Dierenmissies Weekjournaal van 23 augustus 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001

Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Goed bericht voor de Turkse Charly, Hug en Ros in de belangstelling, Drukke tijden, Demi in de belangstelling, Reina krijgt nieuw vriendje, Nieuwe stakkers op de site, Bericht over Duff, Apolo, Boira en Rova, Hug en Ros zijn geslaagd voor hun kattentest, Drukke tijden, Enkele dagen oppas gezocht voor vier lieverds in Den Haag, Demi is geadopteerd. Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Hapjes van vlees en vis met groenten en rijst, Ingezonden stukjes over .Abeltje, Saartje Bonne, Jippy, fala , Carlito en Bravos, De 4-kanten column met “Sara’s les”, De (on)zin van de week over “De Poep regel”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

De week van dag tot dag:  .

Zondag 16 augusuts 2015

Goed bericht voor Turkse Charly 

Charly in Turkije

Charly nu in Turkije, tijdelijk opgevangen bij kennissen tot de vlucht naar Nederland

IMG-20150610-WA0000 k

Rosanne met Charly tijdens haar vakantie in Turkije

In de Weekjournaals van 14 juni 2015 en 28 juni 2015 hebben we bericht over Rosanne het baasje van Zontaj die tijdens haar vakantie in Turkije de hond Charly vond en hem wilde redden van een bestaan als kettinghond. Zij bedacht dat Charly een prima maatje voor de Spaanse Zontaj zou zijn.  Maar hoe laat je die wens uitkomen?

.

.

Zontaj in Nederland wacht op zijn nieuwe vriend Charly

Zontaj in Nederland wacht op zijn nieuwe vriend Charly

Vandaag horen we dat Rosanne al ver is gekomen met nemen van de noodzakelijke stappen om Charly in Nederland te laten komen.

Als alles goed gaat zal dit op 30 september a.s. plaats gaan vinden.

Rosanne charly 618335714936142

We hebben nu al diep respect voor Rosanne want we weten hoe moeilijk het is om alles in je eentje voor elkaar te krijgen om volgens de regeltjes een hondje uit het buitenland naar Nederland te laten komen.

Hulde voor Rosanne die met haar hart en vastberadenheid deze lieverd niet alleen een goed bestaan gunt maar het ook gaat geven…. We hopen van de laatste voorbereidingen en de reis van Charly verslag te kunnen doen.

.

==============

Hug en Ros in de belangstelling

hug

Hug

ros

Ros

We krijgen een informatieverzoekje voor Hug en Ros. Een familie zoekt een lieve knuffelbeer en op dit moment twijfelen ze over de  keuze tussen Hug en Ros. De keuze is moeilijk dus wordt ook bezien of ze misschien niet allebei kunnen komen. … We duimen voor deze twee kanjers want ze verdienen het allebei om na 3 jaar asiel nu eindelijk ook een fijne mand te mogen krijgen…

 

.

.

.

Maandag 17 augustus 2015

Drukke tijden

Het is echt jaren geleden dat er per mail zoveel aanvragen waren voor informatie over adopties. De eerste aanvragen leiden natuurlijk lang niet altijd tot een werkelijk adoptie maar moeten wel allemaal afgehandeld worden. Dit vergt best wel wat tijd maar is erg leuk om te doen. Daarnaast zijn er ook de talrijke telefoontjes met allerlei vragen. Als het serieuze aanvragen betreffen dan vragen we meestal om de conversatie voort te zetten per email zodat alle info ook nagelezen kan worden.  Soms hebben we er mensen bij die lijken te bellen ‘om te bellen’ en dat is echt erg zonde van de tijd. Je wilt iedereen netjes te woord staan en dat kost wel eens moeite… In ieder geval is het geweldig nieuws voor de beestjes die in de Olescan asielen wachten op een baasje. Omdat we al behoorlijk wat hondjes met een baasje hebben kunnen matchen wachten we op nieuwe hondjes die we op de site kunnen zetten want er zijn schatten genoeg die we graag in het zonnetje willen zetten.

Dinsdag 18 augustus 2015

Reina krijgt nieuw vriendje

Hier Reina en de Groenendaler Lendl aan de wandel.

