Dierenmissies Weekjournaal van 18 december 2022 <<< KERSTEDITIE >>>

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de voorplaat van dit weekjournaal waarop we onze kanjers Flor Botas en Mia zien. OK, dat heeft niet echt veel nieuwswaarde maar het is wel leuk als onze hondjes deel uit maken van ‘de  beste wensen’ aan alle lezers voor de Kerstperiode en het nieuwe jaar. We hebben weer nieuws over het welzijn van dieren in Nederland dat ook nu weer je wenkbrauwen doet fronsen maar gelukkig is er ook leuk nieuws zoals over Kiara die zeer vermoedelijk een mandje heeft gevonden. De column komt deze keer te vervallen omdat we een kerstverhaal hebben waarin onze hondjes centraal staan. Door hun achtergrondverhalen  werden we besmet met het vrijwilligersvirus om ons in te zetten voor zwervertjes in Spanje… .  Ide (on)zin van de week kunnen we wat leren van de hond. Natuurlijk hebben we ook weer berichtjes van baasjes en nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

Overladen door hulpverzoeken …
– Verhuurder van Dieren wederom gestopt…
– Politie: Tientallen verwaarloosde runderen uit stal gehaald, agressieve boer opgepakt
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– Honden leven in zeer vervuilde woning in Lelystad, vijf dieren in beslag genomen
– Gelukkig goed nieuws voor één van de eerste vuurwerkslachtoffers uit 2022…
– Kiara in de belangstelling…..

– Leuk filmpje: Het Kerstdiner
– Bericht van baasje over:  Ramos & Cato, Tayra.
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– Het kerstverhaal van 2022 Onze hondjes die voor het vrijwilligersvirus zorgden  
– De (on)zin van de week: Hondenwijsheid
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 12 december 2022

 .

Overladen door hulpverzoeken.
.

Afgelopen week kregen we onderstaand verzoek van Ellen en Gjalt, baasjes van Bonita en Archie, die naar Hongarije zijn geëmigreerd. Hoezeer we ook zouden willen helpen .. we kunnen het gewoon niet aan. Elke maand krijgen we wel meerdere van dergelijke verzoeken vanuit werkelijk alle hoeken van de wereld.

Beste Ton, 

Hier even een vraag vanuit Hongarije.  

Wij hebben contact met het asiel te Kaposvar. Daar is grote paniek aangezien zij vol zitten en de kans groot is dat nieuwe aanmeldingen van Honden buiten de boot vallen en de kans groot is dat deze naar dodingsstations afgevoerd gaan worden. Dit door uitvoerders van gemeente Kaposvar. 

Zou jij interesse hebben proberen honden daar in Nederland te laten adopteren? Transport zou via de weg zijn en is er volgens mij hier een Nederlander die tegen betaling honden vervoert. 

Mocht je interesse hebben kan ik jouw rechtstreeks in contact brengen met de vrouw die erover gaat en zou erg blij zijn. 

Verneem graag van jouw, 

Met vriendelijke groet, 

Gjalt en Ellen 

Gjalt1955@outlook.com 

0031 (0) 6 – 4703 6986 

 Ik heb jullie noodkreet gelezen. We moeten jullie vertellen dat we elke maand wel een verzoek krijgen om ergens in Europa een asiel te ondersteunen.
We doen dit al bij drie asielen in Spanje en zitten qua inzet aan onze tax. We zijn maar een relatief kleine club waarbij het meeste werk op onze schouders komt. Ik heb nog een fulltime baan en Annerie is 70 jaar. Wat we wel kunnen doen is jullie verzoek doorzetten naar collega stichtingen. Mogelijk hebben zij wat meer ruimte en ervaring met hondjes uit Oost Europa.
We duimen voor de hondjes in het asiel van Kaposvar en hopen dat jullie verzoek snel wordt opgepakt.
Groetjes
Annerie en Ton
.

.


.

.

