Dierenmissies Weekjournaal van 30 augustus 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Reis van Turkse Charlie is geboekt, Nieuwe namen voor Reina en Wipi, Pech voor Hug  en Ros, Ook maken wij wel eens fouten, Kennis maken met nieuwe gezichten, Fray en Pelut zijn zo goed als geadopteerd, Goed nieuws voor Demi, Bezoek van Alma en Ollie, Komende vervoer zal niet met de trailer zijn, De planning voor komend vervoer van 12 tot en met 14 september 2015, Jacky ook onderweg naar Nederland, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Gehaktballetjes krokante groenten, Ingezonden stukjes over Fidel & Charlie, Sara, Suerte & Harley & Paris, De 4-kanten column met “De laatste wens”, De (on)zin van de week over “huisregels”, De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:  .

 

Maandag 24 augustus 2015

Zontaj met roosReis van Turkse Charlie is geboekt

Voor het vervolg van Rosanne’s acties om Charlie bij haar en Zontaj een gouden mandje in Nederland te geven kregen we het volgende mailtje. Zontaj kan ondertussen niet wachten om hem op gepaste wijze welkom te heten.

Hallo 
Vakantie  is geboekt alles is geregeld voor Charlie’s reis naar Nederland. Al was het wel een ‘dingetje’ aangezien in het vliegtuig  waar mee ik vlieg, er maar één hond mee kan en je dit normaal een wel van te voren kan vastleggen. Nu is er een uitzondering gemaakt zodat het vast staat dat Charlie mee terug mag vliegen.  Zonder hond hoef ik geen vakantie!  Nu is het wachten op 30 september. Charly bij de dierenarts in TurkijeIk blijf daar een week en op 8 september vlieg ik met Charlie terug !!!   Heel spannend  !! Hoe zou het hem vergaan na zo’n  vliegreis..? De voorbereidingen in Nederland zijn in volle gang  extra zak brokken Royal Canin, speelgoed, bakjes, mijn vader bouwt een prachtig hondenhok, de aanmelding  bij de dierenarts etc  etc.  
Ik hou  jullie  op de hoogte met vooral veel foto’s.
Zontaj op het bootjeEen week geleden had Zontaj nog een oorontsteking maar ondanks dat gaat het erg goed met hem. Op de foto links is Charlie te zien die de inentingen en de chip  krijgt.  
Zontaj gaat overal  mee naar toe en zo vindt hij bootje varen ook erg leuk!
Groetjes! 

Dinsdag 25 augustus 2015

a_25911437611652

Wipi zal de naam Kaya krijgen

Nieuwe namen

Reina die vorige maand naar Nederland is gekomen heeft een nieuwe naam gekregen en luistert nu naar de naam Rifka. Haar nieuwe vriendje Wipi die binnenkort ook naar Nederland zal komen zal de naam Kaya krijgen.

.

.

=======

Pech voor Hug  en Ros

Hug

Ros

De adoptie van deze twee lieverds gaat niet door. We dachten echt dat het voor Hug wel goed zou zitten omdat er ook nog een andere Nederlandse familie en ook nog een Duitse familie interesse in hem had getoond. Toen het eerste baasje zich tijdelijk had terug getrokken bleken de twee andere families of al voorzien te zijn of toch liever voor een teefje te gaan… Tja daar kon Hug natuurlijk niks aan veranderen. Zowel Hug als Ros willen alleen maar de flinke knuffelbeer uithangen.  Hoeveel pech kun je hebben…. Mocht u een lieve ‘levende’ teddybeer zoeken en een plekje naast u op de bank vrij hebben…  bel of mail ons voor alle info over deze twee kanjers. Klik op de foto’s om hun pagina te bezoeken.

=======

Ook maken wij wel eens fouten

IMG-20150728-WA0004Door een stomme fout kwam de adoptie van Demi aan een dun draadje te hangen.
In de adoptie advertenties op zowel de Olescan site als de website van Dierenmissies stond vermeld dat Demi een teefje was. Niemand had die vergissing opgemerkt (zelfs niet ondanks dat op de foto te zien was dat het een reutje was). Dit is onze fout want wij hadden zelf de info moeten verifiëren maar hebben dat dus niet gedaan. De lieve familie die dacht een teefje te adopteren als vriendje voor hun boxer-reutje hadden inmiddels Demi de naam Sansa gegeven en waren helemaal klaar voor de komst van Sansa. Toen  kwam de sterilisatie en kregen we terug te horen dat de sterilisatie echt een castratie moest zijn omdat Sansa een reutje was. Dit was een harde klap voor de baasjes. Nu moest worden bekeken of hun reutje, die niet met alle reutjes even goed kan opschieten, wel Sansa zou willen accepteren. Demi is een onderdanig hondje dat doorgaans met alle honden wel door een deur kan maar ja… Natuurlijk waren ze al verliefd op het koppie van Demi en nu wachten we met spanning en met de vingers gekruist op de uitkomst….
Eén ding is zeker: Demi/Sansa kon er echt niets aan doen….

