Dierenmissies Weekjournaal van 15 januari 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een extra vakantieplanning van Lynnie, zien we een poes met ontzettend veel geluk, is Souris (Indy) geadopteerd, zijn er meer hondjes die het asiel mogen verlaten, zoekt de politie getuigen en zijn hoge kades killers voor dieren…In de column vertellen spiegelen we de adoptie van een hondje met de zorg voor een kind, en ide (on)zin van de week zien we dat echt iedereen van alle levende dieren kan houden. Natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Vakantieplanning voor Lynnie
– Poes op nippertje gered.
– Souris (Indy) is geadopteerd
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– 
Politie: getuigen gezocht

– Amy en Togo in de belangstelling.
– Hoge kades zijn killers voor dieren.
– Vandaag is de eerste vakantiedag van Tayra.

– Leuk filmpje: Tips om te leren alleen thuis te blijven
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Bericht van baasje over: Doska

– De vierkante column van Ton met: “Van ‘hulde aan de adoptant’ tot ‘verwerpelijk gedrag’ van mens en dier”.
– De (on)zin van de week: Wees lief voor iedereen
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 10 januari 2023

.

Vakantieplanning voor Lynne

Voor Lynnie is er weer een vakantie gepland. Ze mag komen van 22 juli – 13 augustus 2023

.

.

.


.

.

Poes op nippertje gered.
.

Kat op het nippertje uit vuilniswagen gered: ‘We hoorden ineens iets achterin de wagen’

Een kat in Oss heeft maandagochtend veel geluk gehad. Het beestje zat in een van de containers die twee vuilnismannen net hadden geleegd in hun wagen, maar ze ontdekten hem net voor de wagen geleegd werd.

“De werkweek begint vroeg voor de vuilnismannen van Oss”, schrijft de Dierenopvang Maasland op Facebook. “Bij de Oostwal hebben ze containers geleegd. Een van de mannen hoort iets achterin de wagen. Als hij gaat kijken, ontdekt hij een kat.”

Vies luchtje

De mannen rijden direct naar de gemeentewerf en bellen daar de dierenopvang, die er als de kippen bij zijn om de kat te bevrijden. De kat is bij de dierenarts nagekeken en maakt het goed, volgens de opvang.

“Buiten het feit dat er een vies luchtje aan hangt is de kat onderkoeld. Geadviseerd wordt om het dier voeding te geven en om de kat op te warmen en daarna te wassen.” Ze weten nog niet wat het geslacht is van de kat, maar wel dat het dier niet gechipt is. “Het kan zomaar een zwervertje zijn op zoek naar eten.”

De kat mag nu eerst even bijkomen van het avontuur.

Beeld: Dierenopvang Maasland

.

.

Update: Het gaat naar omstandigheden goed met het katje dat maandag uit een vuilniswagen werd gered. “Het beestje is nog erg onder de indruk, maar de verwachting is dat het echt wel goed gaat komen”, vertelt Sandra van Rooij van Dierenopvang Maasland in Oss. De vuilnisman die het katje heeft gevonden, wil deze graag zelf in huis nemen als het dier is aangesterkt.

.

.

.


.

.

Dinsdag 11 januari 2023  

.

Souris (Indy) is geadopteerd.

Op 7 januari hoorden we van de oude baasjes van Jeudi dat ze erg verlangen naar een lieve hond. Jeudi, die hen onlangs is ontvallen, wordt vreselijk gemist. Nu is hun oog op de lieve Souris gevallen. Ze willen niets liever dan de pup Souris (8 maanden) een geweldig leven geven. We weten dat Souris geen betere baasjes kan treffen en zullen er natuurlijk alles aan doen om haar zo snel mogelijk naar Nederland te laten komen. Haar reis staat nu geland van 10 op 11 februari 2023

We weten dat ze een geweldig leven tegemoet zal gaan …

.

.

.


.

.

Woensdag 12 januari  2023.                                                .

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten.

Pipo

Body

Souris (Indy)

.

.

.

.

.

.

Malu

Israel

.

.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 12 januari 2023

.

 

.

.

.


.

Vrijdag 13 januari 2023

.

Amy en Togo in de belangstelling. 

Togo

Amy

.

Zowel Amy en Togo hebben de belangstelling getrokken van een mevrouw die op zoek is naar een flinke lieverd. Laten we hopen dat één van de dames hier een fijne mand aan overhoudt…

 

 

.

.


.

Zaterdag 14 januari 2023

.

Hoge kades zijn killers voor dieren.

.

Blijf met je hond weg van kaderranden. Laat ze daar niet los of snuffelen. Een onfortuinlijk schrikmoment kan al fataal zijn.