Dinsdag 13 december 2022  

.

Verhuurder van Dieren wederom gestopt… 

De politie heeft zondag dieren van het omstreden verhuurbedrijf Bert’s Animal Verhuur uit het Gelderse Appeltern in beslag genomen. De verhuurder van dieren stond op dat moment op een kerstmarkt in het Limburgse Arcen.

De politie kreeg van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals een tip over de werkwijze van het bedrijf, dat zich niet aan de regels voor dierenwelzijn zou houden. De agenten konden vaststellen dat de dieren niet op de juiste manier werden vervoerd. Daarop werden twee alpaca’s, twee geiten, drie schapen, een shetlandpony en een ezel in beslag genomen.

Karen Soeters, oprichtster van House of Animals, is blij met het handelen van de politie. “Bert vervoert zijn dieren al jaren allemaal bij elkaar in één veewagen en nu eindelijk komt hij hier niet meer mee weg. Het blijft echter wel schokkend dat dit bedrijf van geen ophouden lijkt te weten.”
Ook de regionale Partij voor de Dieren is niet te spreken over de situatie. Statenlid Pascale Piusquin haalt uit, onder meer naar de lokale overheid: “Ik vind het een schande dat onder andere de gemeente Venlo vergunningen verleent voor dit soort markten met dieren, ook aangezien Bert’s Animal Verhuur niet eens meer dieren mág verhuren. Het is al de zoveelste keer dat ik vanwege deze nalatigheid met House of Animals in actie moet komen voor deze arme drommels van dieren.”

Langer onder vuur

Het bedrijf, dat flamingo’s, koeien, lama’s vogels, slangen, paarden en kamelen verhuurt voor bijvoorbeeld bruiloften, feesten en filmopnames, ligt al langer onder vuur. Zo kreeg het eerder al te horen te moeten stoppen, maar daar trok het zich niets van aan.

Op hun website worden gewoon nog dieren aangeboden. Daar staat ook dat het welzijn van de dieren voorop staat. “Onze dierenverzorgers zien erop toe dat de dieren bij alle activiteiten goed behandeld worden en dat ze voldoende eten, drinken en rust krijgen. En natuurlijk dat zij net zoveel genieten als de gasten”, staat te lezen op de site.

De in beslag genomen dieren worden volgens de politie opgevangen. Een dierenarts zal de gezondheid van de dieren onderzoeken. Op basis daarvan wordt mogelijk contact gelegd met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die toezicht houdt op bedrijven die dieren houden.

Beeld: House of Animals

.


.

.

Woensdag 14 december 2022.                                                .

.

.

57 runderen in beslag genomen, eigenaar aangehouden.

Hoewel we kritisch zijn naar de veehouderij en praktijken die daar gebeuren met kalveren en koeien die kort na de geboorte gescheiden worden van hun baby’s om vooral een goede melkproductie te krijgen, is de onderstaande verwaarlozing van de dieren gelukkig  een uitzondering.

.

.

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dinsdag 13 december op verschillende plekken in Nederland dieren in bewaring genomen. Bij een veehouder in de provincie Brabant ging het om 57 verwaarloosde runderen en kalveren.
Tijdens een inspectie bij een veehouder bleek dat runderen in een dikke laag mest stonden. Daardoor konden ze slecht bij het voer. Ook hadden ze geen toegang tot vers water en konden ze zich verwonden aan scherpe en uitstekende delen in de stal.
De dieren zijn naar een locatie gebracht waar ze de juiste verzorging krijgen.
Tijdens de inspectie is de veehouder aangehouden door de politie, omdat hij zich agressief gedroeg tegen de inspecteurs. Tegen hem lopen een bestuursrechtelijk en een strafrechtelijk traject.
Wil je zelf melding doen van dierenmishandeling en/of -verwaarlozing? Bel dan naar 144 of vul een formulier in via https://bit.ly/3zxiHDa

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

 

 

 

 

 

 

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 15 december 2022

.

