Dierenmissies Weekjournaal van 14 april 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met gedumpte konijntjes, Oekraïense militairen helpen zwerfdieren, Dierenasiel Curaçao was en is verkeerd bezig, we hebben weer asielverlaters en de jaarlijkse waarschuwing voor hete auto’s en hondjes. Voorts zien we hoe Flor haar angst voor mensen zichtbaar wordt. In de vierkante column hebben we het over gepensioneerde hondjes en in de onzin van de week zien we dat een knuffelbeest de moeite waard is om te repareren. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Konijnen gedumpt bij kinderboerderij.
– Militaire hulp voor zwerfdieren in Oekraïne
– 
Controversieel dierenasiel op Curaçao gaat sluiten
– Hondjes die hun Spaans asiel mogen verlaten. 
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht

– Politie: Stop uw hond niet in de oven
– Hoe we de angst van Flor kunnen zien ….

– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Een leuk filmpje ter vermaak.  Moeder laat haar hond niet buiten staan…
– Een filmpje als verkeerd voorbeeld.  Honden zijn geen speelgoed
– De 4-kanten column van Ton met: “De onbezorgde oude dag”
– (On)zin van de week: Een knuffelbeestje afschrijven is bijna een ‘doodzonde’…..
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 8 april 2024 

.

Zes ‘doodsbange’ konijnen gedumpt bij kinderboerderij: ‘Eén onthoofd aangetroffen’

Bij een kinderboerderij in Winterswijk zijn dit weekend zes konijnen gedumpt. Een van de konijnen werd onthoofd aangetroffen, de andere konijnen leven nog, maar zijn doodsbang, schrijft de boerderij op Facebook. “We hebben hier geen woorden voor.”

Bij de Zwolse dierenopvang Flappus werden afgelopen maandag maar liefst 184 dieren gedumpt. In de video hierboven zie je hoe de vrijwilligers de handen vol hebben aan het verzorgen van de verwaarloosde cavia’s, hanen, kippen en konijnen.

“Ongelofelijk dit”, post Kinderboerderij Freriks zaterdag. “Deze vier arme konijnen zijn gedumpt in de Hertenweide. Eén onthoofd aangetroffen, de andere drie konijnen doodsbang. We mogen toch hopen dat deze persoon nooit meer dieren aan gaat schaffen.”

.

Kinderboerderij Freriks voelt zich woest.

Ongelofelijk dit..????
We hebben geen woorden hiervoor.
Deze vier arme konijnen zijn gedumpt in de hertenweide.
1 onthoofd aangetroffen, de andere drie konijnen doodsbang.
We mogen toch hopen dat deze persoon nooit meer dieren aan gaat schaffen.
En voor de duidelijkheid:
Wij houden geen gedumpte dieren!
Dus nee, ze krijgen hier geen goed huisje, hoe leuk, lief of zielig ze ook zijn.
Wij zijn namelijk geen opvang!
(Wel komen ze uiteindelijk ergens anders bij een goed huisje uiteraard.)
Mocht iemand de konijnen herkennen en weten wie dit heeft gedaan, neem dan aub contact met ons op.

Maar daar blijft het niet bij. “Er blijken meer konijnen te zijn gedumpt dan de vier van het vorige bericht”, schrijven ze op zondag. “Dit konijntje is net gevangen en er loopt er nog één los. Hopelijk zijn er niet nog meer.”

‘We zijn geen opvang’

De kinderboerderij houdt de konijnen niet. “Voor de duidelijkheid: wij houden geen gedumpte dieren! Dus nee, ze krijgen hier geen goed huisje. Hoe leuk, lief of zielig ze ook zijn. Wij zijn namelijk geen opvang.”

Van de dader ontbreekt ieder spoor. Ze vragen of mensen die de konijnen herkennen en weten wie het gedaan kan hebben, zich willen melden bij de kinderboerderij.

.


.

 

.

Dinsdag 9 april 2024  

.

Militaire hulp voor zwerfdieren in Oekraïne

.

Oekraïense soldatenAfgelopen week hebben Oekraïense soldaten honden en katten gered uit het gebied rond de frontlinie. En twee opvangcentra die House of Animals met noodhulp steunt, hebben de dieren opgevangen. Het gaat specifiek om opvang Pegasus en Myav-Gav in Dnipro, Oekraïne. De dieren zijn geëvacueerd uit de steden Avdijivka en Bachmoet die recentelijk in Russische handen zijn gevallen. Ook zijn er dieren uit Chasiv Yar gered, een stad die door het Russische leger wordt omsingeld.

