Dierenmissies Weekjournaal van 6 september 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Het bezoek van Alma en Ollie, Vegano in de belangstelling, Apolo’s adoptie is bijna rond. Ook tweede autorit om adoptantjes te halen is nu gepland, Vainilla en Dolca in de belangstelling, Teleurstelling bij de adoptie van Pelut, Ooit van het ras Vizsla gehoord?, De poten van Vegano onder het vergrootglas, Bericht van Miranda, Ian’s vakantie begint, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Plantaardige puree met kippenborst, Ingezonden stukjes over Maida, Harley en Boyka & Demi, De 4-kanten column met “De vrijwilliger”,  De (on)zin van de week over “Pure intenties versus wangedrag”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:  .

Zondag 30 augusuts 2015

Het bezoek van Alma en Ollie

In het vorige weekjournaal vertelden we dat we nog een koffie bezoekje zoualma e ollie 4den krijgen van Alma en Ollie met hun alma en ollie 1baasjes Golida en Lammert.

Alma vindt het heerlijk om rustig tussen die twee op de bank te liggen. Ollie wil graag op schoot maar ja dan ziet hij ineens een bot onbeheerd op de grond liggen. De verleiding is te groot en hopla vlug het bot gepakt en snel weer terug bij Lammert op schoot geklommen. “Een grote vent die dat ding nog afpakt..”.

We geven hem geen ongelijk.

.

a_22711439484780Maandag 31 augustus 2015

Vegano is in de belangstelling.

Gelukkig is hij opgemerkt en wie weet gaat het lukken om de mooie lieve Vegano een fijne mand te geven.  We hebben nieuwe filmpjes gevraagd van Vegano en ook een kattentest omdat hij met regelmaat katten tegen zal komen. Hij zal  overdag als decorstuk in de kapsalon bij het bazinnetje mogen blijven dus is het niet de bedoeling dat hij de klanten weg jaagt. Wij denken dat dit niet het geval zal zijn omdat hij een uitzonderlijk lief en zacht karakter heeft. Wat zou het geweldig zijn als ook hij naar Nederland kon komen.

===========

ApoloApolo’s adoptie is bijna rond.

Apolo is glansrijk geslaagd voor zijn kattentest en op de bloedtest na is hij klaar om naar Nederland te komen. We verwachten nu op de uitslag van de bloedtest en zien dat met vertrouwen tegemoet.

==========

Ook tweede autorit om adoptantjes te halen is nu gepland

Nu de voorbereidingen voor de autorit van zaterdag 12 september tot en met maandag 14 september om Era, Tuba, Boira, Rova  en Demi in volle gang zijn wordt direct ook de daarop volgende rit al gepland die plaats zal vinden van  zaterdag 3 oktober tot en met maandag 5 oktober. Met die rit zullen Athos, Apolo, Kaya, Vegano en  wellicht Vainilla of Dolca mee komen. Wat mooier cadeau kun je een hond in een asiel geven als die op dierendag 4 oktober in de auto mag stappen om een nieuw leven te beginnen…

 

a_23021433412886

Dolca

Dinsdag 1 september 2015

Vainilla

 Vainilla en Dolca in de belangstelling

Het was een druk dagje vandaag toen er zich twee potentiele baasjes aandienden voor Vainilla en Dolca. Natuurlijk staan we nog pas aan het begin van de adoptie procedures maar het zou natuurlijk geweldig zijn als dit door mag gaan. Zeker voor Dolca zijn we extra blij omdat zij ondanks een Leishmania besmetting toch het hart heeft weten te raken van een  lief baasje.

 

 

Woensdag 2 september 2015

MougliOoit van het ras Vizsla gehoord?

Kenners zullen zeggen natuurlijk wel maar het gros van de mensen vast niet. Nou dan kunne die mensen nu kennis maken met Mougli.