Hier Reina en de Groenendaler Lendl aan de wandel.

a_25911437611652

Wipi in afwachting van de medische goedkering om bij Reina te mogen gaan wonen

Reina die op 18 juli jl naar Nederland kwam en bij de oude Lendl mocht gaan wonen heeft de afgelopen weken afscheid moeten nemen van Lendl. Nu is ze alleen en hoe haar baasjes ook hun best doen om haar te troosten ze heeft het er erg moeilijk mee. Daarom hebben de baasjes Benno en Miranda ons opnieuw benaderd om een nieuw vriendje voor haar te vinden. Ze hadden een paar hondjes uitgekozen die hier mogelijk voor in aanmerking zouden komen. Hun eerste keuze was op Wipi gevallen. Wipi hebben ze zelf op de site van Olescan gevonden want Wipi stond nog niet op onze site. We hebben gelijk met Miranda contact opgenomen om Wipi te reserveren. Het lijkt erop dat Wipi nu de plaats van Lendl mag in gaan nemen. We wachten nu op de uitslag van de bloedonderzoeken.

 

Woensdag 19 augustus 2015

IMG-20150728-WA0004Demi in de belangstelling

Vandaag krijgen we een informatieverzoekje voor Demi. Baasjes uit België die in het bezit zijn van een boxer zoeken voor hem een maatje. We zijn benieuwd of we de lieve Demi het goede nieuws mogen brengen dat ze haar koffertje mag gaan pakken. Het zou voor Dierenmissies de eerste keer zijn dat we een baasje uit België mogen helpen bij de bemiddeling van een kanjer uit Spanje…

.

Donderdag 20 augustus 2015

Nieuwe stakkers op de site

Graag vragen we de aandacht voor zes nieuwe Spaanse Stakkers  die op onze website zijn verschenen en zo hopen een Hollandse Makker te mogen worden. Stuk voor stuk zijn het klasse honden die echt weer met hun geweldige karakter hun nieuwe baasjes zullen verrassen met hun lieve aanhalige aanwezigheid… Voor meer info klik op hun afbeelding …

a_15821422526915

Pelut

 

Dit is Pelut. Pelut is een reutje, geboren januari 2013, herder-mix.

 

Dimitra

 

Dit is Dimitra, Dimitra is een teefje, geboren juni 2011, weegt ca 24 kg en heeft duidelijk wat labrador bloed door de aderen stromen.

 

Vainilla

 

Dit is Vainilla. Vainilla is een teefje, geboren juni 2013 en sinds 25 juni 2015 in het asiel.

Pati

 

Dit is Pati, Pati is een klein teefje geboren februari 2011. Pati is een corgi-mix, en een heel gezellig hondje.

Lord

 

Dit is Lord, Lord is een reutje, geboren in augustus 2011. Lord is lekker speels en een vrolijke hond die bij iedereen een glimlach op het gezicht tovert.

Vegano

 

 

Dit is Vegano. Vegano is een reutje geboren in november 2013. Vegano is een flinke Duitse herder mix met een ongelooflijk lief karakter

 .

 .

.

 .

=============

Bericht over Duff, Apolo, Boira en Rova

Vandaag krijgen we ook en mailtje van Miranda met de volgende info

Hallo Ton,

Het is erg druk op het ogenblik vanwege de vakantie. Veel vrijwilligers zijn afwezig. Hierdoor kunnen niet alles doen wat we graag zouden willen. Ik ben deze week veel in het asiel aan het helpen, omdat er maar 1 persoon is, vanaf volgende week alles gelukkig weer normaal want het is nu even roeien met de riemen die we hebben.

duff

Duff

Apolo

Apolo

Voor de kattentest moeten we Duff en Apolo meenemen naar een kolonie van katten (dus op straat). Dat ga ik samen met een vrijwilligster doen, want degene met een kat in huis.. wilde de kat niet meenemen naar het asiel voor de proef. Dat is jammer want het is zeer becontroleerd… maar goed, sommige mensen zijn te bang..

 .

 .

.

Boira

Boira

Boira is echt een super lieverd, vandaag even met haar geknuffeld, ze ziet er prachtig en gezond uit…  ik laat komende week bloed afnemen wanneer ze gesteriliseerd wordt, dan heb ik ook direct de analyse.. dit omdat de medewerkster deze week nog met vakantie is… en de Nederlandse dierenkliniek nu deze week op vakantie is…. maar de analyse heb ik normaal de dag erna… dus dat zal snel zijn.

