Dierenmissies Weekjournaal van 13 september 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

Hoewel dit het Weekjournaal van 13 september is, is hij, in verband met de reis om geadopteerde hondjes te halen, op zaterdag 12 september gepubliceerd. Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Indy zoekt met spoed een nieuw baasje, De vakantie van Ian Deel 1, De noodzakelijke voorbereidingen voor de reis, Era naar de dokter, Bericht van Miranda uit Spanje, Tuba en Era in bad, Mougli in de belangstelling, Rova en Demi nu in asiel Odena, De planning van de reis, Het mandje van Era staat klaar, De gezamenlijke actie van Hondenpenning.net en Dierenmissies actie voor 4 oktober Dierendag, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Gebakken envelopjes met Banaan, Ingezonden stukje over Albert, Samira, Mosca en Boeffie, De 4-kanten column met “achterblijvers”, De (on)zin van de week over “Beste vriend”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:  .

Maandag 7 september 2015

Indy zoekt met spoed een nieuw baasje.

Indy als pup in Spanje

1410701545263

Indy en Mia

Indy is een Yorkshire terrier mix van anderhalf jaar oud die in november 2014 geadopteerd werd en naar Nederland mocht komen. Ze zou gaan wonen bij Mia die een jaar eerder was geadopteerd. De twee hadden een onbezorgd leventje tot de baasjes gingen scheiden. Het bazinnetje kon onmogelijk voor beide hondjes blijven zorgen en heeft de pijnlijke keuze moeten maken om één van de twee af te staan.  Indy was er het laatst bij gekomen en daarom werd ons verzocht om voor haar een nieuw baasje te vinden. Indy heeft eerder bij onze hondjes vakantie gevierd dus we kennen haar goed. Vanaf 16 september zal ze bij ons in IJhorst verblijven in afwachting van een nieuw baasje. IIndy lijkt groot maar is echt klein hoorndy is een heerlijke speelse, grappige, ondeugende, kroeldoos die het liefst in je binnenzak kruipt en je steeds aan het lachen maakt. Ze is sociaal met andere honden, kan los lopen en luistert prima. Als u een kleine mini vriendin zoekt die u overal mee naar toe kunt nemen dan is Indy uw perfecte maatje.  Bezoek haar adoptiepagina voor meer info en als u denkt dat zij voor u de perfecte huisgenoot kan zijn, kunt u, op afspraak, met haar kennismaken.

.

===================

De vakantie van Ian Deel 1

1422085862821Ian heeft helemaal zijn draai gevonden en hobbelt lekker mee in de dagelijkse routine. Hij weet precies van wie al het lekkers komt en heeft besloten om ‘s nachts op bed te gaan slapen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Botas, Pichi, Sally en Nessje liggen immers ook bij ons op bed.

eten

Voor het slapen gaan is er altijd het momentje van ‘brokjes uit de hand waar ze allemaal aan mee doen. Ook Ían wacht zo keurig op zijn brokjes.

2015-09-09 11.00.19

Als dan het zonnetje even schijnt dan wordt er natuurlijk massaal genoten van de weldadige warmte.

1440927529672

KLIK op de foto om een filmpje van de boswandeling te starten. Lekker snuffelen en rennen

Overdag kan Ian zijn ei kwijt tijdens de boswandelingen.

.

 

.

.

.

.

.

.

Tussen de wandelingen door vinden ze nog tijd om te spelen met de speeltjes… tja je moet de dag maar zien door te komen…

 

Dinsdag 8 september 2015

1441809181794De noodzakelijke voorbereidingen voor de reis

Tussen de werkzaamheden door wordt ook de auto gereed gemaakt voor de rit naar Spanje. Voor Boira, Demi en Rova wordt een bench geplaatst waarin zachte bodemkussens liggen.

1441809197163Daarachter wordt er voor Tuba en Era een flinke ruimte overgehouden waar ze samen languit kunnen gaan liggen.

Dan wordt er nog een camera met temperatuursensor geplaatst en een extra zachte vloer gelegd voor Tuba en Era. Het mag hen aan niets ontbreken.