Mougli een mooie reu van ongeveer 3,5 jaar oud. Hij is op straat gevonden dus er is niet veel bekend van hem.
Hij is een klein beetje verlegen met mensen.   Als je strak op hem afloopt loopt hij weg maar met een beetje geduld komt hij naar je toe. Hij is prima met zijn kennelgenoten. Mougl is gewoon een lieverd met een erg met zachtaardig karakter. Prima voor zachte mensen met geduld die hem langzaam weer het vertrouwen geven wat hij nodig heeft.

Wilt u meer weten over Mougli stuur een mailtje en laat het ons weten. Moughli zal komemde week op de site worden geplaatst.

;

 

 

Donderdag 3 september 2015

Teleurstelling bij de adoptie van Pelut

Toen ze de foto’s en adoptiebeschrijving van Pelut hadden gelezen wisten ze het zeker.. dit zou hun hond worden. De beschrijving van Pelut (die nog maar kort in het asiel verbleef) gaf aan dat ze geen makkelijkere hond konden tegen komen en dat hij geschikt was voor elk gezin. Dat was precies was ze zochten het zou hun eerste hond worden. Pelut kreeg een kattentest en ook daar kwam hij glansrijk door heen. Sjoerd zou zijn nieuwe naam worden. Tot zo ver leek niets in de weg te staan voor een prima adoptie en een zonnige toekomst gloorde aan de horizon. Pelut had getoond lief te zijn voor mensen en kinderen, prima met andere honden op te kunnen schieten, niet aan de lijn te trekken en prima te luisteren …. en toch ging het mis….

a_15821420388032Omdat ook wij er zeker van willen zijn dat bij elke adoptie de matching tussen baasje en hond voor 100 % goed zal zijn, worden de honden extra geobserveerd in de aanloop naar het feitelijke moment van adoptie. Pelut had zich steeds als voorbeeldige hond gedragen tijdens wandelingen, dokter bezoekjes, bad sessies etc…  en hoezeer waren de vrijwilligers in het asiel verbaasd toen bleek dat bij het spelen met een balletje of stok Pelut obsessief bezitterig gedrag vertoonde. Door het laten zien van de tanden, flink te grommen en snauwen gaf hij duidelijk te kennen dat hij niet van plan was om zo maar iets af te geven als hij eenmaal iets had toegeëigend.  Waarom dit niet eerder opgemerkt was komt omdat hij nog maar kort in het asiel verbleef en er op een asiel geen speeltjes rondslingeren om strijd tussen honden te voorkomen.

Is dit nu definitief het einde van een mooie toekomst van Pelut. Nee dat niet maar een baasje moet wel de nodige ervaring hebben om hier mee om te kunnen gaan. Het afleren van dit gedrag zal echt de nodige vaardigheid vereisen en geloof maar gerust dat het behoorlijk intimiderend is voor iemand die daarmee geconfronteerd wordt.

Het is niet verwonderlijk dat Miranda ons een negatief adoptieadvies gaf te meer omdat juist Pelut voor de familie de eerste hond zou worden die zij in het gezin zouden opnemen. Natuurlijk was de teleurstelling groot maar nadat er een nachtje over was geslapen heeft de familie besloten eerst op vakantie te gaan om daarna met een frisse nieuwe blik opnieuw naar een lieve  hond uit te kijken. We zullen ze daarbij weer  graag van dienst zijn.

 

=======

Vegano

De poten van Vegano onder het vergrootglas

Het was het nieuwe baasje opgevallen dat op een toegezonden filmpje Vegano wat stijfjes leek te lopen. We hebben dit ook aan Miranda gemeld en gevraagd om meer filmpjes.

Miranda laat weten dat veel (voornamelijk grote) honden als het ware ‘op eieren’ lijken te lopen. Dit komt omdat ze gevoelige voetkussentjes hebben die beschadigd zijn door de scherpe steentjes en kiezelstenen die op de keiharde grond in het asiel liggen.