Rova

Rova


Rova is gesteriliseerd, alleen bloedtesten moeten gedaan worden of zijn gedaan en wacht ik op uitslagen van in de database. 

groetjes, Miranda

.

.

=====

Vrijdag 21 augustus 2015:

Hug en Ros zijn geslaagd voor hun kattentest

diplomaDe kattentest was een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor de adoptie bij de familie die belangstelling had getoond voor Hug en Ros. Ze waren er nog niet uit of het Hug of Ros zou worden maar hebben ook aangegeven dat ze misschien wel allebei mochten komen. Dat familieberaad vindt nu plaats en vanzelfsprekend wachten we in spanning wat ze zullen beslissen. Zodra we weten wie de gelukkige(n) zal of zullen worden zullen de bloedonderzoeken en de castraties plaatsvinden.

=======

Enkele dagen oppas gezocht voor vier lieverds in Den Haag.

Een baasje uit Den Haag (Mariahoeve) zoekt een oppas voor haar vier hondjes, 3 mini’s en een middelmaatje te weten: Pepper, Sol, Penny en Onedin. De moeder van hun bazinnetje is zeer ernstig ziek. De wens van het bazinnetje is om  gedurende de laatste dagen van haar moeders leven bij haar te kunnen zijn. .
Bent u in de gelegenheid en bereid om alle vier (of twee) van haar lieverdjes op te vangen wanneer het zover is, stuur ons dan een mailtje
(dierenmissies@gmail.com) zodat we u met haar in contact kunnen brengen. Dan kunt u vooraf vrijblijvend kennis maken met het baasje en de hondjes. U kunt dan zien of het klikt met de hondjes en eventueel praktische afspraken te maken.Van Pepper het Jack Russeltje hebben we helaas geen foto maar wel van de andere drie schatten:

Onedin (middenmaat)

Onedin (middenmaat)

penny

Penny

Sol

Sol

 

Zaterdag 22 augustus 2015:

Demi pasfotoDemi is geadopteerd.

We hebben fantastisch nieuws voor Demi want zij is definitief geadopteerd. Ze zal haar nieuwe leven starten met een nieuwe naam Sansa. We hebben dat ook gelijk aan Miranda in Spanje door gegeven. Mocht het paspoortje nog ingevuld moeten worden dan zal de nieuwe naam daar op prijken.

 

Zondag 23 augustus 2015

Op deze zonnige zondag ronden we weer dit Weekjournaal af zodat het gepubliceerd kan worden. Het was weer een weekje wel….

 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

 Opmerking: Dierenmissies zet zit zich in principe in tegen alle vormen van dierenleed. De recepten zijn slechts een weergave van de recepten die vermeld staan in het kookboekje en het is aan iedere lezer zelf de afweging te maken of men de bereiding van een recept verantwoord vindt.  Dierenmissies staat niet garant voor uitgebalanceerde voedingswaarden van het recept of de mate van diervriendelijkheid bij de vangst en of voorbereiding van de individuele dierlijke producten die in het recept worden gebruikt.

Deze week: Hapjes van vlees en vis met groenten en rijst

2014-08-10 12.58.07Benodigd:

  • 200 g rundvlees
  • 200 g knolselderij
  • 1 prei, wit (optioneel)
  • 2 wortels, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 cl zoutloos kippenbouillon
  • 200 g visfilet
  • 200 g gekookte rijst

