Dierenmissies Weekjournaal van 13 maart 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?

HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het jammerlijke afscheid van Don die 11 jaar geworden is. We maken kennis met Sivan en tonen een hulpactie voor de dieren in Oekraïne. De politie waarschuwt voor de illegale puppy verkoop, hebben we alvast ruimte gereserveerd voor de reis van Cloe, Deisy en Fanta, begint de reis naar Nederland van Nube en hebben we daar weer een mooi verslag van. In de column toon ik toch optimisme door betrokkenheid van mensen en ide (on)zin van de week geven we een voorbeeld van hoe je een lui weekend in kunt gaan. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– In Memoriam Don
– Kennis maken met Sivan

– Hulp voor dieren uit Oekraïne

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
De politie: Puppy verkoop bij verdachte adressen in Veldhoven
– Willen we zeker zijn van een plekje op het transport van 8 op 9 april 2022.
– Nube mag intappen … haar reis begint
Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Leuk filmpje: Leuke collage van hondenfilmpjes
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bericht van Soof (Morena), Noa, Milka, Tayra
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Toch optimistisch door uw betrokkenheid
– De (on)zin van de week: Geen plannen voor het weekend…
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

Maandag 7 maart 2022

.

In Memoriam Don

Ook dit weekend kregen we een vreselijk bericht dat ons weer even van ons stuk bracht. We lazen dat Don was overleden. De kleine Don die we met de caravan vanuit Spanje mee hadden genomen en op 2 juni 2012 afgaven in Swalmen bij Paul en Els. Daar had hij een super leven en kon hij genieten van het leven dat hij echt verdiende. De zachte schat had daar zijn gouden mandje gekregen.  

.

 

Beste Annerie en Ton,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; afgelopen vrijdag heb ik toch de knoop door moeten hakken en Don moeten laten inslapen!

Toen hij achter mij aan liep in de tuin viel hij plots om en bleef liggen. Gelijk de auto ingeladen en naar de dierenarts. Die constateerde dat het zijn hart was wat niet meer wilde/kon. Weer veel vocht achter de longen, wat helaas dit keer niet meer te verhelpen viel. Heb nog gevraagd om weer prednison te spuiten, omdat hij daar de vorige keer “goed” op reageerde. Helaas zei de arts dat hij dit onverantwoord vond. En dat hij ook met prednison het weekend niet zou gaan halen. Er was alleen nog maar één optie; laat hem rustig inslapen hier…….

Dit kwam zo hard aan dat ik gevraagd heb, nog even met hem in de wachtkamer terug te gaan om afscheid te nemen. Was gelukkig geen probleem. Na een half uur met hem op de bank te hebben gezeten, en heel vaak een traantje weg heb moeten pikken, terug de spreekkamer in.

Gelukkig ging het heel erg snel, nog geen 8 minuten bij mekaar. Heb hem mee naar huis genomen, en daar hebben wij hem samen in de tuin naast mijn vogels begraven.

Een hond als Don zal ik nooit meer hebben, trouw, goed luisteren, heel lief, ook voor mijn kleinkinderen, knuffelkont nummer 1, en iedere dag goeie zin. Heb veel wandelingen met hem mogen maken. Heb door hem ook veel mensen leren kennen tijdens het wandelen. Ik kan niet één negatief ding over Don bedenken………

Heb het er ook zwaar mee nu hij niet meer onder ons is, het is te stil in huis, in mis het gedribbeld van zijn 4 pootjes over de houten vloer en hoe hij trouw hij iedere dag meeging de vogels verzorgen. En dan vooral om te kijken of er zich geen muisje had verstopt in de vogelhokken!

Ik wil jullie beiden van harte bedanken voor het werk wat jullie hebben gedaan om te zorgen dat Don bij ons een thuis heeft mogen vinden, en het vele plezier dat hij ons heeft gegeven.

Verder hoop ik dat jullie dit prachtige werk nog vele jaren zullen kunnen en mogen doorzetten, niet alleen voor de honden, ook voor hun toekomstige baasjes!!

Vele groeten, en een stevige poot als dank van Don!

Paul Langen uit Swalmen.

 

We hopen dat de mooie herinneringen de pijn van het verlies zullen verdrijven zodat zij later met een glimlach terug kunnen denken aan hun trouwe vriendje Don.  