 

IMG-20150907-WA0005Era naar de dokter

Bij Era waren plots twee kale plekken nabij haar staart geconstateerd die ze zelf kapot beet. Dezelfde avond zijn ze met Era naar de dierenarts gegaan. Deze vermoedt dat de oorzaak een insectenbeet of vlooienbeet of prik van een plant is geweest.

IMG-20150908-WA0002Nu heeft ze zalf op de wonden gekregen en een toeter om haar hals zodat het de gelegenheid krijgt om te genezen. Natuurlijk worden de honden constant behandeld tegen vlooien omdat, met een constante instroom van zwerfhondjes, het niet anders kan.

Het zal niemand verbazen dat Miranda en de andere vrijwilligers dit extra vervelend vinden omdat juist nu Era naar Nederland mag gaan zo vlak voor de reis er gehavend uit ziet.

.

.

.

============

Vakantieopvang voor 2016 WAARSCHUWING

Omdat er nu al vakantieopvang wordt geboekt voor de zomermaanden van 2016 is het verstandig om snel een plekje te reserveren. Omdat de logees vrij tussen onze hondjes worden opgevangen zijn de plaatsen maar beperkt.  Zie het beschikbaarheidsoverzicht onder aan dit weekjournaal.
.

Woensdag 9 september 2015

Bericht van Miranda uit Spanje

Ondanks dat de bloeduitslagen van de honden uit het asiel in Torredembarra (waar te weinig vrijwilligers voor 400 honden moeten zorgen) lang op zich laten wachten  kregen we een leuke begripvolle mail van Benno en Miranda, baasjes van Rifka (Reina)  en die nu wachten op de komst van Kaya (Wipi).

Onze steun en toeverlaat Miranda, die zelf in het asiel in Odena verblijft en alle adopties van daaruit coördineert, doet wat ze kan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen maar is afhankelijk van de overbelaste vrijwilligers uit de andere asielen. Natuurlijk hebben we haar de leuke mail van Benno en Miranda laten lezen en kregen we dit emotionele antwoord dat voor zich spreekt

hallo Ton,

Ja dit is heel leuk om te lezen… Je ziet aan het tijdstip van mijn email dat ik niet kan slapen…. ik heb echt stress hiervan.. van hoe het loopt allemaal….   daarom is het fijn even wat positiefs te lezen met begrip van mensen die ondanks ze hier nog nooit geweest zijn toch een beetje meevoelen.

Het is inderdaad zwaar hier, elke dag weer… en inderdaad zo ontzettend jammer dat de Spaanse overheid niets doet aan het beleid van castratie en sterilisatie verplicht te maken, dit zou na een aantal jaar al zoveel schelen… zolang er niets van bovenaf gebeurt zal er niets veranderen helaas…  en blijft het voor de vele honden een triest bestaan. 

De weinige donaties lokaal, mensen die liever op hun vrije dag in het winkelcentrum lopen ipv komen helpen.. en dan het overgrote deel dat pups bij de fokker haalt of rashonden wilt… en dus alle mixjes en honden ouder dan 6 maanden blijven zitten in het asiel.. en gek genoeg zijn er van de 180 honden die wij alleen al in Odena hebben zitten misschien een handje vol met een gebruiksaanwijzing… niet eens slecht… maar gewoon honden die wat begeleiding nodig hebben… de rest zit daar gewoonweg onschuldig in de gevangenis, zoals ik het zie.. omdat het baasje zwanger is, verhuisd is, de hond groter wordt dan gedacht, geen werk meer heeft, geen tijd meer heeft, vriend geen hond wilt… en al dit soort belachelijke redenen.. alsof het een Nintendo is die je in de hoek gooit.. om verbitterd van te worden!  Ik zeg je eerlijk dat ik beter niet met de mensen hier lokaal kan praten die een hond afstaan, dat wordt geheid stennis!  Onmogelijk voor mij om begripvol te reageren en de hond over te nemen.. in het belang van de hond is het beter om de hond gewoon aan te nemen, zodat hij weg is bij deze onverantwoordelijke mensen…   maar voor mij altijd een  ware opgave om niet helemaal uit mijn vel te springen.

