Dierenmissies Weekjournaal van 16 augustus 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,
Deze week beginnen we met een update over de situatie bij Olivette waar destijds de paarden waren vergiftigd, logees geboekt in zomervakantie 2021, update over de hondjes in Beiroet, dit jaar in Spanje 25% meer honden op straat gezetIn de 4 kanten column hebben we het nog eens over “In de brand, uit de brand”, en in de (on)zin van de week zien we dat alleen de aanwezigheid van de dokter al de pijn doet verdwijnen. Natuurlijk hebben we ook weer plaatjes van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Update van Olivette
– Vakantie van Ocean & Luna en Lizzy is voor volgend jaar ook weer geboekt. 
Huisdieren in Beiroet hebben hulpnodig. Update van de situatie
– Geen hond zonder huis, geen huis zonder hond

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “de hoge waterrekening…”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona.
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
Animal Webshop (advertentie)
– Asielverlaters en een nieuw koppie

– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Lupolo, Lucy, Ace & Senna & Aika, Xavi & Bajo, Hermes & Yago, Ramos, Daan
– De vierkante column van Ton met: “In de brand, uit de brand”.
– De (on)zin van de week gaat over: …eenmaal bij de dokter is de pijn weg… 
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal werden geïmplementeerd, werd er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 10 augustus 2020

.
De huidige stand van zaken bij Olivette

Alles begon met dit berichtje

SOS Les Olivettes: Karin , baasje van Lara, stuurde ons een verzoekje om een inzamelingsactie te promoten. Dit verzoek kwam bij haar terecht via haar schoonzus. Vanwege een vergiftiging van een aantal van hun paarden met daarop nog de Coronacrisis kun je wel zeggen dat Murphy daar goed heeft huis gehouden. We hebben dit verzoekje daarom hieronder in zijn geheel geplaatst.

Beste Ton en Annerie,
SOS Les Olivettes, kreeg onderliggend appje van mijn schoonzus, vreselijk.
Zij rijden daar ieder jaar, hele fijne paarden en prachtige omgeving.
Kun je deze oproep voor donatie plaatsen in het weekjournaal om veel mensen te bereiken?
Groeten Karin
Heel triest bericht van de stal waar we al jaren in de Ardennen rijden. Op de doneersite ook nog een, natuurlijk triest, filmpje van daar
Klik op de foto

.

.

.

Hierop kwam een inzamelingsactie goed op gang en regelmatig kregen we een update. Hieronder vindt u de laatste stand van zaken.

.


.

‘Lucky’  is de naam die hij heeft gekregen van Christine. Een naam die goed past bij haar situatie. Christine is heel erg lucky met hem!

Na het verdriet van het overlijden van haar paarden, waaronder haar trouwe leidpaard Kenzo, was Christine toe aan een nieuwe compagnon met wie zij nieuwe avonturen kon aangaan.

Lucky is een stoere 10 jarige ruin, en is gekocht in Nederland. Hij is enkele maanden in Nederland getraind en woont sinds 1 juli op Les Olivettes, hij heeft deze maand samen met Christine al heel wat tochten gemaakt en de kudde begeleid. Vanaf dag 1 hadden hij en Christine een goede klik.  Christine hoopt met hem vele mooie herinneringen te maken en hem snel aan jullie voor te stellen in levende lijve.

Dankjewel namens Christine en haar Lucky!

Deze maand is de bouw van de schuilstallen gestart in de weilanden.

Zo kunnen de paarden het gehele jaar door buiten blijven en kunnen zij schuilen tegen slecht weer.  De paarden die met pensioen zijn en de jonge paarden, hoeven zo niet meer terug te komen naar de stallen.  Dit scheelt Christine veel werk!

Met veel nieuwsgierigheid wordt de bouw aanschouwd door de veulens. Ze kunnen niet wachten om het nieuwe bouwwerk te komen besnuffelen.

.

