Dierenmissies Weekjournaal van 8 januari 2023

  • WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met het tragische afscheid van Jeudi (voorheen Kory),  Zijn er al weer nieuwe vakantiepannen voor Arie en Sara, Lizzy en de drie Millie, Mike en Sjors, hebben we weer veertien nieuwe koppies op de site staan waarvan er al drie gereserveerd zijn, en zien we hoe Lizzy, Nelson en Doska het maken op vakantie. In de column deel ik mijn gedachten over een vuurwerkverbod, ide (on)zin van de week zien we de trouw van een hond uit en asiel. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Afscheid van Jeudi
– Nieuwe hondjes ter adoptie
– Lizzy op vakantie
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Nieuw geplande vakanties Arie & Sara, Lizzy en Sjors & Millie & Mike.
– De vakantie van Nelson en Doska begint.
– En toen was het Oudjaar.
Teleurstelling bij House of Animals: honden nog steeds niet weggehaald bij ‘horrorfokker’
– 
Politie: Agenten herenigen doodsbange husky met dolblije eigenaar
– Nieuwe koppies: Samy, Sunny, Larios, Chia, Harrie, Malu, Lucero, Caneli, Princesa, Israel, Venus, Iker, Nemo en Indie
– Harteljk dank voor alle geode wensen
– Togo in de belangstelling
– Leuk filmpje: Hoe je je hond dingen kunt leren die het uitlaten leuk maakt…
– Bericht van baasje over:  Bruno, Tayra, Abert & Bros
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: gedachten over het vuurwerkverbod …
– De (on)zin van de week: Je kunt geen grotere liefde krijgen dan van een geredde hond.
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

.

Dinsdag 20 december 2022  

.

In Memoriam Jeudi

Vandaag kregen we dit mailtje van Huub en Emmy over het overlijden van hun Jeudi. Ze hadden ons al gisteren gebeld over dit tragisch nieuws.

Hallo Ton en Annerie.

Na negen maanden, dat wij Jeudi (voorheen Kori) in ons bezit mochten hebben, moeten wij jullie tot ons verdriet meedelen dat wij haar hebben moeten doen inslapen. We begrijpen dat dit bezit heel erg kort is na alle medische inspanningen die wij hebben gedaan om haar te behouden. Ze was lief uit zichzelf naar kinderen en volwassenen en een genot om haar om ons heen te hebben. Ze deed geen vlieg kwaad.

Het verhaal:

Gistermorgen ging mijn echtgenote Emmy zoals gewoonlijk met haar wandelen. Ze bleven meestal dan anderhalf uur weg. Jeudi rende samen met andere honden en soms alleen met een gezonde stevige vaart door de wei, het bos en het losloopgebied hier op de Sint Pietersberg te Maastricht.Niets hebben we aan Jeudi gemerkt.

Rond 10:30 uur kreeg ik een telefoontje van Emmy, dat ik naar het losloopgebied moest komen, want er was iets mis met Jeudi. Ze had gemerkt dat ze wellicht geschrokken was van een paar knalletjes in de omgeving.

Nadien is ze doorgelopen en bemerkte dat Jeudi wat trilde aan een achterpoot en meende dat dat waarschijnlijk aan de knallen had gelegen. Het zou wel weer overgaan.

Tientallen meters later werd dat trillen een ongecontroleerd schudden over haar hele lijf en ze kon Jeudi niet optillen en dragen. Een hulpvaardige man heeft Jeudi opgetild en in die constante hevige trilsituatie naar beneden gebracht, waar ik inmiddels gearriveerd was. We hebben haar op de achterbank van de auto gelegd en Emmy is bij haar gaan zitten om de ongecontroleerde bewegingen in toom te houden. Een “Hell of a job”, kan ik jullie verzekeren.