Er zullen extra filmpjes worden gemaakt zodat ook de dierenarts van het nieuwe baasje  ernaar kan kijken en ook ik zal volgende week zelf Vegano in het asiel zien.

 

 

=====

Vrijdag 21 augustus 2015:

Bericht van Miranda.

Van Rova heb ik wel een Leishmania test gezien (maar de babesia en ehrlichia miste) in Torredembarra hadden ze haar Rubia genoemd, en
dus wist ik niet zeker of het van Rova was… maar haar leishmania was dus 2 weken geleden negatief, dat is alvast een plus… maar
ik wil toch het hele pakket hebben en hebben ze vorige week bij haar (voor een tweede keer) en  bij Kaya (Wipi) en Demi bloed af genomen voor een volledige analyse.

.

Zaterdag 22 augustus 2015:

De Superactie van Buddies

4 oktober Wereld Dierendag nadert en we hadden ons voorgenomen om de honden in het asiel van Odena te verrassen. Toevallig zullen we precies op 4 oktober in het asiel zijn en we willen graag daar iets bijzonders van maken zodat ook de honden die met ons mee mogen naar Nederland toch ook een beetje feest gevoel zullen krijgen. Nu valt het niet mee om een leuke actie te bedenkend en toen we links en rechts onze voelhorens uitstaken was Buddies onmiddellijk bereid om mee te denken. actie buddies-dierenmissiesHet asiel in Odena is eigenlijk gebouwd voor 15o honden maar daar zitten er nu 180. Als je iets verzint moet dat voor 180 hondjes zijn. Dit kunnen we niet alleen bekostigen.

Vandaag kwam Buddies met het volgende voorstel: Bestel iets bij hen via de speciale Afbeelding van de Buddies-Dierenmissies actie en dan zal 15 % ten goede komen van het dierendag presentje voor de honden in het asiel in Odena.  Zie de Buddies advertentie elders in dit Weekjournaal.

 

CIMG4223Zondag 23 augustus 2015

Ian’s vakantie begint.

Vandaag komt de kleine Ian een weekje bij ons logeren. We zijn erg benieuwd hoe hij het bij ons zal vinden.

Het is dus zaak om vlug dit weekjournaal af te maken zodat we onze handen vrij hebben voor deze kleine lieverd.

 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

pureeDeze week: Plantaardige puree kippenborst
Benodigd:

1 courgette
2 wortelen
4 aardappels
250g kippenborst
1 appel
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

  • Schil en snijd, een courgette, wortelen en aardappelen in blokjes.
  • Doe ze in een pan met 30 cl water en breng het aan de kook,
  • laat het 20 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Verspreid het mengsel in een blender tot een grove puree ontstaat.
  • Snijd de kipfilet en geschilde appel in blokjes .
  • Doe de blokje in een pan en bak die lichtjes aan in olie. Laat het 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Doe de gebakken blokjes bij de puree en voeg gehakte peterselie toe.
  • Roer goed.
  •  Serveer warm of koud.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje van Monique en Jurgen (baasjes van Suerte, Harley en Paris)
Hoi Ton en Annerie,Wat ik vanavond heb meegemaakt met Harley…..Jurgen en ik waren gewoon nietsvermoedend met onze drieling aan de wandel om een uurtje of negen vanavond, toen ik besloot Harley maar eens los te laten op het losloopterrein bij ons in de buurt langs t water, ik had nog gekeken of er ergens een verdwaalde watervogel was, maar nee hoor, niemand. Dus Harley losgelaten, ziet hij met dat ene oog wat hij nog heeft toch die verdwaalde waterhoen die ik niet had gezien!!! Dus… ‘t water in, alleen…..hij komt er nooit meer vrijwillig uit!!! Wij dus geduldig (ik in ieder geval?) meegelopen met zijn baantje zwemmen tot ‘t eind, want daar is ‘t ingedamd, dus moet hij er wel uitkomen toch??

