Dierenmissies Weekjournaal van 7 april 2024

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met zwanenverdriet en een bezoekje van een lokale wolf, leren we dat alle honden in Spanje welkom zijn, is de ondernemer van Pomeranian Amsterdam de fout in gegaan, nemen we afscheid van Lara, staan we even stil bij 4 april Wereld zwerfdierendag en werd er een hond gered uit de Lek. Ook hebben we een origineel hulpverzoek voor een kattenopvang in Odena.  In de vierkante column hebben we het dierenliefde bij boeren en de onzin van de week zien we een leugentje om bestwil. Natuurlijk hebben we meer leuke en of interessante onderwerpen te lezen hoor. Kijk maar…

– Zwanenverdriet…
– De wolf in het dorp.
– In principe zijn er geen hondenrassen verboden in Spanje
– Pomeranian Amsterdam in de fout…

– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– In Memoriam Lara
– 4 april Wereld zwerfdierendag

– Politie: Hond gered uit de Lek.
– 
Hier wordt je vrolijk van…
– Hulp aan ‘7Vides’ (7 levens) kattenopvang.

– Berichten van baasjes: Arie
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Leuk filmpje:  Ook hondjes kunnen helpen bij het uitbroeden van eieren…
– De 4-kanten column van Ton met: Dierenliefde bij boeren ?
– (On)zin van de week: Leugentje om bestwil
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 1 april 2024 

.

Zwanenverdriet 

.

Het vrouwtje van het koppel zwanen aan de Brandts Buyskade in Leiden is helaas aangereden. Haar verwondingen waren zo dusdanig ernstig dat ze haar in hebben moeten laten slapen. Maar ze had al een nest met haar partner. Nu staat hij er alleen voor. De mensen van de dierenambulance hebben het overleden vrouwtje aan hem laten zien, zodat hij nu weet dat ze er niet meer is en ook niet meer terug komt. Hij heeft echt lang aan haar zitten plukken maar na een tijdje berustte hij er in. Dit was al zijn tweede vrouwtje
De eerste is ook doodgereden. Nou hopelijk is drie keer scheepsrecht.

Update: degene die de zwaan aangereden heeft, kon er niets aan doen. Hij reed niet te hard en door de laagstaande zon zag hij de zwaan te laat.

Dat zwanen soms ook moedwillig doodgereden worden lees je in de column van deze week.

.


.

.

De wolf in het dorp.

.

Inwoners van het Drentse Eelde hebben vandaag een bezoeker in de plaats gehad die daar een ommetje had gemaakt en dat was geen 1 april grap.

.

Vader Allart en dochter Loes zien het gebeuren en filmen het bijzondere tafereel. De nieuwsgierig wolf had al weer gauw de weg gevonden naar het open veld.

.

.

.


.

 

.

Dinsdag 2 april 2024  

.

In principe zijn er geen hondenrassen verboden in Spanje.
.
Mocht u met uw hond naar Spanje op vakantie gaan dan is het goed  het volgende in ogenschouw te nemen.

Er zijn geen verboden hondenrassen in Spanje, maar er zijn wel hondenrassen die als gevaarlijk worden gezien en waarvoor speciale eisen gelden. Met de nieuwe Dierenwelzijnswet die in 2023 in werking trad, wil men de PPP lijst wijzigen, of beter gezegd opzeggen om andere criteria te gebruiken, maar zover is het nog niet in Spanje.

Vooralsnog staan deze honden op de PPP-lijst in heel Spanje, maar regionale overheden kunnen daar honden bijplaatsen als ze dat nodig vinden:

  • Pit Bull Terrier.
  • Staffordshire Bull Terrier.
  • American Staffodshire Terrier.
  • Rottweiler.
  • Dogo Argentino.
  • Fila Brasileiro.
  • Tosa Inu.
  • Akita Inu.

Lees op de website SpanjeWeetjes meer over andere kenmerken die gelden in geval van potentieel gevaarlijke honden, zoals uiterlijke kenmerken en het verleden van mogelijk agressieve honden.

.

.


.

.

Woensdag 3 april 2024

.

.

Pomeranian Amsterdam in de fout…

.

