstraf,… ONBEGRIJPELIJK..
Laatste update van dit jaar van Cros

– Politie : Zorg op tijd voor opvang van je huisdier  voor de wintersportvakantie
– De Beste wensen van Dierenmissies
– Berichten van baasjes: Rosie en Arie
– Het Kerstverhaal van 2023
– (On)zin van de week: ‘Binnentoilet’
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 18 december 2023 

.

.

Hartelijk dank.
.

Beste lezers, vrienden, baasjes, donateurs en belangstellenden,

Het aantal berichtjes van medeleven over het verlies van onze Mia en de beste wensen voor de feestdagen en het nieuwe jaar is dit jaar enorm geweest. Per mail, post, whatsapp, facebook en telefoon bereikten ons een ongekend grote hoeveelheid van lieve berichtjes die we zeer hebben gewaardeerd. Waar we konden hebben we een korte reactie als blijk van onze waardering gestuurd maar het waren er zoveel dat we er ongetwijfeld ook vergeten zullen zijn. We hopen dat jullie ons dat willen vergeven. Natuurlijk wensen we iedereen een fantastisch Kerstfeest en een geweldig 2024. 

.
.

.

.

Dinsdag 19 december 2023  

.

Zeehondjes door honden gebeten…

.

Lekker met de hond op het strand uitwaaien. Wie kent niet dat heerlijke gevoel van vrijheid als je hond op een wijds strand zijn energie kwijt kan door te dollen en te rennen. Ga je naar het stand wees er dan zeker van dat er aan de vloedlijn geen jonge zeehondjes op het strand liggen.

De afgelopen dagen zijn vier zeehondenpups op de stranden van Scheveningen en Kijkduin zwaargewond aangetroffen. De verwondingen zijn opgelopen door beten van loslopende honden, waaronder een golden retriever. Er wordt dringend verzocht om de honden aan de lijn te houden wanneer er een zeehond gespot wordt.

.

.


.

.

Kennismaken met Mica

.

Dit is Mica, teefje, geboren 1/2/2023, gewicht 14 kg,  47 hoog 50 lang. Mica woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Actief en lekker speels, goed met andere honden, houdt van rennen en wandelen. Goed met volwassenen en kinderen. Achtergrondinformatie: Mica was achtergelaten op straat. Daar is ze gevonden en overgebracht naar Elena. De korte speelmomenten die ze heeft in het asiel zijn voor haar natuurlijk onvoldoende want ze is juist een hondje dat opleeft van de speelmomenten met andere hondjes. Daarom hopen we een baasje te vinden die met haar wil wandelen en spelen en haar de kans geeft om met andere hondjes contact te hebben.

 

.

.

.

.


.

.

Woensdag 20 december 2023 

.

Nieuwe regels voor toekomstige baasjes in de maak

.

Bijtgevaarlijke honden moeten verboden worden. Dat vindt demissionair landbouwminister Piet Adema. Hij wil onderzoeken of het mogelijk is om gevaarlijke honden zonder stamboom te verbieden. In Frankrijk geldt al een vergelijkbaar verbod. Adema wil honden met stamboom ontzien omdat op deze honden beter toezicht wordt gehouden. Minister Adema ziet vooral problemen bij honden uit rasgroepen die gefokt zijn op waakzaamheid en zelfstandigheid. Vaak zijn dit grote, sterke honden die met hun krachtige kaken flink kunnen bijten. Wel laat hij weten dat deze honden van nature niet vals of bijtgraag zijn.

Het is volgens Adema belangrijk dat de ouders van nieuwe puppy’s zorgvuldig worden geselecteerd. Ook wil hij dat de dieren goed worden afgericht en dat een passend baasje wordt gevonden. De Raad van Beheer ziet erop toe dat dit goed gaat bij honden met een stamboom, en de minister ziet daarom minder problemen bij deze dieren.

