Dierenmissies Weekjournaal van 16 augustus 2015

paasdonatie2 001lezen09-150x150paasdonatie2 001 Beste mensen,

Beleef de gebeurtenissen van deze week met ons mee. Lees over de onderwerpen: Nieuwe vriendjes van Athos zijn gekeurd door Pichi, Geplande aankomst van hondjes, Vervolg adoptie Boira, Apolo in de belangstelling, Jacky bij de dierenarts, Vervolg Adoptie Apolo, Drukte alom, Gasten voor het weekend, Rova is geadopteerd, Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond: Pizza met tonijn en groenten, Ingezonden stukje over de poes Daisy en hond Reina, De 4-kanten column met “144 en dierenpolitie zijn uit balans”, De (on)zin van de week over “Doet ie anders nooit”. De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang. 

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

GEZOCHT………..

ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL

Plaatsing van uw advertentie in het Weekjournaal bereikt jaarlijks 400.000 websitebezoekjes van dierenliefhebbers en het weekjournaal heeft 400 vaste abonnees!!!!!

Advertentiekosten zijn:

Geplaatste Logo met link naar website is 25 euro per kwartaal (circa 12 plaatsingen) Indien daarbij week of maand aanbiedingen worden vermeld dan is het 40 per kwartaal.

VRAAG MEER INFO over adverteren op dierenmissies@gmail.com

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ logo meerkoeling

Airconditioning-installaties, koel-toonbanken, koelcellen, vriescellen, koelkasten, vrieskasten/kisten, ijsblokjesmachines, enz. enz. Meer Koeling, landelijk STEK-erkend koeltechnisch installateur, gespecialiseerd in reparatie, service-en onderhoud op koel/vries en airconditioning-installaties. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

2015-08-09 12.35.14De week van dag tot dag:  .

Zondag 9 augusuts 2015

Nieuwe vriendjes van Athos zijn gekeurd door Pichi

Vandaag hebben Pichi en ik een bezoekje gebracht aan de nieuwe vriendjes waarbij Athos zal gaan wonen.

Pichi zit parmantig met zijn tuigje om de borst tussen Yucca en Toddles en heeft de nieuwe vriendjes van Athos goed gekeurd hoor. Athos zal hem daar aan niets ontbreken…

 

 

Maandag 10 augustus 2015

Geplande aankomst van hondjes

2015-07-19 11.40.32 2015-07-19 13.10.11We weten nu wanneer het volgende transport zal zijn waarmee de geadopteerde hondjes van Olescan naar Nederland zullen komen.

Het volgende transport zal rond 15 september plaatsvinden. We weten nog niet de exacte dag van aankomst in Nederland maar we hebben nu tenminste een richtdatum waarop we de hondjes kunnen verwachten.

 

Jacky zal apart rijden met zijn tijdelijke verzorgster Linda omdat die van een zuiderlijke locatie in Spanje komt. Hij zal aankomen op 18 september.

 

a_19011426543966-200x300Dinsdag 11 augustus 2015

Vervolg adoptie Boira

De adoptie van Boira is zo goed als rond. We wachten nog op de uitslag van de bloedonderzoeken.

.

 

Woensdag 12 augustus 2015

 a_20511433461880Apolo in de belangstelling

Vandaag kregen we een informatieverzoek voor Apolo. Natuurlijk hebben we z.s.m. alle info toegestuurd want het zou prachtig zijn als de mooie Apolo naar een baasje mag gaan en een echt eigen mand zou krijgen.

.

.=======

IMG_6468IMG_6470Jacky bij de dierenarts

De geadopteerde Jacky moest nog naar de dierenarts voor zijn bloedonderzoek en een nieuw paspoortje.

Hij is een echte stoere knul. Heeft geen kik gegeven bij het bloed afnemen.

 

.

.

.

Donderdag 13 augustus 2015

apoloVervolg Adoptie Apolo

Adoptie ziet er goed uit en het lijkt erop dat hij zijn gouden mandje gevonden heeft. Maar Apolo moet wel een kattentest ondergaan want bij zijn nieuwe baasje in spe zijn er twee poezen. Daarnaast zijn er nog de bloedtesten dus wachten we in spanning op de uitslagen. Omdat Miranda nog op vakantie is en dit doorgegeven moet worden aan de vrijwilligers in het asiel, zal dit even gaan duren. Met het baasje wachten we met spanning op  de uitslagen…

.

Vrijdag 14 augustus 2015:

Drukte alom

gas

Gas mag al naar Nederland komen.