.

Hoewel heel onhandig door de lokale boer in de tuin geparkeerd van Les Olivettes, zijn de nieuwe hooibalen weer aangekomen: 35 nieuwe balen zijn er in de voorraad bij gekomen, goed voor 3,5 maand voeren van de kudde paarden.

.

.

De renovatie in de stallen is begonnen. Het pad na de bak is vernieuwd, hier is beton gestort zodat het pad goed begaanbaar blijft voor de paarden.  Het rubber in het bekaphok is vernieuwd. Hier zet Christine de paarden in voor het beslaan, zo kunnen ze niet uitglijden.
Het aanhangwagentje waar de mest mee wordt weggebracht heeft een nieuwe bodem gekregen. Deze was hard aan vervanging toe..

.

.

Ondanks het Corona virus hebben wij heel veel geluk gehad dat onze jeugd ruiterkampen toch konden doorgaan!  Wij hebben hele drukke, volle maar super leuke weken gehad. Binnenkort zullen wij de data voor het najaar 2020, winter 2020 en zomer 2021 online zetten! Houdt de website en de facebookpagina goed in de gaten.

Via Facebook zijn wij te volgen op www.facebook.com/ruitervakantielesolivettes

.

.

.


.

.

Dinsdag 11 augustus 2020
.

..

Vakantie van Ocean en Luna is voor volgend jaar ook weer geboekt. 
.
Vandaag kregen we van Marielle, baasje van Ocean en Luna, het verzoek om voor hen een vakantie plekje te reserveren voor volgend jaar. Dit jaar is de vakantie in de soep gelopen door de Corona maar al jaren zijn zij vaste gasten. Natuurlijk willen we die twee graag een plekje geven. Hun vakantie valt deels samen met de vakantie van Lizzy die al eerder was geboekt maar dat moet geen probleem zijn.

 

.

.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

 

Woensdag 12 augustus 2020.

 

.

Hond in dakgoot.
.

De brandweer heeft vanmiddag een hond uit een dakgoot in Eindhoven gehaald. De viervoeter zat onder de brandende zon in de dakgoot van een woning aan de Gestelsestraat en kon er niet meer zelfstandig vanaf. De melding van ‘dier op hoogte’ kwam rond 14:30 uur binnen bij de brandweer. Het is niet bekend hoe de viervoeter in de dakgoot is beland. Een getuige zegt tegen De Telegraaf dat het dier stond te kwispelen toen de brandweermannen hem kwamen redden. Wilt u de redding zelf zien.. KLIK dan op  de link hieronder

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/brandweer-redt-hond-van-dakgoot/

 

 

.


.

.

Huisdieren in Beiroet hebben hulpnodig.
.
Vorige week hebben we op 7 augustus een oproep geplaatst voor het doneren voor honden in Beiroet die na de megaexplosie dakloos zijn geworden en hun baasjes kwijt zijn geraakt. Dank zij Animals Today kunnen we nu meer info geven over de situatie in Beirut.

De explosie in Beiroet vorige week kostte aan zeker 158 mensen het leven en meer dan 6.000 mensen raakten gewond. Maar niet alleen mensen zijn slachtoffer van deze ramp. Veel honden en katten zijn van huis weggerend uit schrik voor de enorme knal. Dierenwelzijnsorganisatie Animals Lebanon draait overuren om huis– en zwerfdieren uit benarde situaties te redden en indien mogelijk te herenigen met hun baasjes. Maar ze hebben dringend financiële steun nodig.

KLIK op de foto om het hele artikel te lezen.

.


.

.

Donderdag 13 augustus 2020

.

‘Geen hond zonder huis, geen huis zonder hond’

hond De Spaanse kynologische bond RSCE is op Internationale Dag van de Hond, 21 juli, een campagne gestart waarmee ze aandacht vraagt voor het probleem van de zwerfhonden. Veel honden worden mishandeld, verwaarloosd en in de steek gelaten. Volgens Wereldgezondheidsorganisatie WHO leeft zeventig procent van alle honden op straat. Dat betekent dat van de naar schatting 800 miljoen honden wereldwijd er ruim 550 miljoen geen baasje heeft. 