De dierenarts was al door Emmy gebeld en we zijn daar met, zover als dat mogelijk is, met vliegende vaart naartoe gereden. Twee dierenartsen en wat hulp constateerden een ernstige epileptische aanval, die dus al een klein uur aan de gang was. Op de behandeltafel werd eerst valium toegediend om haar rustig te krijgen en koude doeken over haar heen gelegd om de koorts van 41 graden naar beneden te brengen. De tremor bleef echter aanhouden, ook na enige doses valium. Een infuus werd aangelegd om Jeudi inwendig ook te koelen.

Anti-epilepsiemiddelen waren op dat moment niet direct voorhanden en werden in allerijl bij een apotheek in de buurt gehaald. Intussen liet Jeudi alles lopen (poep en plas), wat geen goed voorteken zou zijn. Drie doses anti-epileptica, waarvan de eerste al direct zou moeten werken, boden geen soelaas. Na de derde doses liet de dierenarts weten dat het einde oefening was en hebben die lieve Jeudi moeten laten inslapen.

In totaliteit zij we 2 ½ uur bezig geweest. De dierenarts liet weten dat epilepsie een vaak aangeboren kwaal is, die zich in de chromosomen en/of genen schuilhoudt. Zou Jeudi het overleefd hebben, dan zouden we een zwaar gehandicapt beestje hebben moet verzorgen en daar doe je, onzes inziens, het dier geen plezier mee.

We gaan haar vreselijk missen. Ze was zo goed op weg om bij ons en haar omgeving te wennen. Dat eindigt nu helaas. Graag willen we jullie bedanken voor de goede zorgen en moeite in het voortraject en hopen dat we, al zal dat nu wel even gaan duren, een beroep op jullie mogen doen.

Jeudi is geboren op 1 juni 2021 en mocht als jonge hond, op 9 april 2022, bij Huub en Emmy gaan wonen. Veel te jong kwam aan haar nieuwe leven een einde. Een onfortuinlijk lot dat een diep litteken achterlaat. Zo oneerlijk dat Jeudi, die juist van het goede leven mocht gaan genieten, uit hun midden werd weggerukt. We leven mee met Huub en Emmy en delen hun verdriet.

 


.

.

Woensdag 21 december 2022.     

.

Vakantie van Lizzy is begonnen.

.

Gisteren rond de middag kwamen Linda en haar moeder Lizzy brengen. Lizzy, die inmiddels kind aan huis is, liep direct door naar binnen om te kijken of er misschien nog ergens een bord met wat lekkers stond. Ja natuurlijk stond die er en daarmee was ook gelijk weer het ijs gebroken.

.

Lizzy is een grote kroeldoos die bang is die al gauw haar plekje op de bank had gevonden.

.

.

.

.

.

Lizzy is bang voor vuurwerk en hoopt bij ons een rustig ouden nieuw te kunnen meemaken. Vooral in het donker is zij bang en Linda vertelde ons dat zij in het donker niet mee wilde om te wandelen. Gelukkig bleek dat bij ons geen probleem want zolang er hier nog nergens knallen klinken voelt zij zich wat veiliger en durft ze meer. Natuurlijk  gaat ze met de hele club mee en dat geeft ook wat meer vertrouwen. Zo worden eerst alle riemen aangedaan want over de camping moeten ze aangelijnd lopen.

Dan blijkt dat ze gelukkig gezellig mee gaat en zo hebben we dit plaatje in het donker kunnen maken.

.

                                           .

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 22 december 2022

.

Nieuwe vakanties gepland.

.

Het lijkt misschien wat vroeg maar je je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Immers zijn de vakantieplekjes bij ons beperkt en er is nou eenmaal makkelijker een klein hondje in ons roedeltje op te nemen dan twee flinke kanjers. Nu zijn Arie en Sara bij ons gewend en hobbelen ze lekker mee maar voor dergelijke lieverds moeten er wel extra maatregelen genomen worden om te wandelen want Annerie kan nooit in haar eentje met de hele club alleen gaan lopen.

.

.

Zo is het ook voor een korte vakantie voor Lizzy in februari 2023. De extra vakantie staat gepland van 21 tot 28 februari 2023.

.

.

.

