Dierenmissies Weekjournaal van 6 augustus 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met twee asielverlaters, lezen we het relaas van de politie over een inbeslagname in Almere, leren we Frodo X kennen, hebben we nu de jakhals die in  Nederland op strooptocht gaat, heeft Peanut pech, lezen we over 17 redenen om je hond te verzekeren, hebben we de laatste info over het onderzoek van de doodgeschoten wolf en nemen we afscheid van Toi. In de column hebben we het over waarom mensen toch graag een hond willen hebben en in de (on)zin van de week houden we een spiegel voor hoe we in de verleiding worden gebracht dingen te kopen op internet die we eigenlijk niet nodig hebben. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Asielverlaters Urbel en Negri
– Politie: Inbeslagname …
– 
Nieuw koppie Frodo
–  Naast de wolf ook de jakhals?

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Pech voor Peanut.
– 18 redenen om je hond wél of niet te verzekeren
– Twaalfde week: Help Jolanda met haar gevecht tegen Parkinson
– Laatste info over de op 9 juli doodgeschoten wolf in Wapse.
– Hoe het met onze logees gaat …
– In Memoriam Toi
– Berichten van baasjes: Lara, Ranger en Guusje

– Leuk filmpje: Laten we een hondje nemen … ja leuk !!!
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 

– De vierkante column van Ton met: De Hond als Gezelschapsdier, Hulphond, Vriend in Moeilijke Tijden, Oorlog of Ziekte
– De (on)zin van de week: Zo verleidelijk om teveel te kopen op internet… 
 De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 31 juli 2023 

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

.

We wensen Urbell en Negri en fijn nieuw leven toe.

.

Urbel

Negri

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 1 augustus 2023  

.

Politie neemt in beslag… .

.

8 honden en 5 katten in beslaggenomen:
Vorige week zaterdag zijn wij samen met de brandweer en ambulance in Almere ter plaatse geweest voor een spoedmelding ter hulpverlening. Ter plaatse kwamen wij in een zeer vervuilde woning. In de woning troffen wij ook 8 honden en 5 katten in erbarmelijke omstandigheden aan.
Binnen de politie hebben wij collega’s die zich naast hun rol als politieagent, wijkagent of rechercheur, ook inzetten voor dieren als taak accenthouder. Zij houden zich bezig met alle soort meldingen omtrent dieren. Uiteraard kwamen deze collega’s ook in actie om te ondersteunen en hun specialisme in te zetten.
Bij alle dieren constateerden wij onder meer te lange nagels, vieze ogen en een vieze vacht. Verder hadden verschillende dieren ook wonden. Van de aanwezige honden zaten er 4 in een bench. De bench waar zij in zaten lag vol met eigen uitwerpselen en werden ze naar alle waarschijnlijkheid niet of nauwelijks uitgelaten. Geen van de dieren had toegang tot schoon drinkwater of ontspanning en allen hadden amper beweegruimte. De gehele woning was amper begaanbaar en lag bezaaid onder uitwerpselen, dieren urine en vuil.
De eigenaar heeft een bestuursrechtelijke maatregel gekregen van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en in afwachting van de uitkomst zijn de dieren door de politie in beslag genomen zodat ze de nodige zorg krijgen.
Maak jij je zorgen om de verzorging/verwaarlozing/mishandeling van dieren in je omgeving? Naast dierenleed is er vaak meer aan de hand bij de baasjes/eigenaren. Bel met 144 of doe een online melding bij de politie, zodat zowel eigenaar als dieren de nodige hulp kunnen krijgen!
Bij spoed kunt u altijd 112 bellen, OOK VOOR DIEREN IN NOOD!

.

.


.

.

Woensdag 2 augustus 2023

.

Nieuw koppie puppy Frodo X

.

Dit is Frodo X, reutje, geboren  19/03/2023, gemend ras, 7 kg, hoogte 42 cm lengte 47 cm. Frodo X woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief voor volwassenen en kinderen, grappig, speels met andere honden, gedrag in huis is voortreffelijk, loopt goed aan de lijn en vindt autorijden prima. Achtergrondinformatie: Frodo X was als puppy erg vervuild en achtergelaten op open veld. De eigenaar wilde niet voor hem zorgen en toen Frodo op hem af wilde komen gaf de vent hem een klap.   Frodo X was erg vies en dat zinde hem vermoedelijk niet. Elena greep in en zei voor hem te gaan zorgen en zo kwam Frodo in het asiel waar hij de verzorging kreeg die hij als pup nodig had. .