 

 


.

Dinsdag 8 maart 2022  

.

Kennismaken met Sivan
Dit is Sivan, reutje, labrador, geboren 2016. Sivan  woont in het asiel van Elena in Solena in Ciudad Real. Karakter lief een aanhankelijk. Kent geen angst, is knuffelig en is goed met kinderen en andere honden. Sivan is speels en vindt het leuk om uitgedaagd te worden. Sivan komt van een particulier. Zijn bazinnetje heeft zich zelf helaas van het leven beroofd en hij is daarna onder de zorg van het asiel van Elena gekomen en nu woonachtig in de opvang bij Marie Jose. Sivan is een huiselijk leven gewend. Hij vindt dollen met de baas heerlijk en kan zich prima bezighouden met een speeltje. Als er dan ook nog een andere hond is die hem uitdaagt dan is het helemaal feest. Hij is wel alleen met zijn baasje geweest dus hoefde hij nimmer zijn voer, snoepjes of aandacht van zijn baasje te delen met anderen. Nu hij weer in een groep leeft is dat wel even wennen. We zien dat hij soms tegenover sommige reutjes, die wat opdringerig zijn, wat kan grommen en grauwen als hij eten of aandacht moet delen.
Daar blijft het dan ook bij maar het is wel iets om rekening mee te houden zodat je er als nieuw baasje niet van schrikt. Het is overigens wel te corrigeren hoor.

Wie heeft er een warm plekje voor hem? Deze knul is in de kracht van zijn leven en heeft nog zoveel liefde te bieden.

.

Vandaag kregen we al een informatieverzoek voor Sivan dus die staat al in de belangstelling.

We houden de vingers gekruist en gaan het zien hoe zich dit verder ontwikkeld…. 

.

 


.

.

Woensdag 9 maart 2022.

.

Hulp voor dieren uit Oekraïne

We kunnen er niet omheen…. en dat vinden we niet erg…

Vanaf vandaag, 7 maart 9:00, werken dierenhulporganisatie samen om hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. De Dierenbescherming, DierenLot, IFAW en de NFDO hebben de handen ineengeslagen om één meldpunt op te zetten en hulp te coördineren.
Verder helpen onder meer de KNMvD, de dierenpolitie, organisaties in de Dierencoalitie, Mendoo, en Stichting Huisdierenwelzijn helpen mee om alle nodige hulp in Nederland te kunnen bieden.
Er is een telefoonnummer en een e-mailadres opengesteld voor gevluchte Oekraïners die hulp voor hun dieren nodig hebben:
? 088-811 33 33
? info@hulpvoordierenuitoekranie.nl
Ook gemeenten, asielzoekerscentra of mensen die privé Oekraïners met hun dieren opvangen kunnen hier hulp aanvragen. Dieren kunnen dan geholpen worden met de nodige vaccinaties en medische hulp, praktische zaken als mandjes en voer of eventueel tijdelijk onderdak.
Momenteel is het nog onduidelijk hoe groot de vraag is en waar er precies behoefte aan is. Samen zoeken de dierenhulporganisaties op basis van de binnengekomen hulpvragen naar passende oplossingen. De Dierenbescherming en de NFDO stemmen de hulp en opvang in Nederland onderling af en werken daarbij samen met verschillende andere dierenhulporganisaties, waaronder Mendoo en de KNMvD.
Er wordt ook door verschillende organisaties gekeken naar de mogelijkheden om hulp te bieden aan dieren die nog niet in Nederland zijn. Nederlandse organisaties bieden al financiële hulp aan opvangen in Oekraïne, of sturen voedsel, beschikbaar gesteld via DierenLot, naar de grens in Polen. IFAW heeft een ervaren internationaal rampenrespons team dat de situatie monitort en hulpvragen inventariseert via disasterresponse@ifaw.org. Hulp wordt afgestemd met andere dieren- en humanitaire organisaties en geboden aan opvangen, dierentuinen en boeren. IFAW is stand-by om hulp te gaan bieden in de regio, zodra de situatie dat toelaat.
Wil jij de dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne ook helpen? https://bit.ly/373lZCh
Bron: Dier.nu

.

.


.

Logeerpartijtje van Moos, Sjors en Mike.
.