En als laatst vroeg Linda, bazinnetje van Sjors, Mike en Millie,  of haar kanjers komend jaar met Oudjaar van 27 december tot en met 1 januari 2024 mochten komen logeren. Tja, wie het eerst komt … Eerder had ze ook al gevraagd of ze dit Oudjaar konden komen logeren maar helaas hadden we nu geen plekjes meer over …

.


.

.

Vrijdag 29 december 2022.

.

De vakantie van Nelson en Doska begint.

Doska

Nelson

.

Het is rond 19.00 uur als er in Meppel vuurwerk geknal klinkt en ik Neslon en Doska ophaal om bij ons in IJhorst, in relatieve rust, Oudjaar mee te maken.  Zij zullen blijven tot 2 januari dezelfde dag dat ook Lizzy weer opgehaald wordt door haar baasje.

.

.

Botas, Mia en Flor en Lizzy stonden de twee op te wachten en ze konden het direct goed vinden.

Zo hebben we de logerende club op één plaatje …

.

.

.

.

.

.

Samenuit gaan is natuurlijk altijd het aller leukste…

.

.Zowel overdag als in het donker…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Kleine Doska probeerde met Lizzy te spelen maar voor alles is een tijd … maar nu even niet…

.

.

.

.


31 december 2022 – 1 januari 2023

.

En toen werd het Oudjaar.

.

Het was opvallend om mee te merken hoeveel vuurwerk er gedurende de gehele dag werd afgestoken. Gelukkig konden we er voor zorgen dat onze hondjes en logees gevrijwaard bleven van harde klappen. Wat wij ervaren zijn de klappen die we in de verte horen. Dat is natuurlijk anders dan dat je in een woonwijk tussen huizen de klappen te horen krijgt. Daarbij viel ook op dat er minder knallen van het carbid schieten konk. Rond 18.30 uur werd het ineens opvallend stil. Het zal etenstijd geweest zijn dus toen konden we mooi met de hondjes gaan lopen. Rond 22.00 uur werd het een klein rondje en hadden we wat extra overredingskracht nodig om ze mee te laten ten lopen want het geknal was natuurlijk weer gestart.

Op nieuwjaarsdag was het vroeg inde ochtend stil zo als altijd. Heerlijk om door de bossen te zwerven. De honden genieten zichtbaar en doen hun behoefte in alle rust en dat was natuurlijk op oudejaarsdag totaal anders. Gelukkig was die ochtend voor hen het moment om lekker los te lopen want tegen de middag was het geknal weer begonnen. Het zal de restvoorraad zijn geweest die de avond ervoor niet aan bod was gekomen.

 


 

Maandag 2 januari 2023

Teleurstelling bij House of Animals: honden nog steeds niet weggehaald bij ‘horrorfokker’

Puppyhandelaar Kwispel Enzo in Eersel blijft voorlopig in het bezit van vierhonderd honden, na een uitspraak van de rechter in Den Haag. Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals had een kort geding aangespannen om af te dwingen dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de honden binnen 24 uur weghaalde. De rechter vindt echter dat zij niet voldoende informatie heeft om een uitspraak te doen en daarom wordt de zaak uitgesteld.

De zaak wordt tot over ongeveer vier weken uitgesteld. In die tijd zullen de honden dus nog steeds in de puppyhandel verblijven. De rechter wil de tijd gebruiken om eerst het uitgebreide inspectierapport van de NVWA in te zien en de fokker zelf te spreken, voordat de zaak inhoudelijk wordt besproken.

“Dat de kwestie inhoudelijk behandeld wordt met de fokker voor de rechter en de NVWA maakt wel dat er bepaald schot in de zaak zit”, zo laat Karen Soeters van House of Animals weten aan Hart van Nederland. “Desondanks zijn we alsnog teleurgesteld dat de honden daar niet per direct zijn weggehaald.”

De dierenwelzijnsorganisatie probeerde ook om af te dwingen dat alle honden fysiek en mentaal worden nagekeken, maar dat is vanwege de capaciteit bij de NVWA volgens de rechter niet haalbaar.

