Dierenmissies Weekjournaal van 13 augustus 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met Peanut en White die toch het asiel mogen verlaten maar Tessa, Fiona en Benji zijn pechvogels, is Bruno overleden en is de vakantie van Nangi en Pippa afgelopen en verwelkomen we Ian en Babs voor hun vakantie en Nevel voor een noodopvangplekje. In de column hebben we het over ziekelijk gedrag van onverlaten die ik hoop nooit tegen te komen omdat ik dan niet voor mezelf in kan staan en in de (on)zin van de week gaat het over wie er feitelijk de verantwoordelijkheid draagt. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Asielverlaters Peanut en White
– Politie: Hond verlost van prikband
– Even vergeefse hoop voor Tessa, Fiona en Benji

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– De vakantie van Nangi en Pippa is voorbij
– In Memoriam Bruno

– Onze onverwachte gast Nevel …
– De vakantie van Ian en Babs begint
– Hoe het de logees vergaat
– Dertiende week waarin we vragen om de strijd tegen Parkinson te ondersteunen 
– Berichten van baasjes: Ramos en Catootje

– Leuk filmpje: Hoe kun je uitvallen van je hond afleren.
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 

– De vierkante column van Ton met: Jeugd met een ziekelijke geest ???
– De (on)zin van de week: Gedeelde verantwoordelijkheid ?
 De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 7 augustus 2023 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

.

Peanut.

.

Nadat er vorige week wat communicatiestoringen waren over een mogelijke adoptie van Peanut, is zij toch geadopteerd en heeft zij een lief baasje gevonden,

We wensen haar een super fijn leven toe …

.

,

White

.

Natuurlijk is het erg fijn dat ook White (de Waterhond met de lange dreadlocks die nu bij de kapper is geweest) en baasje heeft gevonden.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 8 augustus 2023  

.

.

Politie verlost hond in Deurne van verboden en pijnlijke prikband om de hals

DEURNE – Een hondeneigenaar in Deurne is zaterdag op de bon geslingerd door agenten van de dierenpolitie. De viervoeter had een verboden prikband om de hals.

De prikband is sinds juli 2018 verboden. Helaas zijn er nog steeds mensen die deze band bij hun hond om de hals doen. Een prikband heeft scherpe pinnen, die in de hals van de hond prikken als het dier aan de riem trekt. Dit doet vreselijk zeer.
Ben je getuige van dierenmishandeling of heb je het vermoeden dat een dier wordt verwaarloosd? Meld dit dan altijd bij het landelijk meldpunt 144 Red een dier! Wil jij graag meer informatie over dit meldpunt, kijk dan op: https://www.sophia-vereeniging.nl/over…/meld-dierenleed/

.

.


.

.

Woensdag 9 augustus 2023

.

Vergeefse hoop voor Fiona, Tessa en Benji.

Dit weekend kregen we bericht dat er interesse was voor Fiona en Tessa maar helaas bleek het ijdele hoop. Voorts ging de adoptie van Benji, die al liep van half juli, op het laatste moment niet door.

Het potentiele baasje van Fiona liet ons het volgende weten:

Hoi, Ton.

Fiona

Dank je voor de snelle reactie.

Ik heb daarom gevraagd, of Fiona in Nederland is, omdat ik toch niet echt bereid een hond uit buitenland te halen. Als ik dat overweeg, doe ik dat liever uit Oekraïne, mijn geboorteland. Daar zijn ook veel honden te nood.Mijn moeder gaat overmorgen naar Oekraine.

Ik wens jullie veel succes in de edele werk van jullie.

Groeten, Natalie

Dat er veel adoptiehondjes uit Oekraïne een baasje in Nederland vinden is een gegeven.  Dat daardoor de Spaanse zwervertjes/asielbewoners een beetje moeilijker een baasje kunnen vinden is nou eenmaal zo.

.

Het potentiele baasje van Tessa liet ons het volgende weten:

Tessa

Hallo Ton,

Mijn moeder ligt in het ziekenhuis dus we zetten even alles op on hold. Dank je wel nog voor je snelle reactie.
Mvgt,
Stephanie 

Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en zat er voor ons niets anders op dan haar moeder beterschap te wensen en rustig af te wachten wat de komende weken gaat gebeuren.

.

Van Elena kregen we te horen dat de adoptie van Benji niet doorging terwijl we hadden vernomen dat alles half juli al was geregeld.
Hierop vroegen we wat de reden was, omdat we dachten dat Benji al bij de nieuwe baasjes woonde en terug moest keren naar het asiel.

