Dierenmissies Weekjournaal van 10 maart 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we weer meerdere updates uit het land, hondjes die het asiel mogen verlaten. slimme Turkse studenten met een hart voor zwerfhondjes, een leuk verslag over Coto, weer kandidaatjes in de belangstelling bij potentiele baasjes, gevaarlijke putten en is er weer een broodfokker opgepakt. Natuurlijk is er nog veel meer te lezen maar wees er maar zeker van dat als je dit weekjournaal door hebt genomen dan ben je weer op de hoogte van alle nieuwtjes en is er weer genoeg om over te praten. Lees over de volgende onderwerpen:

– Mickey in de belangstelling
– Turkse studenten ontwikkelen ‘hightec’ speciaal hondenhok voor een prikkie
– Het uitgebreide verslag over Coto

– Leuk filmpje: “Mensen reizen er speciaal voor naar een kuuroord”
– Bolo en Sita in de belangstelling.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Helaas gaat deze adoptie van Mickey niet door.
– De nieuwe geluksvogels die het asiel mogen verlaten
– Waarschuwingen voor illegale waterputten
– Charlo in de belangstelling.
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Bowie en Bentley
– De vierkante column van Ton met : “Weer één broodfokker opgepakt, dieren in veiligheid.”
– De (on)zin van de week gaat over: “Ook in Nederland leven sommige mensen nog in het verleden.”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 4 maart 2019

.

Micky in de belangstelling.
.
Vandaag kregen we een informatieverzoek voor Mickey. Natuurlijk hebben we alle info over Micky en de adoptievoorwaarden toegestuurd en met belangstelling kijken we uit naar de reactie van de familie.

.

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 5 maart 2019

.

Turkse studenten ontwikkelen hightec hondenhok voor een prikkie…
.

Hogeschool studenten in Turkse westelijke provincie Kütahya hebben een hondenhok ontwikkeld voor zwerfhonden dat verwarmd wordt door zonne-energie. Oguz Özgur en Ahmet Ercan Kaya van de Ahmet Yakupoglu Hoge school voor Fine Arts hadden het idee gekregen voor dit project toen ze de zwerfhonden hadden gezien op hun campus bij slechte weersomstandigheden. Nadat ze steun hadden gekregen van hun biologiedocent, zijn ze een hondenhok gaan ontwikkelen die uitgerust werd met zonnecollectoren die de energie omzet naar een mat op de bodem van het hondenhok die de honden warm houdt in alle omstandigheden.

Özgur vertelde: “Ons doel is om te voorkomen dat de dieren het koud krijgen en zo een klein beetje meer comfort krijgen. Het project zal hen warmte geven zelfs tijdens flinke sneeuwval”.

Muzaffer Efe, de biologiedocent en verantwoordelijk voor het project, vertelde  aan Anadolu Agency (AA) dat de studenten het ontwerp hadden gemaakt en alle nodige marterialen bij elkaar verzameld hadden waarbij de totale kosten per hondenhok ongeveer 100 Turkish liras ($19) bedroegen.
Efe zei verder erg trots te zijn op zijn studenten die, wat hem betreft op die manier ‘humaniteit’ hebben toegevoegd aan een project wat in zijn ogen het belangrijkste aspect is.

 

 

 


.

Woensdag 6 maart 2019
.

Het uitgebreide verslag over Coto

Van Marjan en Jordi kregen we het volgende erg leuke verhaal over Coto.

Wat is hij toch een fantastisch leuk en lief dier en wat zijn we trots op en blij met hem.
Hij begint echt tot leven te komen nu en we zien hem met volle tuigen steeds meer gaan genieten.
Het lijkt wel of hij steeds jonger wordt en speelser ook af en toe met ondeugende streken maar prima in de hand te houden al kost dat soms moeite hij kan zo lekker dommig kijken en is het ook fijn dat hij zo los komt.