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 3 augustus  2023

.

Pech voor Peanut.

.

Even zag het erg goed uit voor de kleine Peanut. Er was een familie die interesse had getoond en overwogen om hem te adopteren. Alles werd in stelling gebracht om de lieverd een goede start te geven bij zijn nieuwe familie. Tja en toen kwam er plots een kink in de kabel. De adoptie werd afgeblazen. Daarom vragen we nog eens aandacht voor deze topper. Misschien is er nu toevallig een lezer die een plekje voor haar heeft.

TEEFJES VAN 4 JAAR EN OUDER – Dit is Peanut,  teefje, geboren 01/06/2019, hoogte 42 cm lengt 42 cm, 11 kg. . Peanut woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. . Karakter: een heerlijke gezinshond, is super slim, grappig, erg lief en speels met andere honden. Loopt prima aan de lijn. Kan goed met kinderen. . .…

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 4 augustus 2023

.

18 redenen om je hond wél of niet te verzekeren

In de adoptiecontractjes staat dat je je hond moet laten verzekeren maar die verplichting daar willen we baasjes niet aan houden als ze zelf voldoende financiële middelen hebben om voor goede medische zorg te bieden. Toch staat  het er niet voor niets. We kwamen onderstaande artikel tegen dat we jullie graag willen voorleggen. Te meer om dat het van een verzekeraar komt die, in tegenstelling tot veel andere verzekeraars, ook honden boven de 7 jaar wil verzekeren. 

wel of niet hond verzekeren

Je hond is je beste vriend en verdient de beste zorg als hij ziek is. Hartstikke logisch! Gelukkig wordt de medische zorg voor huisdieren steeds beter, maar dat brengt soms ook een flink prijskaartje met zich mee. Een vraag die vaak wordt gesteld is dan: moet je een hond wél of niet verzekeren? Onze huisdierspecialisten wegen de voor- en nadelen van een verzekeren tegen elkaar op.

Laten we beginnen.

17 redenen om je hond wél te verzekeren

 1. Geen zorgen om onverwachte dierenartskosten

Ook honden kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Tegenwoordig kan zo’n dierenartsbezoekje hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met onze hondenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten en zijn hoge dierenartsrekeningen verleden tijd.

 1. Een beter, langer hondenleven

De kwaliteit van de medische zorg voor dieren wordt steeds beter. En met onze verzekering zijn zelfs de meest geavanceerde zorgtechniek voor (complexe) behandelingen voor jouw hond betaalbaar. Zo leeft jouw hond niet alleen langer, maar ook gezonder en gelukkiger!

 1. Chirurgische ingrepen

Honden moeten in sommige situaties ook geopereerd worden, zoals bij een castratie/sterilisatie, tumorverwijdering of een botbreuk. Onze verzekering dekt dan de kosten van deze prijzige ingrepen. Wel zo fijn, want in zo’n stressvolle situatie hoef jij je dan alleen maar zorgen te maken over je hond, en niet over de kosten.

 1. Spoedeisende zorg

In geval van een spoedeisende situatie, zoals bij een vergiftiging of het inslikken van een vreemd voorwerp (wat heel vaak gebeurt), dekt een hondenverzekering de kosten voor spoedeisende zorg. Onze verzekering dekt dan de kosten van de behandeling, maar ook van de ziekenhuisopname.

 1. Ongevallen en verwondingen

Honden zijn speels en avontuurlijk, wat hartstikke leuk is natuurlijk, maar dat kan wel leiden tot ongevallen en verwondingen. Een hondenverzekering kan deze bijkomende dierenartskosten dan dekken, zoals botbreuken, (bijt)wonden, en andere blessures.

 1. Ouderdomskwaaltjes

Net zoals bij mensen, neemt ook bij honden het risico op kwaaltjes toe naarmate ze ouder worden, zoals artritis, hartproblemen en suikerziekte. Een verzekering kan de dierenartskosten van deze behandelingen dekken, zodat je hond ook nog comfortabel kan genieten van zijn oude dag.