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Was de knolselderij, prei en wortelen en snij ze in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie en bruin het de blokjes vlees in een koekenpan.
  • Voeg de groenten toe en bruin voorzichtig het mengsel.
  • Giet de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat het 25 minuten sudderen.
  • Snijd de visfilet in blokjes en voeg ze met de gekookte rijst toe aan het bovenstaande mengsel.
  • Breng opnieuw aan de kook voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen alvorens te serveren.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje van Astrid (baasje van Abeltje, Saartje en Bonne)
.
Beste Ton en Annerie
.
Bedankt weer voor de leuke nieuwsbrief. Fijn dat er weer honden geadopteerd worden en een goede plek vinden in Nederland. Met ons en onze honden alles goed. Saartje en Bonne doen het prima en zijn goede maatjes. Bonne is nu 10 jaar en Saartje 11. Bonne gedraagt zich nog steeds als een jonge hond en heeft enorm veem energie, Saartje begint echt ouder te worden en vindt  lange wandelingen steeds minder aantrekkelijk. Korte wandelingen zijn prima vol te houden en die maakt ze graag. Abel loopt nog steeds z’n dagelijkse rondjes in z’n eigen loopbak en eet prima maar is inmiddels dusdanig dementerend dat je z’n koppie echt in z’n etensbak moet steken anders loopt ie er dwars doorheen. Het gaat nog maar we houden wel in de gaten of hij nog een hondwaardig bestaan heeft. Hij maakt geen enkel sociaal contact met mens of dier. Als je hem aait voelt hij dat wel maar er is geen interactie. Hij blijft dan even staan en loopt dan weer verder. Zolang hij niet lijdt laten we hem lekker sjouwen, het kan hier gelukkig.
 .
Kritische noot over het recept van vorige week: Pizza met tonijn en groenten
 .
Tav de culinaire rubriek in het journaal moet het volgende mij van het hart. De recepten die in het weekjournaal staan wijken in de meeste gevallen niet af van wat je een mens zou voorschotelen. Over nut, noodzaak en wenselijkheid daarvan kan men discussiëren. Ze komen uit een Frans kookboekje.  Naast het feit dat het m.i. gezonder voor de conditie en het gebit van honden is om uitgebalanceerd hondenvoer te krijgen en er tevens vraagtekens te zetten zijn bij de ethische kant van het bereiden van voedsel met ingrediënten die voor menselijke consumptie zijn gekweekt/geproduceerd (menig mens op deze aardbol moet het noodgedwongen met veel minder doen) heb ik bij het laatste recept (Lees: Pizza met tonijn en groente) grote bezwaren tegen de ingrediënten. Niet alleen is pizzadeeg vaak veel te zout voor honden, maar vooral  het gebruik van tonijn zou niet aanbevolen moeten worden. De tonijn is een zwaar bedreigde vissoort die uit dreigt te sterven vanwege overbevissing. Tevens sterven bij de commerciële tonijnvisserij talloze dolfijnen een gruwelijke dood. Zij komen als bijvangst in de netten, stikken daarin  en worden (half)dood en ongebruikt weer overboord gekieperd. De Franse keuken kent helaas meer, zeer dieronvriendelijke culinaire hoogstandjes, denk oa aan de misdadige productiewijze van  Foi grass, maar ook de Nederlandse keuken én consument houdt niet al teveel rekening met het leed dat consumptiedieren wordt aangedaan om onze magen liefst zo te goedkoop mogelijk te vullen. Al eerder heb ik daar een berichtje over gestuurd omdat ik het toe zou juichen dat een stichting zoals die van jullie, die zo oprecht en enthousiast voor honden en katten opkomt, ook kritisch en meer bewust zou zijn ten aanzien van het dierenleed dat wijzelf veroorzaken door ons al of niet bewuste gedrag en (eet)gewoonten. Het promoten van het kopen van tonijn is een voorbeeld van wat m.i. niet past bij een stichting met een diervriendelijke visie en doelstelling. Ik hoop dat de culinaire rubriek, zoals die in de huidige vorm van het weekjournaal staat, verdwijnt óf verandert met adviezen en tips voor verantwoorde hapjes die speciaal voor  huisdieren bedoeld zijn i.p.v. de mensenmaaltijden die nu worden aanbevolen. Dit zou bv kunnen met gebruikmaking  van goede en geschikte etensresten cq overblijfselen  die dan niet worden weggegooid  maar met bv oud  brood of rijst aan de hond/kat gegeven worden, mits zoutarm/zoutloos en niet te vet. Denk bv  aan het gebruik van bepaalde soorten slachtafval waarvan hoogwaardig dierenvoedsel bereid kan worden. Dit kan simpel door bv het fijnsnijden van kippenvel en dit te mengen met brood/rijst of het koken van bouillon van vissenkoppen/staarten of dierenbotten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden. De uitdaging ligt mi gebruik te maken van voedselresten voor het bereiden van voeding  voor onze huisdieren. Daarmee wordt verspilling tegengegaan en daarvan profiteert elk dier, mens en het milieu tegelijkertijd. 
Vriendelijke groet, Astrid Koops
 .
Terecht merk je op dat de vangst van tonijn de nodige aandacht verdient. We hebben hier gewoon niet bij stil gestaan toen we het recept hebben opgenomen in de culinaire rubriek. Ook kunnen we geen oordeel vellen over het feit of zo’n maaltijd voor de hond het allerbeste voer is dan wel slecht zou zijn voor je hond. Hierom hebben we er nu standaard een speciale opmerking bij geplaatst. Jouw tips om verspilling van etensresten te voorkomen wordt door ons absoluut omarmt.
 .
 ==========
.
Ingezonden stukje van Hanneke (baasje van Jippie, Fala en Carlito)
Hallo Ton en Annerie,