Signalen bijtgedrag

Het probleem ligt voor een groot deel bij de baasjes, zegt Adema. Die herkennen vaak niet de signalen dat honden op het punt staan om te bijten, bijvoorbeeld omdat ze bang of gestrest zijn. Mensen hebben ook regelmatig de verkeerde verwachtingen van hun hond. Zo kan het een probleem worden als iemand die een gezelschapshond zoekt, een herdershond in huis haalt die flink aan het werk gezet wil worden.

Dit soort problemen kunnen volgens Adema worden voorkomen als toekomstige baasjes goed worden voorbereid. De minister wil ze verplichten om van tevoren een theoriecursus te volgen. Hij wil ook de optie onderzoeken om nieuwe hondeneigenaren samen met hun nieuwe huisdier op praktijktraining te sturen.

.

.


.

.

 

.

In Memoriam Sol (Solletje).

.

Solletje doet haar laatste dutje op schoot.

Vandaag kregen we van Gertruud, baasje van Onedin, Penny en Solletje het bericht dat Solletje om 16.00 uur is ingeslapen. Sol mocht op 2 september 2014 naar Nederland komen om bij Gertruud te gaan wonen.  Solletje die altijd uitzinnig blij was als Gertruud thuis kwam, was helemaal op. Ze kreunde onder het leven. Gertruud liet weten: “Ik ben blij dat ze van 2014 tot vandaag bij ons kon zijn. Moeilijk is het wel, maar het kon echt niet anders meer”. Het blijft altijd een moeilijk en emotioneel moment.

Penny

Onedin

Solletje laat haar vriendjes Onedin en Penny achter die samen met Gertruud het verlies en gemis van Solletje moeten verwerken. Onedin en Penny hebben altijd bij Gertruud met haar samen gewoond.

 

.

.

.

 

.


.

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijn

s Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 21 december 2023

.

.

Het vuurwerkmanifest

Er is een flinke lobby gestart voor het behouden van de mogelijk om vuurwerk af te steken en dat we hier niet blij mee zijn spreekt voor zich.

Hierom steunen we het Vuurwerkmanifest

Over het Vuurwerkmanifest

Een te groot aantal mensen loopt letsel door vuurwerk op, tot aan amputaties van vingers, complete handen en blindheid toe. Wij zien in onze praktijk de persoonlijke en maatschappelijke ellende, veroorzaakt door consumentenvuurwerk. En wat te denken van angstige dieren? Katten, vogels en (hulp)honden hebben veel last van vuurwerkstress. Bovendien ontstaat door consumentenvuurwerk heel veel materiële schade aan de persoonlijke en publieke ruimte en gebouwen.

Bovendien zorgt de fijnstof die door vuurwerk in de lucht komt voor een slechte luchtkwaliteit. Benauwdheid, hoesten, kortademigheid of zelfs een longaanval: honderdduizenden mensen met een longziekte beleven een benauwde jaarwisseling vanwege vuurwerk.

Ook het milieu wordt zwaar belast. Zoals het RIVM al in 2014 constateerde, draagt vuurwerk direct bij aan de hoeveelheid plastic in de natuur.

De verhouding is zoek tussen de huidige manier van Oud & Nieuw vieren met consumentenvuurwerk en de vele ongevallen die er het gevolg van zijn.
Daarom vinden wij dat vuurwerk uitsluitend in handen moet zijn van professionals. Met professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van vuurwerk, op een veilige manier. Wij pleiten ervoor dat uiterlijk nu echt in 2023 er een verbod op consumentenvuurwerk komt.

Het Vuurwerkmanifest is in 2014 gestart door het ondertekenen van het Vuurwerkmanifest door het Nederlands Oogheelkundig gezelschap, Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk, VISION 2020 Netherlands, Optometristen Vereniging Nederland, Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, Koninklijke Visio en Stichting Aangepast Lezen.

Alle activiteiten rondom het Vuurwerkmanifest worden sinds die tijd door de oogartsen Tjeerd de Faber en Jan Keunen, oud-verpleegkundige Marjolijn Snouck-Hurgonje, jeugdarts Willemien Boland en communicatieadviseur Maaike van Zuilen gecoördineerd.