Omstreden

De hondenfokkerij van Kwispel Enzo is al langere tijd omstreden vanwege meerdere overtredingen. Zo is de kwaliteit van het drinkwater slecht en zijn de hokken te klein. Ook kwamen de honden te weinig buiten.

Op 16 november bepaalde de rechtbank dat het bedrijf binnen zes weken alle dieren moest weghalen, omdat de bedrijfsvoering in strijd was met het bestemmingsplan. Op 22 december nam de NVWA al dertig honden in beslag die acuut zorg nodig hadden, maar House of Animals vond dit niet genoeg en spande het kort geding aan. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie maakten de eigenaren eind december nog steeds geen aanstalten om de dieren weg te brengen. De NVWA wees erop dat het niet gaat om alle honden en dat het onredelijk is om ze allemaal op zo’n korte termijn te verwijderen.

De fokker liet eerder in een reactie weten dat hij ermee gaat stoppen. “Zo gauw als ik de honden tegen een redelijke prijs kan verkopen, stop ik ermee”, zei hij. Dat zal niet binnen enkele weken zijn, zoals de rechtbank hem oplegde. “Ik ben in hoger beroep gegaan”, liet hij weten. Volgens de eigenaar is House of Animals een “criminele organisatie” die niks met dieren opheeft en alleen op geld uit is. “Ze lichten de zaak op, liegen en maken alles kapot”, zei hij.

Op 19 januari buigt ook de Raad van State zich over de zaak.

.

.


..

Vrijdag 6 januari 2023

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 januari 2023

.

.

Nieuwe koppies

.

Dit is Israel, reutje, geboren 05/08/2022, hoogte 34 cm, lengte 34 cm, 8 kg. Israel woont  in het asiel bij Elena in  Solena in de regio Ciudad Real. Karakter:  Lief, speels , goed met andere honden, opgewekt geinig, lief voor mensen.

Achtergrond informatie. Israel was geadopteerd door een mevrouw maar helaas kon die door ernstige gezondheidsproblemen niet voor de kleine zorgen en voldoende uitlaten. Hierdoor raakte Israel verveeld en kon hij zijn energie niet kwijt.

Sorry Israel is inmiddels gereserveerd. 

.

.

.


.

.

Dit is Princesa, teefje, geboren 01/06/2021, Mix border collie, 13kg, 45 cm hoog en 48 cm lang. Princesa woont in het asie van elena, in Solena in de regoi Ciudad Real. Karakter: Is nog wat verlegen met mensen, loopt porima aan de lijn, is goed met andere honden, is erg lief en heeft een zacht lief baasje nodig om zich helemaal over te kunnen geven.

Achtergrondinformatie: Princsa heeft enkele dagen op straat gezworven tot ze door iemand gevangen omdat ze haar huis was binnengelopen. Haar oorspronkelijke baasje kon niet voor haar zorgen omdat die de hele dag aan het werk was en Princesa aan haar lot over liet. Zo was Princesa, die eten zocht, bij haar redder in huis gelopen. Helaas kon haar redder ook niet voor Princesa zorgen omdat ze ook moest werken dus werd die Elena om hulp gevraagd.

..

.


.

.

Dit is Caneli, teefje, geboren 01/01/2017,  hoogte 34 cm lengte 47 cm, 10 kg. Caneli woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lif voor mensen en goed met alle andere honden. Ze is gewoon een  lekker lieverdje. Achtergrond informatie: Haar oude baasje moest naar een verzorgingstehuis en kon niet mee. Caneli werd met haar vriendjes op straat gezet. Achtergebleven in regen en kou werd Caneli en haar vriendjes opgevangen door Elena in de hoop een fijn huisje voor hen te vinden. Caneli had eerder in een nacht warmte gezocht in kleding van de eigenaresse. Hierdoor was de eigenaresse gevallen en had de hele nacht gelegen. Caneli had daar voor, totaal onterecht,  flink op haar kop gekregen. We hopen voor haar een lief baasje te vinden …

..


.

.