Inmiddels spelen Carlito en Fala volop. Als ik ze kan betrappen (ze houden altijd op met spelen als ik erbij kom) zal ik je een filmpje sturen. Carlito begint met kleine bijtjes (wat wij als kinderen vroeger ‘klein velletje’ noemden) en Fala schijnt dat niet onaangenaam te vinden en neemt de uitdaging aan.
Ikzelf ben overigens ook slachtoffer van Carlito’s bijtgedrag, maar heb daar meteen een eind aan gemaakt. In tegenstelling tot Fala vind ik het niet zo leuk.

Net als met Elsje ben ik met Carlito begonnen verstoppertje te spelen voor het slapengaan. In de slaapkamer verstop ik her en der wat brokjes die hij moet zoeken. Met mijn ‘koud-warm” – aanwijzing vindt hij altijd het lekkers en vindt het volgens mij ook reuze spannend.
 

Fala heeft momenteel erg veel last van haar gebit. Dat ziet er natuurlijk ook niet uit. Voorlopig week ik haar brokjes; dan wil ze ze wel eten. Volgende week ga ik met haar naar de dierenarts. Ben bang dat er wat (snij)tanden moeten worden getrokken. Die zijn tot op het bot afgeknauwd. Volgens de dierenarts heeft ze veel op de ketting geknauwd waarmee ze was vastgebonden. ‘t Is treurig.

Wat je opmerking over de regen betreft: als moestuinder kan ik alleen maar zeggen: “ha, eindelijk!!!  En lopen in de regen is overigens ook heerlijk, toch?

Groetjes, Hanneke

==========

 Ingezonden stukje en van Jeroen en Marjolein (baasjes van Bravos)
bravos 4Hoi Ton,
.
Hierbij een paar foto’s van vanmorgen van Bravos in zn nieuwe rol als boerderijhond. Het gaat super! Hij doet ‘t geweldig. Sinds een paar dagen laten we hem voorzichtig los, o.a. bij de paarden in de paddock of in de wei. Wel op ‘t moment dat er (hopelijk) geen hazen in de buurt zijn en de paarden lekker rustig zijn. En dat gaat erg goed.
.
bravos 5bravos 2Hij heeft ook al een paar keer losgelopen in het bos ??. Uiteraard ook alleen nog maar op de tactische momenten ?. Midden op de dag, weinig wild aan de wandel en meneer wat rustig vanwege de warmte ☺. Maarre, onze beste Bravos is een lot uit de loterij!! Hij is overduidelijk een herder, ik heb lijm aan m’n kont en luisteren doet ie als de beste. Héérlijk, en best een verademing na 15 jaar een eigenwijze beagle als beste maatje te hebben gehad ?. Tot zover deze update over onze Spanjaard.
Groetjes, Jeroen en Marjolein
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Draagtassen bij Hondenpenning.net actie
Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
 buddies
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “Sara’s les”.

.
.
.