Harley als bodyguard van hare hoogheid Suerte

Ja Harley houdt ook van zwemmen…

Nou, niet als je Harley bent!!  Want daar zwom een eend de tegenovergestelde kant op!! En dus maakte Harley een mooie draai om z’n as om daar weer achter aan te gaan!! Geloof me, ik hou zielsveel van die hond, maar toen was ik wel een heel klein beetje boos hoor! Want dit betekende dat ik ‘t water (met blauwalg) in moest om meneer er uit te krijgen!! Enfin, je doet t toch, je gaat dat water in, waterplanten tot je oksel, blubber in je liezen, en een Harley die stomverbaasd was dat ik ineens naast hem zwom, gelukkig korte broek aan, maar wel hele gave sneakers die nu dus verpest zijn, maar m’n grote vriend is er weer veilig uit gekomen gelukkig!!

donaldNou en dan kom je thuis, met dat blauwalg verhaal… Eerste wat ik heb gedaan was Harley wassen met de tuinslang, en daarna mezelf afspoelen. Harley lekker afgedroogd en toen maar buiten uitgekleed en een sprintje getrokken naar de douche, ik hoop maar dat niemand me gezien heeft…

Groetjes en liefs, Monique

=======================

 Ingezonden stukje van Cobi (baasje van Maida)

maida 2,5 jaar geleden maida nuLinks ligt Maida toen ze net in Nederland was. Ze had het verkeerde mandje genomen waardoor haar poten buiten de mand uit moeten steken. Recht ligt Maida nu. Ze heeft al lang veel lekkerdere slaapplaatsen gevonden. Deze op de veranda is er daar één van. We geven haar geen ongelijk…

.
.
.
..
.
=======
.
boyka en DemiIngezonden stukje van Ilona (toekomstig baasje van Demi)
Ilona heeft een compositie foto gemaakt waar hun boxer Boyka en Demi op staan. Dan kan ook Boyka al vast wennen aan het idee dat hij binnenkort niet meer alleen hoeft te zijn.
.
.
.
.
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Wekelijks krijgt u al mooie aanbiedingen van Buddies en nu is er speciaal voor Dierendag een superactie voor de honden in het asiel in Odena.
We willen op 4 oktober (met de tweede rit om hondjes te halen)  op het asiel in Odena wat lekkers achter laten voor de 180 hondjes die daar nu in de opvang zitten. Wat het wordt weten we nog niet maar we hopen met deze gezamenlijke actie van Buddies en Dierenmissies op een leuk bedrag waardoor we de honden kunnen verrassen. Zo hebben de achterblijvers ook een beetje Dierendag. Helpt u Mee ??? Heeft u iets voor uw dier nodig? Doe uw bestelling bij de web shop van Buddies. Ga naar de web shop door op de Win-Win afbeelding te klikken.
KLIK op de afbeelding van Win-Win Deal en zorg dat de hondjes in het asiel wat extra’s kunnen krijgen met Dierendag.
2015-06-07 Extra voordelige hondensnacks bij Hondenpenning.netactie buddies-dierenmissies
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
 buddies
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “De vrijwilliger”.

.

.