Groetjes,
Marian en Jordi

Het vervolg verhaal van Coto

Ben ik toch al weer 1 maand in Nederland ‘time flies when you have fun’ en naar mijn zin heb ik het zeker. Alleen die regen he dat vind ik dus helemaal niets nee ook niet als ik mee uit mag … ben toch geen zeehond brrr.
Ik begin al een beetje te spelen met een touw en daag mijn meiden ook uit. Daar moesten ze wel even aan wennen want soms ben ik best lomp en ze zijn nou eenmaal kleiner dan ik maar het gaat steeds beter en in het park doen we lekker achter elkaar aan het rennen. Soms ook in de tuin en dat kan ik steeds langer. Begin een betere conditie te krijgen en mijn spieren beginnen te groeien zegt ook de dierenartsassistente. Die vind dat ik er heel goed uit begin te zien. “Gestroomlijnder” zegt ze en al begin ik vet te verliezen ben ik toch zwaarder geworden weeg nu 41 kilo. Tja spieren wegen zwaar maar dat was niet erg en misschien word ik nog wel wat zwaarder want mijn spieren zijn nog niet volgroeid zegt ze. Ik mag nu elke 2 weken op de weegschaal. Vind ik best nog wel een beetje eng ding. Ze vroeg ook aan mijn baas of ik dominanter begon te worden. Hij vond van niet maar dat ik meer een vrolijke hond begon te worden die af en toe Oost Indisch doof is, maar ja dan zie ik andere honden en dan moet ik toch even kennismaken en kijken of ze willen spelen al vinden niet alle mensen dat leuk want die vinden mij nog steeds eng.  Ik kan er toch niets aan doen dat ik groot ben en dat ik een zware blaf heb ! Dat past gewoon bij mij maar ja dan luister ik niet altijd heel snel, maar mijn vrouwtje denkt dat ik mijn pubertijd aan het inhalen ben. Doe soms ook hele ondeugende dingen en dan doe ik heel stiekem dingen uit de keuken pikken die heel lekker ruiken. Bijvoorbeeld bakjes waar iets lekkers in heeft ingezeten of lepels en ik doe dat heel voorzichtig … knap toch !?! Dan doet het vrouwtje haar best om boos op mij te worden en ik maak het haar wel heel moeilijk want ik kijk dan heel onschuldig. Ik mag ook al niet van het bord van mijn baas mee eten… flauw hoor ik lust toch ook graag vlees !!! Nee groente vind ik niet lekker vis weer wel en dat krijgen we morgen jammie.
Ik ben ook al even mee geweest naar de voetbal en toen ben ik dicht bij mijn baas gebleven. Vond het niet eng hoor maar mag niet mee naar de kantine want dan moet ik traplopen en dat vinden ze niet zo`n goed idee dus kwam het vrouwtje me weer ophalen samen met Olly. Die was heel blij om me te zien dus was ik ook blij en liepen we heel stoer dicht naast elkaar weer naar huis. Naar Olly wil ik wel luisteren hoor want ze is de leider van ons allemaal en als ik iets doe wat ze niet goed vind doet ze me even terecht wijzen met een grom maar ik leer ook heel veel van haar en begin zo al een echte huishond te worden. Soms liggen we ook samen op mijn kleed want op die zachte dingen wil ik nog steeds niet liggen. Ik ben ook rustig als het vrouwtje weg gaat en houd Lilly het goed in de gaten wanneer ze weer thuis komt. Die staat achter het gordijn langs te kijken en gaat dan blaffen en ik sta dan altijd vrolijk bij het hek te kijken met de anderen als de deur weer open gaat.
Het gaat echt heel goed met mij ben echt niet meer zo stil, rustig en gelaten. Ze zeggen dat ik weer begin te leven en op te bloeien en soms durf ik al te spelen met de baas. Dat vond ik best spannend in het begin en weet ik ook al een beetje wanneer hij thuis komt en dan gaan we eerst even lekker knuffelen en gek doen en dan mag ik mee uit.
Nu moet ik alleen nog leren om weer in de auto te stappen en dat vind ik dus echt niet leuk. Ja dat ding heeft me naar een leuke plek gebracht en daar wil ik ook wel blijven. Daar voel ik me thuis maar misschien moet ik wel leren vertrouwen dat ik daar ook altijd weer terug kom. De meiden zeggen van wel en met de auto ga je naar leuke plekken waar je lekker kan rennen. Eerst nog maar een beetje aan mijn conditie werken en rustig mijn spieren opbouwen en ik weet al dat ik niet alles gelijk goed hoef te doen dus wie weet durf ik dat over een tijdje wel. Er was zoveel wat ik eerst niet durfde en nu wel …

.