Het moeilijkste vind ik toch eigenlijk wel het feit dat we ze niet allemaal kunnen redden… en het lijkt of die ene die niet te redden valt en overlijdt zonder mooi leven.. veel harder weegt dan de vele mooie verhalen… ik blijf het zo treurig vinden.. en ik had gehoopt daarin te harden… maar dat is een proces wat langer duurt dan verwacht.

constructie2Ik hoop dat meer en meer mensen een hondje uit het buitenland halen en van de broodfok en commerciële fok uit het Oostblok bewust worden en daarmee stoppen, dit is nog steeds waar de meeste honden vandaan komen namelijk in Nederland.. En inderdaad voor ik honden uit het buitenland ging halen ben ik eens in de asiels in Nederland gaan kijken.. In Rotterdam en Amsterdam zaten er tussen de 16-25 honden op dat moment, het grootste gedeelte vechthonden.. en grote honden.. weinig keus voor mensen die anders willen inderdaad…  mooi natuurlijk dat de asiels in Nederland niet vol zitten en dit is een teken dat het beleid goed loopt mbt adopties en de mensen verantwoordelijk met hun dieren zijn over het algemeen…  

Iconstructieconstructie3k wil in ieder geval de mensen enorm bedanken voor de keus van een Spaanse hond… en alle donaties en inzamelingen zijn van harte welkom.. (:  zeker nu de winter er zo aankomt.. want Barcelona is goed qua temperatuur in de winter, maar in Odena en Moia zitten we in de bergen en hier kan het flink vriezen en sneeuwen.. wij zijn nu in september al flink bezig met hout verzamelen om extra huisjes te kunnen maken, timmeren.. waar we stro in willen leggen om het allemaal dragelijk voor hen te maken.

vele groetjes
Miranda

.==========

IMG-20150909-WA0002Tuba en Era in bad.

Om Tuba en Era toch op hun ‘Paasbest’ aan de reis van hun leven te laten beginnen krijgen ze nog een bad.

IMG-20150909-WA0004Hun ruggen glanzen  mooi en ja zo bad beurd wordt door de beiden lieverds in dank aanvaard al is er niks lekkerder dan na het badderen in het zand te rollen.

 

 

 

Donderdag 10 september 2015

 

MougliMougli in de belangstelling

Vorige week hebben we Vizsla Mougli aan u voorgesteld. Nu hebben we al een reactie gekregen van iemand die mogelijk Mougli wil adopteren. Het zou fantastisch zijn als Mougli zo snel een fijn baasje zou vinden en niet een asiel hond hoeft te worden.

.

================

Rova en Demi wachten in Tobarra op de komst van Miranda

Rova en Demi wachten in Tobarra op de komst van Miranda

Toegangsweg naar het asiel in Odena

Toegangsweg naar het asiel in Odena

Demi en Rova nu bij Miranda in Odena. Helemaal tot rust gekomen. klaar voor vertrek op zondag

Demi en Rova nu bij Miranda in Odena. Helemaal tot rust gekomen. klaar voor vertrek op zondag

Rova en Demi nu in asiel Odena

Vandaag zijn Rova en Demi van het asiel in Torredembarra overgebracht naar het asiel in Odena. Miranda is ze gaan halen. Het regende hevig en daarom is het gepland bad uurtje op het asiel in Odena niet doorgegaan. Dat zal mogelijk morgen gebeuren.

Gelukkig was het maar een hevige bui en zou het water weer snel wegzakken…

.

.

.

.

.

===============

De planning van de reis.

Omdat Ian’s vakantie eindigt op zaterdag nemen we hem op de heen reis en brengen hem bij zijn baasjes.