Inmiddels wordt het manifest gedragen door meer dan 700.000 particulieren en organisaties.

Als u het deel uit maken van allen die dit manifest ondersteunen ? klik dan op deze link. www.vuurwerkmanifest.nl

.


.

.

Lizzy in een nieuwe rol binnen ons roedeltje.

.

Nadat vorige week Mia is overleden zagen we, stap voor stap, hoe de rol van Lizzy anders werd.  En dan met name tijdens de wandelingen in het bos. Als we in het bos andere honden tegenkwamen was het altijd Mia die blaffend erop af rende, dan 5 meter ervandaan stil bleef staan om te zien of alles veilig was en dan besliste ze of ze voorzichtig kon gaan snuffelen of weg moest rennen. Haar eerste verkenning was altijd voor ons een buffer. Flor was meestal al op veilige afstand omdat zij bang is voor mensen en Botas keek dan de kat uit de boom. De vreemde honden waren immers afgeleid door Mia en zo kon Botas op zijn gemak zijn kansen bekijken en, als er een hond te druk was, op de bluf flink snauwen zodat hij het respect, van de rol als roedelleider, in ere kon houden. Immers waren wij er dan ook bij dus er zou hem niets gebeuren. Nu Botas ouder is geworden en zijn mobiliteit af toe te wensen over laat was die buffer door Mia extra belangrijk voor hem.

Lizzy had altijd al laten zien dat zij een roedeldier is die graag bij de groep hoort. Nu zien we dat zij in de groep een belangrijke rol op zich heeft genomen. Diverse malen was ons opgevallen dat Lizzy bij Botas bleef, die door zijn artrose wat trager loopt en tijdens het wandelen soms wat achterblijft. Als we dan even op hem wachtten zagen we steevast hoe zij hem begeleidde tot hij weer bij ons was gekomen.

Vandaag zagen we hoe Lizzy zich opwierp als beschermer van Botas. Rond 18.00 uur waren we in het bos toen er twee grote honden in het donker op ons af kwamen rennen. Normaliter zou Mia er allang op af gerend zijn en hen, door haar welkomstactie,  op afstand gehouden hebben maar helaas was Mia er nu niet meer. De grote honden hadden geen kwaad in hun zin maar waren veel te onstuimig voor Botas die, zoals gebruikelijk, zijn macho truc uithaalde om die twee tot rust te manen. Die twee begrepen dit verkeerd en vonden het alleen maar een extra aanmoediging… Nog voor ik de grote honden bij Botas weg kon halen greep Lizzy in en sprong ze tussen de honden en Botas in en liet duidelijk, op niet mis te verstane wijze,  merken dat ze niet in de buurt van Botas mochten komen. Op de achtergrond hoorden we hun baasje roepen om ze weer onder appèl te krijgen maar dat lukte pas nadat ze, op aandringen van Lizzy, afstand hadden genomen van Botas. Ik was zeer verbaasd dit gedrag van Lizzy te zien want een lievere en zachtere hond dan Lizzy, kun je je niet voorstellen. Botas gedroeg zich zoals altijd en deed het voorval voorkomen of dat de honden waren afgedropen door zijn optreden. Zijn ego was gered door het koele optreden van Lizzy die nu formeel zijn persoonlijke beveiligere lijkt te zijn geworden. Terwijl we naar huis liepen bleef Lizzy steeds achter om er zeker van te zijn dat er geen honden achter ons aan kwamen. Zie de filmpjes. Dat die twee, zodra we in het bos wandelen, dicht bij elkaar in de buurt blijven, is gewoon aandoenlijk om te zien.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 22 december 2023

.

Idiote dierenbeul krijgt 60 uur voorwaardelijk taakstraf,... ONBEGRIJPELIJK..

Een 22-jarige man uit IJsselstein heeft van de rechter een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur gekregen voor het mishandelen van meerdere dieren. De verdachte deed volgens de rechter “hele rare dingen met dieren”.