Dit is Lucero, reutje, geboren 12/05/ 2018, hoogte 54 cm lengte 51 cm, 12 kg. Lucero woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real, Karakter: Lucero is een verlegen bij vreemde mensen maar dat is al een stuk bijgetrokken. Lucero is een zachte hond. Achtergrond informatie: Zijn oude baasje moest naar een verzorgingstehuis en kon niet mee. Lucero werd met haar vriendjes op straat gezet. Achtergebleven in regen en kou werd Lucero en haar vriendjes opgevangen door Elena in de hoop een fijn huisje voor hen te vinden. Hij is tijdens zijn verblijf op straat door mensen geslagen en weggejaagd. Nu we hem met liefde verzorgen merken we dat hij dit wel fijn vindt en steeds meer toenadering zoekt. Hij is een geweldig lieve hond die gewoon net wat extra TLC tijd nodig heeft.
.

.


.

.

Dit is Malú, teefje, geboren 02/02/2021, hoogte 34 cm lengte 44 cm. 8 kg. Malu woont in het asiel bij Elena in Solena in de regio Ciudad Real. Karakter: Malu is een knuffelkont en vindt het heerlijk om aangehaald te worden, is erg lief voor mensen en goed met andere honden. Achtergrondinformatie: Haar oude baasje moest naar een verzorgingstehuis en kon niet mee. Malu werd met haar vriendjes op straat gezet. Achtergebleven in regen en kou werd Malu en haar vriendjes opgevangen door Elena in de hoop een fijn huisje voor hen te vinden.

Sorry Malu is inmiddels gereserveerd. 

.

.


.

.

Dit is Harrie, reutje, geboren 26/02/2017, mix ras, >20kg, kleur bruin. Harrie woont in het asiel CAAD nabij Barcelona. Karakter speels, lief voor mensen en een gewoon een snoepie… loopt prima mee en is altijd bewust van degene die hem aan de lijn meeneemt. Wil graag onderweg snuffelen. gedraagt zich soms als een pup die genegenheid zoekt en hij is een heerlijk hond om bij je te hebben. Is prima met andere honden. Woont met reutjes en teeefjes in één ren. Door de drukte in het asiel is dit geen ideale situatie want hondjes raken door de drukte gestrest. SPelen met andere honden vindt hij geweldig maar omdat hij actief en flink is van formaat is, is een speelkameraadje van de zelfde grootte natuurlijk het beste. Hij kan zich echter altijd beheersen als het te ruw mocht worden. Harrie woont nu al een jaar in het asiel en we hopen dat hij gauw een eigen mandje krijgt bij een lief baasje

.

.


.

.

Dit is Chia, teefje, geboren 01/02/2022, mix van mix, 11 kg, hoogte 43 cm lengte 49 cm. Chia woont in hetasiel bij Elena, in solana in de regeio Ciudad Real. Karakter: Zeer lief voor volwassenen en kinderen, speels en erg aanhankelijk, vindt aangehaald worden heerlijk, kanmet katten en kan goed met andere honden. Loopt prima aan de lijn. Vindt sprintjes trekken het einde… Achtergrondinformatie: Ze is weggehaald bij een boer waar ze op het erf haar eigen kostje bij elkaar moest zoeken. Omdat ze geenchip had werd ze naar het asiel gebracht.

.

.

.

.


.

.

Dit is Larios, reutje, geboren 01/01/2021, Bretón spaniel, 11 kg. Larios woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter; Super lief, speels actief, speelt graag met mensen, zoekt het gezelschap van mensen, aanhankelijk en kroelerig, loopt prima aan de lijn, kan met katten en is goed met andere honden. Achtergrondinformatie: Larios is door de politie van straat gehaald in slecht weer. Toen bleek hij onderkoeld en vermagerd. Wie heeft er voor deze super kanjer een plekje…

.

.

.

.

.


.

.

.
Dit is Sunny, teefje, geboren 01/12/2020,  17 Kg, hoogte 50 cm en lengte 52 cm. Sunny woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief, goed met kinderen, andere honden en kan met katten. Is actief, speels, aanhalig, nieuwgierig en niet bang voor mensen. Loopt prima aan de lijn. Wie heeft voor deze kanjer een plekje op de bank? Achtergrondinformatie:

.