Honden leven in zeer vervuilde woning in Lelystad, vijf dieren in beslag genomen

Verpakkingen van etenswaren en hondenvoer, lege conservenblikken en een intens penetrante ammoniakgeur van de gigantische hoeveelheden hondenpoep en urine op de vloer. In die erbarmelijke omstandigheden moesten vijf honden in een woning in Lelystad leven. Dat laat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) woensdagmiddag weten.

Twee honden liepen los in de woning, drie nazaten van zo’n anderhalf jaar oud zaten vrijwel permanent opgesloten in een zwaar vervuilde kooi met daarin een dikke laag blubber van uitwerpselen. Alle dieren zaten onder de vlooien en hadden veel te lange nagels. Enkele honden hadden daarnaast een verklitte vacht en een van de dieren was grotendeels kaal en had ontstekingen op de huid.

De viervoeters zijn ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar ze medisch worden behandeld en de juiste verzorging krijgen. Het Openbaar Ministerie beslist over de afdoening van de zaak, aldus de LID.

Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

 

.


.

Vrijdag 16 december 2022.

.

Gelukkig goed nieuws voor één van de eerste vuurwerkslachtoffers uit 2022…

.

Vermiste bordercollie Mave na ruim zeven weken zwerven weer terug bij baasje. Bedenk even dat deze schat al in oktober slachtoffer werd van vuurwerkknallen !!!!! Wanneer gaan we iets doen tegen illegale verkoop van vuurwerk, illegale import van vuurwerk, het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en uiteindelijk het afsteken van vuurwerk voor oudjaar ???

Na ruim zeven weken is de vermiste bordercollie Mave weer terecht. Door een vuurwerkknal rende ze in oktober weg en kwam ze niet meer terug. Tot nu. Na weken zwerven door Gelderland is de hond eindelijk weer herenigd met haar baasje, is te lezen op de Facebookpagina van Dogsearch Nederland.

Door een flinke vuurwerkknal op 22 oktober schrok de viervoeter zo erg, dat ze wegrende van haar baasje. “Als ze opgejaagd wordt, kan ze schrikken en ineens over de weg rennen”, zei baasje Suzanne Duijf destijds tegen Hart van Nederland.

Ze riep de hulp in van verschillende vrijwillige hondenzoekteams, flyerde en deed online oproepen. Met resultaat, want Mave was onder meer Nijkerk, Putten, Telgt en Horst gesignaleerd. Het was allemaal van korte duur, want na een paar seconden verdween ze weer dagen uit beeld.

Gevonden

Wat volgde was een wekenlange zoektocht met vrijwilligers naar de zwarte hond met witte vlekken op de neus en rug. Zeshonderd flyers, liters geurspoor en 50 kilo brokken konden het beestje niet lokken.

“Begin van de avond kwam een einde aan de onzekerheid. Mave werd gevonden in een tuin in Voorthuizen waar zij onder een struik lag”, schrijft Dogsearch Nederland. Na wat inspanning kon Mave aangelijnd worden en weer worden herenigd met baasje Suzanne.

.

.

.

Zaterdag 17 december 2022.

.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 18 december 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

Dit is het laatste Dierenmissies Weekjournaal van 2022.

We wensen u hele fijne feestdagen en hopen oprecht voor alle dieren dat we een ‘rustig’ Oudjaar zullen krijgen….

 

Het volgende weekjournaal wordt gepubliceerd op zondag 8 januari 2023

 

We hebben weer een grote hoeveelheid beste wensen gekregen ….

Een ware regen aan appjes, mailtjes en kaarten en dan is het nog niet eens echt Kerst geworden…

Natuurlijk wensen wij ook iedereen alvast hele fijne dagen en een fantastisch 2023 toe…

Tot 8 januari 2023

 

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Het kerstdiner …..

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.

.


.