Vandaag komen Moos, Sjors en Mike voor een paar dagen logeren. Baasje Linda komt ze brengen.

Linda brengt ook de spulletjes voor het logeerpartijtje…

Haar vierde hondje Millie blijft bij haar.  Dat zou ook een beetje te veel zijn. Omdat Ton moet werken zal Annerie met hen en onze hondjes, zes stuks dus, moeten wandelen.

.

met de klok mee: Sjors, Mia, Flor, Botas, Moos en Mike

.

.

Dat gaat prima maar is wel het maximale aantal. Gelukkig zijn het allemaal kleine rakkers en dan is het voor haar nog net te doen. Hier rechts een overzichtje van de club als ze aan de lijn zitten om over de camping naar het bos te lopen.

 

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

 

Bezoekadres:

Kalf 186A

1509 BB Zaandam

 

.

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne.

Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren .

ONLINE RESERVEREN Klik hier

.

.

.

Alexander

 

Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.


Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies.

.

.

.


.

<<advertentie>>

. . Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 10 maart 2022
.

 - A&V Pet Transport We willen zeker zijn van een plekje op het transport van 8 op 9 april 2022.

.

Omdat we voor Fanta, Cloe en Deisy niet een transport willen missen hebben we, vooruitlopend op de definitieve adopties, bij A&V Pet transport plekjes gereserveerd. We hopen die natuurlijk snel definitief te kunnen boeken.

.

.


.Het is passen en meten..

Met alle hondjes vrij in huis die mogen gaan liggen waar ze willen…. is de bank natuurlijk wel erg in trek.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Moeilijker wordt het als ik ‘s nachts,  na een wc bezoek, terug mijn plekje in bed in wil nemen.

.

.

.

.

.

 


.

Vrijdag 11 maart 2022.

.

Puppy verkoop bij verdachte adressen in Veldhoven
De politie van Oost-Brabant is bezig met het opbouwen van een zaak tegen de verdachten van de verkoop van pups vanaf verschillende adressen in Veldhoven. Sinds januari is er een explosieve groei van meldingen over deze pups die volgens de verkoper helemaal in orde zijn. De pups zouden gezond en voorzien zijn van een paspoort, chip en de juiste entingen. Na aankoop blijkt het tegendeel waar. De politie komt graag in contact met slachtoffers die nog geen melding bij hen hebben gedaan. Zij sluiten toekomstige aanhoudingen in deze zaak niet uit.
We hebben al diverse meldingen binnen gekregen van mensen die pups hebben aangeschaft bij verdachte adressen in Veldhoven. De meeste pups worden kort na de verkoop ziek. Als de melders naar hun eigen dierenarts gaan komt er veel ellende naar boven. Kan een afbeelding zijn van hond en de tekst 'Depuppy_checklist checklist Is de moederhond aanwezig ? Ligt het nest huis? het schoon? Hoe reageren de pups op geluiden? Zijn de pups gechipt, geregistreerd en hebben ze een -? EU Zijn de pups gevaccineerd en ontwormd? Klopt de nation aliteit? Zijn de cuderdieren gecheckt op erfelijke afvijkingen? Geeft de fokker duidelijke informatie? Kun je rustig kijken vragen stellen? Kun je meerdere keren komen kijken of moet je meteen beslissen? Is er een duidelijk koopcontract? Zijn de pups oud genoeg? Bij twijfel: Niet doen!'De pups zijn ziek en hebben geen chip, terwijl dit volgens de Wet Dieren verplicht is. Ook zijn ze vaak al veel te jong, voor de zeven verplichte weken, gescheiden van de moeder. De pups blijken vaak niet raszuiver te zijn, maar kruisingen. De nieuwe eigenaar wordt dus opgezadeld met heel veel zorg en met de bijkomende hoge kosten. Dat is dan ook de reden dat de politie bezig is met een onderzoek naar deze verkoopadressen.
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een pup?
?Vraag vooraf een foto van het paspoort van de hond;
?Vraag ook een foto van de bladzijde “Diverse”. Daar moet namelijk vermeld staan wat het land van herkomst is (mits de pup is geboren na 1 november 2021);
?Vraag vooraf een foto van de bladzijde met inentingen;
?Denk goed na, en gebruik je logische verstand tijdens de overdracht. Bij twijfel; loop weg ZONDER PUP en maak melding bij ?144.
❗️ We snappen dat het moeilijk is om weg te lopen als je eenmaal een schattige puppy in je handen hebt en er mee hebt geknuffeld. Als jouw onderbuikgevoel je iets probeert te vertellen, luister daar dan naar. Het kan je heel veel ellende besparen! Weet ook dat voor elke pup die jij koopt (om te redden of een goed huisje te geven) er nieuwe illegale pups worden gehaald vanuit het buitenland. Alleen samen kunnen we deze praktijken stoppen.❗️
Heb jij een puppy gekocht op een verdacht adres in Veldhoven waar bovenstaande ook van toepassing is en heb je nog geen melding gedaan? Of heb je een soortgelijke ervaring met een andere verkoper? Neem dan contact op met ☎️144.
Meer informatie over het aanschaffen van een pup? Check de puppy-checklist: https://bit.ly/3rZh5x9
.