.

.

.

.


.

.

Dit is Samy, teefje, geboren 01/08/2020, 2 kg, 49 cm hoog en 53 cm lang. Samy woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Super lief, goed met kinderen, andere honden en kan met katten. Is actief, speels, aanhalig, nieuwgierig en niet bang voor mensen. Loopt prima aan de lijn. Wie heeft voor deze kanjer een plekje op de bank? Achtergrondinformatie; Ernstig vermagerd op straat aangetroffen. Liet zich eerst niet vangen. Toen zagen we de oorzaak … ze had 7 pups.. Toen we de pups ook opgevangen hadden wilde ze wel mee hobbelen.  Ondanks goed eten wilde ze maar niet in gewicht aankomen. Dat kwam omdat ze de pups bleef zogen. Omdat ze oud genoeg waren hebben we ze gescheiden waardoor ze snel aankwam en aansterkte. Nu is ze weer helemaal zich zelf, gaat prima om met andere honden, kan met katten en is lief voor volwassenen en kinderen. Loopt prima aan de lijn.

.

 

..


.

.

Dit is Indie, teefje, geboren 01/04/2022, gewicht 17 kg, mix van mix, 60 cm hoogte, 66 cm lengte. Indie woont in het asiel van Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: super lief voor mensen zowel voor volwassenen als kinderen, zoekt met haar ogen naar je om aangehaald te worden, is onderdanig en erg zacht van karakter. Kan goed met andere honden en met katten overweg. Achtergrond informatie:  Indie was in an area of ​​rural houses on the outskirts of town, when a relative of our colleague told us that she had been lying in the same place for several days without hardly moving, so we went to look for her to pick her up and she did not have a chip, so She was just a puppy, but she came to us without fear, she is very submissive, affectionate and looks for you with her eyes. She is very sociable with people and with children. She goes great in the car, she has no problems making trips.She gets along great with other dogs regardless of gender. With cats she is very good too. On a leash, she walks without a problem. After such a hard life, she deserves to be happy. Please find a home for her.

Sorry Indie is inmiddels gereserveerd. 

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 8 januari 2023

.

.

Togo in de belangtelling

 

Met een beetje geluk heeft ook Togo een bazinnetje gevonden….

Laten we met z’n allen duimen dat zijn adoptie voorspoedig zal verlopen.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Hartelijk dank !!!

Rest ons iedereen te bedanken voor de talloze goede wensen voor de feestdagen en het nieuwe jaar die ons per email, telefoon, whatsapp en langs Facebook bereikten. We hebben onze uiterste best gedaan om iedereen te bedanken voor deze wensen maar ongetwijfeld zijn we mensen vergeten. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Tja en tegelijkertijd bedank ik (Ton) nu ook iedereen die mij op 7 januari heeft gefeliciteerd met mijn 65e verjaardag. Opnieuw vond men hiervoor een manier via email, facebook, whatsapp en per telefoon.  Het is echt hartverwarmend om zoveel lieve berichtjes te krijgen.
Top!!!

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld …

Helaas had deze uitgave te maken met vertraging vanwege een ICT probleem bij onze host.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Leuke filmpjes: Hoe je je hond dingen kunt leren die het uitlaten leuk maakt…

Opmerking van ons… :

Wij (of ik) praten de hele weg tegen onze honden. Als we echt hun aandacht vragen dan horen ze dat aan de intonatie van onze stem. Ach het is maar net waar je ze aan gewend laat raken.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Maurits en Siriphan, baasjes van Bruno, vieren kerst met het hele gezin.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


Linda, baasje van Sjor, Mike en Millie deelde met ons de verjaardag van Millie

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

Het vuurwerkverbod: een zege voor de minder kapitaal krachtigen ???

.

Wat is armoede?