Zonder de Oekraïense soldaten zouden de dieren het niet redden. Zij voelen de morele plicht om deze dieren in nood te helpen. De dieren zijn veelal ziek en getraumatiseerd, en hebben soms ook verwondingen. Er is verder nergens anders plek voor deze honden en katten en daarom hebben Pegasus en Myav-Gav ze opgenomen. Tatjana van Myav-Gav:

Oekraïense soldaten“Onze nieuwe kitten, gebracht door het leger. Hij was gewond geraakt bij een explosie, gehavend door raketscherven, zijn kaak was gebroken, de bovenkaak was gehecht, zijn neus was gebroken, zijn oog was eruit geslagen, hij verloor veel bloed, zijn tong was afgescheurd en nu gehecht.”

De Oekraïense soldaten komen wel vaker dieren in nood tegen bij de frontlinie. Zij nemen dan de dieren mee, zorgen voor ze en zoeken een veilige plaats voor ze. En gelukkig kunnen ze terecht bij opvangcentra zoals Pegasus en Myav-Gav. De opvangcentra maken het verschil voor de (zwerf)katten en -honden waar ze voor zorgen..

Maar de realiteit waarin de Oekraïense opvangcentra leven is er een van veel zorgen. Ze bevinden zich vlak bij de frontlinie en horen regelmatig de explosies door de luchtaanvallen. Iedere dag heerst er dreiging door de oorlog. Een deel van de zorgen kunnen weggenomen worden dankzij de noodhulp die House of Animals biedt, want de dieren hebben te eten en er wordt goed voor ze gezorgd. Er zijn middelen beschikbaar voor veterinaire hulp. En dat is een grote opluchting voor de vrijwilligers van de opvangcentra.

Wilt dit werk steunen? KLIK dan HIER en lees hoe u dat kunt doen.

.

.


.

.

Woensdag 10 april 2024

.

.

Controversieel dierenasiel op Curaçao gaat sluiten

.

Het controversiële dierenasiel op Curaçao gaat haar deuren sluiten. Het asiel van de lokale dierenbescherming was de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws, vanwege het onrechtmatig doden van honden door gebrek aan opvangplaatsen.

Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) krijgt subsidie van de overheid en van het Curaçao´s Toeristenbureau (CTB) voor de handhaving van het zwerfdierenprobleem waarmee het eiland al jaren kampt. De Stichting zegt de operationele kosten niet te kunnen dekken en zal zich daarom voortaan slechts nog richten op de uitvoering en coördinatie van sterilisatie- en educatieprogramma´s. Voor de viervoeters die zich nu nog in het asiel bevinden, wordt met spoed naar opvang gezocht..

Gebroken beloftes

In 2021 kreeg de SDBC een flinke subsidie voor de bouw van een opvangcentrum, ter uitbreiding van het dierenasiel dat een groot gebrek aan opvangplaatsen had. Alhoewel het dierenasiel op Curaçao in 2023 aan House of Animals meldde dat de nieuwe opvang vrijwel af was maar nog niet in gebruik vanwege een probleem met de aanleg van een drinkwaterleiding, bleek de zogenaamde opvang slechts een wild begroeid terrein te zijn. Er stonden wat losse containers en het terrein had een eenvoudige omheining die bovendien kapot was.

Dit grote en prijzige project, dat zowel door de overheid als door het CTB is bekostigd, moest een oplossing bieden aan het zwerfdierenprobleem op het eiland. Opvallend genoeg stelt de SDBC dat de stichting nu gedwongen is in zijn totaliteit te stoppen met het dierenasiel, vanwege financiële tekortkomingen. Men geeft zelfs verschillende dierenwelzijnsorganisaties de schuld van de verminderde toestroom van donaties. Voorzitter van de SDBC Maria Garcia geeft als verweer:

“…de inkomsten van donaties zijn de laatste jaren drastisch teruggelopen, onder andere door onrechtvaardige aanvallen van enkele andere organisaties die de dieren en zichzelf helpen, maar niet de Curaçaose gemeenschap, zoals de SDBC al jaren doet.”.