Deze zomer meer verlaten huisdieren
In Spanje worden jaarlijks 138.000 honden en katten op straat gezet, volgens cijfers van Fundación Affinity, een organisatie ter bevordering van de band tussen mens en huisdier. In Spanje worden vooral ‘s zomers huisdieren weg gedaan. Naar verwachting gebeurt dat deze zomer op grotere schaal dan voorgaande jaren. Sinds het einde van de lockdown is al een stijging van 25 procent gezien ten opzichte van vorig jaar.

Problemen voorzien
De kynologische bond RSCE zag deze problemen al aankomen vanaf het moment dat de corona-lockdown werd afgekondigd. In korte tijd steeg de vraag naar puppy’s en kittens met 50 procent. Nu de lockdown is opgeheven, realiseren mensen zich hoeveel werk het is om een huisdier te hebben en doen ze hun huisdier weer weg. Ze lijken niet voorzien te hebben dat de zorg voor een huisdier niet alleen de nodige verantwoordelijkheid maar ook meer kosten met zich meebrengt. Zo kost de zorg voor een hond gemiddeld 1.250 euro per jaar. Voor veel Spanjaarden is de economische situatie zodanig verslechterd, dat ze zich geen huisdier meer kunnen veroorloven en zetten ze het dier op straat.

Financiële hulp
Voor minder draagkrachtige gezinnen is een Onderlinge Veterinaire Vereniging (Mutua veterinaria) opgericht. De vereniging dekt de dierenartskosten, zodat ze bij ziekte het dier niet hoeven wegdoen of laten inslapen.

Geen hond zonder huis, geen huis zonder hond
Om het probleem van zwerfhonden aan te pakken en onder de aandacht te brengen is de RSCE een campagne gestart onder het motto: Geen hond zonder huis, geen huis zonder hond (Ni un perro sin hogar, ni un hogar sin perro). Om het punt te bereiken waarop er geen enkele zwerfhond meer is, hebben we iedereen nodig, aldus de RSCE. Het is belangrijk ook aandacht te besteden aan de veroorzakers van het probleem: de fokkers. Er is meer controle nodig op verantwoordelijk fokken en betere informatie voor mensen die een hond willen aanschaffen. Diereneducatie is essentieel om de samenleving ervan te doordringen dat dieren recht hebben op respect en empathie, aldus de RSCE.

Wet dierenbescherming
Daarnaast heeft de RSCE het Directoraat Dierenrechten, die momenteel werkt aan de nieuwe wet dierenbescherming, gevraagd om hogere straffen op te leggen voor dierenmishandeling en verwaarlozing, zodat het gevoel van straffeloosheid dat nu bestaat voor het plegen van deze misdaden wordt weggenomen.

.

.


.

 

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Gewoon even lachen

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Nou snappen we hoe het komt dat de waterrekening zo hoog is……”

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 14 augustus 2020
.

Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona.
.
Wat een geweldige goede actie … Jammer dat zulke acties nog nodig zijn… 

De dierenbeschermingsorganisatie Animal Rescue Spain heeft 32 Beagle-honden van de dood gered uit een laboratorium in Barcelona waar de honden gedurende jaren werden gebruikt voor experimenten. Een medewerker van het laboratorium waarschuwde de organisatie over de intentie om de honden in te slapen omdat ze niet meer voldeden aan de eisen als laboratorium- en fokhond.

De Beagle-honden die gered zijn hebben een gemiddelde leeftijd van zes jaar en zijn geboren in het laboratorium waar ze hun hele leven tot aan de redding gewoond hebben. Maar het laboratorium besloot dat deze honden niet meer geschikt waren voor experimenten en ook niet om mee te fokken waardoor men besloot euthanasie uit te voeren.