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Mensen reizen daar speciaal voor naar een kuuroord.

en ook honden kunnen er ook van genieten… “

 

 

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 7 maart 2019

hond

Bolo

.

Bolo en Sita in de belangstelling.
.
De familie had interesse voor zowel Bolo als Sita. De vraag van de familie was of Sita bij kleine kinderen kon. Omdat ons inziens Bolo daarvoor iets meer geschikt is hebben we ons daarom in eerste instantie gericht op Bolo als adoptant. Vanzelfsprekend hebben we alle info toegestsuurd en hopen we dat dit gaat lukken.

 


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 8 maart 2019

.

Helaas gaat de adoptie van Mickey niet door
.
We kregen het bericht dat de familie toch afzag van de adoptie van Mickey. Je kunt begrijpen dat de teleurstelling weer groot was. De echtgenoot van het bazinnetje houdt niet van honden met een rugzakje. Juist Mickey is een hond die erg gemakkelijk in omgang is en waarbij we aan het gedrag geen traumatisch verleden kunnen ontdekken. We snapten dan ook niet goed over wat voor rugzakje gesproken werd. Maar je moet er echt allebei achter staan anders heeft een hond geen eerlijke kans om te laten zien dat hij of zij een fantastische makker kan zijn. Bij enige twijfel moet je het dan ook niet doen.
Met vereende krachten wordt er gelijk verder gezocht naar een baasje voor Mickey.

 

.

.

 


..<<advertentie>>

..

.

.

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 9 maart 2019

.
De nieuwe geluksvogels
.
De hondjes die ook binnenkort het asiel mogen verlaten

.

hond

Bessy

hond

Polly

hond

Dinah

.

.

.

.

.

.

hond

Nick

hond.

.

.

.

.

.

.

.


.

Waarschuwing voor illegale waterputten..
.
Wandelt u in Spanje wel eens met de hond buiten de bouwde kom lees dan het volgende.
.
Ik zie u al kijken … waar gaat dit nu weer over ? Zoals velen van u weten uit vele nieuwsbrieven van Dierenmissies van jaren geleden hebben wij veel door Spanje gereisd om met de caravan geadopteerde hondjes te halen die op vervoer naar Nederland wachtten. Onze eigen honden mochten toen ook altijd mee op reis. Gedurende die reizen hebben we op menig camping gestaan langs de kust van Spanje. Wat is er immers niet mooier dan met de hondjes langs het Spaanse strand te kunnen lopen  en door duingebieden te struinen. Dat daar onze hondjes los liepen spreekt vanzelf.

Het is tijdens deze reizen dat we op diverse plaatsen vervallen huisjes tegenkwamen waarvan de schamele resten niet meer dan als ruïnes te kwalificeren waren. Met name de terreinen waar je zulke vervallen bouwwerken treft zijn bloed gevaarlijk omdat je  daar vrijwel altijd oude waterputten hebt. Deze zijn zelden goed afgesloten en vaak deels overgroeid met vegetatie waardoor je ze bijna niet opmerkt.

prospectie gat waarmee naar water wordt gezocht

Mensen zullen voornamelijk op paden lopen maar je hond zal al snuffelend ook door struiken op avontuur gaan. De kans dat hij per ongeluk in zo’n put terecht komt is niet ondenkbaar. Overigens komen gevaarlijke putten in het buitengebied bijna overal voor. Iedereen kan zich de tweejarige peuter Julien herinneren die op in een ruim honderd meter diep prospectiegat, dat een diameter had van 25 centimeter, was gevallen. Dat gat had weken eerder de eigenaar van de finca in Totalán (Málaga) laten boren in een zoektocht naar water. Dit is een gangbare praktijk op het Spaanse platteland. Ondanks dat er een uitgebreide regelgeving voor bestaat, worden veel van die putten illegaal geslagen. Dat bespaart de grondeigenaren veel tijd en dus ook geld.