 1. Erfelijke aandoeningen

Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor erfelijke aandoeningen, zoals heup- en elleboogdysplasie, en gebits- en oogproblemen. Een verzekering kan dan de kosten van de behandeling dekken, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.

 1. Revalidatie en fysiotherapie

Na een operatie of blessure kan revalidatie en fysiotherapie nodig zijn om je hond te helpen herstellen. Helaas is dit vaak een langdurig traject waardoor de kosten hoog kunnen uitvallen. Onze verzekering dekt de kosten van deze behandelingen waardoor je hond de beste kans krijgt om volledig te herstellen.

 1. Gedragstherapie

Soms kunnen honden ook gedrag vertonen dat een probleem kan zijn voor hun omgeving, voor zichzelf, of voor jou. In dat geval kan gedragstherapie de oplossing zijn. Helaas is ook dit vaak een langdurig traject waardoor dit prijzig kan worden. Gelukkig dekt onze verzekering gedragstherapie.

 1. Dekking bij vermissing

Helaas raken honden – vaker dan ons lief is – vermist. Onze verzekering dekt dan het plaatsen van vermissingsadvertenties zoals flyers en posters, wat je enkele tientallen euro’s kan besparen.

 1. Op vakantie ook verzekerd

Goede vrienden gaan met elkaar op vakantie, en dat geldt ook steeds vaker voor baasjes en honden. Onze verzekering dekt dan de kosten voor noodgevallen en medische kosten tijdens jullie reis. En dat is maar goed ook, want dierenartskosten in het buitenland kunnen nog hoger uitvallen.

 1. Alternatieve zorg

Steeds vaker kiezen baasjes voor alternatieve therapieën als behandeling voor de kwaaltjes van hun hond. Daarom dekken ook wij de kosten van een behandeling door een acupuncturist of een homeopaat.

 1. Kleine premie, zorgeloos genieten

Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de €15 tot €40 per maand. Moet jouw hond geopereerd worden of stelt de dierenarts een dure behandeling voor? Dan heb je de premiekosten die je (jarenlang) betaald hebt er in één keer uit. Handig, dat verzekeren.

 1. Jonge hond, lage premie

Hoe jonger jouw hond is op het moment dat je het dier verzekert, hoe lager de premie wordt die je betaalt voor onze verzekering. Laat je jouw nieuwe puppy direct verzekeren? Dan investeer je in een happy hondenleven en goede, betaalbare hondenzorg.

 1. Dierenartskosten snel terugbetaald

Heb je dierenartskosten gemaakt? Dan is het fijn om te weten dat je bij onze verzekering makkelijk je claim kunt indienen en dat de vergoeding snel op je rekening staat.

 1. Een verzekering op maat

Je huisdier is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende dekkingen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Jij kent tenslotte je hond het beste.

 1. Gemoedsrust

Last but not least: een hondenverzekering geeft rust. Je weet zeker dat je financieel beschermd bent als je hond medische zorg nodig heeft. Onze verzekering helpt je de kosten van medische zorg beter te beheersen en onvoorziene uitgaven te minimaliseren.

1 reden om je hond niet te verzekeren

 1. Premie te duur

Sommige baasjes kiezen ervoor om hun hond niet te verzekeren vanwege de premiekosten en besluiten om zelf een spaarpotje op te zetten om de medische kosten voor hun hond te dekken.

Let op

Het is belangrijk om te beseffen dat als jij je hond niet verzekert, je zelf verantwoordelijk bent alle medische kosten die zich kunnen voordoen. In geval van onverwachte ziektes, ongevallen of andere medische noodgevallen kunnen de kosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de kosten uit je eigen zak te betalen en dat je spaarpotje niet voldoende is.

Je hond dus wel of niet verzekeren?

Je raadt het al: het is dus verstandig om je hond wél te verzekeren. Hiermee zorg je ervoor dat de medische zorg voor je hond altijd betaalbaar is en dat je hond langer, gezonder en gelukkiger leeft. Ook ben je als baasje beschermt tegen onverwachte hoge medische kosten, waardoor je minder geldzorgen hebt. Kortom: altijd de beste zorg voor je hond en een zorg minder voor jou als baasje. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering

.


.

.

.

Zaterdag 5 augustus 2023

.

Naast de wolf nu ook de jakhals?

.