Ongeoorloofd euthanasiebeleid

Vorig jaar boden oprichtster van House of Animals Karen Soeters samen met dierenarts Piet Hellemans de petitie ´Stop het doden van honden en katten op Curaçao´ aan in Den Haag.

Wat SDBC nog meer uithaalde en gebeurde op Curaçao waardoor de zwerfdieren de dupe werden is te lezen in de ingezette stukjes op de pagina bij Animals Today. Klik hiervoor op de link.   Controversieel dierenasiel op Curaçao gaat sluiten – Animals Today

Bron: House of Animals /  Animals Today

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 11 april 2024

.

Hondjes die hun Spaans asiel mogen verlaten.


.

.

Vrijdag 12 april 2024

.

 


.

.

Zaterdag 13 april 2024

.

.

Hoe we de angst van Flor kunnen zien ….
.

Het zichtbare verschil in gedrag van bange Flor in ‘een dicht bos’ en ‘de rand van het bos’, is tekenend voor haar angst voor vreemde mensen.

Het bos is nu aardig dicht gegroeid. De grote oude loofbomen moeten nog in de kruinen hun bladeren krijgen en die zullen pas eind mei of begin juni vol in het blad zitten. De lagere jonge boompjes en struiken maken het bos op ooghoogte al aardig dicht. Hierdoor zal ook het wild zich veiliger voelen om dichterbij te komen. We kunnen niet wachten tot we weer reeën zullen spotten maar dat is iets dat we alleen maar kunnen hopen.

Onze hondjes  Lizzie, Botas en Flor hebben het ook prima naar hun zin. Braaf lopen ze achter me aan door de slingerpaadjes in het bos. Omdat we niet verder dan hooguit 10 meter ver tussen de bomen door kunnen kijken voelt het of de wereld om je heen van jou is en zie je dus ook geen gevaar. Het enige dat we horen is het drukke getjilp van de vogels. Dat is vooral voor Flor erg belangrijk. Zoals trouwe lezers weten is onze Flor erg bang voor vreemde mensen en zodra ze een vreemde stem hoort, of maar denkt dat er iemand aan kan komen, is ze uiterst voorzichtig en zal ze waar mogelijk een ommetje  maken om zo die persoon te ontwijken. In het eerste filmpje zie je hoe het drietal bij elkaar blijft en mij trouw volgt. We zijn hier diep in het bos en Flor is wel op haar hoede maar voelt ze zich redelijk veilig. Wat je daar hoort zijn echt alleen maar vogelgeluiden.

.

In het tweede filmpje komen we aan de rand van het bos dicht in de buurt van de camping waar we over moeten om naar huis te lopen. Het is nog vroeg in de ochtend en er is echt helemaal niemand te zien of te horen. Toch is Flor hier extra op haar hoede. Ze weet dat hier mensen kunnen komen dus is zij erg gespannen. Je ziet haar steeds twijfelen of het wel veilig is.

Uiteindelijk zal ik haar voor gaan en haar aan moeten sporen om mij te volgen. Eenmaal op de camping zal ze zo spoedig mogelijk naar huis lopen want pas in de tuin voelt ze zich weer veilig. …!!!!!

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 14 april 2024.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


 

 

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Een leuk filmpje te vermaak.

.klik op dit plaatje voor het filmpje.

Wat doet deze moeder als haar hond niet het restaurant mag betreden? 

 

.

.

Een filmpje als verkeerd voorbeeld. 

.klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Honden zijn geen speelgoed.

Het is wachten op een ongeluk ….

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

.

.

.

.

.

 “De onbezorgde oude dag”

.

.

thODEAWHLPWat doen we met onze senioren als hun werkzame leven achter de rug is? Precies dan is de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dan doen we er alles aan om een onbezorgde oude dag voor hen te krijgen. De overheid regelt de AOW en een CAO zorgt voor een extra pensioenvoorziening.Dat vinden we normaal omdat we van mening zijn dat iemand, die hard gewerkt heeft, hier recht op heeft. Het geeft ook een rechtvaardigheidsgevoel omdat het een soort beloning is die je iemand gunt die gedurende zijn werkzame leven zich heeft ingezet voor onze maatschappij.