Baardagaam

Begin vorig jaar kwam de politie filmpjes tegen van de mishandelingen op de telefoon van een vriend van de verdachte. Daarop zou onder meer te zien zijn hoe de verdachte met een klein wit hondje gooit en een plastic pot over diens kop plaatst. Ook drukte de man een sigarettenpeuk uit op de snavel van een parkiet en slingerde hij een baardagaam rond aan de staart. De man maakte filmpjes van de mishandelingen, die hij vervolgens deelde met anderen. De man zegt zich daar zelf “door drugsgebruik” niets meer van te herinneren. Hij geeft aan dat hij inmiddels geen drugs meer gebruikt en bij zijn grootouders woont.

De officier van justitie eiste een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk tegen de man. Ook mag hij geen dieren meer houden. “Deze weerloze dieren is onherstelbare schade toegebracht”, aldus de aanklager.

De rechter vond een volledig voorwaardelijke straf afdoende en ging niet mee in de eis om de man ook een houdverbod op te leggen.

.


.

.

Laatste update van dit jaar van Cros

.

Met Cros gaat het echt hartstikke goed en ook hij is al helemaal in Kerststemming.

Dit is wat Esmee ons vertelde:

Cros wilde eigenlijk de kerstmuts niet op maar hij is zo braaf dat hij toch maar toe gaf. Hij is wat afgevallen en dat kon hij ook wel hebben. Dat hij met de meeste honden al lekker speelde hadden we al gezien. Hij is dus ook in zijn hele doen een stuk rustiger geworden. We krijgen zo zijn ware aard te zien. Het drukke spelen met zijn vriendinnetje is ook rustiger geworden waardoor hij eigenlijk helemaal klaar is voor een adoptie die we in het nieuwe jaar zullen starten.

.

We hebben gemerkt dat hij zich ook weinig aantrekt van de eerste vuurwerkgeluiden die ons bereiken en dat is helaas niet bij alle honden zo die we hier hebben, dus we vermoeden dat hij geen vuurwerk-angstige hond is.

.

Hij is echt een lieverd die geen enkel kwaad in zich heeft. We zullen nieuwe baasjes wijzen op het feit dat hij bij een adoptie eerst weer wat terugval kan hebben in zijn drukke bewegingen door de spanning en de stress maar dat dit gauw minder zal worden zodra hij de prikkels van zijn verhuizing de baas is. 

Hij is nu eenmaal een beetje labrador lomp en labrador druk … maar zijn lieve karakter maakt dat meer dan goed. 

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 23 december 2023

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 24 december 2023  Kerstavond

.

.

Beste lezers,

Dit is het laatste weekjournaal van 2023. Het volgende weekjournaal verschijnt op 7 januari 2024.

We wensen alle lezers, baasjes, vrijwilligers, donateurs en iedereen die de zwervertjes een warm hart toedragen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2024 toe.

Met groet,

Annerie en Ton

namens het bestuur van Stichting Dierenmissies

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

.

Zie hoe de poezen de de kerstboom inspecteren.

.

.

.


.

.

Berichten van baasjes….

.

Petra, baasje van Rosie, stuurde ons deze update met filmpje van Rosie. 

Hallo Ton,

Het gaat verrassend goed met haar, zelfs zo goed dat we in januari haar gebit nog een keer gaan schoonmaken. Ze had van de zomer veel last van de warmte, maar nu het koeler is wil ze weer graag lopen. De realiteit is natuurlijk wel dat de tumoren groeien en het er ook meer worden. Met de pijnstillers heeft ze geen pijn, ze loopt nooit mank, ze houdt nog erg van eten.

Hier onder is en eerder gemaakt filmpje van hoe Rosie laat zien wat je met een berg houtsnippers moet doen. Die berg ruikt o zo lekker ….

.

.


.

.

Ingrid en Inma, baasjes van Arie, stuurden ons dit filmpje om te laten zien hoe je moet ‘uitwaaien’ …. 

.

.

Met Arie naar het strand van Egmond geweest. Heerlijk.

.

KLIK op de foto ….

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Kerstverhaal van 2023.

.