Voor dat er opnieuw een wild hondachtig creatuur wordt gecriminaliseerd en verbannen is de volgende info misschien een geruststelling voor hen die niets van doen willen hebben met wilde hondachtige dieren. Als je dan ook nog jakhals wordt genoemd dan kan het bijna niet anders dan dat je al bijna bij voorbaat veroordeeld bent …

Deze week is er in Drenthe een Goudjakhals gespot maar op 15 maart 2023 was hij al in vijf provincies gezien. Ik hoor mensen al zeggen: “Oeps .. weer een wild dier in Nederland… hoort die wel hier ??? Kan dat zo maar tussen onze schapen die al mikpunt zijn van de wolven?

twee jonge jakhalzen

Laat ik hier eens wat over vertellen. Ja, ik ben niet tegen de herintroductie van de wolf ondanks alle shit en ophef die is ontstaan over de komst van de wolf. Maar als je het over de jakhals hebt  dan kunnen mensen die bang voor hem zijn gerust zijn. Nee…  ze vallen geen mensen, schapen of geiten aan. Hun eten bestaat uit aas, vogels, kleine zoogdieren zoals konijnen en muizen, ratten, reptielen, insecten  en vruchten. Dus feitelijk onwijs nuttig voor de mens !!!

Was hij hier ook uitgestorven? Nee… we zien hem vrijwel nooit omdat hij zich goed schuil houdt. Op 16 februari 2016 was hij al op de Veluwe gezien. Dat ‘zien’ is doorgaans door het gebruik van wildcamera’s want het zijn meesters om zich verborgen te houden.  Goudjakhalzen zijn uitstekende gravers. In de zelf gegraven holenstelsels rusten ze, werpen hun jongen en ze bergen daar ook voedsel op. Goudjakhalzen jagen zelf, maar als het ze uitkomt eten ze graag aas. Ze weten dus goed dat een onbewaakt stuk prooidier zomaar door iemand opgegeten kan worden. Daarom verstoppen ze overgebleven voedsel graag uit het zicht van concurrenten. Dus laten we alsjeblieft niet een actie beginnen tegen de aanwezigheid van de Jakhals.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 6 augustus 2023 

.

.

Twaalfde week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

 

Bericht van Jolanda:

Beste mensen, lieve donateurs,

Inmiddels staat de teller van ons team op: (schrik niet!!) € 8.783!!
Dat is écht een geweldige prestatie!! Bij mij staat de teller op: €2.025!
En ik ben daarmee heel blij en ontzettend trots en dankbaar naar alle donateurs die hieraan hun bijdrage hebben geleverd.
Verder is er in totaal door alle teams gezamenlijk een meer dan geweldig bedrag opgehaald van:…….
(ga eerst maar ff zitten, want het is écht mega!!)
Namelijk: € 58.565… Wát een mega prestatie!! Het is echt geweldig!!

Het is alleen zó naar dat het nodig is. Helaas is Parkinson de snelst groeiende hersenziekte in de wereld! Door met name landbouw gif neemt het aantal mensen die deze ziekte krijgt schrikbarend toe. Er is helaas dus heel veel ‘werk aan de Parkinson-winkel’ en dankzij alle donateurs komen we weer een stap dichterbij een oplossing.

Via deze link kunnen jullie kijken op de site: Bike voor Parkinson.
Nog 50 dagen te gaan dan barst het fiets-event los.
Want leuk of niet: we gaan ervoor en we maken er een geweldige feestdag van!

En als je in de buurt woont of ben: van harte welkom!!

Ons team heet “Beste beentje voor”….

Als je de club van Jolanda wilt steunen in hun strijd tegen Parkinson klik dan HIER

Wil je het grote overzicht zien klik dan HIER 

.

.

.


.

Laatste info over de op 9 juli doodgeschoten wolf in Wapse.

.

Terwijl het strafrechtelijk onderzoek gaande is naar het doodschieten van de wolf dat al dan niet illegaal is geweest, laait de discussie op over wie er allemaal van wisten, wie erbij betrokken waren, wie nou eigenlijk de opdracht heeft gegeven en daar bij gesteund werd vanuit de overheid.
Zie onderstaand bericht:

Gedeputeerde Henk Jumelet

Gedeputeerde Henk Jumelet was vooraf op de hoogte van het besluit van de gemeente Westerveld om de wolf te doden die op 9 juli een schapenhouder in zijn arm heeft gebeten. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Drenthe.

