Dierenmissies Weekjournaal van 10 mei 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Het zoeken naar een vlucht wordt nog belangrijker. Niet alleen voor Two maar nu ook voor Anuska hebben we een vlucht nodig want ook Anuska heeft een baasje gevonden. In het filmpje laat een dierenarts zien hoe hij het handig vindt om  de teennageltjes van een teckel te knippen. Voorts zien we een flink aantal nieuwe asielbewoners. In de column hebben we het andermaal over middelen tegen vlooien en teken en in de (on)zin van de week hebben we het nu eens over tips voor uw huisdier…  Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Ongekend veelvuldig huiselijk geweld en dierenmishandeling.
– Mag ik even uw aandacht voor Yago 2 en Nash?
– Financiële verantwoording 2019
– Stevie’s World (advertentie)
–AnimalsToday vraagt: “Houdt u ook een oogje in het zeil ?”
– Leuk filmpje: “En nu zijn de rollen omgedraaid”
– Aanhankelijkheid van Diva
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Nieuwe hondjes op de site
– Magno in de belangstelling
– Registratie van uw hond is verplicht
– Berichten van
Hermes, Estela, Nana & Nila, Ranger.
– De vierkante column van Ton met : Toch nog maar even extra info over antivlooien en teken middelen.
– De (on)zin van de week gaat over: “Bericht voor uw huisdier..”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Two

Anuska

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes. Zo is het ook met Two en Anuska die nu de pech hebben dat het net allemaal wat moeilijker is om een geschikte vlucht te krijgen. Dus vliegt u na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van Two en Anuska ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.

.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

.

4 mei dodenherdenking

De week van dag tot dag:

.

Maandag 4 mei 2020

.