Ellen en Marc, baasjes van Ramos en Cato, stuurden ons deze kaart !!!! 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Madelaine en Lex, laten zien hoe Tayra haar eerste Kerst met boom in Nederland ervaart

.

.

.

.

.

.

Tayra is niet erg onder de indruk

en het kussen ligt ook met een verlichte kerstboom erg lekker ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

HET KERSTVERHAAL VAN 2022 

Onze hondjes die voor het vrijwilligersvirus zorgden  

.

Dit Kerstverhaal gaat over onze hondjes die door hun levensloop ons hebben bewogen om ons in te zetten voor zwerfdieren. Natuurlijk gaat het in ons geval voornamelijk over de zwervertjes in Spanje. Hier liggen onze ervaringen die we graag met u als lezer willen delen. Mocht u nog niet begrijpen wat mensen beweegt om vrijwilliger te worden voor het welzijn van zwerfhondjes dan zal dit Kerstverhaal wellicht hier wat begrip bijbrengen.

Sally 1 jaar

Wij waren eind 2010 gestart met het werk van Dierenmissies voor een asiel in centraal Spanje. Medio 2011 kwam Sally, door een mislukte adoptie, bij ons wonen. Sally was een Bodeguero en een super slimme meid. Sally was destijds vermagerd op straat aangetroffen terwijl ze vuilniszakken aan het openen was om eten te zoeken. Dat viel op en zo kwam ze in het asiel en dus ook op onze website terecht. Ze had aanvankelijk een oudere bazin  en een zoon als baasje in Loosdrecht gevonden en de adoptie werd een feit maar helaas kon de kat des huizes blijkbaar niet tegen de aanwezigheid van een hondje.

Sally boven aan de trapIk ben haar de volgende dag gelijk op gaan halen en sindsdien woonde ze bij ons. Bij ons woonde toen nog onze oude kat James. James en Sally werden al gauw  maatjes voor het leven. De laatste keer dat James de trap op ging, (n0v 2015) duurde het twintig minuten voor hij boven was. Al die tijd werd hij begeleid door Sally die, uit respect, toen hij eenmaal boven was, hem verder met rust heeft gelaten. James is 23 jaar geworden. We missen hem nog steeds. We weten nog steeds niet goed wat de reden was waarom Sally niet bij het baasje mocht blijven want de kattentest die ze in Spanje had ondergaan bleek dus ook bij ons absoluut prima uit te pakken. Hoe dan ook … Sally was ons eerste hondje van Dierenmissies. Het was een goede les voor ons om de screening van potentiële baasjes nog serieuzer te nemen.

Daisy 5 jaar

Diverse reizen volgden om met de caravan hondjes te halen die een baasje hadden gevonden en natuurlijk ging vanaf dat moment Sally steeds mee op reis. In het asiel was ons al keer op keer de lieve aanhankelijke Daisy opgevallen. Helaas werd het ons duidelijk dat zij vrijwel geen enkele kans had om ooit een eigen baasje te krijgen. Daisy was een kooiker met een gecoupeerde staart die door haar oorspronkelijke baasje gebruikt zou worden als herder van schapen of geiten. Ze was ca. 5 jaar en gedumpt omdat ze Leishmania had. Bloedonderzoek had aangetoond dat ze erg lang met de besmetting had rondgelopen zonder hier tegen behandeld te zijn. In het asiel had ze een Glucantieme benadeling gehad waarmee de parasiet inactief was gemaakt maar het bloedonderzoek toonde ook aan dat haar interne organen hier een flinke tik van hadden gekregen. Ondanks dat oogde ze verder gezond en met een dagelijkse hoge dosis Alopurinol werd de parasiet onder controle gehouden. Elke keer als we daar waren keken Annerie en ik elkaar aan en het was voor ons duidelijk dat we Daisy bij ons een plekje wilden geven. Zo werd ook Daisy één van onze hondjes die nog vele malen de reis naar Spanje zou maken om met ons nieuwe adoptantjes op te halen.