In de Statenvergadering van 12 juli zei Henk Jumelet dat hij in de ochtend van het bijtincident niet met de burgemeester had gesproken over het afschot van de wolf. Strikt genomen heeft Jumelet gelijk; hij sprak pas ‘s middags met burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld.

Wel contact met loco geweest

Wat Jumelet er niet bij vertelde, is dat hij ‘s ochtends om 8.50 uur via de telefoon van iemand anders wel kort heeft gesproken met locoburgemeester Henk Doeven. De wolf werd rond 9.01 uur afgeschoten; RTV Drenthe was op dat moment ter plaatse en heeft om 9.03 uur een notitie gemaakt van het tijdstip van afschot.
“Doeven stelde dat het om een acute situatie ging, dat de politie aanwezig was en nog wat buurtgenoten. Hij zei dat het besluit was genomen om de wolf te doden. Hij had overleg gehad met Rikus Jager. Ik zei dat ik niet in kon schatten of het om een acute situatie ging. Het besluit is aan jullie om de wolf te doden”, zegt Jumelet desgevraagd in een reactie.

Geen betrokkenheid besluit

Henk Doeven bevestigt dat er ‘s ochtends vroeg contact is geweest met Jumelet, maar doet verder geen inhoudelijke mededelingen gezien het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de rechtmatigheid van het besluit om de wolf te doden.
“Met de gemeente Westerveld is eerder een paar keer gesproken over waar de bevoegdheid ligt bij het besluit om een wolf af te schieten. Als de openbare orde in het geding is, dan ligt die volgens het wolvenplan bij de burgemeester. De burgemeester heeft later ook aangegeven dat het besluit was genomen in het kader van de openbare orde. Bij de afweging ben ik verder niet betrokken geweest”, aldus Jumelet.

Summier antwoord

Tijdens de rondvraag na de installatie van het nieuwe College van Gedeputeerde Staten op 12 juli krijgt de kersverse gedeputeerde Egbert van Dijk de volgende vraag van Siska Peeks van de Partij voor de Dieren: “Is er contact gezocht vanuit Wapse met Jumelet of iemand anders van de provincie?”
Van Dijk antwoordt: “Ik heb begrepen dat dit wel het geval is geweest, van horen zeggen. Dat heb ik uit de krant vernomen.” Op dat moment zegt Jumelet “nee”. Hoewel Jumelet de wolf niet meer in zijn portefeuille heeft, was dit bij het moment van afschot nog wel het geval.
“Er is inderdaad contact geweest met de burgemeester. Op mijn initiatief heb ik hem ‘s middags gebeld, maar niet naar aanleiding van de situatie die zich op dat moment voordeed”, zo zegt Jumelet in de Statenvergadering.

‘Geen onwil’

Waarom meldde Jumelet op dat moment niet dat er wel contact was geweest met locoburgemeester Henk Doeven? “Ik heb heel precies antwoord gegeven op de vraag of er contact is geweest tussen de provincie en de burgemeester. Er was op dat moment geen gelegenheid om dat toe te lichten”, zegt Jumelet nu.
Jumelet zegt dat hij het ook niet in gedachten had om de Statenleden te vertellen over het contact met Doeven. “Dat was niet de vraag. De vraag heb ik zo niet gehoord. Het is geen onwil. Het is geen verzwijgen. Dat zit niet in mijn aard.”

Menselijke interesse

Hij zegt rond 11.00 uur direct telefonisch contact te hebben gehad met Doeven over hoe het was afgelopen en rond 16.00 uur of 16.30 uur met Rikus Jager. “Dat was meer in de sfeer van: hoe gaat het met je? Ik begreep van Doeven dat hij had staan te trillen op zijn benen.” Ook met de schapenhouder zegt Jumelet later contact te hebben gehad.
Rikus Jager doet geen mededelingen meer over de gebeurtenissen op 9 juli: “Op dit moment kunnen we niets bevestigen, noch ontkennen. We wachten eerst het onderzoek van af.”
Jumelet, die nu onder meer verkeer en vervoer en klimaat in zijn portefeuille heeft, geeft aan zeer bezorgd te zijn over de polarisatie in het debat over de wolf. “Als je ziet wat er allemaal over de betrokkenen wordt gepost op sociale media, dan baart me dat ernstige zorgen.”
.
.