Maar hoe is het geregeld voor diensthonden die de beste jaren van hun leven hebben opgeofferd om onze maatschappij te dienen? Nou we kunnen u vertellen dat hier ook over nagedacht is.

thATYRNJ3ZAls hond kun je ingezet worden bij verschillende activiteiten. Als blindengeleidehond, hulp hond  bij invaliditeit …. maar ook om explosieven op te speuren (explosievenspeurhonden), bij het controleren van militaire terreinen en voertuigen (bewakingshonden), bij het aanhouden van verdachten (aanhoudingshonden), bij het opsporen van personen (migratiecontrolehonden) of bij het ondersteunen van soldaten en/of veteranen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) als gevolg van het verkeren in ernstige stressvolle situaties.

thORPOSBLLDe honden worden uitermate zorgvuldig geselecteerd en gefokt. Pups worden in gezinnen geplaatst om volledig te socialiseren totdat ze de leeftijd bereikt hebben om met de training te beginnen mits de hond voldoet qua karakter en fysieke conditie. Dit ligt meestal tussen de 12 en 36 maanden. Elke hond krijgt een vaste geleider toegewezen. Deze vaste combinatie zorgt ervoor dat hond en geleider een goede basis creëren voor een nóg hechtere band. Vaak maakt de hond deel uit van het gezin van de geleider en gaat na werktijd gewoon mee naar huis. De meeste honden maken 8 tot 10 dienstjaren alvorens ze met pensioen gaan.

En wat gebeurt er met deze hard werkende honden na hun diensttijd?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Zo zijn er bedrijven die een eigen CAO hebben voor hun diensthonden. Over het algemeen geldt dat de geleider de eerste keus tot adoptie krijgt tot zelfs verplicht wordt om de hond minimaal 2 jaar na de pensioengerechtigde leeftijd te houden.

Bij diensthonden van het Ministerie van Veiligheid en Justitie worden de honden veelal geadopteerd door hun geleiders. Als deze de hond niet wil adopteren, wordt er gekeken naar een geschikt gastgezin. De honden worden uitgebreid getest alvorens geplaatst te worden. Op deze manier wordt zo goed mogelijk geprobeerd om een juiste match te kunnen maken tussen hond en gezin.

De honden die ingezet worden bij het Ministerie van Defensie zullen ook in het buitenland ingezthPCK5SQOXet worden. Wat gebeurt er met Nederlandse diensthonden die in het buitenland de pensioengerechtigde leeftijd bereiken? Deze honden vallen niet onder de wet- en regelgeving van de Europese exportrestricties voor strategische goederen. Volgens de regels van de Nederlandse politie en defensie is een diensthond een ‘geweldsmiddel’, zoals de wapenstok, pepperspray en/ of het vuurwapen.

In geval van export gelden er echter andere regels. Volgens het Ministerie van Financiën maakt de Nederlandse douane geen onderscheid tussen diensthonden en gezelschapshonden. “Een hond is een hond”. Hierdoor valt de hond bij exporteren gewoon onder het exportregime voor huisdieren. Hierdoor is het mogelijk om de honden die de pensioengerechtigde leeftijd behalen in het buitenland, indien gewenst, terug te exporteren naar Nederland. Nee, we laten bij voorkeur niemand achter na een missie in het buitenland… dus ook een gepensioneerde hond niet…

Zijn we in Nederland de enigen die zo zorgen voor onze oudjes? Nee hoor. De laatste jaren wordt steeds meer dankbaarheid getoond voor de jarenlange inzet van diensthonden en is men bereid hiervoor wettelijke maatregelen te nemen.

thB4MQDY4YTot voor kort was het voor Amerikaanse diensthonden niet gemakkelijk om terug te keren naar Amerika om daar van hun pensioen te kunnen genieten. Doordat ze overzees de pensioengerechtigde leeftijd bereikten werd het ingewikkeld om ze met het militair transport weer mee terug te krijgen aangezien ze officieel niet meer ‘in dienst’ waren. President Obama heeft destijds een verdrag getekend dat het mogelijk maakt voor deze honden om terug te keren en waarbij hun geleiders de eerste kans krijgen om ze te adopteren.

cassius-marcellus-coolidge-poker-medeleven-pokerende-honden-aan-tafel.

..

Ja, als ik zo iets lees geeft me dat een goed gevoel want ook een gepensioneerde hond gun je die onbezorgde oude dag…

 

 (Bron: Piepvandaag.nl)

 

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

 

.

.

.

Een knuffel afschrijven is bijna een ‘doodzonde’…..

Oma zorgt voor de “Knuffelreparatie”…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com