Dit jaar mocht ik deze zomer al op bezoek bij het baasje  John en zijn hondje Pip. Ik had een tip gekregen om daar eens te gaan horen waarom Pip een bijzonder hondje was.

Pip is een 6 jarig kleine Yorky-mix. Zo’n frummeltje waar je over kunt struikelen als hij tussen je benen loopt.  Uit ervaring weten we dat deze lieverds beweeglijk zijn en dat het terriër-bloed, dat door de aderen stroomt, een zekere felheid kan laten zien.

Met deze wetenschap belde ik aan en werd ik hartelijk ontvangen door baasje John. Pip liet zich duidelijk horen en vroeg direct om aandacht die ik natuurlijk ook aan hem gaf want het bleek een vriendelijk mannetje te zijn met een hoog energieniveau. Ik moest er om lachen want Pip wist goed te laten zien wat hij wilde.

Ik werd naar de kamer geleid en toen ik nog maar net op een fauteuil had plaatsgenomen sprong Pip al van de bank op mijn schoot. Pip was duidelijk niet bang voor vreemde mensen en zijn nieuwsgierigheid was leuk om te ervaren. Nog voor ik de aangeboden kop koffie had gekregen, speurde hij met zijn neus systematisch al mijn zakken  na of er misschien wat lekkers in zat. Dat had ik natuurlijk ook bij me en we waren al snel ‘vriendjes voor het leven’.

John was een boom van een kerel van 45 jaar die op kousenvoeten liep, meerdere tatoeages op de armen en een sportief lichaam had dat liet zien dat hij regelmatig sportte. Ik viel met mijn bescheiden 1,82 in het niet bij John die met kop en schouders boven mij uitstak. Ik stelde me voor hoe het eruit zag als hij Pip uit ging laten.

Ik hoefde niet te vragen hoe dat in zijn werk ging  want zodra John ook had plaatsgenomen zat Pip al op zijn schoot. Toen zei John tegen Pip: ”Ga even netjes zitten”. Hopla en Pip ging netjes naast hem op de bank zitten terwijl hij hem strak aan bleef kijken alsof hij wachtte op een nieuwe opdracht.

John volgde zijn betoog met: “Hij luistert goed hoor, daarom mag hij buiten ook altijd los lopen”.
John vertelde dat hij voor zijn beroep honden trainde tot volwaardige speurhonden maar dat hij privé geen behoefte had aan een grotere hond. Dat kon ik mij voorstellen. Zijn werk gaf hem meer dan voldoende bevrediging en omdat hij wel verknocht was aan hondjes was de keuze voor een klein mirakeltje tijdens zijn vrije tijd verklaard. “Kijk, Pip kan ik overal mee naar toe nemen en we gaan ook altijd samen op vakantie. Ik hou van vliegvakanties en Pip kan dan mee in een tas op schoot”. Nu had ik zelf met het vliegtuig vele malen hondjes uit Spanje gehaald en een klein hondje, zoals Pichi, in een reistas meegenomen op schoot.

“Pip lijkt klein maar hij heeft veel in zijn mars. Ook hij heeft laten zien een goede neus te hebben die meerdere specifieke geuren kan herkennen”.

Daarmee was het gesprek een richting ingegaan waarvoor ik kwam, want ongetwijfeld zou ik nu een heldenverhaal over Pip te horen krijgen.

Toch bleek alles een wat bescheidener karakter te hebben. Er hoefde geen medailles uitgereikt te worden of een bijzonder eerbetoon plaats te vinden. Pip had gedaan wat hij wilde doen… zijn neus gebruiken.

“Drie jaar geleden ging ik met Pip op vakantie. Ik had met Pip een vliegreis naar Cyprus geboekt. We vlogen vanaf Brussel naar Larnaca International Airport waar ik een auto wilde huren naar een appartement in Nicosia.

De vlucht was voorspoedig en zodra we geland waren mocht Pip los lopen door de luchthaven naar de AVIS desk waar we een auto konden huren. Terwijl ik mijn koffer voorttrok hobbelde Pip met me mee en verschillende reizigers vonden het leuk om Pip even te aaien want hij trok zoals gewoon best wel aandacht.

