Dierenmissies Weekjournaal van 11 juli 2021

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste lezers,

Deze week lezen we dat er gedragingen van mede-Nederlanders zijn waardoor ik plaatsvervangende schaamte krijg, zijn er dingen die je beter niet kunt doen in het bijzijn van je hond, is hersentraining ook goed voor je hond,  is Musk de nieuwe ster in het asiel, waarschuwt de politie voor grasharen, vertellen we over wetgeving omtrent prik- en stroombanden, hebben we weer een reddingsactie die de moeite waard is om te lezen en ook moest jammerlijk afscheid genomen worden van Pepper.  In de column lezen we een leuk bericht over webinars voor zwerfhondjes en in de (on)zin van de week kunnen we voelen wart uw hond voelt als er zo over hem gesproken wordt. Naast berichten van baasjes uit het land hebben we ook nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Zo reageren uw mede Nederlanders …
– Dit kun je beter niet doen in het bijzijn van je hond
– Actieve hersenen zijn erg belangrijk
– Musk is een nieuw koppie op de site.

– Politie deelt het volgende mee: Grasaren bij honden
– In Memoriam Pepper
– Prik- en Stroombanden.
– Een prachtige redding die de moeite waard is om te vertellen…

– SteVie’s World (advertentie) – Leuk filmpje: hondenlift
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
Bericht van Cody & Olly en Thelma.
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Webinar voor zwerfhonden…
– De (on)zin van de week : Je wilt toch niet dat er ook zo over je gesproken wordt…

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

. Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 5 juni 2021

.

Zo reageren uw mede Nederlanders ….
.
In de column van het weekjournaal van vorige week hebben aandacht besteedt aan het walgelijke gedrag van dierenmishandeling door medewerkers va het slachthuis Gosschalk in Epe. Uiteindelijk waren de beelden zo erg dat veel klanten waaronder McDonald en Albert Hein per direct hun klandizie hadden opgezegd. Nadat de Twee Kamer had aangedrongen op sluiting heeft minister Schouten tot sluiting bevolen. Hierop waren het onze mede Nederlanders die zich van hun slechtste kant lieten zien door zich in een flinke rij te verdringen voor de deur van de winkel aan de slachterij van Gosschalk. Nog gauw goedkoop de vriezer vullen door daar de laatste inkopen te doen. Rechtstreeks vlees kopen bij het slachthuis is immers goedkoper dan bij een slagerij of in de supermarkt. Ik zou ze die klandizie niet meer gunnen maar ja, wie ben ik … 

.

.

.


.

.

Dit kun je beter niet doen in het bijzijn van je hond

Bepaalde dingen kunnen ongewenst gedrag triggeren

Doe deze dingen niet waar je hond bij is

© Shutterstock

Ruziemaken met je partner

Als jij niet blij bent, is je hond dat ook niet. Probeer dan ook te vermijden om ruzie te maken met je partner waar je harige vriend bij is, omdat hij erdoor overstuur kan raken en kan gaan blaffen of zelfs bijten. Het beste is dan ook om even naar buiten te gaan als een woordenwisseling echt niet kan worden vermeden.

Worstelen
Hoewel het best leuk kan zijn, is het niet verstandig om met je hond te worstelen. Op deze manier kan je hond het idee krijgen dat agressief gedrag, ook al is het gespeeld, acceptabel is. Je hond kan ook gemakkelijk te enthousiast raken en daardoor nét iets te ver gaan in het partijtje worstelen.

Iemand zijn plek in het bed laten innemen
Als je hond gewend is om bij jou in bed te slapen zal hij niet blij zijn als er plotseling iemand anders op zijn plek ligt. Honden kunnen hier vijandig op reageren, en kunnen agressief worden van de onverwachte aanblik van zijn baasje die seks heeft. Het is dan ook belangrijk om je hond te leren om alleen te slapen, zodat hij niet overstuur raakt als hij een keer niet bij je in bed kan blijven liggen.