Botas 1 jaar

Onze Botas was een hondje van amper 1 jaar oud dat we in zijn eentje bij een benzinepomp nabij het asiel rond zagen scharrelen. Hij had duidelijk honger en ons hart was er goed voor om hem op te pakken maar ja je kunt niet zomaar een hondje van de straat meenemen want voor hetzelfde geld was hij van de pompeigenaar. We vertelden onze belevenissen aan de beheerders van het asiel en toen we twee maanden later weer terug waren voor het ophalen van adoptantjes had Botas inmiddels een plekje in het asiel gekregen.

 Hij was, zoals zo vaak gebeurde, door zijn eigenaar bij de benzinepomp uit de auto gezet. Puppy’s worden als cadeautjes aan een jarige gegeven maar na een aantal maanden net zo makkelijk weer gedumpt. We waren toen nog niet zo lang aan het werk voor Dierenmissies en we vonden deze gang van zaken in Spanje onbegrijpelijk. Botas had daarvoor ons hart al gestolen en toen we hem zagen, als klein frummeltje tussen de grotere honden van het asiel, mocht hij ook bij ons komen wonen.  Zo had de volgende reiziger een vast plekje gevonden. Deze drie kanjers zouden jaren lang onze vaste reizigers zijn wanneer we met de caravan geadopteerde hondjes gingen halen. Ze kwamen dus met regelmaat weer in het asiel terecht maar wisten dat ze ook altijd weer met ons mee terug mochten. Onderweg pakten we dan een paar daagjes strand om de reis een beetje dragelijker te maken.

Nessje 3 jaar

Jaren gingen voorbij en toen kregen we Nessje. Nessje had in 2012 een goede adoptie doorgemaakt maar door een scheiding in 2014 kon hij niet meer bij zijn baasje blijven. Omdat hij redelijk dicht bij ons woonde en we hem regelmatig zagen bij het uitlaten, kwam de vraag of Nessje niet bij ons mocht komen wonen. Een ander plekje voor hem vinden was niet zo makkelijk. Nessje had namelijk inmiddels Addinson gekregen (hij miste een anti stress hormoon). Hij moest dagelijks zijn medicijnen en zout nemen en die medicijnen waren niet echt goedkoop. Enfin zo kwam hij ons team versterken en hadden we ineens vier kanjers.

Toen verscheen Pichi in ons leven. Pichi had in Spanje een moeilijk leven achter de rug. Zigeuners hadden hem gebruikt als oefenmateriaal voor vechthonden. Op een dag was hij zo toegetakeld door Pitbulls en American Staffords dat ze zich van hem ontdeden door hem met opengereten buik in de berm van de weg te gooien. Pichi was daar toen beslist overleden en ongetwijfeld was zijn overlijden dan toegeschreven aan een verkeersongeval ware het niet dat een vrouw had gezien wat de zigeuners hadden gegaan. Zij had vervolgens Pichi opgeraapt en met de auto naar de dierenarts gebracht. Daar heeft hij verschillende operaties ondergaan en knapte weer geheel op. Dit verhaal werd gelezen door een mevrouw in Nederland en die bood aan om Pichi in mei 2014 een fijne mand te geven. Tot zover leek het een successtory te zijn tot het moment dat ik op Hemelsvaartsdag van 2016, rond 07.00 uur gebeld werd door de politie van Hardenberg.

Inmiddels hadden we in januari 2015 afscheid genomen van Daisy. Haar ziekte had haar ingehaald.

Botas, Pichi, Sally en Nessje

Of ik bij de politie Pichi op wilde komen halen. Zijn bazinnetje was geestelijk het spoor bijster geraakt en werd opgenomen in een inrichting. Zij had erop gestaan dat Pichi naar mij zou gaan anders wilde ze niet meewerken. Vele malen zijn we met Pichi nog naar de inrichting gegaan om vooral contact te houden met zijn bazinnetje maar helaas werd zij niet beter. Pichi werd zo het zoveelste lid van ons huishouden.