House of Animals deed weer onderzoek:

 

Pomeranian Amsterdam is geen keurige trimsalon, kennel en hobbyfokker, zoals op de website wordt beweerd. Nancy S. importeert op grote schaal illegaal puppy’s, onder meer uit Rusland, Belarus, Oekraïne en Polen. Naar aanleiding van meerdere tips, bleek dat de in januari 2024 in Amsterdam in beslag genomen puppy’s als eindbestemming Pomeranian Amsterdam hadden. De jonge pomerianen en toypoedels kwamen hoofdzakelijk uit Rusland en werden in een auto aangetroffen, verborgen in twee sporttassen.

“Van hobbyfokken en keurig zakendoen is echt geen sprake. Dit is grof geld verdienen over de rug van kwetsbare dieren en hun nieuwe eigenaren. De zogenaamd liefdevolle buitenkant van Pomeranian Amsterdam staat in schril contrast met de feiten die uit ons onderzoek naar voren zijn gekomen.”

Verboden handelingen

Eigenaresse Nancy S. van Pomeranian Amsterdam fokt ook zelf. Uit het onderzoek blijkt dat ze de reutjes eigenhandig laat ejaculeren en de teefjes zelf insemineert. Dit zijn handelingen die alleen een dierenarts mag verrichten. Op haar website vermeldt Nancy S. ook dat alle ouderdieren worden getest op vererving, de overdracht van erfelijke aandoeningen. Dit klopt niet, zo blijkt uit het onderzoek van House of Animals. Een aantal pleeggezinnen bevestigt dat teefjes die al een nestje hebben gehad niet zijn getest. Meerdere honden gefokt of geïmporteerd door Nancy S. blijken doodziek en sommige zijn inmiddels overleden.

De dierenarts van Pomeranian Amsterdam is nauw betrokken geweest bij alles, zo blijkt uit het onderzoek van House of Animals. De dierenarts weet het verschil niet tussen een vaccinatieboekje en een paspoort en lijkt het normaal te vinden dat de puppy’s ernstig aangeboren afwijkingen hebben. Dit is te zien in de reportage waarin House of Animals Investigations de zaak blootlegt.

Zwarte ‘blauw fiets’

Officieel importeert Nancy S. geen honden. Er zijn geen koopcontracten en er mag alleen cash worden afgerekend. Het wekt sterk de indruk dat de handel berust op zwart geld. Karen Soeters van House of Animals:

“Die ene keer dat een koper een aanbetaling deed via de bank, werd verzocht als onderwerp op het bankafschrift ‘blauwe fiets’ te vermelden.”

 


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 4 april 2024

.


.

.

Vrijdag 5 april 2024

.

 

.

.


.

.

Zaterdag 6 april 2024

.

Hier wordt je vrolijk van…

We kregen een filmpje dat we absoluut moeten laten zien…

En als je dag  een sleur is geworden en jouw energie is gezakt tot onder het nulpunt, dan kom je thuis en ziet je wereld er ineens weer heel anders uit.

Alleen baasjes kennen dit heerlijke uitbundige verschijnsel ….

KLIK op de foto om het filmpje te starten. 

.

 

.

.

.

 


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

Zondag 7 april 2024.

.

Hulp aan ‘7Vides’ (7 levens) kattenopvang.

.

We krijgen bijna wekelijks aanvragen om een stukje te plaatsen voor de ondersteuning van allerlei initiatieven in het buitenland die met zwerfdieren te maken hebben. Helaas kunnen we alleen die aanvragen belonen als we er zeker van zijn dat het een serieus en bonafide club is die wat ondersteuning nodig heeft en dat ook verdiend. Dat kunnen we alleen zeker weten als we direct of indirect persoonlijk contact is met personen in kwestie die daar aan het werk zijn.  Als Miranda, onze grote steun en toeverlaat bij alle adopties in Spanje en die zelf een asiel in Odena heeft gehad, ons voor een tweede maal benaderd met een verzoekje om aandacht te schenken aan een goed doel dan doen we dat natuurlijk graag.  Als daarbij ook onze goede vriendin Jolien van collega stichting Lamoja zich er sterk voor maakt dan  kunnen we vanzelfsprekend niet achter blijven. Nu hebben we al eens in het Dierenmissies weekjournaal aandacht gevraagd voor ‘&Vides” een kattenopvang uit Odena in Noord Spanje en laat dit nou eens een behoorlijk origineel tweede verzoek zijn…

Dit is haar verzoek.