Maar daar stak Animal Rescue España een stokje voor door de 32 Beagle-honden uit het laboratorium te halen en hen over te brengen naar dierenartsen. Het is nog niet zeker wat er nu met deze honden gaat gebeuren maar voorlopig blijven ze bij de dierenbeschermingsorganisatie in Barcelona waarna ze, indien mogelijk, in adoptie worden gedaan.

Op Facebook schrijft Animal Rescue España dat ondanks de staat waarin sommige honden zich bevinden, de Beagles vol met leven, blij en speels zijn. De honden zullen een tweede leven krijgen binnenkort wanneer er geschikte adoptie baasjes gevonden zullen worden. Het is via de Facebook post ook mogelijk te doneren om geld in te zamelen wat nodig is om deze 32 Beagle honden te behandelen.

 

 

.

.


.

.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 15 augustus 2020
.

. . Zaterdag 15 augustus 2020 . Asielverlaters .

hond

Rayo

hond

Groot

.

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nieuw Koppie
.

. . hondDit is Nala, teefje, geboren 2016.

.

Nala woont in het asiel nabij Barcelona.

.

Karakter:

Nala is één en al liefde. Afgezien van het feit dat ze mooi en zeer volgzaam is, is zij lief en gehoorzaam. Nala lijkt getraind te zijn. Als je de riem oppakt, ligt ze op de grond om die aan te doen. Ze loopt keurig aan de lijn zonder te trekken.

Ze gehoorzaamt en hoort alles wat je zegt. Als je zegt stop, stopt ze. Als ze in het hondenpark is, komt ze als je haar roept en ze houdt van spelen met stokken die ze terug komt brengen. Ze is snel en wendbaar als een gazelle. Tijdens het spelen met andere honden is ze erg kalm. Als ze blaffen, negeert zij ze. Ze is erg sociaal met mensen en houdt van kinderen. De hele tijd is ze op zoek naar strelingen. Thuis is ze heel rustig. Ze verdient al het geluk in de wereld.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 16 augustus 2020
.

.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


Xavi en Bajo

.

.

Martin Harriët en Liang, baasjes van Bajo en Xavi deelden met ons hun horror verhaal.

Je zult maar op vakantie zijn en er gebeurt iets naars met één van je hondjes die bij de oppas verblijven…
Zij hoorden dat het plots erg slecht ging met Xavi. Zij kozen er voor om de vakantie af te breken direct huiswaarts te keren en met de dierenarts er alles aan te doen om Xavi te redden. Een spoedoperatie was op zondag 9 aug 2020 in alle vroegte noodzakelijk om zijn leven te redden.

Wij kregen rond 07.45 uur de eerste update: ” Om 9 uur kan ik bellen en dan mogen we waarschijnlijk bij hem langs, dan zullen we meer horen. Ik hou je op de hoogte!”
Om 11:44 uur kwam de tweede udate:  Xavi is geopereerd, de maag is leeg gehaald, geen vreemde inhoud. De Darm is weer recht, een beetje anaal bloed aan de thermometer geeft reden om hem nog de middag ter observatie te houden, maar hij was heel blij ons te zien, kop omhoog, staart kwispelen, alert, drinken uit Liang’s hand!🐶❤
Om 12:37 uur hoorden we: We mogen Xavi om half 3 weer ophalen! Hij staat weer en heeft water uit de bak gedronken!😃😘🐶❤
Om 12:58 uur vernamen we: Straks de ideeën van de dierenarts horen en dan nog de ideeën van de opvang en dan er wat leren, want dit willen we niet graag nog eens meemaken! En ik denk eerst heel rustig aan! Maag-darm kanaal geheel leeg, hij had vannacht een flink vochttekort en dan ook nog een operatie. En dat alles nadat hij al sinds gisteren voor in de avond heel veel pijn moet hebben gehad!
Om 16:27 uur hoorden we Bajo is waarschijnlijk als een dolle gaan drinken, waardoor zijn buikje opgezet was, maar dat heeft zich met rust en een paar groooote plassen weer opgelost. Xavi heeft waarschijnlijk tekort na het eten teveel drukte gemaakt met ook water daarbij waardoor er een grote bal onverteerd voedsel in zijn maag is ontstaan. Zijn darmen waren helemaal in orde. De maag was iets gekanteld maar gelukkig niet gedraaid. De maag is geleegd, nu voorzichtig met beetjes zacht voedsel en kleine beetjes, niet-koud water.
.
Nu rest de baasjes niets anders dan toch samen met Xavi en Bajo nog een beetje te genieten van de vakantie.