Toen wij eind 2010 in Spanje langs een groot aantal asielen reden om goederen af te geven waren we erg verbaasd over het enorme aantal vrijwilligers dat zich totaal belangeloos inzetten voor de zwerfdieren.
.
Het was voor ons een eerste echte kennismaking met de groep van mensen die dag in dag uit de handen uit de mouwen staken om de minder bevoorrechte dieren te helpen in hun bestaan. Gewoon omdat zede innerlijke drang hebben iets te moeten doen aan de leefomstandigheden van zwerfdieren. Deze mensen zijn niet uit op een lintje maar hoogstens op een schouderklopje of aanmoediging van een medevrijwilliger en krijgen voldoening uit de wetenschap dat zij deel uitmaken van een collectief van gelijkgezinden die te samen een enorm verschil maken. Als kers op de taart zijn de dankbare ogen van de dieren die gered zijn en mede door hun zorg een beter bestaan hebben. Zij zijn het die door hun inzet, het bestaan van (ex) zwerfdieren draaglijk maken en zelfs een toekomstperspectief bieden.
.
Hoe komt het toch dat die gedrevenheid zo diep zit geworteld?
.
Ik denk dat het komt door verschillende factoren. Ten eerste moet je het ook in je hebben om altruïstisch bezig te willen zijn. Iemand met weinig inlevingsvermogen en die egocentrisch van karakter is zal nimmer vrijwilliger worden.  Ten tweede voel je een morele verplichting om iets te doen aan het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Als je dan eenmaal besluit iets te gaan doen dan maakt het niet zo veel meer uit wat je doet want de keten van vrijwilligers die samen werken aan dit doel omvat ontzettend veel taken die allemaal even belangrijk zijn. Of het nu inzamelen van goederen of voer is, voor vervoer zorgt, als vluchtbegeleider optreedt, in het asiel helpt met het schoonhouden van de hokken en terreinen, de honden extra aandacht geeft door met ze te wandelen of te knuffelen, te borstelen of in bad te doen.  Alles moet gedaan worden.
.
Natuurlijk spreekt het vrijwilligerswerk in een asiel tot de meeste verbeelding omdat je dan direct met de hondjes van doen hebt. Maar je kunt een asiel niet draaiende houden als er geen vrijwilligers mee helpen op het asiel zelf en in de periferie van de opvang. Om de kosten dragelijk te houden zijn er voedseldonaties en als er geen adopties zouden zijn dan zouden de asielen eindigen als overbevolkte locaties die gedoemd zijn om als dodingsstation te eindigen. Bij elke adoptie komt er weer en plekje vrij voor een zwervertje die dringend opvang behoeft.
.
Wij voelden ons overal direct welkom en sterk verbonden. Ja zelfs een beetje trots dat we nu ook deel uitmaakten van deze groep. Gegrepen door dit vrijwilligers virus is uiteindelijk Dierenmissies ontstaan. Nu we al jaren in deze wereld rond hobbelen krijgen we steeds meer kijk op het wel en wee binnen asielen, stichtingen en organisaties die zich bezig houden en wordt het verlangen alleen maar groter om nog meer te kunnen doen. We zien waar successen worden geboekt en waar sommige goedbedoelde  initiatieven  stranden. Maar nimmer zagen we dat de wil om door te gaan of opnieuw te beginnen ontbrak.
.
Mocht je eens een weekje willen gaan helpen in het asiel bij Miranda laat het ons dan even weten. Dan kijken we graag wat de mogelijkheden zijn.Om een beeld te krijgen hoe het asiel is gelegen start je het onderstaande filmpje…https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JAjDZhYPOZs

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “zuivere intenties versus wangedrag”.

 

zand 1hond traliesEen hond doet alles ingegeven door instinct of wat hij heeft geleerd zonder te mokken.Een mens loopt door het zand, kijkt om en ziet aan het spoor dat zijn levenswandel mensen raakt.Een mens loopt over een weg, kijkt om en ziet dat zijn verleden is aan het oog onttrokken.Een hond is zo puur in zijn doen dat hij zelfs ook dan het gedrag van een mens zichtbaar maakt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

 

 augustus  2015    
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

1431686220680

 oktober  2015    
ma di wo do vr za zo
 1  2  3 4
 5 6 7  8 9 10 11
12 13 14 15 16 17  18
19  20  21 22 23 24 25
26 27 28  29  30 31   
 

 

 juli 2016    
ma di wo do vr za zo
         1  2 3
 4  5 6  7 8 9 10
11 12 13 14 15 16  17
18  19  20 21 22 23 24
 25 26  27  28  29   30 31 

 

 augustus 2016    
ma di wo do vr za zo
 1 5  6 7
 8  9 10  11 12 13 14
15 16 17 18 19 20   21
22  23  24 25 26 27 28
 29 30  31        

 

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com