Dit is wat Elena van het asiel ons liet weten.

Benji

Hello Ton,

Benji never got to go there. The family from France had an adopted dog for years that was very territorial and after doing all the paperwork, a previous visit and having already made the trip, they have decided not to, because their dog is too old and they are afraid to not accept another.

 

Omdat alle drie de lieverds dus nog op zoek zijn naar een lief baasje èn om te achterhalen waarom de mensen hierboven gevallen waren voor deze kanjers, vragen we jou als lezer eens een kijkje te nemen op hun adoptiepagina. Klik daarvoor op hun foto …

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 10 augustus  2023

.

De vakantie van Nangi en Pippa is voorbij. 

.

Vandaag rond 16.00 uur kwamen de baasjes van Nangi en Pippa de lieverds weer ophalen. Deze twee waren de afgelopen weken samen met Lynnie onze gasten. Hier zie je ze alle drie door het vliegengordijn gluren. Dat ze het goed samen konden vinden is keer op keer te zien.

.

.

.

Zo ligt Lynnie samen met Nangi op de bank met het favoriete speeltje van Nangi tussen hen in. Maar overdag zijn ze meestal samen. In de nacht ligt Pippa meestal bij ons op bed. Als Botas en Mia dat mogen mag zij het natuurlijk ook.

.

.

Pippa en Lynnie mogen elkaar tijdens het wandelen graag uitdagen. Pippa rent dan vlak langs Lynnie die steevast achter haar aan wil gaan.

.

Nangi is de grootste liefhebber van allerlei piepertjes. Het liefste heeft ze de paarse pieper. Hoe vaak we die ook opbergen in de mand. Ze haalt alle speeltjes eruit tot ze de paarse weer heeft gevonden.

..

.

.

.

.

Dan komen de baasjes de tuin in lopen en is het weer feest voor tien. Natuurlijk hebben we weer even bij gekletst onder het genot van een versnapering maar toen werd het weer tijd om afscheid te nemen.

Beste meiden tot ziens en misschien tot volgend jaar. !!!

.

.

.


.

.

In Memoriam Bruno

.

Het bericht van een vroegtijdig einde van een hondje dat nog levenslust had grijpt ons altijd enorm aan.

.

Bruno is vandaag van zijn last verlost waardoor hij geen echte hond meer kon zijn. Niet zijn verlamming aan de achterpoten speelde parten want daarmee kon hij al langere tijd, met behulp van, en de nimmer aflatende zorg van zijn lieve baasjes, zijn plekje houden in het gezin.

.

.

De dappere Bruno in betere tijden was niet zielig en tijdens de wandelingen kon hij er, met zijn karretje, flink de pas in houden…

Zoals elk jaar mocht Bruno nu ook met het gezin op vakantie. Maar dit jaar was het anders dan anders. Bruno sliep veel en erg diep en zijn gedrag veranderde. Zijn lichaam was zichtbaar vermoeid en ondanks een opgewekte spirit gaf hij, eenmaal thuis gekomen, aan alleen nog maar buiten in het gras te willen liggen.  Dit was Bruno niet meer. Het lichaam van Bruno, die met de kinderen wilde spelen en onvermoeibaar in zijn karretje uitgelaten wilde worden, raakte op. Bruno, die met veel inspanning zich nog een weinig in huis kon verplaatsen zonder zijn karretje, werd ook die kracht meer en meer ontnomen. Dan rijst de vraag hoe neem je afscheid van je gezinslid die door het hele gezin zo geliefd is.

Baasje Maurits vertelde:

“We hadden een klein afscheidsfeestje met Opa erbij waar hij erg gek op was. 

Daarna kwam de dierenarts. De dierenarts was erg fijn en lief voor hem. Bruno was het centrum van de aandacht en was omringd door ieder die hem lief had die hem een goede reis wensten. Ik kreeg zelfs nog een lik van hem voor hij vredig in slaap viel”. 

.

Bruno werd 2010 geboren en is vanaf pup bij de familie geweest. Hun twee zoons hebben hun leven lang Bruno om zich heen gehad en het afscheid van Bruno valt hen en zijn baasjes Maurits en Siriphan, ondanks zijn mooie afscheid, erg zwaar.

We leven enorm met hen mee en wensen hen sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

.

..


.

.

Vrijdag 11 augustus 2023

.

Nevel (Nieve), wordt onze onverwachte gast.