.

.


.

Esmée, baasje van Lupolo, houdt ewh bosvakantie met haar lieverd Lupolo… 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jaaaa 😊 Lupolo vindt het fantastisch! Bij de vennen tot zijn snuit het water in lopen en dan al lopend water drinken vindt hij ook heel leuk 😅
En rechts op de foto hierboven het gat dat hij voor zichzelf gegraven heeft om lekker koel te liggen 😂 Ja, hij is ook zo grappig.

.

Hij houdt niet van zwemmen maar wel van de verkoeling. Loopt ie klein stukje het water in, laat ie zich op z’n buik vallen. Gaat ie zo lekker genieten. En als je m na een tijdje roept om eruit te komen, moet hij ineens heel druk water drinken (liggend 😅)
❤️ t is net of hij er altijd al was!.

.

.

.

.


.

.

Jos en Len, baasjes van Ace, Senna en Aika, stuurden ons dit berichtje…

.

Senna wordt beslopen door DJ, een kitten !

Hallo Ton en Annerie, even een korte update. Hier gaat alles goed, alleen heel erg warm, daar kunnen we met z’n allen niet tegen! 😰
Met de honden gaat het prima, we hebben Puck ,de poes, laten inslapen vorige week, dat ging niet meer goed, ze was 19 jaar, Ze wordt heel erg gemist.
Senna, Ace en Aika gaat goed samen, ik laat Senna wel eens apart uit, omdat ze wat ouder is, een korter rondje, maar ze lopen het liefst met z’n drieën.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons deze mooie collage met update

.

Hallo Ton en Annerie,
Wat anders te doen met deze hitte dan elke avond zwemmen…
Lucy vindt het heerlijk.
Groetjes Anne Marie

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wilma, baasje van Hermes en Yago, geniet van de kleinkinderen en haar twee lieverds

.

Dollen en stoeien jippie…

Hermes is gek op water dus een wasbeurt kan daar wel bij…

Hermes zit nergens mee en vindt het dollen en onbezorgd pret beleven het einde. Yago die later kwam is veel voorzichtiger en rustiger. Yago is nu  beetje voor beetje de gewoonten van Hermes over aan te nemen…

.

Dat Hermes een allemansvriend en grote knuffelkont is wisten we al. Yago gaat zich nu heel langzaam over geven aan de knuffelpartijtjes….

 

.

 

.

als er ook geknuffeld wordt is het echt pas leuk…

met alle gasten kun je kroelen en krijg je aandacht

.

.

Yago ziet hoe leuk Hermes het heeft

.

.

.

 

.

.

.

 

.