Illegaal geslagen waterput met een schamele afdekking bedoelt voor irrigatie

Het ministerie van Landbouw heeft in Spanje in 2017 al eens aangegeven dat naar een reële schatting er zo’n miljoen illegale waterputten in Spanje moeten zijn… Waarom ik dit vertel komt door dit nieuwsbericht dat ik tegenkwam op Spanje Vandaag.

IBIZA – Spanje is bezaaid met illegale (en legale) waterputten die in veel gevallen niet correct zijn afgesloten waardoor deze een gevaar zijn voor mens en dier. Uiteraard zit de dood van de tweejarige Julen in Málaga nog vers in het geheugen en ook de dood van een man in Villanueva del Trabuco die tijdens de reddingspoging van zijn hond ook overleed samen met zijn trouwe viervoeter.

waterput waarin 72 jarige vrouw was gevallen

Gelukkig loopt het ook wel eens goed af en kunnen reddingswerkers zoals politieagenten en brandweerlieden op tijd bij een persoon of dier zijn om deze uit de benarde situatie te redden. Dat gebeurde in februari in Sevilla met een 72-jarige vrouw en dit keer op Ibiza met een hond.

Op het Balearen eiland wisten agenten van de lokale politie samen met de brandweer in Sant Josep nabij de Playa de Compte een hond te redden. Het gaat in dit geval om Titola, zoals de hond heet. Zij was in een put terecht gekomen en kon daar niet meer zelf uit komen. Ook deze put was niet afgesloten dus er had net zo goed een persoon in kunnen vallen.
Terwijl Titola bijkomt van de schrik gaat de politie door met het zoeken naar waterputten op het eiland Ibiza. Deze worden correct afgesloten en gesignaleerd.

Wat ons betreft een typisch geval van  “Als het kalf verdronken is dempt men de put”. Tja het zal jouw kalf maar zijn…
Nou ja, Ibiza is dus in ieder geval goed bezig…

Wij denken dat de meeste mediterrane landen wel het probleem met de waterputten zullen kennen.

.

.


.

.

Charlo in de belangstelling.

hond

Charlo

 

.

Charlo in de belangstelling.

Vandaag kregen we een informatieaanvraag voor de mooie Charlo. Ook nu hebben we weer alle informatie toegestuurd en wachten in spanning op een reactie van de familie. Wie weet gaat het wel lukken voor Charlo……

.

.

.

.

.


 

.

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 10 maart 2019

.

Met belangstelling kijken we uit naar de komst van Ace die we komende vrijdag op Schiphol mogen verwelkomen. Nu moet Ace nog de laatste dagen van zijn asielleven in de kennel doorbrengen maar dat zal dus vlug verleden tijd zijn. Natuurlijk zal van zijn reis weer een verslag gemaakt worden. We zijn ook erg benieuwd hoe hernieuwde kennismaking met Shira zal gaan die hem een jaar geleden voor mocht gaan.

 


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

.
Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Naam besluitfase formaliteiten bloed- medisch reis naar
baasjes onderzoek traject Nederland
.

Ace . . . . afgerond . . . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . afgerond . . . 15 maart 2019

.

.


Nieuwe koppies.

Deze honden zullen komende week een eigen adoptiepagina krijgen.

Alvast meer weten over één van deze kanjers? Mail ons gerust.

.

hond

Dit is Logan, Reu – 7 maanden, 1 week – Kruising – 55 cm, Karakter: Lief sociaal jong en speels

hond

Dit is Tina, Teef – 9 maanden, 2 weken – Kruising – 42 cm. Karakter: lief speels sociaal knuffelig

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Bimba, Teef – 2 jaar, 8 maanden – Duitse Herder – 60 cm Karakter: lief knuffelig sociaal

hond

Dit is Kenno, Reu – 10 jaar, 2 maanden – kruising labrador – 45 cm. Karakter: beetje verlegen lief sociaal Bijzonderheden: leishmania

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Boxi, Reu – 2 jaar, 10 maanden – kruising boxer – 57 cm. Karakter: Lief speels sociaal met teven Bijzonderheden: leishmania

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 17 maart 2019.

 

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Robert en Alex, baasjes van Bowie, stuurden deze leuke foto van hun blije vriend. .