Vriendengroep uitnodigen om sport te kijken
Gezellig samen met je vrienden een sportwedstrijd kijken gaat meestal gepaard met de nodige vreugde- en/of woede-uitbarstingen en het bijkomende geschreeuw. Je hond kan hierdoor echter bang worden en onvoorspelbaar reageren. Als je hond op een geschrokken, maar niet agressieve manier reageert kun je hem proberen te conditioneren met een hondensnoepje iedere keer nadat er wordt geschreeuwd. Zo gaat hij wedstrijddagen associëren met voedsel en plezier. Reageert hij agressief, dan is het beter om wedstrijddagen bij een van je huisdierloze vrienden thuis te houden.

Bron: UrDogs 

.
.
.

.

.

Dinsdag 6 juli 2021 

.

.

Actieve hersenen zijn erg belangrijk

Zo train je de hersenen van je huisdier

© Shutterstock

Het leven van je huisdier is best saai: ze eten, doen een dagelijks rondje, spelen een beetje en slapen. Daarom is hersengymnastiek voor dieren naast leuk, ook heel goed. Het versterkt ook nog eens de band die je hebt met je speelkameraadje. Ongeacht de leeftijd van het beestje is het altijd een goed idee om dit te blijven doen.

Dierenarts Piet liet zien wat graag doet met zijn bejaarde hondje Gijs. Zo speelt hij graag met een theedoek, de eerste stap is om iets lekkers op de theedoek te leggen. Bij de tweede stap verstop je de lekkernij in de theedoek: ‘Leg het snoepje in de theedoek en vouw het dicht. Dan gaat hij nadenken en ruiken’. Verstoppertje in de theedoek of waar dan ook, kun je steeds verder uitbreiden. Piet verstopt ook weleens iets in een eierdoosje, zodat hij op onderzoek uitgaat. Maak het ook weer niet te moeilijk want dan kan een dier afhaken. Ook zijn er tegenwoordig veel spelletjes die de hersenen trainen, op de markt.

Met veel huis en keuken dingen kun je je hond dus uitdagen!

Bron: RTLNieuws

.

.


.

.

Woensdag 7 juli 2021 

.

Nieuw koppie op de site

Dit is Musk, reu, geboren april 2018. Musk woont momenteel in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter: Zodra hij wat vertrouwen krijgt in het baasje dan is hij erg lief en aanhankelijk. Hij heeft die tijd even nodig omdat hij lang hele dagen aan een ketting heeft moeten liggen. Musk is een schitterende hond die menig hoofd voor een tweede keer om laat kijken. Hij is geen drukke jongen en toch lekker speels. Eindelijk mag hij onbeperkt zijn poten strekken en dan is er niets leukers dan naast de baas door het veld rennen.

 

.

.


.

.

Donderdag 8 juli 2021 

.

.

De politie laat het volgende weten: 

.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'PELITIE Pas op voor grasaren Meldpunt 144'

❗️Pas op voor grasaren❗️
Grasaren komen voor in het voorjaar en de zomer, wanneer het gras gaat bloeien. Je vindt grasaren vooral in gebieden waar niet of nauwelijks gemaaid wordt waardoor grasaren goed kunnen groeien.
De groene grasaren worden dan meer geel van kleur door uitdroging en vallen in losse zaden uit elkaar. Aan die zaden zitten weerhaakjes. Door de weerhaakjes kunnen de grasaren in de vacht van een dier naar voren of in de huid kruipen, vandaar de bijnaam kruipers. Een grasaar kan bij huisdieren problemen geven. Vaak kruipen ze tijdens het uitlaten bij honden tussen de tenen. Maar ze komen helaas ook regelmatig in oren, ogen, neus, keel en longen terecht, waar ze veel schade kunnen toebrengen. Als een dier een grasaar in zijn oor heeft gekregen, kan hij met zijn kop gaan schudden of met zijn oren gaan klapperen. Een grasaar in de neus kan niezen veroorzaken. Loopt een dier mank? Dan kan het zijn dat er een kruiper via de voet het lichaam is binnengedrongen.
?Let ook op signalen als zwellingen, ontstekingen en open wondjes, waar vocht uit komt.
Het dier loopt de meeste kans een grasaar op te lopen in gebieden met hoger gras. Check je dier(en) dan ook regelmatig. Mocht het dier last hebben van een grasaar en lukt het niet deze in zijn geheel te verwijderen, neem dan contact op met je eigen dierenarts. Zie je een ander dier die hier last van heeft, waarvan je niet weet wie de eigenaar is, zoals een zwerfkat? Neem dan contact op met ?#144.