Dan krijgt ze door dat je dus best zelf om een knuffelsessie mag vragen…

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen, baasje van Ramos, stuurde ons deze leuke update

Beste Ton,

Hierbij weer eens een update van Ramos. Het gaat goed met mijn jongen. Hij is een echte Spanjaard, ligt rustig een half uur te bakken in 30 graden zon en daarnaast is hij een heuse Don Juan. Hij wil alleen maar spelen met teefjes en heeft wel 5 vriendinnen.
Op het dorp staat hij bekend als Ramos en zijn chickies oftewel Ramos y sus chicas. Af en toe hangt hij dan de machoman uit en doet iets te ruw, maar dan wordt hij gelijk op zijn plaats gezet door de dames. Ook door Cato. Soms pakt hij haar stok af in het bos en dan krijgt hij de volle laag. Het is maar goed dat we dan geen hondentaal verstaan, want ik weet zeker dat daar heel wat scheldwoorden tussen zitten.
Maar thuis is het een softie en ligt hij het liefst op schoot. Met deze hitte is het vrouwtje daar niet echt blij mee.
En hij is als de dood voor vuurwerk en onweer. Normaliter slapen de honden beneden, maar er hoeft maar een klapje te vallen of ze staan boven. Dan leg ik de manden zo dicht mogelijk tegen mijn bed aan en dan is het goed.
Zoals je ziet in het filmpje is hij nu goed op gewicht. Toen ik hem kreeg woog hij 27 kg en nu 35. En dat is goed, niet zwaarder. Doordat hij die chronische aandoening heeft (enterocolitis) duurde het ook heel lang voordat hij goed op gewicht was. Maar de behandeling is goed aangeslagen. Hij heeft geen medicijnen meer nodig, alleen hypo allergeen voer.

Groet, Ellen

.

.


.

.

Yolanda en Jans, baasjes van Daan, stuurden ons deze twee korte filmpjes van Daan die bij de opvang is..

Hoi Ton, hier 2 leuke korte filmpjes van Daan lekker rennend en stoeiend in het water met andere honden in het Purmerbos

.

.

.

.


.

.

.

.

 

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

“In de brand uit de brand”.

Ik heb er vaak over geschreven en wat heb ik hier een boel commentaar op gehad. Dit kon ik toch niet zomaar stellen. Ik zou een hele beroepsgroep valselijk beschuldigen. Natuurlijk hoort hier wel een waar meer genuanceerde benadering bij maar ik ben het beu om alles voor zoete koek aan te nemen. Ik ben geen heilige en ook geen vegetariër dus wil ik best enige schuld op me nemen als het gaat om wantoestanden in veehouderijen. Maar daarentegen ben ik ook bereid om meer te betalen voor een stukje vlees als daardoor het welzijn van dieren in en om de stallen van de veehouderij wordt verbeterd. Voorts ben ik er van overtuigd dat megastallen niets met dierenliefde te maken maar wel met pure commercie maar dat is weer een hele andere discussie.  We hebben het nu over de vele branden in stallen die al jaren opvallen bij toezichthouders maar nog steeds tot geen concrete afdwingbare maatregelen hebben geleid waardoor de veiligheid en welzijn van dieren in stallen  verbetert. Ik begin hierover omdat ik onderstaand bericht las bij Animals Today. Voorts deed ik wat verder onderzoek in hun archief en kwam daar artikelen tegen die goed zijn om eens naast elkaar te leggen. Oordeelt u zelf….

.

.

.

Artikel 1

14.000 kippen dood bij stalbrand Beltrum 

Veertienduizend kippen zijn zaterdag levend verbrand tijdens een stalbrand aan de Hemminksweg in het Gelderse Beltrum. De dieren waren niet te redden omdat het vuur snel om zich heen sloeg. Bovendien stond de kippenschuur al volledig in brand toen de eerste brandweerlieden arriveerden.

stalbrand Beltrum
14.000 kippen levend verbrand in Beltrum | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

In de omgeving van Beltrum was een dikke rookpluim te zien en omwonenden kregen het advies om ramen en deuren dicht te houden. Vanwege de omvang van de brand en de volledige verwoesting van de kippenschuur is het volgens de brandweer moeilijk om te achterhalen wat de oorzaak is geweest. Vanwege de enorme hitte moest de brandweer in groepen blussen die elkaar konden afwisselen.