Wat erg als sommige baasjes geen greintje notie hebben van wat gedrag van honden betekent. Hoe kun je dan begrijpen wat er zich in het koppie van je maatje afspeelt? Wat hij of zij bedoelt of van zin is? Meestal zijn alledaagse ‘inhuis’ gedragingen wel begrepen maar als een hondje nooit geleerd heeft  op een goede manier met andere honden te communiceren dan spreken we over ‘onvoldoende’ gesocialiseerd zijn met andere honden. Dit komt vooral voor bij hondjes voor die van pup af aan bij mensen is geweest en in hun jonge leven niet of onvoldoende kans hebben gehad roedelgedrag te leren.  Zo’n baasje leeft met zijn of haar hondje in een soort glazen bubbel waarin alleen hun wereldje belangrijk is waarbij totaal voorbij gegaan wordt aan het sociale leven van hun hond(je). Dat dit soms leidt tot vervelende situaties blijkt uit het voorval dat mij deze week te horen kwam.
.
Het slachtoffer van deze onwetendheid is hond Sara. Niet het bazinnetje van Sara is in gebreken gebleven maar wel het bazinnetje van een whippet. De whippet die duidelijk niet de regels van het spel kende.
.
Even kennis maken
.

Sara

Sara

Sara, een hond van circa 5 jaar, 55 cm hoog en zo’n 24 kg, woont al sinds 2012 in Nederland en mag graag met haar baasje wandelen. Op de aangewezen gebieden mag ze los lopen maar blijft dan toch vlak in de buurt van haar bazinnetje en heeft weinig tot geen behoefte om te spelen met andere honden. Bij opdringerige honden laat ze dit merken door eerst de lip op te trekken, dan te grommen, en als laatste redmiddel een snauw te geven. Nimmer zal ze echt bijten en als het even kan zal ze elke confrontatie uit de weg gaan. Maar wat gebeurt er als een hond nimmer de gebruikelijke natuurlijke gedragscodes van honden heeft aangeleerd? Niet weet wat de overduidelijke signalen betekenen? Nooit gecorrigeerd wordt door het baasje om zo de ontbrekende kennis bij gebracht te krijgen? Dan kun je wachten op een ongelukkige confrontatie. En dan mag zo’n hond nog blij zijn dat hij Sara tegenkomt omdat zij geen greintje valsheid in zich heeft en een super zachtaardig karakter heeft.

Wat er gebeurde

Enkele weken geleden was de eerste confrontatie op een losloopgebied voor honden. Sara die los naast haar bazinnetje loopt wordt plots uit het niets belaagd door een onbevangen whippet die op haar af rent en probeert met haar te spelen. Ze probeert steeds in haar nekvel te happen om haar zo te dwingen te spelen. Sara die braaf op de juiste manier laat merken er niet van gediend te zijn probeert haar verder te negeren, steeds probeert ze zich van de whippet af te wenden en uiteindelijk blijft het bij een snauw. Eindelijk is dan Sara verlost van haar belager.

Enkele dagen geleden was de tweede confrontatie. Opnieuw is er de whippet die nu naderbij sluipt om vervolgens weer het zelfde gedrag te vertonen maar nu van geen ophouden weet. Ook het bazinnetje van de whippet (een bejaarde dame) grijpt, ondanks de waarschuwingen van het baasje van Sara, niet in. Sara waarschuwt de whippet keer op keer en dan vindt ze het genoeg. Ze pakt de whippet bij haar nek en drukt haar tegen de grond. Zo houdt ze de whippet vast zoals een moeder bij haar pups doet. U kunt begrijpen wat er toen gebeurde. De whippet schreeuwde moord en brand, probeerde al trappelend los te komen van Sara’s greep waarbij ze met haar achterpoten lelijke halen toebracht op de buik van Sara. Sara bleef onbeweeglijk wachten tot de Whippet was uitgeraasd en had begrepen dat die te ver was gegaan maar helaas kon ze de les niet afmaken.  Voor dat het bazinnetje van Sara iets kon doen kreeg Sara van een vriend van het bazinnetje van de Whippet een schop om los te laten. Walgelijk !!!

Het gevolg

Het resultaat was dat Sara werd gezien als valse hond. Een vijandige toon werd gezet toen het bazinnetje van de Whippet, een oudere Haagse dame,  op luide onvervalste Haagse wijze, allerlei ziekten naar het hoofd van Sara’s bazinnetje slingerde. en liet weten dat ze aangifte zouden gaan doen bij de politie en het kon niet anders zijn dan dat dit zou leiden tot het afmaken van Sara omdat zij een gevaar was voor alle andere honden. Hoewel er geen zichtbare verwondingen waren zou de Whippet nu weer last hebben van een oude blessure aan haar poot. Er zou wel een doktersrekening volgen…

Dat dit allemaal best intimiderend overkwam bij Sara’s bazinnetje is niet zo gek. Ze heeft haar adres opgegeven en aangegeven dat zij haar desnoods eventuele schade zou voorleggen aan haar verzekering en dat verdere geschillen via de civiele rechter maar moesten worden afgehandeld.