.

.

Hoe het met onze logees, Nangi, Pippa en Lynnie gaat …..

.

Dat onze drie logees prima met elkaar konden opschieten hebben we ook vorige week al kunnen zien en dat ze ook moeiteloos de dagelijkse routine van onze hondjes hadden overgenomen maakt het leven relatief makkelijk bij ons in huis. Dat de logees Pippa, Nangi en Lynnie iets nieuwsgieriger zijn dan onze eigen hondjes naar alles wat er in de tuin gebeurd, levert dan ook een leuk plaatsje op.

Door het mooie weer kan er altijd en deur open staan naar  de tuin dus ook ‘s nachts kunnen ze naar believen even een luchtje scheppen.

Natuurlijk zijn de wandelingen altijd heerlijke momenten van de dag. We proberen steeds de wandelingen zo veel mogelijk te variëren door verschillende routes te lopen. Dat is voor ons zelf leuker maar vooral ook voor de hondjes omdat ze dan steeds weer iets nieuws te onderzoeken hebben. Of we nou door het dicht begroeide bos lopen of over de open heide, alles is even leuk en spannend. Als we dan een keer over een smal pad lopen en ik Lynnie even los kan laten, is het een goed moment om de stoet op de foto te zetten. Zoals meestal is Flor op de achtergrond de hekkensluiter. De oplettende lezer zal zien dat onze roedelleider Botas ontbreekt op de linker foto. Hij is er echt wel bij hoor maar onze senior zit net even, buiten het zicht, een boodschap te doen in de heide. Daarom heb ik ook de foto rechts er bijgezet.

.

.

.

Vorige week zagen we ook dat Pippa de enige was die met Lynnie wilde dollen.

De anderen zijn wat meer op leeftijd en vinden het drukke gedoe maar zo zo… Gelukkig is Lynnie ook gauw moe en dan ligt ze eenmaal thuis gekomen diep te slapen. Dat ze in haar slaap dan het rennen nog eens dunnetjes over doet is aandoenlijk om te zien.

 

.

Na de laatste wandeling is het altijd feest. Dat wil zeggen dan komen er allemaal lekkere dingen te voorschijn. Koekies, brokjes en diverse hondensnacks. Dan worden ze verwend en rustig gemaakt voor de nacht. Als hun energieniveau dan weer lekker laag is dan wordt het tijd om te gaan slapen. Het is dan meestal tegen 23.00 uur. We kijken dan weer uit naar de ochtend wanneer we door de lieverds rond 06.30 uur gesommeerd worden op te staan.

.

.

.

.

.


.

.

In Memoriam Toi.

Toi 2011

Toi 2023

Vandaag kregen we van Annet en Marco het navolgende berichtje over Toi die, geboren in juli 2011, op 6 november 2012 bij hen mocht gaan wonen.

Lieve mensjes, We willen jullie laten weten dat we gisteravond helaas afscheid hebben moeten nemen van onze lieve zorgzame altijd vrolijke Toi ???? wat hebben we een mooie tijd met haar gehad. Erg dankbaar zijn we hiervoor❤️

Samen slapen met Bongo

In het gras met de kop in de wind

Ze had 2 losse knieschijfjes (waarschijnlijk al jaren en had ze er mee leren leven, nooit gemerkt) maar nu kwam er zware artrose bij en ontdekte we dat na het overlijden van haar liefste vriend Bongo . Ze was toen zo eenzaam en at niet meer, was zo zielig. We zijn toen naar de dierenarts geweest en haar helemaal laten nakijken. Toen kwam dit aan het ligt. Alle soorten pijnstilling geprobeerd maar diarree, overgeven, angst het ging niet. Op de foto bijgaand met het huisje nog mee geweest naar Giethoorn lekker in het gras liggen met haar kopje in de wind was haar geluksmomentje. Ze heeft nog zo genoten. Het was een schatje en gaan haar missen net zoals haar vriend Bongo.

Op het laatst want ze wilde toch mee ????????