Route: Start Zaterdag 12 september 2015

Rit: IJhorst – Veldhoven (afleveren Ian)
Vertrek IJhorst 18.00 uur – verwachte Aankomst 20.15 uur (185 km) (2:15)

Rit: Veldhoven – Asiel Odena
Vertrek 20.30 uur verwachte Aankomst zondag 15.00 uur (1500 km) (16:30)

Rit: Asiel Odena – MacDonalds bij Vliegveld Maastricht (afleveren Demi, Era en Boira )
Vertrek 18.00 uur – verwachte aankomst maandag 12.00 uur (1400 km) (15:30)

Rit: MacDonalds bij Vliegveld Maastricht – Kring van Dorth (Afleveren Tuba)
Vertrek: 13.00 uur – verwachte aankomst 15.30 uur (210 km) (15:30)

Rit: Kring van Dorth –  Meppel (Afleveren Rova)
Vertrek 15.30 uur – verwachte aankomst 16.45 uur (90 km) (1:15)

Rit: Meppel – IJhorst Vertrek 17.00 uur – verwachte Aankomst 17.30 uur
.

Alle tijden zijn natuurlijk onder voorbehoud want er kan van alles onderweg tegen zitten.

 

mandje era===========

Het mandje van Era staat klaar.

We krijgen net een foto toegestuurd van de baasjes van Era. Haar mandje staat klaar. Er is proefgedraaid en het mandje is in orde bevonden. Nou met zo’n heerlijke zachte mand kun je elke hond verleiden …

 

Vrijdag 11 september 2015:

2015-09-11 13.51.04Wagen verder klaar voor vertrek.

Vandaag gaan we de auto verder laden met de spullen die mee moeten naar Spanje.

 

 

 

 

Zaterdag 12 september 2015:

Vervroegd Weekjournaal

Vandaag maken we het Weekjournaal af en versturen we die vlak voor vertrek. Ondertussen pakken we ook de spulletjes in van Ian en leggen we die in de auto want hij zal met ons vertrekken van IJhorst. Zijn vakantie zit erop. Onze eerste stop is daarom ook Veldhoven waar we Ian verenigen met zijn baasjes. Daarna rijden we door naar Odena waar we bij een benzinepomp hebben afgesproken met Miranda die ons vo0r zal gaan naar het asiel. We kunnen niet wachten tot we kunnen kennismaken met Onze reisgenoten Tuba, Boira, Era, Rova en Demi. Toch zal het nog even druk worden in het asiel want we willen in ieder geval ook nog kennis maken met Vegano, Mougli en Apolo en misschien nog een paar lieverds als daar nog tijd voor is.

18.00 Vertrek

Zondag 13 september 2015

Ton en buurman Wout zijn onderweg om de hondjes te halen…
Annerie blijft thuis bij onze hondjes Botas, Sally, Pichi en Nessje……

In het komende weekjournaal zal natuurlijk een uitgebreid verslag geven van de reis te lezen zijn.

 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

Deze week: Gebakken envelopjes met banaan.

bananaBenodigd:

  • Volkoren meel 370 g
  • 10 cl magere melk
  • 1 ei
  • 1 gepelde banaan puree
  • 1 eetlepel suiker siroop

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten tot een gladde pasta.
  • Kneden, laat de rol (ongeveer 1 cm dik) op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Snijd het deeg in kleine vierkantjes.
  • Verwarm de oven tot 150 ° C (therm. 5)
  • Bedek de plaat met bakpapier oven en leg het plein.
  • Bak ongeveer 30 minuten in een lage oven.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Ingezonden stukje en van Truus (baasje Mosca, Samira, Boeffy en tijdelijk Albert)
Mosca en Albert

Mosca en Albert

Samira, Mosca, Albert en Boeffie

Samira, Mosca, Albert en Boeffie

We krijgen een berichtje van Truus dat haar moeder (baasje van Albert) tijdelijk, vanwege een fysieke aandoening, niet in staat is voor Albertje te zorgen. Hierdoor heeft Albert nu een ongeplande vakantie in Rotterdam bij Mosca, Samia en Boeffei en geniet hier volop van…

We wensen het baasje van Albert heel veel beterschap en hopen dat ze weer snel met Albert samen kan zijn…
 