.

Nube mag instappen.. haar reis begint.

De reis voor Nube is gestart. Ze mocht bij Amber en Vince van A&V Pet transport, een plekje in nemen in hun luxe trailer. In Nederland wachten Marius en Els op hun Nube. We kunnen nu niet anders dan met spanning wachten op de berichtjes die we krijgen van Amber en Vince tijdens de rit naar Nederland. We weten dat ze aan zal komen bij Happy Roedel in Utrecht en dat de verwachte aankomsttijd ergens tussen 12.00  en 14.00 uur zal zijn. We hadden al een beetje verwacht dat het rond 13.00 uur zou zijn dus zaten we aardig goed. Een meer nauwkeurige bepaling van de tijd zal naarmate de reis vordert bij ons bekend worden. .

.

.

Logeetjes genieten volop.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 12 maart 2022.

.

De aankomst van Nube.

.

Vandaag is de grote dag. De aankomst van Nube zal plaatsvinden tussen 11.45 uur en 12.30 uur. Ik ga op tijd weg met Moos, Sjors en Mike bij me … Linda zou ook op de aankomst plaats zijn om de hond Leo aan een baasje over te dragen.

.

Om 11.30 was ik er en tegelijk kwam ook Linda aan. Ik kon de drie logees aan haar overdragen en omdat zij Millie bij zich had werden de drie nu weer verenigd met hun maatje.

Het transport bleek er iets vroeger aan te komen dan verwacht. Linda moest nog even buiten het hek wachten. De baasjes die voor haar mastin kwamen, waren er nog niet en het zou zeker nog een uur duren voordat die er konden zijn.  Omdat Marius en Els er elk moment konden arriveren,  mocht Nube er als eerste uit.

.

.

 

.

Links wordt haar anti-ontsnappingstuigje aangedaan maar dan eindelijk staat ze op het punt haar nieuwe wereld in te stappen.

.

.

.

.

.

.

Toen ik Nube van chauffeur Vince overgedragen kreeg, werd meteen duidelijk wat voor een grote kroeldoos ze is. Zo net uit de trailer moet voor haar alles vreemd en een beetje bedreigend zijn. Gelukkig kon ik haar gerust stellen en ze probeerde zo dicht mogelijk bij me te kruipen.

.

.

.

.

.

Maar toen moest ze toch echt even meelopen want haar nieuwe baasjes Marius, Els en hun dochter waren gearriveerd.  Voorzichtig vond het eerste warme welkom plaats en toen was het ijs gebroken. Nu kon het echte grote knuffelwerk beginnen.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nadat ik de reisbescheiden aan Marius gaf en wat uitleg over de inhoud van het paspoortje verstrekte, kwam ook Miranda erbij om even gedag te zeggen. Zij is onze onmisbare schakel tussen ons en de Spaanse asielen waarvoor we baasjes zoeken voor hun inwoners. Zij heeft lang in Spanje gewoond en heeft daar zelf een asiel gehad en zo een enorme kennis van zaken opgedaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

Voordat Nube het allerlaatste stukje van de reis naar haar nieuwe eigen mandje maakte, werd er eerst nog wat gedronken. Dat doet ze dan even liggend.

Net in de auto getild is het voor haar allemaal nog een beetje vreemd.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nou dat ‘vreemde’ was gauw verdwenen en de onvoorwaardelijke verliefde blik naar Els zegt genoeg.