Toi was een toppertje. Echt mijn hondje en Bongo van Marco gek gezegd. Ze zat bij me voor de wc en lag voor de douche en lag op bed en de laatste tijd liever naast mijn bed. Dit gemis is groot. We hebben een andere lieve schat erbij sinds bijna een jaar. Deze hond zagen we voorbij komen en was niet de bedoeling maar het gemis was zo groot van Bongo en Marco was er zo kapot van. En deze hond is kopie van onze eerste hond zo bijzonder, dat was ook echt ons kind. Ik zei we gaan het doen. Hij ‘kruipt in Marco’ zo fijn om die 2 te zien en Toi ging weer eten en ging weer voor hem liggen en tegen deze hond aan liggen dat was een goede zet in ons gezin. Maar afscheid is zo rot maar andere kant goed ook, dan heb je van je beestje gehouden. Er is altijd een rouwproces nodig maar het doet zeer. Hoop dat verder alles hoe gaat bij jullie. Het aller allerbeste liefs ???? Jullie doen zulk goed werk, echt fantastisch ???? jullie zorgen ervoor dat ze weer een toekomst hebben.

Annet en Marco, hartelijk dank voor het compliment maar we danken jullie voor de zorgzame fijne tijd die jullie Toi en Bongo hebben gegeven. Niets was te veel en we weten als geen ander hoe jullie voor hen alles betekenden en hebben gezorgd. Zonder lieve baasjes met een groot hart zouden erg veel hondjes nimmer een asiel kunnen verlaten.
Heel veel sterkte met jullie verlies. 

Annerie en Ton

 


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

Laten we een hondje nemen …

Ja leuk !!!!

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

Karin en Paul, baasjes van Lara, deelden met ons deze update 

Lara was 2 jaar toen zij op 30 oktober 2017 bij Karin en Paul mocht gaan wonen. In de loop van tijd kregen we regelmatige updates over Lara  en deze keer heeft Lara een medisch dingetje moeten ondergaan.  Karin schreef:

.

“Lara is laatst geopereerd aan een bultje op haar rechter achterpoot, maar het is mooi genezen en gelukkig niets ernstigs. Lara wordt nu wel wat ouder, en moet soms veel hijgen. Helaas heeft zij ook last van artrose waartegen ze, op advies van de dierenarts, een supplement genaamd Flexadin Advanced Original krijgt. Dat schijnt, wetenschappelijk bewezen, te helpen. Ach, dus nu wat minder intensieve wandelingen, ….
Verder gaat het prima en is ze een lieverd.
Groetjes Karin, knuffel Lara”

.

.

.


.

.

Cees en Alma, baasjes van Ranger, stuurde ons deze update 

.

Hi Ton,

Het is lang stil geweest van mij. Hierbij de groeten van Ranger. Ranger is met zijn 7 jaar, nog steeds een lieve, nette en wel opgevoede ambassadeur van Dierenmissies. Hij kan niet zonder ons en is zo blij als een klein kind als ik thuis kom. We gaan veel de bossen in want dan kan hij los lopen. Hij is gek op autorijden en meestal gaat hij met ons mee als we weggaan.

 

 

.

.

.

.


.

.

Carolien, baasje van Guusje, deelde met ons deze foto op Facebook. 

.

.

Guusje kwam als pup bij Carolien op 13 oktober 2013.

Haar wit geworden snuit verraadt haar leeftijd van ruim 10 jaar.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

kop-ton

De 4-kanten column van Ton
.

.

De Hond als Gezelschapsdier, Hulphond, Vriend in Moeilijke Tijden, Oorlog of Ziekte

Ontelbare mensen zien een hond als ideale vriend, hulp of  gezelschapsdier. Dat Stichting Dierenmissies en tal van andere stichtingen, hun best doen om baasjes te matchen aan hondjes die smachten om de liefde en zorg van een lief baasje, lijkt bijna een vanzelfsprekendheid gezien de wens van zoveel mensen. Waarom zoveel mensen de hond als ideale vriend zien leg ik graag uit.

De relatie tussen mens en hond is een van de oudste en meest bijzondere banden die de geschiedenis heeft gekend. Al duizenden jaren hebben honden een cruciale rol gespeeld in het leven van de mens, variërend van gezelschap en bescherming tot hulp en ondersteuning in tijden van oorlog en ziekte. In dit artikel gaan we dieper in op de veelzijdige rol van de hond als gezelschapsdier, hulphond en trouwe vriend in moeilijke tijden.