Corona toestand in Spanje.
.
Uitkijkend naar een reismogelijkheid voor Two en Anuska volgen we met Argusogen de versoepeling van de Corona maatregelen in Spanje.
Vandaag begint fase 0 van het 4 fasen-plan in de de-escalatie van de noodtoestand naar het ‘nieuwe normaal’ zoals premier Pedro Sánchez het noemt. De de-escalatie bestaat  uit 4 fasen waarvan de eerste fase 0 op 4 mei begint, fase 1 op 11 mei, fase 2 op 25 mei en fase 3 op 8 juni. Deze data zijn niet definitief en kunnen per provincie verschillen aangezien deze afhankelijk zijn van de ontwikkeling wat betreft de corona besmettingen. Over het algemeen moet elke fase zo’n 2 weken duren (behalve fase 0) en moet het 4 fasen-plan rond 22 of eind juni eindigen.
.
Maatregelen fase 0
Hieronder een opsomming van de maatregelen die gelden tijdens fase 0 en deels (met aanpassingen) ook in de daaropvolgende fases.
.
Wandelen, fietsen en sporten
Sinds zaterdag 2 mei is het voor iedereen (tenzij je corona-symptomen hebt of in quarantaine bent) weer toegestaan om naar buiten te gaan. Dat dient wel te gebeuren binnen de volgende tijdsloten:
Tussen 6-10 uur en 20-23 uur mogen personen tussen 14 en 70 jaar wandelen (met zijn tweeën) en sporten (individueel) en fietsen (individueel).
Tussen 10-12 uur en 19-20 uur mogen 70-plussers naar buiten (eventueel met begeleiding indien noodzakelijk).
Tussen 12-19 uur mogen kinderen jonger dan 14 jaar onder begeleiding van één volwassen persoon naar buiten.
In alle gevallen dient men de social distance te respecteren terwijl het dragen van mondkapjes niet verplicht is.
.
Openbaar vervoer
Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer zoals in bussen, treinen, trams, metro’s, taxi’s, vliegtuigen en ferry’s (behalve in een kajuit). Mondkapjes die de mond en neus moeten bedekken worden gratis weggegeven bij de stations en verdeeld in gemeenten.
.
Personenwagens
Vanaf 4 mei is het toegestaan om met meer mensen in personenwagens tot maximaal 9 personen te zitten. Per rij stoelen mogen twee passagiers zitten die onderling een maximale afstand moeten aanhouden. Alle inzittenden moeten verplicht mondkapjes die de mond en neus bedekken dragen.
.
Kleine ondernemingen
Kleine ondernemingen zoals kappers, fysiotherapeuten, tandartsen, kantoren, boekhandels, ijzerwarenwinkels en andere kleine ondernemingen tot 400 m2 mogen weer open maar alleen op afspraak en met slechts één klant per medewerker in het interieur.
Het personeel en de klanten moeten beschermd zijn door plexiglas schermen (indien mogelijk), handschoenen, mondkapjes, desinfecterende gels etc.
65-plussers hebben voorrang tijdens de tijdsloten dat zij naar buiten mogen (tussen 6-10 uur en 20-23 uur en vanaf 70 jaar 10-12 uur en 19-20 uur)
Sanitaire voorzieningen mogen niet gebruikt worden en men dient de winkel of het lokaal regelmatig (minstens 2 keer per dag en 1 keer altijd bij het sluiten) te desinfecteren en schoon te maken.
.
Horeca
Restaurants en bars mogen opengaan maar alleen voor afhaalmaaltijden. Dat kan gebeuren door de maaltijden aan huis te bezorgen of de klanten mogen de maaltijden ophalen. Klanten mogen niet naar binnen en de terrassen blijven tot 11 mei en het interieur tot 25 mei gesloten. Vanaf 11 mei mogen terrassen open met een capaciteit van 50% en vanaf 25 mei mag het interieur open met een capaciteit van 30%.
.
Professionele sporters
Professionele sporters mogen weer gaan trainen maar altijd individueel en dus niet in groepsverband. Er geldt daarbij geen limiet wat betreft afstanden, provincies en tijden. Gehandicapte sporters mogen begeleid worden.
.
Klussen in huis
Vanaf 4 mei is het weer toegestaan dat klusjesmannen binnenshuis gaan klussen. Dat wil zeggen dat vanaf maandag 4 mei tijdens fase 0 de schilders, metselaars, stukadoors, tegelleggers, timmermannen, elektriciens en loodgieters weer aan de slag kunnen. Daarbij is het wel belangrijk dat de klusjesmannen niet in contact kunnen komen met de bewoners van een woning of lokaal.
.
Andere fases
Vanaf fase 1 (11 mei) zullen er meer maatregelen versoepeld worden gevolgd door fase 2 (25 mei) en fase 3 (8 juni). Deze data zijn niet officieel en kunnen eventueel wijzigen afhankelijk van de ontwikkelingen wat betreft de corona besmettingen. Op 22 of eind juni moet Spanje zijn aanbeland in het zogenaamde ‘nieuwe normaal’.

.

LET OP: Premier Sánchez heeft dinsdag niets gezegd over de maatregelen in verband met het toerisme en over wanneer men weer naar Spanje mag en kan reizen. Daarnaast is er niets gezegd over wanneer de grenzen weer opengaan voor personen die niet officieel in Spanje wonen. Wel weet men dat de hotels en andere toeristische accommodaties in Fase 1 (vanaf 11 mei) deels open mogen (behalve de openbare ruimten). Verder weten we nog niet wanneer het toerisme eventueel weer kan opstarten maar in principe moeten de aangekondigde 4 fasen op 22 juni of in iedere geval eind juni eindigen waarna het ‘nieuwe normaal’ zal beginnen. 

.
Omdat we vernomen hebben dat er vermoedelijk een wegtransport zal gaan plaatsvinden door een ervaren vervoerder waar we eerder gebruik van hebben gemaakt, overwegen we daarvan gebruik te maken als dit zou betekenen dat hierdoor Two en Anuska meer dan een maand eerder naar Nederland kunnen komen. Plaats van aankomst zal dan in de buurt van Eindhoven zijn. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte. Wordt vervolgd ….