.

Rond 13.30 uur was ik in Tilburg om Nevel een lift naar IJhorst te geven. Als de nood hoog is en er is een mogelijkheid om baasjes te helpen dan doen we dat graag.

Nevel achterin de auto

Hanneke, het baasje van Leda, Carlito en Nevel zit in de lappenmand en dan is de zorg voor de drie kanjers net iets te veel. Zo kwam het dat Annerie en ik ‘Nevel’, die sinds maart in Nederland is, bij ons een tijdelijk verblijf hebben aangeboden. Nevel is een hond met een zacht en een wat angstig karakter dus zal hij een beetje extra zorg krijgen. Natuurlijk worden we daarbij geholpen door ons eigen roedeltje die elke nieuweling de weg wijzen.

Met Nevel in de achterbak van de auto reed ik naar de woning van Vera en Wim waar ik Ian en Babs op ging halen.

.

.

.

.

De vakantie van Ian en Babs begint.

Ian

Babs

Zo reed ik via Veldhoven naar huis om Ian en Babs op te halen voor hun vakantie.
.

De twee schurkjes mochten op de achterbank omdat Nevel in de  achterbak een eigen plekje had gekregen. Zo konden ze een beetje aan elkaar wennen zonder meteen op elkaars lip te moeten zitten.

.

De rit naar huis ging voorspoedig en tegen 16.30 uur kwam ik met het stel thuis aan waar Botas, Mia, Flor en logé Lynnie belangstellend stonden te wachten om de nieuwe gasten welkom te heten.

.

.

Natuurlijk moest er  aan elkaar een boel gesnuffeld worden.

.

.

.

Later zou blijken dat Lynnie graag  Nevel probeert te verleiden tot een spelletje en als het voor Nevel te druk wordt is het de kleine Babs die de grote Lynnie tot de orde roept. Eigenlijk is dit de taak van roedelleider Botas maar die vindt dit wel prima zo ….

v.l.n.r. Flor, Botas, Nevel

Met de hele club gaan wandelen is wel een uitdaging. Nevel en Lynnie moeten aan de lijn en de rest kan in het bos los lopen. Ian en Babs zijn hier al zo vaak geweest dat ze feilloos de weg kennen en goed luisteren. Lynnie heeft een speurneus en zal, eenmaal los, op sjouw gaan dus dat kan niet. Nevel blijkt ook een sterk jachtinstinct te hebben maar kan sowieso niet los omdat hij nog te angstig is en eerst hier goed moet wennen. Dat jachtinstinct is ook Babs niet vreemd maar die kunnen we terug onder appèl roepen en is maar een relatief kleine doerak dus mag zij wel los.

.

Tja en dan het leven in huis…. Nu dat gaat ook fantastisch. De hele club gaat perfect samen en is een zeer sociale eenheid. Dat kan ook niet anders want anders zouden we nooit deze vakantieopvang kunnen aanbieden. De hoeveelheid van vier logeerhondjes is eigenlijk te groot want eigenlijk willen we maximaal 2 logees en dan is dat nog afhankelijk van de grootte van de logees. Maar zoals gezegd nood breekt wetten en omdat ik nog thuis kan zijn om Annerie te helpen kunnen we dit doen.

.


.

 

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Zaterdag 12 augustus 2023

.

 Hoe het de logees vergaat …

.

.

De drie nieuwe logees trekken aan elkaar op. Ian en Babs laten Nevel zien wie er de lekkere dingen voorschotelt en die je daarom ook te vriend moet houden.

.

Het zoeken naar een lekkere rustplaats is belangrijk en die mag best verschillen tussen dag en nacht.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Babs ligt in de poten van Lynnie

.

Ian en Babs zorgen in de nacht er voor dat wij een flink stukje op moeten schuiven.

.

Op de achtergrond kun je nog net de ogen van Lynnie zien die de boel op afstand in de gaten houdt. .

.

.

.

.

Nevel heeft dit mandje uitgekozen als zijn favoriet.

.

.

.

.

.

.

 


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 13 augustus 2023 

..

.

Dertiende  week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

.