Een hond als gezelschapsdier is al eeuwenlang een bekend fenomeen. Mensen hebben altijd de behoefte gehad aan sociaal contact en vriendschap, en honden bieden dat in overvloed. Met hun onvoorwaardelijke liefde, vrolijkheid en speelsheid kunnen honden een positieve invloed hebben op het emotionele welzijn van mensen. Ze bieden een luisterend oor zonder oordeel en kunnen helpen eenzaamheid te verminderen, vooral voor ouderen of mensen die alleen wonen. Het aaien van een hond kan zelfs een kalmerend effect hebben en stress verminderen, waardoor mensen zich rustiger en gelukkiger voelen.

Naast hun rol als gezelschapsdier hebben honden een ongelooflijke capaciteit om mensen met speciale behoeften te helpen als hulphond. Getrainde hulphonden kunnen mensen met fysieke beperkingen ondersteunen door hen te helpen bij dagelijkse taken, zoals het openen van deuren, ophalen van voorwerpen of zelfs assisteren bij het aankleden. Voor mensen met visuele beperkingen zijn geleidehonden van onschatbare waarde, omdat ze hen veilig door het dagelijks leven kunnen loodsen.

Maar hulphonden zijn veel meer dan alleen fysieke assistenten. Ze zijn ook essentieel voor mensen met psychische aandoeningen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS) of angststoornissen. Deze honden kunnen getraind worden om te reageren op specifieke signalen en symptomen van hun eigenaar en hen te kalmeren in stressvolle situaties. De aanwezigheid van een hulphond kan het vertrouwen vergroten en mensen helpen om de wereld om hen heen met minder angst te benaderen.

In tijden van oorlog hebben honden hun waarde al bewezen door hun inzet als trouwe metgezellen van soldaten. Honderden jaren lang zijn honden gebruikt in het leger om verschillende taken uit te voeren, zoals koeriersdiensten, bewaking, het opsporen van vijanden en gewonden redden op het slagveld. Ze hebben vaak hun leven opgeofferd om hun menselijke metgezellen te beschermen en te dienen. De band die tijdens deze periodes tussen een soldaat en zijn hond wordt gesmeed, is intens en blijft vaak levenslang bestaan, zelfs nadat de oorlog voorbij is.

Bovendien spelen honden een belangrijke rol als vriend in tijden van ziekte. Voor mensen die worstelen met ernstige gezondheidsproblemen, kunnen honden een bron van steun en troost zijn. Therapiedieren worden steeds vaker ingezet in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en revalidatiecentra vanwege hun positieve effecten op patiënten. Het aaien en knuffelen van een hond kan bijvoorbeeld helpen om pijn en angst te verminderen en de algehele gemoedstoestand te verbeteren.

Daarnaast worden honden ook specifiek getraind om medische noodgevallen te detecteren, zoals epileptische aanvallen of veranderingen in de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes. Hun gevoeligheid voor subtiele veranderingen in de lichaamsgeur van hun eigenaar stelt hen in staat om vroegtijdig te reageren en hulp te zoeken voordat een noodsituatie escaleert.

In de loop van de geschiedenis heeft de hond bewezen een onmisbare metgezel en helper te zijn voor de mens in talloze situaties. Van gezelschap en vreugde tot hulp en ondersteuning in moeilijke tijden, de loyaliteit en genegenheid van honden zijn ongeëvenaard. Ze leren ons belangrijke lessen over onvoorwaardelijke liefde, toewijding en empathie. Het is geen wonder dat honden vaak “de beste vriend van de mens” worden genoemd, omdat hun aanwezigheid ons leven verrijkt en ons helpt om met verschillende uitdagingen om te gaan.

In een wereld die soms kil en veeleisend kan zijn, bieden honden een kostbare bemoediging en troost. Ze leren ons om meer in het moment te leven, te genieten van de kleine dingen in het leven en echte, onbaatzuchtige liefde te ervaren. Of het nu als gezelschapsdier, hulphond, vriend in moeilijke tijden, in oorlog of ziekte is, honden zullen altijd een speciale plaats in ons hart blijven innemen en ons blijven herinneren aan de kracht van verbinding tussen mens en dier.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Zo verleidelijk om te veel te kopen op internet … 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Nangi en Pippa van 21 juli  tot 9 augustus 2023

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

 

 

 

 

Millie, Mike en Sjors van 31 augustus tot en met 6 september 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com