Vandaag lijkt het wel een gekkenhuis. We krijgen informatieverzoekjes voor Aretha en Gas en Duff. Vanzelfsprekend krijgen die mensen ook alle informatie over het adoptieproces, toe gemaild en vragen we aan Miranda of deze hondjes nog beschikbaar is zijn.

Aretha nu

Aretha nu

duff

Duff

Bij navraag blijkt Gas al in onderhandeling te zijn voor een adoptie en zal hij hoe dan ook naar Nederland mogen komen. 

De adoptie van Duff ziet er goed maar ook hij moet de kattentest ondergaan. Samen met zijn nieuwe baasjes wachten we met spanning op de uitslag van deze test. 

De mensen,  die informatie vroegen over Aretha hadden helaas geen centjes om hem te kunnen adopteren. Tja, het hoort er gewoon bij en zo gaat het bij veel informatieaanvragen. We hopen dat die lieverd snel ook een baasje zal vinden.

 

Zaterdag 15 augustus 2015:

Gasten voor het weekend

In alle vroegte zullen Simba en Nellie worden gebracht die een lang weekend komen logeren. Beiden zijn al eerder te gast geweest dus het weerzien met onze hondjes zal ook soepeltjes verlopen.  Het regent erg hard als tegen 08.00 uur baasje Herman de hondjes af komt geven. Ik word overladen met likjes en ze springen zo in de dierenmissies auto zodat we niet door de modder naar de boskant van de camping hoeven te lopen.

2015-08-15 11.05.54

Zodra we aankomen is het alsof ze nooit weg zijn geweest. Onmiddellijk nemen ze hun plaats in het clubje.

2015-08-15 08.25.10

Ze blijven nog een beetje bij elkaar hangen maar dat is normaal gedrag en dan verraden ze waarom zo braaf zijn. Ze weten precies waar Annerie al het lekkere eten bewaard en geduldig wachten ze tot ze uit de caravan stapt om hen wat lekkers te geven. Nee ze zijn niet gek… geloof dat maar niet…

 

 

 

 

2015-08-15 11.09.162015-08-15 09.55.52Er wordt ook gelijk gekeken in de bak met speeltjes en Simba probeert Nessje te verleiden om met een piepertje te spelen. Tja, het leven is zwaar… Zo nu even rusten. Gelukkig ligt Sally in de caravan want als ze ziet dat Simba zomaar op haar poef is gaan liggen…

 

 

 

===========

Rova is geadopteerd.

Neslon tijdens zijn korte vakantie bij ons in oktober 2014

Nelson tijdens zijn korte vakantie bij ons in oktober 2014

Rova is een kleine meid die haar naam van haar nieuwe baasjes heeft gekregen. Het verhaal achter deze adoptie is te leuk om niet te vertellen. In april 2014 vond Nelson een fijne mand in Nederland. Ruim een jaar later werd het tijd om voor Nelson een leuk vriendinnetje te zoeken.

Rova

Rova

Natuurlijk werd er weer op de site van Dierenmissies gezocht en werd een leuk kleine hondje gevonden maar bleek die al gereserveerd te zijn. Een volgende poging ging niet door omdat het hondje qua karakter niet goed zou passen. Toen hebben we beloofd om zodra er kleine hondjes in het asiel zouden worden gebracht dat zij als eerste op de hoogte zouden worden gebracht.

Dit is gebeurd en toen er een lief kleintje ten tonele verscheen was het raak. Het hondje was nog maar net in het asiel en het aantal foto’s was maar erg beperkt. Toch was er de klik en hoe meer beeldmateriaal er kwam hoe duidelijker het werd dat dit frummeltje haar plaats zou vinden. Ze kreeg de naam Rova van haar nieuwe baasjes en daarmee werd aangegeven dat Rova echt bij Nelson mocht komen wonen. We zijn blij voor Nelson, Rova en natuurlijk ook voor de baasjes want we weten zeker dat die twee onafscheidelijke maatjes zullen worden.

 

Zondag 16 augustus 2015

En zo zijn we bij de zondag aangekomen.

bos hondjes 1

Botas, Sally, Simba en Nellie

2015-08-15 17.43.05

Simba, Nellie, Nessje, Sally, Botas

De regen komt weer met bakken uit de hemel maar dat deert de hondjes niet. Alhoewel de bereidheid om de nattigheid in te stappen niet al te groot is.