.

Bowie op het strand is een echte blije vogel en dat laat hij ook zien..

.

.

.

.

.

.


.

.

Toon, baasje van Bentley, stuurde dit filmpje om te laten zien dat Bentley zich prima kan vermaken met een balletje. 

.

 

.


.

.

.

4-kanten Column van Ton

“Weer één broodfokker opgepakt, dieren in veiligheid.”
.

Beste mensen, help nu eens mee…. Hoe meer mensen opletten of er misstanden plaatsvinden hoe beter. We weten allemaal dat de manschappen van de dierenpolitie een enorm gebrek aan tijd hebben gekregen om hun werk voor dieren te kunnen doen. De kans dat zij zelf op heterdaad aan zullen treffen is te verwaarlozen. Nee opsporingsinstanties moeten het echt hebben van tips… Tips van mensen die niet alleen rondkijken maar ook zien en begrijpen wat in hun omgeving gebeurt. Het is niet erg om een vermoeden van dierenmishandeling of nalatigheid te melden. Laat dan de mensen die daar voor opgeleid zijn maar eens een kijkje gaan nemen. Zo is het ook in Deventer gegaan.  Een eerste controle bij een broodfokker in Deventer, vond plaats eind februari en toen werden al tal van misstanden vastgesteld. Ook had hij niet de benodigde papieren op zak. Dit heeft ertoe geleid dat Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bij hem honderd honden van verschillende rassen weg hebben gehaald.
.
Op www.nu.nl was het volgende bericht te lezen
.
Slechte verzorging
Veel dieren waren er niet goed aan toe. Diverse honden kampten met onverzorgde en ontstoken wonden. Ook hadden dieren pijnlijke heupproblemen, een onverzorgde en vervilte vacht en afwijkende ontlasting. Uit onderzoek van de ontlasting bleek dat er honden zijn die Giardia onder de leden hebben, een erg schadelijke darmparasiet.
De verblijven waren ernstig vervuild en de constructie van de meeste verblijven was niet op orde. Er staken scherpe delen uit waaraan de dieren zich konden verwonden. Ook hing er een sterke ammoniakgeur.
Bang voor mensen
Een tevens ingeschakelde dierdeskundige stelde vast dat het sociale welzijn van alle aanwezige honden zeer slecht was. De honden vertoonden veel stress. Dit bleek uit gedrag als wegkruipen, urineren, braken en afreageren op waterbakken of hekwerk. Bij met name de jonge honden leek geen sprake van enige socialisatie.
Veel honden vertoonden grote angst voor mensen. Het uitlezen van een chip bij de honden was in veel gevallen zelfs niet mogelijk.
.
Dit is dus weer een voorbeeld dat al veel te lang heeft kunnen duren. OK, gelukkig is dat nu afgelopen en zijn de honden in veiligheid gebracht maar HALLO …. de toestand van de honden is niet iets dat in één week is ontstaan. De man had honderd honden. Je kunt mij niet vertellen dat er niemand eerder ooit iets gezien of op zijn minst een vermoeden heeft gehad van dierenmishandeling. Mocht u bang zijn voor represailles van de dader … wees gerust dat uw identiteit geheim gehouden kan worden. U kunt ook anoniem een tip geven. Het mooiste is natuurlijk als u een gedetailleerde beschrijving van de toestand kunt geven maar een filmpje of fotootje doet het ook goed hoor bij de inspectie….. Het maakt niets uit wat u doet als u de kennis maar deelt met andere mensen. Desnoods aan ons….. !!!

.

Dit filmpje van de inbeslagname werd op www.nu.nl getoond.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Ook in Nederland leven sommige mensen nog in het verleden.”

.

.

Nee… we laten dieren toch niet onnodig in de koude regen staan !?!?!
.
Zeker niet een dier die in huis een warme mand hoort te hebben.
.
We zien niet graag honden die de hele dag in weer en wind buiten moeten blijven maar helaas komt dat nog veelvuldig voor in Nederland.
.
Vooral op boerderijen die nog de gebruiken van 100 jaar geleden hanteren …. Gelukkig is dit een uitstervende groep….

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com