 

Bericht van Jolanda:

Beste mensen, lieve donateurs,Inmiddels staat de teller van ons team op: (schrik niet!!) € 8.783!!
Dat is écht een geweldige prestatie!! Bij mij staat de teller op: €2.025!
En ik ben daarmee heel blij en ontzettend trots en dankbaar naar alle donateurs die hieraan hun bijdrage hebben geleverd.
Verder is er in totaal door alle teams gezamenlijk een meer dan geweldig bedrag opgehaald van:…….
(ga eerst maar ff zitten, want het is écht mega!!)
Namelijk: € 58.565… Wát een mega prestatie!! Het is echt geweldig!!Het is alleen zó naar dat het nodig is. Helaas is Parkinson de snelst groeiende hersenziekte in de wereld! Door met name landbouw gif neemt het aantal mensen die deze ziekte krijgt schrikbarend toe. Er is helaas dus heel veel ‘werk aan de Parkinson-winkel’ en dankzij alle donateurs komen we weer een stap dichterbij een oplossing.Via deze link kunnen jullie kijken op de site: Bike voor Parkinson.
Nog 50 dagen te gaan dan barst het fiets-event los.
Want leuk of niet: we gaan ervoor en we maken er een geweldige feestdag van!

En als je in de buurt woont of ben: van harte welkom!!Ons team heet “Beste beentje voor”….Als je de club van Jolanda wilt steunen in hun strijd tegen Parkinson klik dan HIERWil je het grote overzicht zien klik dan HIER 
.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

Hoe kun je uitvallen van je hond afleren.

Wat is niet vervelender dan dat je hond bij het benaderen van elke andere hond uitvalt naar die hond alsof hij hem wil verscheuren. Nou dat hoeft niet hoor.!!!

Misschien kan dit filmpje wat hulp bieden …

.

.

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Catootje, stuurden ons deze vakantiefoto’s

.

.

Op vakantie in Frankrijk. Dus dagelijks wandelingen over ‘s Heeren wegen van La douce France. En daar wordt een hond heel moe van..

.

.

.

.

.

En daar moet een hond dus ook van uitrusten…. .

.

.

.

.

.

.

.

..


.

.

 

kop-ton

De 4-kanten column van Ton
.

.

Jeugd met een ziekelijke geest ???

Soms kom ik artikelen tegen die echt alle perken te buiten gaan. Natuurlijk heb ik het dan over artikelen die gaan over dieren en in het speciaal over dieren die de dupe zijn van vandalen of idioten die echt iets mankeren in de bovenkamer. Het resultaat van gedragingen die mij misselijk maken. Sterker nog… die mij zouden kunnen bewegen mijn zelfbeheersing te verliezen mocht ik ooit zoiets voor mijn ogen zie gebeuren. Ik hoop dat ik mij dan kan beroepen op noodweer of noodweer exces.

Wat noodweer inhoudt, is vastgelegd in artikel 41 lid 1 van ons Wetboek van Strafrecht. Daarin staat: ‘niet strafbaar is hij die een feit begaat geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding’. 

Noodweerexces is vastgelegd in artikel 41 lid 2 van ons Wetboek van Strafrecht. Daarin is bepaald: ‘Niet strafbaar is de overschrijding van de grenzen van noodzakelijke verdediging, indien zij het onmiddellijk gevolg is geweest van een hevige gemoedsbeweging, door de aanranding veroorzaakt.’

Zo en dan zal ik nu vertellen waardoor ik mij  in een situatie zou kunnen voelen waarin ik zou kunnen handelen die onder noodweer of noodweerexces zou kunnen vallen. 

Ik hoef alleen maar te verzoeken om onderstaand artikel te lezen en oordeelt u zelf…. 

Zeven eenden zijn dit weekend verdwenen van kinderboerderij Beatrixhoeve in Zwartemeer. Zondagavond werd een afgerukte eendenkop gevonden in de sloot bij de kinderboerderij.

Normaal gesproken worden vroege vrijwillig voederaars bij de Beatrixhoeve ontvangen met vrolijk gesnater. Zo niet zondagochtend. Het vaste veld van de vier jonge loopeenden en drie tamme eenden bleek leeg. De gevederde publieksfavorieten waren foetsie.

Geen avontuur of vos

Niet lang na de melding van vermissing, struint half Zwartemeer de straten en lanen af naar de kakelverse aanwinsten van de kinderboerderij in het dorp. Daarbij roepen ze massaal de naam van ‘Janneke’, de tamste eend van het stel. De vier loopeendjes waren slechts een week op hun nieuwe stek. Gedoneerd door een gezin uit Nieuw-Weerdinge dat een warm en veilig thuis zocht voor de beestjes.