.


.

5 mei Bevrijdingsdag

.

Dinsdag 5 mei 2020
.

Ongekend veelvuldig huiselijk geweld en dierenmishandeling.
.
Gisteren vernamen we dat er momenteel een ongekende hoeveelheid dierenmishandeling plaatsvindt. Kleine eendenkuikens en kittens worden gebruikt als voetbal, ooievaars die doodgeschoten worden met een luchtbuks, huisdieren die onnodig slaag, schoppen, honger of dorst te verduren hebben. De toename van dierenmishandelingen zou gerelateerd zijn aan de coronamaatregelen die mensen beperken in hun bewegingsvrijheid. Hierdoor vindt er meer huiselijk geweld plaats waarbij niet alleen mensen elkaar wat aandoen maar ook de huisdieren het slachtoffer worden.

.


.

Financieel jaaroverzicht 2019.

Vandaag kregen we van onze penningmeester het financiële jaarverslag toegezonden. Hij heeft weer zijn best gedaan maar hij kon natuurlijk niet voorkomen dat we per 1 januari 2020 toch met circa 1100,-  euro in het rood zijn begonnen aan het nieuwe jaar. Je hebt als stichting nu eenmaal vaste lasten die maandelijks terugkomen. Uit de adoptiebijdrage is een klein percentage bestemd voor de administratieve organisatie. Vijftig adopties per jaar is voor Stichting Dieremissies het ideale aantal adopties voor Dierenmissies. Helaas hebben we dat in 2019 niet gehaald en voor 2020 lijkt dit een utopie.  Gelukkig hebben we trouwe donateurs en helpen de donaties, die we krijgen voor de vakantielogeetjes, en de deelnemers aan de Vriendenloterij die voor Dierenmissies meespelen (zie verder in dit weekjournaal) enorm, waardoor we de eindjes aan elkaar kunnen knopen. We moeten echter rekening houden met de omstandigheden dat door de Corona ellende we niet alle logeetjes zullen gaan ontvangen en dat ook het aantal adopties nu al voor het eerste kwartaal bedroevend laag is. Het resterende tekort zullen we zelf weer aan moeten passen want alleen zo kunnen we altijd gereed staan om de bemiddeling van adoptantjes ter hand te nemen op het moment dat dit wordt verwacht…..

 


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 6 mei 2020.

 

 

.

Mag ik even uw aandacht voor Yago 2 en Nash?
.
Vandaag kregen van Miranda het verzoek om Yago en Nash onder de aandacht te brengen. Zij wonen op een tijdelijke opvangadres en komen van het asiel Torredembarra. Omdat zij een dagje ouder zijn maken we graag ruimte voor een ‘special voor Yago en Nash’. Zij zijn absoluut een toppers dus ….

 

Dit is Yago, reu, geboren 2012, mix herder

 

Yago, kwam op 21 april 2019 in het asiel in Torredembarra maar woont nu sinds februari 2020 in tijdelijke particuliere opvang.

.

Karakter. Yagho is een echte lieverd, rustig, geduldig, loopt prima aan de lijn. Is zeer sociaal en kan met iedereen opschieten.

.

 

Yago is werkelijk een topper die een definitieve baas verdient. Hij past zich overal aan en zo mag hij af en toe mee naar het werk van zijn huidige verzorgster, allemaal zonder problemen. Yago is geen blaffer en is zindelijk. Hij is misschien niet meer de aller jongste hond maar heeft nog vele jaren voor de boeg hoor. Hij is kern gezond dus hoopt hij toch al gauw 14 jaar te worden. Bovendien krijg je ook een zeer stabiele, lieve, rustige hond die gewend is aan een huiselijk leven. Vanzelfsprekend is hij gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Deze kanjer moet echt snel naar een lieve baas die een fijne vriend zoekt.