Lees het artikel over AYLA door op haar foto te klikken

.

.
Omdat we onlangs een artikeltje lazen over een hond Ayla die was overleden aan een grasaar geven we hieronder extra info over dit fenomeen … 
.

Grasaren groeien vooral op velden die niet vaak gemaaid worden. Door de weerhaken die eraan zitten, leiden ze helaas vaak tot problemen. Zo kunnen grasharen tussen de tenen van uw hond vast komen te zitten. Uiteindelijk kan dit tot verwondingen leiden zoals ontstekingen.

Wat is een grasaar?

Een grasaar wordt ook wel een ‘kruiper’ genoemd. Het zijn scherpe zaden van een grassoort. Het is een soort harde pluim aan het uiteinde van een lange grasspriet.

Grasaren bij honden

Naast de vele inentingen voor de vakantieperiode is er een heel scala aan typische” zomerziektes”. Zo is het nu weer de tijd van de grasaren. Dit zijn die harde stekelige aren die op slecht onderhouden stukjes gras groeien.

Grasaren bij honden – symptomen

De grasaren hebben stevige weerhaakjes waardoor ze steeds verder kunnen kruipen maar slechts één richting op.

Grasaar in de neus van uw hond

Wanneer zo’n stekelig ding in het neusgat van uw hond prikt en de hond eens flink snuffelt kan de aar de neusholte inschieten en door de weerhaakjes alleen maar verder “kruipen”. Het gevolg is een luid niezende en proestende hond.

Als de eigenaar er snel bij is kunnen wij met behulp van een speciaal tangetje de aar weer terug uit de neus trekken. Echter, als de eigenaar het eerst maar eens aankijkt, kan de aar zelfs aan het einde van de neusholte in de hersenen terechtkomen. Met uiteraard dramatische gevolgen.

Grasaar in oren van de hond

Ook de oren zijn een favoriete plek voor deze grassprieten. Met name honden met hangende, harige oren krijgen vaak een aartje in hun haren verstrikt. Na verloop van tijd kruipt die aar steeds verder de gehoorgang in. De eigenaar meldt zich dan met een hond met hevig flapperende oren.

Een inspectie van het oor geeft ons gelijk het antwoord: een grasaar! Sommige eigenaren denken dat het een soort beestje is dat zich in het oor heeft genesteld. We laten de grasaar dan ook altijd even zien na de verwijdering, die helaas meestal onder narcose moet plaatsvinden.

Ook bij een verwaarloosde grasaar in het oor kunnen de gevolgen ernstig zijn. De scherpe punt van de aar prikt na verloop van tijd door het trommelvlies heen en dringt uiteindelijk ook de hersenen in.

Schudt uw hond veel met de kop? Dit kan vele oorzaken hebben, zoals oormijtoorontstekingen, grasaar en meer. Neem contact op met uw dierenarts.

Grasaar bij honden in de poot

Als laatste zijn ook de plekken tussen de tenen favoriet. Met name bij langharige honden kunnen tussen de tenen vele grasaren zich verstoppen.

Als zo’n scherpe aar de huid doordringt kruipt hij soms dwars door de teen heen. Honden krijgen flinke pijn en een fikse ontsteking als gevolg.

Preventie grasaren bij honden

Loop na een wandeling altijd even de voeten en de oren na op grasaren. Zo voorkomt u dat uw hond last krijgt van de grasaren.