Gelukkig waren ze snel thuis en uit zich zelf zocht ze haar nieuwe mand op.

Zo nu even bijkomen van alle emoties. Ze was toe aan een welverdiende rust.

.

.

.

.

.

Tja en na een paar uurtjes te hebben geslapen had ze haar rust wel gehad en was het tijd om haar bed op te maken….

 

.

.

.

.

Zo is het véééél beter …

.

 

.

.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 13 maart 2022

.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes… Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen..

..


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ? 

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

 

 

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ.
Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage.
Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..??
Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

 

Weer leuke filmpjes  … een flinke collage…

 

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Dymphy, baasje van Soof (Morena), geeft ons deze update

Met Soof (Morena) gaat het heel goed. Ze loopt je continue voor de voeten? En is dan echt een tank, je komt er niet voorbij?? Ze sleept met alle schoenen (denk dat ze haar puppies mist) en haar staart maakt overuren. Ze is echt oprecht de meeste lieve hond die ik heb meegemaakt. De andere twee honden vinden haar soms nog wel wat spannend of zijn wat jaloers. Maar iedereen doet goed z’n best. Soof snapt het spelen met elkaar nog niet echt. Maar dat komt vast goed. Ze rent in ieder geval al met ze mee als er mensen langs de poort komen lopen? Ik kan blijven vertellen. En zal straks nog wat foto’s maken. Ik heb eigenlijk niet zo veel de gsm bij me, dus vaak net te laat om een leuke foto te maken ?.

.

.

.

.

.

.


.

.

Michele, baasje van Milka, stuurde deze update

.

Milka al een paar keer meegenomen naar ‘t water maar ze gaat er niet in hoor!? Maffe hond, is notabene een labrador, dus zwemgek dacht ik. Zelfs waterplassen, daar stapt ze overheen!???

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Lisette en Raymond, baasjes van Noa, stuurde ons dit bericht.

Onze Noa zwemt, vooral al er een eend zwemt?? onze quinn zwemt ook niet, zit dan met volle verbazing te kijken , quin is een gorden setter.

.

.

Na het zwemmen is het goed rusten…. maar het liefst ligt ze inde keuken.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Madelaine en Lex, baasjes van Tayra, stuurden ons deze update 

Het ontstoken teentje van Tayra behoefde toch wat extra aandacht. Vandaar dat ze een tweede bezoekje aan de dierenarts hebben afgelegd. Ze hebben gelijk bloed laten controleren. 

Bloeduitslagen waren goed.
Wond opengemaakt en gespoeld.
Pijnstillers en ab meegekregen.
Morgen mag verband er af en nu uitrusten.

Ze kan al loslopen en vindt dat heerlijk.
Voor de avond verlicht halsbandje om.
Ideaal ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

.

De 4-kanten column van Ton

De 4-kanten column van Ton: “toch optimistisch door uw betrokkenheid…!!!!”

.

Ik voel me een beetje triest. Zoekend naar een goed onderwerp voor mijn column kom ik het ene nare bericht na het andere tegen. Zo wordt je keer op keer geconfronteerd met die ellendige Spaanse galgo en podenco martelingen (daar is nu gelukkig weer veel aandacht voor), of voel je plots je nekharen overeind gaan staan bij het lezen van de meest idiote streken van mensen die huisdieren ernstig te kort doen. Het ergste is dan nog dat ze het soms niet eens door hebben. Altijd vraag ik me dan meteen af wat er de oorzaak van is… Komt dit omdat daders zo zijn opgegroeid en nooit hebben geleerd hoe om te gaan met dieren?  Zou het komen door het gebrek aan empathie, geweten of zou het gewoon komen door een sadistische inslag ? Zouden er echt mensen zijn die er een genoegen in vinden om dieren expres pijn te doen ? Laat ik die vraag voor u beantwoorden. Ja die mensen zijn er echt.  Ik zeg wel eens gekscherend.:  “Als ik die ooit voor mijn bumper krijg …..!”.

Een opvallend bericht bleef in mijn hoofd rondspoken.