.

Woensdag 26 augustus 2015

 Kennis maken met nieuwe gezichten

Er zijn weer nieuwe hondjes op de website verschenen die allemaal zo naar een baasje kunnen omdat ze de liefde zelf zijn. Daarom willen we ze graag even voorstellen.

a_21421436365337

Links: Dit is Tuka. Tuka is een klein teefje van amper 40 cm. Geboren april 2013 en in het asiel sinds 22 april 2015. Tuka is een aanhankelijke dame die de vrolijkheid heeft uitgevonden
.
.

a_20281427226323

Rechts: Dit is Oxford. Oxford is een reutje, geboren maart 2013. Hij is op 24 maart 2015 in het asiel gekomen.  Nee Oxford is geen drukke hond. Hij gedraagt zich perfect.
.
.

.

a_11651406017644

Links: Dit is Flora, Flora is een teefje geboren mei 2009, en sinds 6 juni 2014 in het asiel. Flora is echt een beauty om te zien en zo is ook haar karakter.
.
.
a_22321437546887

Rechts: Dit is Chuk, Chuk is een tekkel-mix-reutje, geboren november 2013 en sinds 19 mei 2015 in het asiel gekomen. Heeft een super lief aandoenlijk karakter en hij maakt je steeds aan het lachen.  Geweldig leuk ventje.
.
.

a_21431438715627
Links: Dit is Mamak, Mamak is een klein teefje. Ze is geboren in april 2012 en is op 20 april 2015 in het asiel gekomen. Mamak is een Cairn Terriër mix. Mamak komt absoluut in aanmerking voor een prijs voor aanhankelijkheid, aaibaarheid, knuffeligheid, speelsheid.
.
.
a_17151422372612Rechts: Dit is Frodo, Frodo is een reutje, geboren januari 2012, en sinds 27 december 2015 in het asiel. Frodo is een Breton mix en heeft een erg lief en zorgzaam karakter. Zodra een hond uit het asiel iets mankeert is hij de hond die er naast plaats neemt en erbij blijft tot de ellende weer voorbij is. Helaas heeft Frodo Leishmania maar gelukkig waren ze er snel bij en zijn de interne organen niet aangetast. Frodo kan dus in principe net zou oud worden als elke andere hond maar moet wel dagelijks een pilletje slikken. Graag zullen we u alle info over de consequenties van Leishmania verstrekken.

 

Donderdag 27 augustus 2015

Fray en Pelut zijn zo goed als geadopteerd.

a_10881402045040

Fray

a_15821422526915

Pelut

 

Dat een adoptie ook snel kan gaan blijkt uit de adopties van Fray en Pelut. Beiden staan pas op de site en hebben nu al een baasje gevonden. HOERA !!!

 

 

 

=============

Boyka

Vrijdag 28 augustus 2015:

Goed nieuws voor Demi

Gelukkig mag Demi toch naar zijn nieuwe baasje toe ook al bleek dat Demi geen teefje maar een reutje te zijn. Nu zal hij kennis gaan maken met zijn nieuwe vriend Boxer Boyka.

 

=======

Bezoek van Alma en Ollie

Vandaag krijgen we bezoek van een paar oude bekenden en dan hebben we het niet over de baasjes hoor.

Het zijn Alma en Ollie. Hun baasjes zij voor een weekje met de caravan neergestreken bij ons op de camping Vossenburcht te IJhorst.

1422086547065

Terwijl Botas, Pichi en Nessje buiten in het zonnetje liggen gaat Ollie op verkenning uit

1422086574009

Alma gaat zo zitten dat ze lekker gekriebeld kan worden Sally ligt op de achtergrond haar koekje te beschermen.

1422086609301

Als Annerie even ophoudt met kriebelen draait Alma haar grijze snuit naar haar toe om haar tot de orde te roepen: “kriebelen svp..!!”

.

.

.

.

.

.

.

Zaterdag 29 augustus 2015:

Komende vervoer zal niet met de trailer zijn.