.

bos hondjes 2

Simba, Botas, Nellie en Annerie

Eenmaal in het bos vergeten ze de regen… wij niet… 

Natuurlijk proberen we tussen de hevigste buien heen te manoeuvreren en soms lukt dat… soms ook niet…


 

———————————————————————————————————————–

logo-Freshpc Frank Los van FreshPC is onze computerdokter die ons eerder geholpen heeft toen de nood aan de man was. Voor een snelle service in Meppel en omgeving kunnen we hem van harte aanbevelen…

————————————————————————————————————————-

NIEUWE RUBRIEK

imagesFGK195NX2015-07-09 21.55.39 k Het wekelijkse culinair hoogtepunt van uw hond

Een jaar geleden kregen we van Marina (baasje van Sara) een frans kookboek voor hondeneten. Daar staan zoveel leuke recepten in dat we die graag met iedereen willen delen. Nu krijgt u wekelijks, vertaald en wel, één van de recepten voorgeschoteld zodat u uw hond kunt verrassen met uw culinaire kunsten…

Deze week: Pizza met tonijn en groenten

pizzaBenodigd:

  • 200 g pizzadeeg
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 tomaten
  • 100g paddestoelen paris
  • 50 g erwten (optioneel)
  • 1 in natuurlijke tonijn
  • 100 g mozzarella

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 220 ° C
  • Olie de bakplaat en verdeel ze
  • vorm de randen van de deeg.
  • Snijd de tomaten en champignons in plakjes en leg ze op het deeg.
  • Voeg de erwten en tonijn,
  • dan strooi alle stukjes mozzarella er over.
  • Bak de pizza ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Laat het afkoelen en snijd hem in kleine porties voor het opdienen

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingezonden stukje met foto’s van Ramon en Marjolein (baasje van poes Daisy)
IMG_0882.
Beste Ton en Annerie,
Hierbij een paar foto’s van Daisy (voorheen Marria).  Het gaat heel goed. Zij is erg graag buiten, vooral op het schuurdakje en konijnenhok ligt zij erg graag.
IMG_0835Zij heeft een goed ingebouwde wekker, doordeweeks krijgen de poezen ‘ s morgens om 6.00 uur eten. Daisy wekt ons nu elke morgen om even voor 6.00 uur.
Zij loopt dan over het bed, miauwt, geeft zachtjes een tikje met haar poot of bijt heel zachtjes in je hand om je wakker te maken.
IMG_0863
.
Weekend kent zij niet en dan ook worden wij tegen 6.00 uur gewekt en wil zij graag haar ontbijt. Zij kan goed eten, lust alles, eet veel en blijft toch slank.IMG_0853Zij is erg speels en kan goed opschieten met de andere katten ( zie bijgaande foto van Daisy met Boris ). Op schoot zitten doet zij niet maar zij is wel graag bij je in de buurt en wil wel graag aangehaald worden. Wij zijn erg blij met haar.IMG_0766Goed weekend en de
Hartelijke groeten van Ramon en Marjolijn
.
.
.
.
 Hartelijk dank voor deze leuke update van Daisy…
Zo zie je maar, ook poezen hebben geen problemen na het emigreren en vinden moeitelook een baan als prive-wekker..
 .
 .
 .
.
.
=====
Ingezonden stukje met foto’s van Miranda en Benno (baasjes van Reina)

rDSC00253-minHoi Ton,

Hier weer even een berichtje over Reina.

Ze is nu bijna 4 weken bij ons en het gaat nu erg goed met haar. We hebben een paar heftige weken achter de rug, 2 weken geleden moesten we onze Groenendaeler reu op 13 jarige leeftijd laten inslapen en direct daarna kreeg Reina diarree, wat ook nog een kleine week heeft aangehouden. Gelukkig is ze er nu weer helemaal bovenop en in overleg met onze dierenarts hebben we haar voor de zekerheid toch een ontwormingskuurtje gegeven.  Ondanks de diarree was ze toch 300 gram aangekomen en dat kan ze goed gebruiken. Ze eet goed en zit in verband met haar herstel nog even op een licht verteerbaar voer van Royal Canin, wat we al hadden voor onze andere hond. rDSC00267-minOok een schapenvet bonbonnetje en een knaagbotje vindt ze heerlijk. Helaas vindt ze ook onze pinda’s op tafel, de vergeten mezenbol in de schuur en de pot pindakaas op het aanrecht heerlijk. Wij maar kip met rijst geven toen ze diarree had en ja hoor, dan had ze wel weer wat te pakken. Maar ja, geef haar eens ongelijk, je kunt gewoon merken dat ze gewend was om zelf haar kostje bij elkaar te scharrelen. Ze jaagt ook op vogels. Met onze kat heeft ze een goede relatie, ze loopt er niet continu meer achter aan en de kat had zelfs net haar gekke kwartiertje en racet dan door het huis, zo langs Reina die het laconiek aanschouwt.