De Verenigde Naties omschrijven armoede als “het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften”. Veel onderzoeken tonen aan dat in een rijk land als Nederland steeds meer mensen door armoede getroffen worden. We spreken in Nederland over absolute armoede als mensen leven onder de lage-inkomensgrens en  bv. niet beschikken over (gezond) voedsel, huisvesting, toegang tot gezondheidszorg (bv. een zorgverzekering) of geen mogelijkheden hebben om verder te leren na de verplichte schoolperiode. Het is een erg zware tijd voor veel Nederlandse gezinnen want probeer maar eens de eindjes aan elkaar te knopen want lage inkomens worden door de overheid aangevuld met toeslagen. Zoals een bijdrage voor kosten voor zorg, een huurwoning, kinderen en kinderopvang. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de kans geven om mee te doen in de samenleving. Zoals op schoolreis gaan en zwemles volgen. Tevens springt de overheid bij om de gasrekening te kunnen betalen. Wat fijn dat deze nood zo opgelost kan worden. Dat het echt nodig is blijkt uit de cijfers over de lage-inkomensgroep. Zo steeg bij de lage-inkomensgroep het aandeel dat verwacht dat de financiële situatie van het huishouden zal verslechteren van 31 procent in 2021 naar 45 procent in 2022. Bij de groep mensen met een hoger inkomen verdubbelde dit aandeel naar 36 procent. (stand 2 december 2022)

Nu wijst onderzoek ook uit dat de grootste groep van vuurwerkkopers juist wonen in de wijken waar de mensen wonen met de laagste inkomens. Hier snap ik dus helemaal niets van. Ondanks de plaatselijke verboden werd er ook nog nooit zoveel vuurwerk verkocht als in 2022. Volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) hebben vuurwerkhandelaren een omzet van 110 miljoen euro geboekt. !!!!! Ik ga er vanuit dat mensen met lage inkomens echt hulp van overheid nodig hebben om rond te komen maar toch wordt er dus geld uitgegeven dat ze eigenlijk niet hebben. Ra ra hoe kan dat. Het kan niet anders zijn dan dat mensen zich in de schulden steken om vuurwerk te kopen. Het lijkt er sterk op dat mensen het belangrijker vinden om vuurwerk te kopen dan het kopen van eten of het voldoen van de gasrekening of kinderen mee te laten gaan met een schooluitje… . Ach ach… hier krijg ik weer een boel commentaar op .. wacht maar af maar sorry ik snap het echt niet.

Moeten we deze groep dan niet tegen zich zelf beschermen? Dat doen we toch ook met het roken, gokken, telefoongebruik tijdens autorijden etc. Ik stel gewoon voor om een algemeen vuurwerkverbod in te stellen. Dan kunnen deze mensen ook niet meer in de verleiding worden gebracht om aan  hun vuurwerkverslaving toe te geven. ..

Zo… en zo hebben we weer een reden om maar vlug dat vuurwerkverbod in te stellen. De dieren zullen u dankbaar zijn. Oh ja, alleen een verbod voor afsteken is niet voldoende. Het voorhanden hebben, verkopen en vervoeren moet ook strafbaar zijn. Anders kun je niet handhaven… Ik stel voor om voor het vuurwerk een wetgeving te maken dat erg op de Vuurwapenwet lijkt want…  zwaar vuurwerk is minstens zo gevaarlijk als een handgranaat en dat valt ook onder de Vuurwapenwet.

Dank u voor de aandacht.

 

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

 

.

En zo is het …..

Je kunt geen grotere liefde krijgen dan van een geredde hond.

.

Wist u dat vrijwel geen enkele hond uit een asiel zijn baasjes zomaar zal verlaten?

Dat komt omdat een dergelijke hond al eens een baasje is kwijtgeraakt.

Een lieve baas kan rekenen op onvoorwaardelijke liefde en trouw.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Tayra vanaf 16 januari tot 17 februari 2023

Lizzy van 21 februari tot 28 februari 2023

.

.

.

.

Doska en Nelson 24 feb tot 5 maart 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Arie en Sara in september 2023

Millie, Mike en Sjors van 27 december tot en met 1 januari 2024

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com