Eenmaal thuis gekomen was het baasje van Sara nog steeds van streek en heeft ze van de emotie een traantje gelaten. Sara was intussen alles al weer lang vergeten. Buiten de krassen op haar buik van de Whippet, had ze verder niets overgehouden van dit nare voorval. Nu proberen ze samen  tijdens het wandelen de whippet te ontlopen want telkens als zij ze tegenkomen horen ze: “Kijk uit daar heb je haar met die valse hond die mijn hondje heeft aangevallen…”.

cartoonAlles overziende is dit een onfortuinlijk voorval waarin de mens weer eens zelf heeft gefaald. Een hond die ongetwijfeld uit spontaniteit heeft gehandeld maar niet wist de regels waren heeft een lesje gehad voor iets dat hij als pup al had moeten leren. Baasjes die een hond bezitten die niet gesocialiseerd is, hebben de morele verplichting om hun hond de spelregels bij te brengen voor ze hem of haar los laten tussen andere honden. Anders is het alsof je iemand zonder rijbewijs met de auto het verkeer in stuurt. Dat daar ongelukken van moeten komen is geen toeval maar een zeker gegeven.

Zal het bazinnetje van Sara ooit schuldig bevonden worden aan nalatig gedrag en of verantwoordelijk worden gehouden voor dit incident? Ik betwijfel het zeer want ieder weldenkend mens zal kunnen begrijpen dat niet Sara maar het bazinnetje van de Whippet hier de oorzaak van was…

Het bazinnetje van de whippet bracht door haar onwetendheid haar hond in gevaar. Het erge is dat zij er waarschijnlijk niets van heeft geleerd… Laten we maar hopen dat de whippet nimmer een echte valse hond tegen zal komen want dan kunnen we alleen maar bidden dat hij wel iets van Sara’s les heeft opgestoken.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “de Poep regel”.

poepluierimagesSBD79UW5U bent pas een echte ouder als u nimmer het verschonen van uw baby’s luier zult verzuimen..U bent pas een echt baasje als u nimmer verzuimt de poep van uw hond op te ruimen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

 

 augustus  2015    
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

1431686220680

 oktober  2015    
ma di wo do vr za zo
 1  2  3 4
 5 6 7  8 9 10 11
12 13 14 15 16 17  18
19  20  21 22 23 24 25
26 27 28  29  30 31   
 

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»
  • Gertrude

    Ik heb – als vegetariër – de recepten uit ‘Le Chien Gourmet’ voornamelijk bekeken met een knipoog en bovenal gezien als grappige illustratie van de nieuwsbrief. Een hondenkookboek is toch sowieso erg Frans?:-) Het is nimmer bij me opgekomen om mijn honden daadwerkelijk zo’n maaltijd voor te schotelen.

    1
  • Jany en Kees de Pijper

    Hoi Ton en Annerie, alles goed bij jullie en de hondjes ? Met Fiedel een Charlie gaat het nog steeds prima, zal wat foto’s erbij sturen. Onlangs was rode kater Guus hier een paar weken te logeren en oh oh dat vonden ze wel wat, fijn dat ze in Spanje toch al een kat gewend waren. Maar ze vonden het volgens ons geweldig ! Op de kar met de paarden gaan ze ook nog graag mee.Ik herken wel het verhaal over Bravos, wij moeten ook uitkijken waar we ze los laten, als ze maar een eend of konijn zien zijn ze pft weg, we kunnen roepen wat we willen maar ze gaan ontzettend ver weg dus horen ons niet. Maar ach we kunnen best wel plekjes uitzoeken waar ze los kunnen en naast de fiets is ook prima.
    Fijn dat er nog steeds aardig wat hondjes geadopteerd worden.
    Verder de hartelijke groeten van Kees, Jany en Fiedel en Charlie uit Strijen.

    2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com