.

KLIK op één van de foto’s voor een bezoekje aan zijn adoptiepagina waar u meer foto’s en filmpjes kunt zien. .

.

.


.

 

Dit is Nash, reu, geboren 2011, mix herder.

.

Nash, kwam in augustus 2018 in het asiel in Torredembarra en woont daar nu op het grote veld tussen honden van allerlei slag.

.

.

Karakter. Nash is een super hond, rustig, geduldig, loopt heel goed aan de lijn. Erg mensgericht en is zeer sociaal met alle honden.

Nash is werkelijk een tophond die moeiteloos in een gezin past. Persoonlijk denken we dat een gezin met wat oudere kinderen of een echtpaar het beste voor hem zou zijn. Niet dat hij niet met kleine kinderen zou kunnen hoor maar gezien zijn leeftijd is het in een druk lawaaierig gezin misschien niet zo fijn.

.

Hij is nog in voor een spelletje en heeft ook nog heel wat jaartjes voor de boeg om een gezellig en fijne vriend te kunnen zijn. Je hoeft niet je stem te verheffen want hij luistert echt wel. Wie heeft er voor deze schitterende senior een plekje ?????

.

.

KLIK op één van de foto’s voor een bezoekje aan zijn adoptiepagina waar u meer foto’s en filmpjes kunt zien.

.

.

.


.

.

Donderdag 7 mei 2020

.

Aanhankelijkheid van Diva

.
.
Vandaag kregen we het volgende naar en aandoenlijk berichtje van Renske en Maxime.

We hebben vandaag mijn moeder begraven.
Diva week niet van het graf toen ik het aankleedde met bloemen en takken uit de tuin.
Heel bijzonder dat honden je de kracht geven om door te gaan als je zo verdrietig bent..
en dan hebben we nog 5 honden..
Renske en Maxime

We wensen Renske en Maxime heel veel sterkte bij hun verlies…
we weten zeker dat hun hondjes troost zullen bieden….

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“En dan zijn nu de rollen omgedraaid. ..”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 8 mei 2020

AnimalsToday vraagt: “Houdt u ook een oogje in het zeil ?
.
Geweld tegen mensen kan niet, geweld tegen dieren evenmin. Daarom het verzoek om in deze moeilijke tijd ook een oogje in het zeil te houden voor de huisdieren in Nederland. En de vraag om geweld tegen dieren of het vermoeden daarvan te melden bij de politie via 0900-8844, in noodsituaties via 144 van de dierenpolitie. Bij dieren in nood die direct hulp nodig hebben: bel de dichtstbijzijnde dierenambulance.
Er vinden ook zaken plaats die mogelijk door een financiële prikkel gestuurd worden, zoals eierroof. Mensen die daarvan getuige zijn worden ook verzocht om contact op te nemen met de politie. Eierroof en het verstoren van broedende vogels is bij wet verboden.
In bovenstaande gevallen kun je ons ook mailen, mocht je niet in contact willen treden met de politie. Mail ons op redactie@animalstoday.nl. wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek belandt. Stop (huiselijk) geweld tegen mensen en dieren.

 


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 9 mei 2020
.