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u al mooie aanbiedingen van Buddies en nu is er speciaal voor Dierendag een superactie voor de honden in het asiel in Odena.
We willen op 4 oktober (met de tweede rit om hondjes te halen)  op het asiel in Odena wat lekkers achter laten voor de 180 hondjes die daar nu in de opvang zitten. Wat het wordt weten we nog niet maar we hopen met deze gezamenlijke actie van Buddies en Dierenmissies op een leuk bedrag waardoor we de honden kunnen verrassen. Zo hebben de achterblijvers ook een beetje Dierendag. Helpt u Mee ??? Heeft u iets voor uw dier nodig? Doe uw bestelling bij de web shop van Buddies. Ga naar de web shop door op de Win-Win afbeelding te klikken.
KLIK op de afbeelding van Win-Win Deal en zorg dat de hondjes in het asiel wat extra’s kunnen krijgen met Dierendag.
 actie buddies-dierenmissies
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
 buddies
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “achterblijvers”.

.
.
.

Het is moeilijk om me nu bezig te houden met het schrijven van een column die de moeite waard is om te lezen. Werk, een logeetje, de voorbereidingen van de reis, het bijhouden van de website met de mutaties van de hondjes en de beantwoording van de vele mailtjes whatsappjes, sms-jes en telefoontjes vragen te veel tijd om daarnaast ook nog eens mijn hoofd leeg te maken om de hondse wereldproblemen te overdenken.
.
Ik kan me daar op dit ogenblik maar één ding bij bedenken… Zouden de honderdduizenden vluchtelingen die nu op de vlucht zijn en richting Europa trekken geen huisdieren hebben gehad? Waar zijn die gebleven? Dood? Opgegeten? Achtergelaten en aan hun lot overgelaten in een oorlogsgebied? Ik kan me niet voorstellen dat moslims honden als huisdier hebben gehad maar wellicht wel als erfhond? Ik weet het gewoon niet. Maar er zijn ook nog katten, geiten, schapen, ezeltjes en wat al niet meer.
.
Ik maak me daar wel zorgen over. Want zoals een hond of kat in paniek kan raken van vuurwerk hoe moet het dan voor dieren zijn in een oorlogsgebied.
.
Nu laat het COA geen huisdieren in de opvang toe. Men gaat ervan uit dat als je moet vluchten voor je leven je ook geen tijd hebt om je te bekommeren om een dier.
.
Ik begrijp het gevoerde beleid wel maar heb er toch erg veel moeite mee om dat zo maar te aanvaarden. Ik moet daar eens goed over na denken en wellicht blijkt dat dit een onderwerp is dat een column waardig is…

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

 

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Beste vriend”. (met dank aan Jany)

Hier hoeven we niets aan toe te voegen…

 beste vriend

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

 

 

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

1431686220680

 oktober  2015    
ma di wo do vr za zo
 1  2  3 4
 5 6 7  8 9 10 11
12 13 14 15 16 17  18
19  20  21 22 23 24 25
26 27 28  29  30 31   
 

 

 juli 2016    
ma di wo do vr za zo
         1  2 3
 4  5 6  7 8 9 10
11 12 13 14 15 16  17
18  19  20 21 22 23 24
 25 26  27  28  29   30 31 

 

 augustus 2016    
ma di wo do vr za zo
 1 5  6 7
 8  9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20   21
22  23  24 25 26 27 28
 29 30  31        

 

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»
  • Aris lokerse

    Nu laat het COA geen huisdieren in de opvang toe. Men gaat ervan uit dat als je moet vluchten voor je leven je ook geen tijd hebt om je te bekommeren om een dier.

    De vluchtelingen hebben toch hun mobieltje bij zich, zodat ze kunnen wattsappen, face booken, instagrammen en twweten met hun huisdier

    1
  • Sanne

    Beste Ton,
    Wat leuk om te lezen en te zien over Ian dat hij zich zo goed vermaakt en zich thuis voelt bij jullie en de andere honden. Hij heeft wel goed gehad zo te zien. Lekker spelen heerlijk wandelen iedere dag en zo komen de honden de dag wel door.

    Mvg Sanne en Fam Kersjes.

    2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com