Gelukkig lees je het niet dagelijks maar toch wel met enige regelmaat komen er berichtjes voorbij waarbij een hoge kade een ongeplande duik het leven kost aan mens of dier. Wist u dat zeer regelmatig mensen, die na of tijdens een avondje stappen en plasje doen in een gracht, voorover in het water vallen ? Als die mensen het geluk hebben dat ze  zich ergens aan de kadewand vast kunnen houden of uit het water kunnen klimmen hebben ze enorm geluk want vaak is dat niet het geval. Voor een dier zoals hond of kat, die in een gracht te water raakt, is het echt een hopeloze situatie en zullen onherroepelijk verdrinken als er niemand te hulp schiet…

Lees onderstaand bericht.

Hond valt in het water en overleeft reddingspoging van baasje niet

Aan de Rijpgracht in Amsterdam is donderdagochtend een hond in het water gevallen. Het baasje probeerde het dier te redden, maar helaas tevergeefs. De viervoeter overleefde het incident niet.

Brandweer Amsterdam-Amstelland kreeg om om 8.45 uur een melding binnen van een dier dat te water zou zijn gevallen. Een omstander maakte de melding. Toen de brandweer arriveerde op de locatie, bleek er ook een persoon in het water te liggen. Het bleek om het baasje te gaan.

Die was bezig met een reddingspoging, wat helaas mislukte. De hond, die volgens de brandweer leek op een kleine golden retriever, werd nog op de kade gereanimeerd. Het baasje is nagekeken door hulpdiensten en daarna naar huis gebracht.

.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 15 januari 2023 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Tips om je hond te leren alleen thuis te blijven.

Of het en pup is of een oude hond… het leerprincipe is precies hetzelfde…

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Bert en Froukje, baasjes van Nelson en Doska, laten weten dat Doska een bezoekje bij de dierenarts heeft meegemaakt.

.

Doska stond nog een bezoekje aan de dierenarts te wachten. Het stoere mannetje, dat regelmatig met Nelson komt logeren, was nog niet gecastreerd. Dat is dus nu gebeurd. Tja. dan mag je wel even verwend worden want … moeten slapen met zo’n toeter is niet niks ….  .

./

.

.

.


.

.

.

De 4-kanten column van Ton

.

.

 “Van ‘hulde aan de adoptant’ tot ‘verwerpelijk gedrag’ van mens en dier”.

.

.

.

 