rDSC00260-minVoor ons weken van gemengde emoties, van heel verdrietig tot heel blij dat Reina bij ons is, want we genieten heel erg van haar. Ze is grappig en gezellig en kende binnen de kortste keren al enkele commando’s. Ze komt als je haar roept, gaat zitten als je dit vraagt en bij het commando’ los’ laat ze iets gelijk vallen! Ook ‘af’ was vanaf het begin volledig duidelijk. We grapten al dat ze misschien bij Nederlandse pensionado’s heeft gezeten maar daar kom je natuurlijk nooit achter.

rReina en Yara-minZe maakt grote vorderingen, loopt al veel los tijdens de wandelingen, luistert best wel goed zolang er niet al te veel afleiding is en ze speelt zich een slag in het rond met alle honden uit de buurt. Alleen met de beek moeten we even uitkijken, want daar is ze ook al een paar keer dwars doorheen gedaverd en dan stinkt ze een uur in de wind. Ze vindt water helemaal geweldig en we hebben al gehoord dat er een paar plekken in de buurt zijn waar honden ook mogen zwemmen, dus dat gaan we wel opzoeken.

Van spelen met stokjes of ballen snapte ze in het begin helemaal niets, nu zijn we al zo ver dat ze achter een stok aangaat, deze in de bek pakt en ons uitdaagt om haar te pakken. Ook trekken aan een stok vindt ze erg leuk dus ook als er geen honden zijn kunnen we haar vermaken. Als we een stok gooien springt ze met enorme hertensprongen door de lucht, echt geweldig om te zien. We merken wel dat ze geneigd is om zich in het spel wat voorbij te lopen, haar conditie is nog niet wat het zijn moet en we hebben nu afgesproken om daar wel een beetje rekening mee te houden. Onze conditie gaat wel met sprongen vooruit….

rDSC00322-minZe is een echte allemansvriend, loopt op iedereen af en blaft niet als de bel gaat. Vanmiddag hadden we even een spannend moment, ze liep los in een groene strook achter de woonwijk en plotseling kwam er een klein meisje van misschien 4 a 5 jaar door een tuinhekje en stond opeens op het pad. Reina liep gelijk op haar af en gelukkig bleek het meisje niet bang, ze bleef rustig staan en kreeg een lik op haar arm. Eerder hadden we het gevoel dat Reina bang was voor kinderen en dan weet je niet hoe ze in zo’n situatie zal reageren, maar gelukkig liep het met een sisser af.

Waar wel een punt van aandacht zit is het alleen thuis zijn. Toen onze andere hond nog leefde, was dit geen punt, maar nu raakt ze in paniek en gooit van alles uit de vensterbanken en huilt en blaft. Dit gaan we dus rustig opbouwen, iedere dag wel oefenen omdat ze af en toe toch wel een korte tijd alleen moet kunnen zijn. De nachten gaan wel goed, dan hoor je haar niet. In het begin was ze ook bang van allerlei dingen die op haar pad kwamen, zoals een beeld in een tuin, maar met enige begeleiding herpakt ze zich en loopt ze er de volgende keer zo langs.

Nou , dat was alweer een heel verhaal, er gebeurt ook zo veel in zo’n begin periode. Hopelijk alles goed met jullie daar, wij volgen jullie week journaal en gelukkig loopt het blijkbaar goed met de adopties en al het werk er om heen. Goed om te zien dat meer honden een fijne plek krijgen via jullie. Veel groetjes en tot de volgende keer!

Miranda en Benno

We wensen jullie veel sterkte met het verwerken van het verlies van jullie Lendl.
We hopen dat Reina jullie enige troost kan bieden ….

Annerie en Ton

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hondenpenning.net
 Volg-HETDIER_nl-op-Facebook-300x102
.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kop ton

De 4-kanten column van Ton “144 en dierenpolitie zijn uit balans”.

.
.
.