20170221_Hond_mager_wond-Arnhem_GROOT

KLIK op foto om het artikel te lezen over deze hond die noodzakelijke medische zorg is onthouden door geldgebrek

Dat ging over baasjes die niet genoeg geld hadden om voor hun honden te zorgen. Blijkt dat in meerdere gevallen dieren moesten inslapen omdat door een langdurig onthouden van medische zorg waardoor de dieren zover heen waren dat genezing niet meer mogelijk was. Instanties waren gewaarschuwd door omstanders of buren zodat er ingegrepen kon worden. Onbehandelde botbreuken, open wonden,  infecties en meeste ziekten moeten op een goede medische behandeling krijgen anders gaat het fout. Een dier op een kleedje leggen en alleen maar eten en drinken geven is dan echt niet voldoende. Als zo’n dier dan soms een jaar of langer heeft moeten lijden en inmiddels zover heen is dat het moet inslapen dan lopen de rillingen over mijn rug.

Laten mensen zich, voor dat ze een hond nemen, alsjeblieft goed realiseren dat een huisdier geld kost. Om een heleboel ellende te voorkomen zijn er niet voor niets verzekeringen die onvoorziene ziektekosten kunnen dekken. Dat betekent overigens niet dat alles zomaar gedekt wordt. Lees vooral de voorwaarden goed en vergelijk ze met verschillende maatschappijen.

Ik moet wel een optimist zijn want ondanks het schrijven van deze serieuze en minder prettige column, komt er bij mij toch weer een meer positief gevoel naar boven. Gelukkig blijken gevallen van Dierenmishandeling in Nederland ‘slechts’ incidenten en dat de overgrote meerderheid van  de bevolking er van walgt. Het roept, bij mensen die er van horen, een bereidheid tot actie op wat één van de redenen is om je in te zetten als vrijwilliger. In Spanje is het anders.. daar is dierenmishandeling voor het gros van de bevolking, en zeker bij ouderen,  nog iets waar je je schouders bij ophaalt. Maar toch zien we langzaam maar zeker ook daar veranderingen optreden die door de overheid met kleine duwtjes van de wetgeving en het vervolgingen van dierenbeulen, de goede richting in wordt gedreven.

Ik besef me dat we met alles wat we doen bij Dierenmissies, in het geheel gezien, slechts een klein beetje verschil maken voor de talloze stakkers in Spanje die op een baasje wachten. Maar voor de hondjes die Hollandse makkers mogen worden is dit het allerbeste wat hen kan overkomen.  En weet u wat nu zo mooi is ? We zijn niet alleen  !!!!

Tientallen organisaties net als wij, in het binnen- en buitenland, werken met duizenden vrijwilligers, die er alles aan doen om dieren in nood te helpen op de best mogelijke manier. Persoonlijk geloof ik dat de ingezette veranderingen in de bewustwording bij de Spanjaarden in een onomkeerbaar proces terecht zijn gekomen. We zijn er nog lang niet want gebruiken en gewoonten uit een eeuwenlange geschiedenis kun je niet zomaar veranderen en er is dus nog veel werk te doen maar de eerlijkheid gebiedt ook te vermelden dat er in  de afgelopen jaren al flinke stappen zijn gezet en dat komt door de betrokkenheid van u als lezer ….. Uw bereidheid een Spaanse zwerver op te nemen in uw midden, uw bereidheid om een petitie te tekenen, uw bereidheid om een donatie te doen … U maakt het verschil …. Hartelijk dank …!

Ter nabeschouwing….

Het aantal pups en het aantal pups met stamboom neemt af. Het aantal (op oudere leeftijd) geïmporteerde honden neemt toe. Dit is prachtig nieuws want zo helpen we niet alleen de stakkertjes maar strijd je ook tegen de ellende van de broodfokkers.

Wist u dat er jaarlijks zo’n 7000 buitenlandse hondjes op reglementaire wijze een Nederlands baasje vinden ? Op het totaal van 150.000 mag dat aantal best wat hoger. Laten we samen afspreken om te beginnen om dat aantal te proberen te verdubbelen … Wat vindt u daarvan ?

.

.

.


. .<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

.

Nee, ik maar er een lui weekendje van …

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

.

 

Arie en Sara van 15 tot 27 mei 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ian en Babs van 15 juni tot 1 juli 2022

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy vanaf 27 juli 2022 tot 21 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022

.

.

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com