Nieuwe koppies op de  site

Dit is Travis, Reu – 6 jaar, 4 maanden – Mix – 47 cm . Travis woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Travis is een lieve, sterke hond met een hoog energieniveau . . Travis is een heerlijke hond om mee te werken. Zeer slim en leergierig. Zeer mensgericht en wil graag het… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Phill, Reu – 10 jaar, 4 maanden – Mix dog – 68 cm . Phill woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Phill is een hele rustige meneer. Hij houdt niet van drukke spelletjes maar vindt het heerlijk om geaaid te worden. . .’ . Deze senior zou dolgraag een mand krijgen… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Roc, Reu – geboren juni 2016 – Mix – 53 cm . Roc woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Roc is erg sociaal en kan ook met katten. . Bijzonderheden: Hij woonde bij een familie maar hij moest weg toen bleek dat hij epileptie had. Dat is met medicijnen prima… Lees Verder
..
.
.
.
Dit is Sköll, Reu – 2 jaar, 5 maanden – Mix – 53 cm . Sköll woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: Zacht karakter, lief voor mensen, lijkt om te kunnen gaan met katten. . . Sköll is een heerlijke hond die alles mee heeft. Niet bang en met een stabiel karakter is… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Magno, Reu – geboren januari 2017 – Kruising herder – 55 cm . Magno woont momenteel in een tijdelijk particulier opvanghuis nabij Barcelona. . Karakter: knuffelig lief voor mensen goed met andere honden . Bijzonderheden: Sportieve hond voor mooie wandelingen . . Magno is een topper die een hele fijn gezin verdient waar hij… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Zira, Teef – geboren 2012 – mix . Zira woont momenteel in het asiel nabij Bareclona . Karakter: lief zachtaardig sociaal met andere honden vindt het leuk met de auto mee te gaan . Bijzonderheden: zoekt familie met meerdere honden komt uit een verzamelhuis, heeft altijd met andere honden geleefd. Na dood eigenaresse, heeft… Lees Verder
 .
.
.
.
.
Dit is Luna, Teef – 1 jaar, 5 maanden – Mix Hunterdog – 60 cm . Luna woont momenteel in het asiel nabij Bareclona . Karakter: Luna is een beetje verlegen maar met een snoepje komt zez gauw uit haar schulp en krijgt ze snel vertrouwen. . . Ze is een echte lieverd. Ze kan prima… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Yako, Reu – 2 jaar, 11 maanden – herder mix – 55 cm. . Yako woont momenteel in het asiel nabij Barcelona, . . . . . Karakter: lief knuffelig sociaal met andere honden vrolijk . Bijzonderheden: altijd in tuin gewoond eigenaar overleden . . …. Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Nash, reu, geboren 2011, mix herder. . Nash, kwam in augustus 2018 in het asiel in Torredembarra en woont daar nog steeds. Vanwege zijn super sociale gedrag mag hij op een middenterrein lopen met allerlei soorten en maten honden.  . Karakter. Nash is een echte lieverd, rustig, geduldig, loopt prima goed aan de lijn. Erg mensgericht en is zeer sociaal met alle honden…. Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Yago, reu, geboren 2012, mix herder   Yago, kwam op 21 april 2019 in het asiel in Torredembarra maar woont nu sinds februari 2020 in tijdelijke particuliere opvang. . Karakter. Yagho is een super hond, rustig, geduldig, loopt heel goed aan de lijn. Is zeer sociaal en kan met iedereen opschieten. .  … Lees Verder
.
.
.
.

.


.

Magno in de belangstelling
.

Het leuke is dat we juist vandaag al kunnen melden dat er een familie is die interesse heeft getoond voor Magno.

.

We hebben alle informatie toegestuurd en we duimen voor hem dat de adoptie mag lukken …!!!!
hij verdient het zo ….

.
.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 10 mei 2020
.

Lieve mensen, nu u de week al hebt doorgenomen rest ons u plezier te wensen bij het lezen bij de rest van het weekjournaal en wensen we u ….

 

(Met dank aan Renske en Maxime).

.


.

.

Berichten van..

.

Ronny en Jolanda, baasjes van Nana en Nila, deelden met ons hun vakantiegeluk …
.
Afgelopen weekend zijn wij samen met Nila en Nana gaan varen over de Maas, door de Lithse ham. Hier hebben we een paar nachtjes op de blokhutboot overnacht. Lekker door de natuur gewandeld. In het begin was het allemaal wel wat vreemd om over de loopplank van en op de boot te komen maar op het laatst ging het goed zoals je op het filmpje kan zien.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wilma baasje van, Hermes heeft gelukkig hulp bij het opruimen van het tuinafval

.