Enige tijd geleden vroegen wij kattenvoer voor Judit. Zij heeft verschillende groepen zwerfkatten onder haar toezicht in de regio Odena in het noorden van Spanje. Daarnaast heeft zij een asieltje voor katten en haar stichting 7vides, wat 7 levens betekent, en dat asieltje heeft het zwaar. Teruglopende economische situatie in Spanje zorgt ervoor dat ze minder donaties ophaalt en dat geeft zorgen. Judit staat elk weekend bij een supermarkt om kattenvoer op te halen die winkelend publiek bij haar achterlaat, ook dit wordt steeds minder, terwijl ze de andere dagen werkt en in haar eigen asiel schoonmaakt en de dieren verzorgt. Judit is ten einde raad. Vanuit Nederland willen wij haar graag helpen wat lucht te geven.
Beginnend schilder Roger Rodes (rogerkunst.com) heeft daarom een aantal katten uit haar asieltje geschilderd, elk schilderij is een cadeau voor de sponsor van de kat! Het schilderij is geverfd met olieverf op hout en 30 x 30cm.
Wilt u Judit sponseren voor 120 euro een jaar lang! (10 euro per maand, voor voer en medische kosten) of vindt u dit een mooi cadeau om aan een kennis/vriend of vriendin, die kattenliefhebber is, te geven? Voor deze 120 euro helpt u Judit en de kat in kwestie een heel jaar EN bent u eigenaar van een mooi schilderij van de betreffende kat. De 120 euro komt 100% ten goede zorg van 7vides.
Hiernaast en hieronder ziet u enkele schilderijen met de namen van de katten van de geschilderde collectie. Interesse? stuurt u een mail naar Stichting Lamoja: jolienverheul@hotmail.com of een privé bericht via facebook en wij zorgen dat het schilderij bij u terecht komt.
Wilt u op helpen met een kleinere donatie? wordt dan lid van de teaming van 7vides voor 1 euro per maand: www.teaming.net/7vides

.

.

.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Berichten van baasjes

.

 

Ingrid en Inma, stuurden ons deze foto van hun Arie die eerdaags met Sara komt logeren. 

.

Hij is net bij de kapper geweest en overziet vanuit zijn mand de speeltjes die voor hem klaar liggen.

.

Tja …

.


 

 

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 14 jaar partner is van de Vriendenloterij ?

Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 1.000, 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ???

Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271..

.


.

Weer een leuk filmpjes ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

.

Ook hondjes kunnen helpen bij het uitbroeden van eieren. 

.

.

.

.

 


.

.

De 4-kanten column van Ton

Dierenliefde bij boeren ? 

.

Het is langs de zijlijn makkelijk praten over dierenliefde als je niet afhankelijk bent van je dieren om een inkomen te genereren. Bij het houden van dieren voor je hobby is het natuurlijk makkelijk om te laten zien dat je dier absoluut niets te kort komt. Hij/zij wordt beschouwd als deel van het gezin en als het even kan wordt het huisdier gezien als kind van de familie. Kortom het dier zal niets te kort komen en niets is te goed voor het dier dat eindeloos verwend en geknuffeld wordt.

Zo, tot zover zullen velen van u wel een spoortje van herkenning zien in deze dierenliefde maar als je bijvoorbeeld koeien houdt voor de melkproductie of als slachtvee dan spelen er toch andere belangen.  We kennen bijvoorbeeld hoe de koeien jaarlijks een kalfje moeten krijgen om de melkproductie op gang te houden, dat de kalfjes direct van de moeder worden gescheiden en in een apart hokje wordt gezet om verder met de fles groot gebracht te worden,  dat deze melkkoeien gemiddeld niet ouder worden dan 6 jaar terwijl ze 20 jaar kunnen worden. Tja, persoonlijk vind ik dat vreselijk. Een deel van de vrouwelijke kalfjes die op de melkveebedrijven geboren worden, dient om later ingezet te worden ter vervanging van opgebruikte melkkoeien. Het overschot aan vrouwelijke kalfjes en alle mannelijke kalfjes worden verkocht aan vleeskalverenbedrijven, waar ze in recordtempo worden vetgemest voor de slacht. Kan het ook anders? Jazeker !!!