 

Nelly

Op 25 januari 2015 was er een hondje Nelly die geadopteerd werd door een stel die al eerder het hondje Simba bij ons had geadopteerd. Alles leek koek en ei maar in September 2016 moest ik onverhoopt Nelly bij dat stel gaan halen. Nelly zou onhoudbaar zijn. Ze zou haar zindelijkheid zijn verloren en nu ze ook een baby hadden gekregen en op het punt stonden naar Duitsland te emigreren, was Nelly te veel geworden. Dezelfde dag ben ik haar gaan halen en toen bleek dat, door vele uren zonder uitlaten en een blaasontsteking het arme beestje niet zindelijk kon zijn. Ondanks een onderliggende aandoening ging Nelly bij ons een heerlijk onbezorgd leven tegemoet.

Eind 2016 begin 2017 waren voor ons een hele slechte tijd. Eerst moesten we Sally laten inslapen vanwege tumor in de kop en kort daarna Nessje die, vanwege zijn langdurige inname van de zware medicatie tegen Addison, de strijd moest opgeven. Het lichaampje van Nessje kon het leven niet meer aan. We waren er kapot van. Natuurlijk was het verlies van Nessje erg maar ergens hadden we dat aan zien komen maar het overlijden van Sally had ons totaal verrast. 

Maar het zou weer niet lang daarna duren tot er zich in oktober 2017 vrij plots twee nieuwe bewoners aandienden  die onze roedel zouden aan vullen. Het waren Flor en Mia, beiden met een totaal eigen achtergrond…

v.l.n.r. Botas, Pichi, Flor, Nelly en Mia

De grote witte hond is Flor. Zij was geadopteerd door een meneer die wist dat ze erg bang was voor mensen. Flor had namelijk het nodige aan mishandelingen meegemaakt in Spanje en miste daardoor ook diverse tanden uit haar gebit. Flor hoefde niets te bewijzen en zou alle tijd krijgen om te wennen aan haar nieuwe baasje. Ondanks haar angst voor mensen moest zij natuurlijk klaar gemaakt worden voor de adoptie. Sterilisatie, inentingen, bloedonderzoek etc… en dan ook nog de reis over de weg naar Nederland. Maar ja alles voor haar nieuwe leven… tot we de dag van haar vertrek naar Nederland te horen kregen dat haar nieuwe baasje was overleden. We besloten toch om haar maar te laten komen en dat we haar zelf zouden opvangen tot we een nieuw baasje voor haar hadden gevonden. Pas toen ze bij ons was zagen we hoe groot haar angst voor vreemde mensen was. Het heeft een jaar geduurd voordat ze zich helemaal vrij voelde in onze aanwezigheid. Omdat we niet wilden dat zij nog eens door een periode moest gaan waar alles op haar kop zou komen te staan en haar angst weer toe zou kunnen slaan besloten we dat zij voor altijd bij ons mocht blijven. Nu is zij voor ons een enorme kroeldoos en heeft ze babbeltjes in de eigen tuin en in huis maar zodra ze een vreemde stem hoort duikt ze weg. Het is niet anders maar bij ons is ze veilig en dat weet ze…

Mia is de kleine witte hond.  Door veranderde werkomstandigheden kon ze niet langer bij haar bazinnetje blijven. Mia kwam al vaak bij ons logeren en was eigenlijk al kind aan huis. Tja, toen was de vraag daar… of ze niet bij ons mocht blijven wonen….

Vervolgens werd het september 2018, een klein jaar later, toen we afscheid moesten nemen van Nelly. Zij had een vleesetende bacterie aan haar poot die door geen enkele antibioticum gestopt kon worden. Zelfs een amputatie zou de bacterie niet stoppen. Nog vol leven maar met een onafwendbare dodelijke ziekte onder de leden, is ze in mijn armen ingeslapen.