Of nog beter, als u een veldje ziet met veel grasaren, ontwijk deze dan. U kunt de groei van grasaren in uw directe omgeving voorkomen door het gras op tijd te maaien.

Dit artikel is in samenwerking met Anicura.


.

.

.

Van baasjes Renske en Maxime kregen we ook nog de waarschuwing voor Berenklauwen. Die zijn namelijk niet alleen voor mensen gevaarlijk. Die waarschuwing delen we dan ook graag natuurlijk.

.

.

.

.

.


.

.

   

In Memoriam Pepper

Vandaag kregen we van Gertruud het trieste bericht dat haar vijftienjarige Pepper is overleden. Pepper was de gastvrouw voor de Spaanse zwervertjes die ook bij Gertruud een veilig adres en een fijne mand vonden. Medio 2011 kwamen eerst Onedin en Canela bij haar wonen, later toen Canela was overleden, kwamen in 2014 Penny en Solletje ook bij haar roedeltje. Als nestor van het gezelschap was Pepper een lichtend voorbeeld en onbetwist de leider van het gezelschap. Nu moet haar plaats worden ingenomen. Wie deze taak op zich zal nemen is nog niet duidelijk. Wat zeker is dat Getruud, Onedin, Penny en Solletje elkaar moeten troosten, samen het verlies dragen en op zoek moeten gaan naar een nieuw evenwicht in hun clubje.

We wensen Gertruud alle sterkte ….  

v.l.n.r. Pepper, Onedin, Solletje en Penny

.


.

.

Vrijdag 9 juli 2021  .

.

Prik- en Stroombanden.

Baasjes Bep en Tonnie, wezen ons op dit artikeltje van Meldpunt 144 dat over prikbanden en stroombanden gaat.

“We krijgen nog wel eens de vraag of een prikband toegestaan is. Het antwoord hierop is simpel. Verkoop mag, de band omdoen bij je dier niet. Sinds 1 juli 2018 is het gebruik van, of het vastbinden of aanlijnen van een dier met een voorwerp waarmee het dier door middel van scherpe uitsteeksels pijn kan worden toegebracht verboden. Hier vallen dus ook de prikbanden onder.
Het verbod op stroombanden bij honden is, ondanks de goedkeuring van de Tweede Kamer, nog niet in werking getreden. Het gebruik van stroombanden is daarom nog wel toegestaan, mits deze geen letsel veroorzaakt.
Helaas zijn nog steeds niet alle baasjes op de hoogte van deze wet. Als je een hond met een prikband, of een hond die letsel heeft opgelopen van een stroomband ziet is het verstandig om dit direct bij ons te melden. Bel dan met ?144.”
Besluit houders dieren; Artikel 1.3 Verboden gedragingen ten aanzien van dieren


.

Zaterdag 10 juli 2021

.

Een prachtige redding die de moeite waard is om te vertellen…

Brandweerman redt rottweiler uit mestput in Middelstum

brandweer redt hond

Een bijzondere werkdag voor brandweerman Robert Swijghuizen van brandweer Middelstum in Groningen. Zaterdag werden hij en zijn team op een melding afgestuurd van een rottweiler die vastzat in een mestput.

De melding van ‘dier in put’ kwam zaterdag binnen bij de brandweermannen. An sich niks geks, dit soort meldingen krijgt het team wel vaker. Meestal gaat het dan om een koe en niet om een hond, vertelt Robert aan De Telegraaf.

Een boer bleek de hond die vast zat in de put al even kwijt. Voor de brandweer ter plaatse kwam, had de politie al geprobeerd om de hond uit de put te halen, maar het lukte hen niet bij het dier te komen.

Samen op de foto

Gewapend met beschermende kleding en frisse lucht daalde Robert af in de put, om zo bij de rottweiler te komen. Met spanbanden kon de viervoeter worden vastgemaakt, om vervolgens omhoog getild te worden. “Gelukkig mankeerde het beestje verder niks”, schrijft de brandweer bij de foto op Facebook.