stalbrand Beltrum
De stal is volledig verwoest | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Doorgaans is de oorzaak van een stalbrand te reduceren tot twee opties: technisch of menselijk falen, maar ook kan opzet niet altijd uitgesloten worden. Een enkele keer is blikseminslag de veroorzaker, maar dat zijn verschijnselen die niet onopgemerkt voorbijtrekken en dus makkelijk aantoonbaar zijn.

stalbrand Beltrum
Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Mensen die onnadenkend vlees eten en eieren willen zijn medeverantwoordelijk voor dergelijke stalbranden, evenals supermarkten die de prijs dicteren en de overheid die maar geen strengere eisen stelt met betrekking tot brandwerende maatregelen.

stalbrand Beltrum
Foto: 1037 Against Animal Cruelty

De laagste prijs in de schappen van de winkel is voor velen helaas het enige wat telt, naast het onaantastbare recht om te kunnen barbecueën, eieren eten en zuivel nuttigen, maar niet of dat ten koste gaat van het welzijn van – ditmaal – 14.000 levende wezens.

stalbrand Beltrum
14.000 kippen levend verbrand in Beltrum | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Kippen voelen net als wij pijn en stress en hun doodsangst en -strijd moet vreselijk geweest zijn. Maar door de onvoorstelbare hoeveelheid dieren is ‘veertienduizend’ een bijna niet te bevatten begrip. Wellicht zou dit anders zijn wanneer er ‘14.000 mensen’ stond?

.

.

.

.

Artikel 2

Onderzoek naar stalbranden door Onderzoeksraad voor Veiligheid 

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat kijken naar de redenen waarom er zo enorm veel dieren omkomen door stalbranden. De OVV verwacht dat het onderzoek naar stalbranden een jaar duurt en begint met een inventarisatie, waarna knelpunten dan wel misstanden blootgelegd gaan worden.

onderzoek naar stalbranden
Kiel-Windeweer, 7 juli 2019: zeker 100.000 kippen sterven door een aangestoken brand  | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Idealiter hoeft een brand in de intensieve (pluim)veehouderij helemaal niet tot honderden of zelfs vele duizenden slachtoffers te leiden. Hiervoor zijn echter investeringen nodig, bijvoorbeeld voor sprinklerinstallaties en de mogelijkheid om te vluchten voor het vuur. Precies die maatregelen zijn al jaar en dag een strijdpunt, waarbij voor de opeenvolgende ministeries van Landbouw het electoraat (lees: veehouderij) belangrijker was en dieren steevast het onderspit moesten delven.

onderzoek naar stalbranden
De restanten van een stal in Asten waar op 8 september 500 biggen om het leven kwamen | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Een stalbrand veroorzaakt extreem veel dierenleed. De dieren stikken of raken bewusteloos door de rookontwikkeling. Een deel kan geen kant op en verbrandt levend. Dieren die een brand overleven worden vanwege hun ernstige verwondingen vaak alsnog geëuthanaseerd, of omdat het vlees hoe dan ook afgekeurd zou worden.

onderzoek naar stalbranden
Brand bij een pluimveebedrijf in Nijkerk, 22 augustus 2019: 17.000 kippen dood | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Al 328.038 slachtoffers

Over de aantallen slachtoffers van stalbranden lopen de meningen wat uiteen, want de één hanteert alleen cijfers waarbij dieren direct het slachtoffer waren van het vuur, de ander neemt ook dieren mee die bijvoorbeeld stikken nadat de ventilatie uitvalt door brand. De website Monique Schouten Blog houdt de aantallen slachtoffers nauwlettend bij en meldt dat er dit jaar zeker 36 stalbranden waren, waarvan 15 (mogelijk 16) met dodelijke afloop. Direct en indirect kwamen er tot op heden in 2019 zeker 328.038 dieren om door stalbranden. Dat aantal kan nog hoger liggen, omdat niet altijd het aantal slachtoffers gepubliceerd wordt.