We hadden er vast op gerekend. Het volgende vervoer zou op dezelfde wijze geschieden zoals ook Reina naar Nederland was gekomen. Helaas zal de vervoerder niet in staat zijn om ons van dienst te zijn. Daarom moesten we op het laatste moment voor alternatief vervoer zorgen. Na diverse opties te hebben overwogen, hebben we ervoor gekozen om deze keer zelf met de dierenmissies auto de volgende vijf honden op te halen.

Tuba de Duitse dog op leeftijd, die te groot is om te vliegen omdat zij niet in de grootste, door Transavia toegestane, variakennel kan; Era de Rottweiler en Boira die al het langst op vervoer wacht; de kleine Demi en de mini Rova.

tuba

Tuba

rottweiler5

Era

IMG-20150728-WA0003

kleine Demi

unnamed

mini Rova

boira

Boira

.

.

.

.

.

Hierna wachten de volgende honden op vervoer.

Fray (zo spoedig mogelijk met de eerst volgende gelegenheid).
Wipi (Kaya) (zo spoedig mogelijk met de eerst volgende gelegenheid).
Apolo krijgt de kattentest op het moment dat dit Weekjournaal verschijnt. Als dat goed verlopen is zal ook hij met eerst volgende gelegenheid naar Nederland komen.

Athos (op verzoek van baasje uitgesteld tot minimaal medio oktober)
Pelut (op verzoek van baasje uitgesteld tot begin november)

Fray

Fray

Athos

Athos

Pelut

Pelut

Apolo

Apolo

Wipi

Wipi

.

.

.

.

 

Afhankelijk van het aantal adopties in september, zal bekeken worden of er begin oktober een extra vliegreis of autorit gepland zal worden.

De planning voor komend vervoer van 12 tot en met 14 september 2015

We vertrekken op zaterdag 12 september omstreeks 18.00 uur en verwachten op zaterdag 16 uur aan te komen op het asiel bij Barcelona. Na de hondjes te hebben ingeladen vertrekken we daar weer rond 18.00 uur en we hopen op maandag 14 september aan het eind van de middag weer in Nederland aan te komen en de hondjes over te kunnen dragen aan hun nieuwe baasjes.

====

Jacky ook onderweg naar Nederland

jackyTegelijk als wij naar Nederland rijden is ook Linda uit Zuid Spanje vertrokken met Jacky. Linda zal naar verwachting op 14 of 15 september in Nederland aankomen. Linda zal rechtstreeks met de nieuwe baasjes van Jacky een plaats en tijd afspreken voor de overdracht.

 

Zondag 30 augustus 2015

Het belooft het een mooie dag te worden en ook vandaag krijgen we bezoek van Alma en Ollie. We maken vlug het weekjournaal af. De belevenissen van vandaag met Alma en Ollie zullen we opnemen in het volgende weekjournaal.

 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

Deze week: Gehaktballetjes krokante groenten

1440832443521Benodigd:

  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • Volkoren meel 150 g
  • 1-2 eetlepels melk

Bereiding:

  • Schil en rasp courgette en wortel fijn en doe die in een kom,
  • meng deze met eieren en zonnebloemolie.
  • Voeg de bloem en melk tot een soepel deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175 ° C (therm. 5-6).
  • Bedek de ovenplaat met bakpapier.
  • Vorm kleine balletjes van het deeg met een theelepel en schik ze op de plaat.
  • Bak ze 20-25 minuten in de oven.
  • Schakel de oven uit en laat gehaktballen rusten totdat ze volledig droog en knapperig zijn.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje van Kees en Jany (baasjes van Fiedel en Charlie )
Hoi Ton en Annerie, alles goed bij jullie en de hondjes ?
fidel en charly 3fidel en charley1Met Fiedel een Charlie gaat het nog steeds prima, zal wat foto’s erbij sturen. Onlangs was rode kater Guus hier een paar weken te logeren en oh oh dat vonden ze wel wat, fijn dat ze in Spanje toch al een kat gewend waren. Maar ze vonden het volgens ons geweldig ! Op de kar met de paarden gaan ze ook nog graag mee.
.
Ik herken wel het verhaal over Bravos, wij moeten ook uitkijken waar we ze los laten, als ze maar een eend of konijn zien zijn ze pft weg, we kunnen roepen wat we willen maar ze gaan ontzettend ver weg dus horen ons niet.
.
fidel en charly 4fidel 2Maar ach we kunnen best wel plekjes uitzoeken waar ze los kunnen en naast de fiets is ook prima.
Fijn dat er nog steeds aardig wat hondjes geadopteerd worden.
Verder de hartelijke groeten van Kees, Jany en Fiedel en Charlie uit Strijen.
.
.
.
.
.
.
.
.
=============
Korte update van Monique (baasje van Sara) zie de vierkante Column in het Weekjournaal van 23 augustus 2015
.
monique en SaraVoor de lezers die het verhaal gelezen hebben over “Sara’s les” aan de hond die niet gesocialiseerd was. Om, ten overvloede, nog maar eens te laten zien dat Sara totaal geen problemen heeft met andere honden kregen we dit plaatje toegestuurd waar Sara in het midden zit en naar de camera kijkt. Nee Sar discrimineert niet want het maakt haar echt niet uit van welk ra de andere hondjes zijn. En oh ja, van die mevrouw met de Whippet is iets meer vernomen.
.
.
=========
.
Plaatjes van Monique (baasje van Suerte, Harley en Paris de kleine York)
Suerte als koningin op de varanda