Beheerder Linda Pepping is zondag in rep en roer. De scenario’s schieten door haar hoofd: zijn ze met zijn zevenen op avontuur gegaan of hebben ze onaangenaam bezoek gehad van een vos? De appjes van buurtbewoners en de sporen op de plek des onheils, of juist het gebrek er aan, zeggen haar wat anders.

Pepping mist het gesnater bij het lege eendenhok.

Pepping: ,,Het is hier zaterdagnacht heel onrustig geweest. Er was veel kabaal rondom de boerderij. Buren zijn nog uit bed geweest, maar uiteindelijk was de algehele conclusie ‘ach, een zaterdagnacht in Zwartemeer’.’’

Niet met mes en vork

Tot de vervelende ontdekking de volgende ochtend. De eendenspeurtocht eindigt zondagavond met een macabere vondst in de slootswal voor de Beatrixhoeve. Daar treffen speurders een eendenkop in nog redelijk gave staat aan. Helemaal gezien het feit dat de rest van het beestje ontbrak.

Pepping laat een foto zien: ,,Ik weet niet of je weleens een vos heb zien eten, maar dat gaat niet met mes en vork. Deze is letterlijk de nek omgedraaid door een mens.’’

De eenden vorige week in betere tijden.

Ook de agenten die zondagavond ter plaatse komen, neigen naar die conclusie en de dierendeskundige van de hoeve weet het ook zeker. Onverlaten dus. Voor het lot van de zes overige diertjes wordt dus gevreesd. Pepping gaat samen met andere vrijwilligers maandag de lange sloot en de akker langs op zoek naar restanten.

Betere beveiliging

De emoties van de beheerster vliegen inmiddels alle kanten op. ,,Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. Het ene moment ben ik boos op het tuig dat ons te grazen heeft genomen, het andere moment krijg ik energie van alle lieve mensen en bedrijven die ons willen helpen.’’

Dat die steun er is blijkt bij een bezoek maandagochtend aan de Beatrixhoeve. Tijdens het voeren van de schapen en het rapen van kippeneitjes, loopt buurtbewoner Mario Botter met zijn zoontje Lenn de stal in. Met een steuntje in de rug voor Pepping en een briefje van 20 euro in de hand als donatie. ,,We gaan morgen op vakantie naar Italië, maar moesten hier nog even langs. Dat doen we graag bij leuke activiteiten, maar ook nu er weer tegenslag is’’, zegt Mario, terwijl Lenn de varkens voert.

Opnieuw tranen bij Pepping. Vriend van de Beatrixhoeve Robin Heida uit Sint Annaparochie zette gisteren een inzamelingsactie op poten voor betere beveiliging van de weide met dieren. De teller stond maandagmiddag al rond 5500 euro.

Zoveelste slachtoffers

Het is niet voor het eerst dat de lokale kinderboerderij in de piepzak zit. Eerder waren er vernielingen van speeltoestellen en werden de ramen van het honk bekogeld met rauwe eieren.

De kinderboerderij in Zwartemeer.

Begin dit jaar volgde een mysterieuze sterfte van in korte tijd drie geiten, twee emoes en een hert. Daarop volgde politieonderzoek en sectie op een aantal kadavers. Dat gaf geen bevredigende uitkomst, maar ook hier is het vermoeden van vergiftiging bij Pepping en haar vrijwilligers groter dan de verdenking dat het roofdieren of ander onheil was.

,,Als een vos of ander beest hier op rooftocht is, dan kun je nog zeggen dat het de natuur is. Maar als mensen uit je eigen omgeving zoiets gruwelijks doen dan is dat niet te bevatten.’’

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Gedeelde verantwoordelijkheid ?

.

 

.

.

.

De vraag moet zijn… wie was nalatig zodat dit kon gebeuren… ???

Als baasje van een hondje heb je, net als een ouder voor een kind, de verantwoordelijkheid maatregelen te nemen om ongelukjes te voorkomen…

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

 

 

 

 

Millie, Mike en Sjors van 31 augustus tot en met 6 september 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

«
»
  • Gertrude

    Arme Bruno. Broertje van Onedin. Wat lijken ze op elkaar. Broertje Troy leeft misschien nog. Onedin neemt elke dag een kort bad in een sloot. Ze draait dan even gelukzalig rond in het water. Dit doet haar oude lijfje zichtbaar goed en ze verlangt er naar want als we aankomen, rent ze het water in. Weer of geen weer. Ik wens de eigenaren van Bruno heel veel sterkte. Het zijn wat mij betreft de geweldige drie uit 2010! Wat een fijne honden.

    1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com