.

Terwijl we door de hal liepen zag ik dat Pip vlak bij de autoverhuurder ineens verstarde en strak voor zich bleef kijken.  Ik wist wat dit betekende. Ik had de voorafgaande weken getraind om naar wapenolie te speuren. Wapenolie wordt gebruikt voor het reinigen en onderhouden van vuurwapens. Omdat er nergens een agent of militair te bekennen viel was ik extra alert want dat betekende dat er ergens een vuurwapen in de buurt was. Ik volgde zijn blik van Pip die strak was gericht op de koffer van een man die voor ons een auto wilde huren. Hierop sommeerde ik Pip om bij me te komen en keek ik om mij heen of ik ergens een beveiliger kon vinden. Nee dus …  Ik pakte mijn telefoon en maakte een foto van de man met de koffer en liep weg van de desk op zoek naar een security-officer die ik natuurlijk zo gauw niet kon vinden. Ik belde toen het alarmnummer 112, dat gelukkig hetzelfde is als in Nederland. In mijn beste Engels probeerde ik uit te leggen dat er een vuurwapen in een koffer van een reiziger op de luchthaven zat en dat ik bij de hoofdingang van de hal stond. Dat was nog niet zo makkelijk want het Engels van de persoon aan de andere kant van de lijn was ook niet optimaal. Dat de boodschap goed was overgekomen bleek toen binnen een minuut een auto voor kwam rijden waar agenten uitstapten. Ik vertelde hen waar ik de  man had gezien en liet hen de foto zien die ik gemaakt had. Toen ze vroegen hoe ik wist dat er een vuurwapen in de koffer zat heb ik gelogen. Ik vertelde hen dat ik dat had gezien…

Ik volgde de agenten door de hal richting  de AVIS balie maar daar was de man inmiddels verdwenen. Pip liep naar de plaats waar de man met de koffer had gestaan en zijn kwispelstaartje verried zijn wens om te speuren. “Pip zoek” was voldoende om hem het spoor te laten volgen die de man had afgelegd. Hij hoefde maar 10 meter in de goede richting te lopen toen we in de verte de man met de koffer al zagen. Hij stond op het punt de hal te verlaten om zijn gehuurde auto op te halen. De agenten liepen ons voorbij en ik zag hoe de man staande werd gehouden. Op een afstandje zag ik dat er in de koffer werd gekeken en dat de man in hechtenis werd genomen.

 

Wij liepen terug naar de AVIS balie en huurden onze auto en zo vervolgden wij onze reis naar ons appartementje in Nicosia.

De volgende dag lag ik onder een parasolletje op een stretcher met Pip op mijn buik toen ik werd gebeld door de politie. Ik had nooit mijn naam gegeven maar mijn telefoontje naar 112 was voor hen voldoende om  contact met me op te nemen. Het was een bedankje voor mijn oplettendheid. Toen we hadden opgehangen gaf ik Pip een dikke knuffel en beloofde voor hem die avond iets extra lekkers klaar te maken. Het werd verder een hele fijne vakantie”.

Ik had mijn verhaal en bedankte John voor zijn leuke en bijzondere verhaal en had nog wat lekkers voor Pip in mijn zak dat hij al lang had gemerkt.

Ik reed terug naar huis en vertelde het verhaal aan Annerie. Ja, ze was het ermee eens … dit zou het Kerstverhaal van 2023 worden.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,9 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

.

.

.

.

.

.

Hee slimmert…

ik krijg ook een binnen toilet 

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december tot en met 5 januari 2024

Mellow van 28 januari en 17 februari 2023

 

.

.

.

.

.

.

.

 

Arie van 10 tot 25 mei 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

 

 

«
»
  • Gertrude

    Wat een mooi in memoriam voor Solletje. Dat doet ons goed. We moesten wel lachen om Lizzy als persoonlijk beveiliger van Botas en genoten van het aandoenlijke kerstverhaal. Vijf sterren voor Pip! Dankjewel Ton & Annerie.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com