Suerte als koningin op de varanda

Harley als bodyguard van hare hoogheid Suerte

Harley als bodyguard van hare hoogheid Suerte

We kregen deze plaatjes opgestuurd van  Suerte en Harley met de vraag haar lieverds volgend jaar ook welkom zouden zijn voor een vakantie bij ons.
.

Natuurlijk Monique. De grootte maakt niets uit. Het gaat om het karakter van de beestjes en bij die kanjers van jou is dat absoluut geen probleem. Het aantal van drie is misschien wel wat veel maar de kleine Paris willen we natuurlijk niet buiten sluiten.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Uitverkoop hondenspeelgoed
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
 buddies
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “DE laatste wens”.

.
.
.

Niets is zo zeker als de dood.  Het is alleen zo verrekte moeilijk te voorspellen wanneer het jouw beurt is.
.
Voor de meeste wereldse zaken is het goed geregeld. Je nalatenschap is bij wet of testament geregeld. Dat is leuk voor het fortuin of grootmoeders klok want zulke zaken komen wel op de juiste plaats terecht. Maar wat gebeurt er met de dieren die automatisch ook de zorg worden van de erfgenamen. Die zitten niet altijd te wachten op de hond, kat of de halve kinderboerderij van opa die tussen die beestjes zijn oude dag heeft doorgebracht.
.
testamentNiet zelden eindigen die dieren in een asiel of erger nog worden ze geëuthanaseerd omdat er niemand is die daar mee opgescheept wil worden. Dat hebben de erfgenamen natuurlijk nooit tegen opa verteld want niemand wilde dat opa zich op zijn sterfbed zorgen zou maken over zijn schatjes…. nee zij zouden echt tot in lengte van dagen goed voor de beestjes zorgen… NIET DUS….Om nou die opa zich niet om te laten draaien in zijn graf is er wel degelijk een oplossing.
.
Ik spreek nu over ‘opa’ maar ik bedoel natuurlijk u als lezer want ook bij u kan het kaarsje opeens op zijn.Deze week las ik in het lokale suffertje van Meppel een groot artikel over Mr. drs. H.A. Enting, notaris en estateplanner die kantoor houdt in Zeewolde. Die had het met name over de dieren die achter bleven na een overlijden. Wist u dat u in uw testament kunt opnemen dat uw gelieve dier verzekerd kan zijn van een onbezorgd leven?  Hier zijn echt tal van clausules voor die u precies kunt aanpassen naar uw wens.spreuk diergevoelensNee natuurlijk gaan we morgen nog niet dood maar het is wellicht wel goed om er eens over na te denken.  Wellicht kunt u in een verloren uurtje eens surfen naar www.lexisnotarisen.nl of neem contact op met Lexis notarissen voor het maken van een vrijblijvende afspraak. U bent daar van harte welkom en ik weet zeker dat u uw huidier u erg dankbaar al zijn…Ik hoor u al zeggen die nortaris woont veel te ver weg want ik woon in het westen van het land.
Kijk dan eens op http://www.ellenslentze.nl/nalaten/wat-gebeurt-er-met-de-hond-na-uw-doodEn er zijn er nog veel meer notariskantoren door het hele land die u graag willen helpen. Het is helemaal niet zo gek om ook aan uw huisdier te denken waar u jaren lang lief en leed mee heeft gedeeld. Nu hoeft er toch geen onzekerheid en ellende op zo’n schat af te komen als u er niet meer bent …!?!?!?! ;;;;;;;; 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “huisregels”.

(Met dank aan Jany voor het toezenden van dit plaatje…  we onderschrijven deze tegelwijsheid volledig)

huisregels

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

 

 

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

1431686220680

 oktober  2015    
ma di wo do vr za zo
 1  2  3 4
 5 6 7  8 9 10 11
12 13 14 15 16 17  18
19  20  21 22 23 24 25
26 27 28  29  30 31   
 

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com