.

.

.

.

.

Flink aan het snoeien. Gelukkig heb ik opruimhulp van Hermes

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Jean Pierre, baasje van Estela, deelde met ons deze momenten 

.
Allereerst de fotosessie met de kids…. Estela vindt alles prima…

.

Daarna lekker naar het strand… jippie ..!!!!

.Met een extra vrije dag gaan we naar het bos …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurde ons deze prachtige foto

.

.

“Lekker genieten in het zonnetje…. “.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Toch nog maar even extra info over middelen tegen vlooien en teken. 

.

Veel eigenaren van honden en katten krijgen bij de dierenarts geen bijsluiter mee van teken- en vlooienmiddelen , terwijl dit wel degelijk wettelijk verplicht is. Daarom nogmaals info over anti-parasitaire middelen die veelvuldig gebruikt worden.

.

.
Angst voor enge beestjes verkoopt
Mede door de abnormaal hoge temperaturen van de afgelopen winter, zijn er al weer de eerste meldingen van activiteit van teken. Dierenartsen, dierenwinkels en online winkels zijn zeer actief in het promoten van (giftige) teken- en vlooienmiddelen, omdat dit een aantrekkelijke extra bron van inkomsten is. En angst voor enge beestjes verkoopt nu eenmaal.
.
Teken en vlooienmiddelen – gifstoffen met ernstige bijwerkingen
Dat deze middelen echter helemaal niet zo onschuldig zijn als wel wordt gedacht (en zelfs door dierenartsen wordt beweerd), blijkt wel uit de serieuze bijwerkingen die een groot aantal diereneigenaren ervaren wanneer ze deze middelen bij hun viervoeter toepassen. Bloed braken, bloederige ontlasting, verlies van eetlust, misselijkheid, lusteloosheid, vergiftigingsverschijnselen, epileptische aanvallen, leverfalen, nierfalen, maag-darmontstekingen, inwendige bloedingen, veranderde bloedwaarden, en talloze andere bijwerkingen worden gemeld. Zelfs het overlijden van het huisdier wordt regelmatig gemeld. Een aantal merken teken- en vlooienmiddelen waarvan eigenaren ernstige bijwerkingen melden zijn: Bravecto, Nexgard, Simparica, Credelio, Easecto, Comfortis, Vectra 3D enzovoort….
.
Foto links: Bloederige diarree als gevolg van darmbloedingen. Eén van de vele bijwerkingen die gemeld worden na gebruik van teken- en vlooienmiddelen die zijn gebaseerd op het vergiftigen van de teek of vlo.
.
Dierenarts Karin de Haas: Veel te weinig bijwerkingen worden gemeld
Feit is dat veel dierenartsen ontkennen dat deze middelen, die vreemd genoeg bij het Europees Medicijnen Agentschap geregistreerd staan als “medicatie”, zulke ernstige bijwerkingen kunnen hebben. Eigenaren worden bij klachten over deze middelen vaak niet serieus genomen, en het komt regelmatig voor dat men ‘met een kluitje in het riet’ wordt gestuurd.
.

Karin de Haas, dierenarts, erkent wel dat dit een groot probleem is. Zij vertelde in de TV-uitzending van RADAR over het omstreden teken- en vlooienmiddel Bravecto: “Je krijgt een hond op het spreekuur, en je ziet iets, wat misschien door een geneesmiddel veroorzaakt is. Ik bel ook het bureau voor registratie diergeneesmiddelen niet, ik geef de eigenaar ook niet de opdracht de bijwerking daar te gaan melden.” En ze vervolgt: “Er wordt veel te weinig geregistreerd, er wordt veel te weinig gemeld.”