Het leven ging verder en was het rustig tot Pichi, die inmiddels ca 14 jaar was geworden, ging kwakkelen. Het was augustus 2021 en we konden en wilden hem niet verder laten lijden. Zijn achterhand werd steeds zwakker en het eten ging steeds moeilijker.  We zagen hem met de dag zwakker worden. Waggelend en struikelend probeerde hij steeds mee te gaan maar die verdere aftakeling gunde we hem niet. Een sociaal mannetje dat ondanks alles wat hij had meegemaakt sociaal was gebleven naar andere hondjes en vergevingsgezind naar mensen. Een lieverd die toen ik ziek was, koste wat koste bij me wilde blijven. Het ventje dat immer met me op stap wilde en diverse keren mee ging om hondjes welkom te heten op Schiphol en uren in de auto mee reed om mijn ouders in Brabant te bezoeken… Het afscheid van Pichi hakte er behoorlijk in …

Nu staan we op de grens van het jaar 2023. Onze drie kanjers zijn overgebleven. Botas is nu 12 jaar, Flor is 11 jaar en Mia is 10 jaar.

Om Flor maken we ons nog een beetje zorgen omdat zij steeds onverklaarbare kwaaltjes heeft die ook steeds weer verdwijnen. Bobbeltjes op de kop en op de neus, zwellingen in de hals, doorlopende snotneus, zwellingen in de bek, etterzwelling in de ogen. Eindeloze sessies bij dierenarts en dierenkliniek met bloedonderzoeken en weefselonderzoek hebben niets opgeleverd. Het is wel duidelijk geworden dat zij een auto-immuunaandoening heeft maar dat daar verder weinig aan is te doen. Ze eet goed en is volledig zichzelf … tja dan is het maar zo ….

.

Leuk is te zien hoe zeer de vacht van Mia in vijf jaar is gegroeid.

.

Zeg nou zelf …

Wat is er niet fijner dan dat je er zo uit mag zien na een lekkere boswandeling.

 

 

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Hondenwijsheid.

.

Vraag: Waarom leven mensen langer dan honden?

Antwoord: Mensen worden geboren, zodat ze kunnen leren hoe ze goed kunnen leven, om te leren liefdevol te zijn naar iedereen en aardig te zijn. Honden hoeven dat allemaal niet meer te leren, die weten dat al, dus hoeven zij ook niet zolang te blijven.

Goede raad: Leef simpel, geniet en sta stil bij de dingen die er echt toe doen in je leven. Honden proberen ons dat duidelijk te maken, luister daar eens naar…..

.

Wanneer je hond je leraar zou zijn, zou je de volgende dingen van hem kunnen leren:

  Begroet je geliefden altijd met vreugde
  Mis nooit de kans om een joyride te maken
  Voel de wind in je haren als pure extase
  Doe dutjes
  Rek je uit, voordat je opstaat
  Ren, ravot en speel elke dag
  Geniet van aandacht
  Laat dierbare mensen je aanraken
  Vermijd een knauw, als je het kunt afdoen met een grauw
  Stop eens met je drukke dagritme en ga op je rug op het gras liggen
  Drink veel water op warme dagen en ga liggen onder een schaduwrijke boom
  Als je gelukkig bent, dans rond en wiebel met je hele lijf
  Geniet van de eenvoud van een wandeling
  Wees loyaal, eerlijk en oprecht
  Doe je nooit anders voor dan dat je bent
  Als je iets wilt hebben wat diep ligt, graaf dan net zo lang tot je het hebt
  Wanneer iemand een rotdag heeft, ga er dan stilletjes naast zitten en geef een zachte knuffel

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

.

.

.

.

Nelson en Doska vanaf 20 dec tot 2 januari 2023

.

.

Tayra vanaf 15 januari tot 15 februari 2023

Ian en Babs van 16 tot en met 26 april 2023

Ian en Babs van 12 mei tot en met 2 juni 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

 

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com