144 hondBeste mensen ik kan het niet laten om een lans te breken voor de dierenpolitie.
Hoe kan het zijn dat er elk jaar meer meldingen komen van dierenmishandeling en dat tegelijk elk jaar de dierenpolitie minder mensen telt en men minder tijd mag besteden aan de bestrijding van het dierenleed? 
Nu er landelijk hulp wordt gevraagd bij het opsporen van de dierenbeul die al jaren onnoemelijk veel paardenleed heeft veroorzaakt hoorden we even later op het nieuws dat het aantal meldingen bij 144 weer is gestegen met ruim 10%.
144 1Hieronder wat feiten en cijfers over de dierenpolitie en het 144.

Dierenagenten moeten steeds meer tijd aan ander politiewerk besteden en de aanwas van nieuwe animal cops is minimaal.

Van de 160 dierenagenten in Nederland krijgt bijna de helft nauwelijks nog tijd om af te gaan op meldingen van dierenmishandeling- en verwaarlozing. Dat stelt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. “In sommige regio’s is de dierenpolitie een succes, maar in andere gebieden geeft de politietop geen enkele prioriteit meer aan het werk van de dierenagenten.”

De dierenpolitie, waarvoor PVV-Kamerlid Dion Graus zich hardmaakte, is al vanaf het begin een doodgeboren kindje. In de oorspronkelijke plannen voor de dierenpolitie zouden er 500 fulltime dierenagenten komen. Dat aantal werd snel naar beneden bijgesteld. Agenten worden nu opgeleid tot ‘taakaccenthouder’, waarbij ze de jacht op dierenbeulen moeten combineren met ander politiewerk. De dierenpolitie, ook wel smalend de caviapolitie genoemd, is in feite nooit goed van de grond gekomen.

144.2De politie heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van ernstig dierenleed via het landelijke alarmnummer 144 binnengekregen.

Kwamen in 2013 nog 9.316 meldingen via 144 ‘Red een dier’ op het bordje van de dierenpolitie terecht, vorig jaar steeg dat aantal tot 10.135.

Bedenk dat alleen gevallen van ernstige dierenmishandeling of -verwaarlozing door 144  worden doorgezet naar de politie: gemiddeld gebeurde dat 28 keer per dag.

144 8100.000 keer
In totaal werd de 144-meldkamer bijna 100.000 keer gebeld. De meeste bellers werden doorverbonden met de Dierenambulance, de Dierenbescherming of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Van de 160 dierenagenten in Nederland krijgt bijna de helft nauwelijks nog tijd om af te gaan op 144-meldingen.

Nog even een sommetje voor de liefhebber.

144 6Jaren geleden werd er een berekening gemaakt voor de benodigde opsporingsuren voor de bestrijding van dierenleed. In de Tweede kamer is daar uitgebreid over gedebatteerd en men kwam uit op een zuinig aantal van 500 agenten. Maar ja zij zouden zich dan wel exclusief mogen inzetten voor dit werk. Iedereen was blij want het was een doorbraak… immers 500 full time agenten betekent dat er jaarlijks zo’n  800.000 uur aan opsporingscapaciteit beschikbaar zou zijn.

De realiteit is dat er nu anno 2015 slechts 160 agenten van de dierenpolitie zijn die nota bene maar de helft van hun tijd mogen besteden aan de opsporing van dierenbeulen…  Dat is amper 1/8 van het oorspronkelijk geraamde aantal uren voor de opsporing.

Nee, ik vindt het niet gek dat die paardenbeul nog steeds vrij rondloopt…

 (Bron van gegevens: De Stem)

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ imagesU525U8CX

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is een noodzaak.

logo KarlijnSNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

Wellicht wilt u een mooi cadeautje kopen bij Karlijns Shop, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Doet ie anders nooit”.

imagesZXJG3O0Z imagesS0FFPU5J.Een vriendschappelijke relatie wordt soms verbroken  …..Als de woorden;”… dat doet ie anders nooit !” worden uitgesproken …

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

logo-onepack_logoMaurits van Elswijk is de drijvende kracht achter OnePack waarbij ook zijn vrouw Siriphan haar steentje bijdraagt. Maurits is de bouwer van onze website en onze webmaster van Dierenmissies. Voorts vervult hij tevens de functie van bestuurslid. Geloof maar gerust dat we hem vaak nodig hebben want onze ICT kennis is beperkt.

Hartelijk dank Maurits voor je nimmer aflatende steun !!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De groene data geven aan dat er plaats is.

Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER 1431788636657

juli 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

 augustus  2015    
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

1431686220680

september 2015
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

—————————

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.

Groetjes, Annerie en Ton

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com