.
.
Misselijkheid en braken, één van de vele gemelde bijwerkingen van teken- en vlooienmiddelen.
Maar zijn die bijwerkingen wel zo ‘onschuldig’ als door dierenartsen wordt gesuggereerd?
EMA geeft toe: “Onderrapportage inderdaad groot probleem”
Het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) in Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor de registratie van gemelde bijwerkingen, geeft in reactie op kritische vragen van een groep hondenbezitters (op 4 oktober 2019 is een lijst met dringende vragen, samen met 100.000 handtekeningen, aangeboden aan het EMA) aan dat “onderrapportage” inderdaad een groot probleem is. De hondenbezitters benadrukten dat dierenartsen vaak bijwerkingen ontkennen, en daarom ook weigeren mee te werken aan het melden bij de autoriteiten.
.
Het EMA reageerde in hun schrijven als antwoord: “Om de continue controle van toegelaten geneesmiddelen mogelijk te maken, is het belangrijk dat dierenartsen vermoedelijke ongewenste gebeurtenissen (bijwerkingen) van geneesmiddelen melden. Gezien uw negatieve ervaringen in dit opzicht, zal de EMA uw bezorgdheid onder de aandacht brengen van de Federatie van Dierenartsen van Europa (FVE)”.
.
Gemelde bijwerkingen onterecht afgedaan als “niet gerelateerd”
Of het EMA de klachten van diereneigenaren daadwerkelijk serieus neemt, is nog maar de vraag. Wij hebben diverse officiële EMA-rapporten van bijwerkingen bestudeerd. Veel van de daarin beschreven gemelde bijwerkingen worden (onterecht) afgedaan als “niet gerelateerd aan”, of met “niet voldoende gegevens beschikbaar”. En zo verdwijnen diverse meldingen van serieuze bijwerkingen wellicht – al dan niet bewust – in de doofpot, en blijft het percentage bijwerkingen voor de farmaceutische fabrikanten ‘comfortabel laag’….. Interessant om te beseffen is dat meer dan 85 % van de inkomsten van het EMA worden betaald door de farmaceutische bedrijven. Voor ieder toegelaten medicijn ontvangt de organisatie geld. Beide partijen hebben er dus alle belang bij dat een medicatie c.q. teken- en vlooienmiddel op de markt blijft.
.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Bericht voor uw huisdier..”

.

.

.

Ook zij krijgen extra tips om de crisis door te komen …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King van 3 maart  tot 17 mei 2020

.

.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

Data wordt vanwege de Coronacrisis aangepast.

.

.

.

.

.

Kino van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktob

«
»
 • Ellen Verlaat

  Dag Ton,
  Ik heb jouw verhaal over de vlooienmiddelen gelezen met daarbij een opsomming van de slechte merken. Ik gebruik, hoewel selectief, voor mijn honden Advantage en Advantix. Ik zie deze niet in jouw opsomming. Wil dat zeggen dat deze minder slecht zijn? Omdat mijn dierenarts Advantix niet meer levert, heb ik nu Vectra 3D en Comfortis in huis maar nog niet gebruikt. Deze merken gaan dus terug naar de dierenarts. Als Advantix minder slecht is dan ga ik dat elders bestellen.

  Als je tijd hebt dan hoor ik graag van je.

  Groeten,
  Ellen Verlaat
  Woerden

  1
  • Wij zelf gebruiken Avantix voor onze hondjes. Daar hebben we goede ervaringen mee en die hebben we ook vooralsnog niet op de gevarenlijst staan.
   Je weet dat we midden in de bossen wonen en dus echt niet zonder een middel kunnen tegen teken .!!!!
   Alleen onze Botas kan daar niet tegen. Niet omdat hij er ziek wordt maar omdat zijn haar zo dun is dat het door de Advantix gaat klitten.
   Voorts gaat hij dan flink rollen omdat hij er blijkbaar een vervelend gevoel van krijgt op zijn huid.
   Daarom gebruiken we voor hem een goedkoop middel Clear van de supermarkt. Dat is wel niet zo sterk maar werkt ook wel.

   1.1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com