Ik ben laatst op de Jacobs Hoeve van de kaasmaker Henri Willig aan de Hoogedijk 8 · 1145 PM Katwoude geweest. Dit is een aanrader voor iedereen die met eigen ogen wil zien hoe het anders kan.  Er wordt op een bijzondere diervriendelijke manier koeien gehouden. De Jersey koeien zijn er daar voor de melkproductie maar daar hoeven ze niet elk jaar een kalf te krijgen. Dat gebeurt om de vier jaar. Hierdoor zijn de koeien niet ‘uitgewoond’ en worden de koeien ook een jaar of 15 in plaats van de 6 jaar. Doordat ze een manier hebben gevonden om de koeien ook melk te laten geven zonder dat elk jaar een kalf moeten krijgen blijven ze veel gezonder en sterker. Hun stal ziet er anders uit dan bij de meeste boerderijen. Als het even kan loopt alles samen in een grote ruimte en zodra het weer mee zit hebben ze enorme weilanden ter beschikking.

Laten we het maar niet over de varkensboeren hebben die het, vanwege plaatsgebrek voor de varkens, nog steeds nodig vinden om de staartjes van de biggen af te branden (dat al 25 jaar verboden is)  en de zeugen in een ijzeren bed te houden om de biggetjes te laten drinken. Gelukkig heb ik ook al enkele goede voorbeelden gezien waar varkens wel de ruimte hebben om natuurlijk gedrag te laten zien. Maar ja, dat kost ruimte ….

Als je als pluimveeboer te weinig ruimte hebt om je kippen te laten rondscharrelen en ze daarom op moet sluiten in een te klein hokje, dan wordt er gekeken naar een manier waarop de kippen elkaar niet kunnen verwonden. Tja, dan knip je de snavels af. Beter is natuurlijk gewoon de kippetjes de ruimte te geven. OK, de eieren worden dan wat duurder maar dat heb ik er graag voor over … Gelukkig zijn er al kippenhouders die laten zien dat het echt kan.

Onlangs had ik twee generaties boeren familie op visite. Op een gegeven moment was er een eend op de vensterbank komen zitten. Het beestje zat lekker in het zonnetje te genieten. Toen vond één van de jonge boeren het leuk om een harde bons tegen het raam te geven waardoor de eend bijna een hartverzakking kreeg en van de vensterbank op de grond viel. De familie moest er hartelijk om lachen. Ik vond het alles behalve leuk … Toen ik later nog een filmpje te zien kreeg bij Hart van Nederland waarop te zien was hoe een boer opzettelijk met zijn trekker een zwaan dood reed, was voor mij de maat vol.

Schokkende beelden: bestuurder van trekker rijdt zwaan dood | Hart van Nederland

Zijn boeren nu echt zo gemeen tegen dieren ? Dat wil ik niet geloven hoor en ik wil niet iedereen over één kam scheren maar als ik zie hoe dieren vaak op een boerderij worden gehouden en als ik kort achter elkaar dingen zie die ik erg dieronvriendelijk of gewoon walgelijk vind, dan wordt het wel moeilijk om jegens boeren een positieve blik te houden als het om diervriendelijkheid gaat.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . a

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al 7,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

 

 

.

Leugentje om bestwil ???

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Arie van 10 tot 25 mei 2024

Ian en Babs van 26 mei tot en met 16 juni 2024

Lynnie van 20 juli tot 11 augustus 2024

Rakker van 4 tot 10 augustus 2024

 

Arie van 8 september tot 25 september 2024

Nelson

Doska

.

.

.

.

.

Nelson en Doska van 30 december 2024 tot en met 2 januari 2025

 

 

 

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com