Het is geen fabrieksproduct dus geen één is er het zelfde, je krijgt er geen uitgeschreven handleiding bij alleen aanwijzingen hoe te handelen in bepaalde situaties die je zelf moet inschatten, het heeft geen fabrieksgarantie, er wordt van de eigenaar kennis, eindeloos geduld, een flinke tijdsinvestering, financiële draagkracht, mededogen, incasseringsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en vergevingsgezindheid verwacht.
.
En gelukkig zijn er toch nog mensen die aan kinderen beginnen. Waarom ? Omdat het je in je hart gelukkig maakt. Te zien hoe een levend wezen onder jouw zorg en genegenheid opbloeit tot een zelfstandig individu met een eigen persoonlijkheid en die naar vermogen alles uit het leven haalt wat het hem of haar biedt, die net als jij een groot hart heeft en naar vermogen zorg biedt aan alle naasten die daar behoefte aan hebben. Van binnen voel je je trots omdat jij zijn/haar rolmodel mag zijn en dat je door jouw protegé op een voetstuk wordt geplaatst. Jij bent de ‘alles weter’, degene die veiligheid en bescherming biedt, de rots in de branding is, de verzorger die zorgt, de sturende factor in het gezin, iemand onbetwist de koers bepaalt en die niet opzij stapt als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden. Wat je als ouder al niet moet zijn pfffff.
.
Mensen die kinderen adopteren dienen een standbeeld te krijgen. Iedereen kent wel schrijnende gevallen waarbij willoze kinderen slachtoffer zijn van verwaarlozing en of mishandeling en of nog erger… en dan zijn er de kinderen die het geluk hadden dat ze onder het juk van hun belagers, en verknipte verzorgers/ouders uit kunnen komen. Zulke kinderen verdienen zo snel mogelijk een stabiel gezinsleven. Dat dit kinderen zijn uit Nederland of een ander land doet dan even helemaal niets ter zake. Deze kinderen hebben jammer genoeg het één en ander mee moeten maken en daarmee moeten ze leren leven. Wonden genezen maar littekens blijven altijd zichtbaar. Als je dat gegeven respecteert is daar prima mee te leven. Als je het bestaan van de littekens ontkent of negeert krijg je daar later onherroepelijk problemen mee…
.
na het zwemmenAls u nu dat plaatje voor ogen houdt en denkt aan een hond in plaats van een kind dan zitten we op de zelfde lijn. Want geloof me gerust alles wat hierboven beschreven staat, is ook van toepassing als je een hond adopteert …
.
imagesAls u dit anders ziet dan zitten we niet op één lijn en is het beter dat u bij Dierenmissies geen hondje adopteert. Want nee, we kunnen niet garanderen dat de hond die u uit het asiel adopteert vanaf het eerste moment meteen zindelijk is, keurig aan de lijn loopt, niet zal bedelen om eten, geen koekjes van de salontafel zal stelen, niet bang zal zijn van vuurwerk,  etc… Wat we wel weten is of de hond gezond is, hoe het karakter is en of hij/zij bepaalde vaardigheden heeft die we hebben kunnen testen of gezien hebben. Eigenschappen zoals onder andere:  lief, sociaal, afhankelijk, dominant, druk energiek , of hij/zij met katten kan en of kinderen gewend is, verlegen is of juist erg onderzoekend zijn essentieel om te weten en als basis te hebben waarop je als baasje voort kunt bouwen. En geloof me dat dit meestal al heel wat meer is dan dat je van een jong kind weet als je die adopteert.
kind en hond.
Zijn er verschillen tussen het adopteren van kind en hond?
.
Jazeker wel en ik zal er slechts een paar noemen anders kan ik nog wel bladzijden vol schrijven.
.
De opleiding van een hond kost slechts een fractie aan tijd en geld dan die van een kind….
Je hond komt nooit zeuren om zakgeld, zal nooit van je verlangen dat je bijspringt om rijlessen te betalen.  Zelfs tegen de medische kosten van je dier kun je al verzekeren.
.
Andere mensen h0even niet mee te betalen aan uw hobby… Ik hoor u al denken: “Wat zegt ie nou weer.!!!?” Een hondje adopteren kost een ander niets en levert zelfs nog wat op ook door het spekken van de gemeentekas. Immers een baasje moet nog in veel gevallen aan de gemeente betalen om een hondje te mogen houden… en dat geld komt weer allemaal ten goede van de gehele gemeenschap…. Ook van de zogenaamde hondenhaters …. Daarnaast hoeft de maatschappij geen kinderbijslag op te hoesten omdat jij zo nodig een hondje wilt. Heeft u wel eens uitgerekend wat 1 kind de staat kost aan kinderbijslag ?
.
Nee, ik heb helemaal geen hekel aan kinderen… Zelf zijn we gezegend met drie kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind. Wel heb ik het er moeilijk mee als ik ouders zie die hun kinderen moedwillig de kans onthouden om vertrouwd te raken met honden maar tegelijkertijd wel hun kinderen dwingen op te groeien in een gemeenschap waar het gebruikelijk is dat honden een zeer nauwe relatie met mensen hebben. Sterker nog… ik vind het misdadig dat je je kind opzettelijk niet voorbereid op wat de maatschappij hem of haar zal bieden. Dit lijkt mij opzettelijke nalatigheid… Keer op keer heb ik gezien hoe kinderen totaal in paniek of verstijfd van angst waren bij het zien van een hondje dat toevallig in hun richting liep. imagesOG219U78Hoe kinderen door ouders werden gesommeerd om onmiddellijk naar binnen te gaan – soms echt aan de arm naar binnen gesleurd  – omdat er een hond in de buurt was terwijl er wel degelijk een goed moment was om kennis te laten maken met elkaar….  Hoe kun je in Godsnaam je kind opzadelen met zo’n last waardoor je hen veroordeelt tot het meedragen van een angst dat elke keer weer wordt aangewakkerd als zij toevallig geconfronteerd worden met ‘huisdier nummer 1’ in Nederland ? Kunnen we hier spreken van kindermishandeling? Weet je hoe die kinderen zijn als die volwassen worden? Nou daar word ik niet blij van…
.
Hondenbezitters kunnen niet anders dan hun best doen hun honden te leren lief te zijn voor mensen en alles wat ze tegenkomen. Alle mensen die ‘normaal’ gedrag vertonen zullen in 99,99 % van de gevallen vriendelijk door de hond worden begroet. Sommige nemen de moeite om de hond even aan te spreken op een lieve zachte toon en zelfs even een aai over het bolletje te geven en anderen geven er de voorkeur aan om stilzwijgend voorbij te lopen. Misschien wordt er even gesnuffeld maar er wordt dan snel doorgelopen.
2015-10-19-09_54_18.
Maar wat mag je als reactie van een hond verwachten als die wordt begroet door een hysterisch persoon die druk met de armen zwaait en luid gillend schopbewegingen naar hem maakt.
.
Sorry maar daar kan ik mijn hondjes maar moeilijk op voorbereiden.
.
Ik kan je verzekeren dat je dan blij mag zijn als het dan blijft met wat geblaf naar die persoon. Je kunt dan je hond tot de orde roepen en hem dan, al dan niet aangelijnd, met je mee laten lopen … weg van de plaats des onheils … en dan maar hopen dat je hond begrijpt dat wij het gedrag van die mensen ook niet goedkeuren of normaal vinden.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Wees lief voor iedereen

.

.

.

Je hoeft echt geen monnik te zijn om van alle levende wezens te houden.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Tayra vanaf 16 januari tot 17 februari 2023

Lizzy van 21 februari tot 28 februari 2023

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

Lynnie van 27 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com