Op de foto is te zien dat de hond Robert erg opgewekt en dankbaar is. Toen ze allebei schoongespoten werden was er nog een moment voor een kiekje van de twee. Hoewel Robert de hond naar boven heeft gebracht, benadrukt de brandweerman dat de klus alleen kon worden geklaard samen met zijn collega’s: “We deden het als een team.”

Beeld: Brandweer Groningen

.

.

.


.

Zondag 11 juli 2021 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

SteVie’s World. \KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

.

.

.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd . Voor vragen over SteVie’s World mail naar:  info@steviesworld.nl

.

.

 

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hondenlift ….

Wat gaat hier een rust van uit ….. !!!!

.

.

 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

. . . . . .

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen. Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn

.

.

.

.

.

.


. <<advertentie>>

.

.

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Tracie, Colin, Jaidyn en Indy, baasjes van Cody en Olly, stuurden ons deze update met foto’s over hun lieverds.

 .

Cody

Olly

Hoi Ton, lang geleden…. ?

Wij zijn inmiddels verhuist naar Hellevoetsluis ( heerlijk om uit Den Haag te zijn!!) Wij genieten allemaal,  voor de honden ook heel fijn, veel groen & water om van te genieten!
Cody is nu 11 jaar oud maar doet het nog steeds goed!
Met Ollie gaat alles super,  hij geniet ook van onze tuin, lekker ‘s ochtends in de zon liggen & vogels kijken..?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Roelie, baasje van Thelma, deelde met ons deze foto die laat zien dat Thelma zo hoog mogelijk in het zonnetje wil liggen… 

.

.

.

.

.

.

.


– – ..<<Advertentie>>

.

Merel  Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ? Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

.

Webinar voor zwerfhonden.
.

Hoe leuk is het als je speciale lessen kunt volgen met je ‘zwerfhond’ die speciaal zijn gericht op de behoefte van zwerfhondjes.

We kregen een berichtje van Anne Marie dat zij met haar Lucy zo’n internetcursus heeft gevolgd. Ze is er erg over tevreden en hoopt met haar berichtje meerdere baasjes te kunnen hepen.

Dit vertelde ze ons…:

Hallo Ton en Annerie 
Ik heb een webinar gevolgd en contact gehad met Zwerfhondenschool.
Kundige begeleiding,  eerlijke antwoorden,  geen idiote tarieven. 
Mijn ervaring is erg positief dus misschien ook een tip voor andere adoptie baasjes?
www.zwerfhondenschool.nl
Groetjes Lucy en Anne Marie 

Oprichter zwerfhondenschool, Michel Berendsen met Red, zijn ex-zwerver uit Roemenië

Als je link aanklikt kom je op de site van de hondenschool en zie je in één oogopslag wat ze te bieden hebben. Een prima initiatief die absoluut aandacht verdient. De Zwerfhondenschool is gesitueerd in een prachtig natuurgebied in Didam, op steenworp afstand van Arnhem en 5 minuten van de A12. Woon je niet om de hoek? Met de trainingsweekenden (inclusief hotelovernachting), webinars en online begeleiding is de Zwerfhondenschool altijd dichtbij. Vergeet niet dat een cursus voor de hond een kwaliteitsmoment is die hij nimmer zal vergeten. Zo kun je zelf, in eigen tempo, met je viervoeter aan het werk.
Veel plezier en veel succes …
Mocht u net als Anne Marie gebruik maken van de diensten van Zwerfhondenschool dan horen we graag wat uw ervaringen zijn.

 

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

. Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.Je wilt toch ook niet dat er zo over je gesproken wordt…

. .   .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

Nangi en Pippa van 16 tot 19 juli 2021

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021

Nelson en Rova van 2 tot 7 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

.

King van 12 oktober tot 10 januari 2022

Nangi en Pippa van 16 december 2021 tot en met 9  januari 2022

Saar en Arie van 10 september .tot 5 oktober 2021.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022

Lizzie van 24 februari tot 6 maart 2022

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com