onderzoek naar stalbranden
Een vonk is genoeg om de spinnenwebben in lichterlaaie te zetten  | Foto: 1037 Against Animal Cruelty

Onderzoek naar stalbranden noodzaak

Over de oorzaken van stalbranden valt veel te schrijven, maar dat de grote hoeveelheden slachtoffers voorkomen kunnen worden is bekend bij de politiek, bij de sector en bij alle organisaties die nastreven dat er eindelijk maatregelen komen die stalbranden terugdringen en dieren een kans geven om aan het vuur te ontkomen. Dat deze beschavingsslag anno 2019 nog nodig is zegt veel, zo niet alles over de wijze waarop onze samenleving omgaat met dieren. Het door de OVV aangekondigde onderzoek naar stalbranden dan ook pure noodzaak, want de maat is vol.

.

.

.

.

Artikel 3

Actieplan Stalbranden schiet tekort; Minister, kom nu met maatregelen 

Ook 2018 bleek een rampjaar: ruim 122.000 dieren in de vee-industrie kwamen om het leven door stalbranden.  Het Actieplan stalbranden is er niet in geslaagd om een sterke reductie van slachtoffers te bereiken en daarom is actie nodig vanuit de overheid. De Dierencoalitie pleit in een brief aan de Tweede Kamer voor wettelijke maatregelen die het leven van dieren kunnen sparen bij het uitbreken van een brand.

stalbranden
Actieplan Stalbranden schiet tekort; Minister, kom nu met maatregelen | Foto: Pixabay

In de afgelopen drie jaar zijn er ruim 2,5 keer zoveel dieren omgekomen bij stalbranden als de drie jaar ervoor. Van Woudenberg tot Willemstad en van Didam tot Scherpenzeel en Barneveld… Duizenden kippen, varkens, koeien, paarden en kalfjes kwamen om in hun stal doordat ze verbrandden of stikten door de rook. In 2018 alleen stierven 122.000 dieren een onnodige dood – een aantal dat vergelijkbaar is met het aantal inwoners van een stad als Maastricht of Leiden.

Zeer grote kans
Bij het uitbreken van een brand blijken dieren relatief een zeer groot risico te lopen om door brand om het leven te komen. De kans dat een dodelijke brand uitbreekt in een stal is tientallen tot honderden keren groter dan dat er een dodelijke brand uitbreekt in een woning. Voor pluimveestallen is de kans zelfs bijna 500 (!) keer groter.

Bovendien loopt het gemiddeld aantal slachtoffers bij een dodelijke stalbrand in de duizenden, bij dodelijke woningbranden ligt dit net boven de één.

Heusden
Stalbrand | Foto: screenshot video Omroep Brabant/YouTube

Dieren redden door maatregelen
De focus in Actieplan 2012-2016 en Actieplan 2018-2022 ligt op preventie en, in mindere mate, het beheersen van ontstane branden. Dat is niet genoeg. Er zijn ook maatregelen nodig om in geval van brand de dieren te evacueren. De Dierencoalitie is ervan overtuigd dat we tienduizenden dieren van een verschrikkelijke dood kunnen redden als deze maatregelen worden genomen:

 • Verplichte rookmelders in technische ruimtes en bij elektrische apparatuur;
 • Verplichte sprinklerinstallatie in technische ruimte;
 • Verplichte vernevelingsinstallaties in de stallen;
 • Adequate blusvoorzieningen;
 • Verplichte bliksemafleider;
 • Betere compartimentering;
 • Evacuatiemogelijkheden.

De kosten hiervan kunnen worden doorberekend in de consumentenprijs – bijvoorbeeld via een fonds – zodat deze niet worden afgewenteld op de veehouder. Zo kunnen we samen dierenlevens redden en dragen consumenten van dierlijke producten een gedeelde verantwoordelijkheid.

Persbericht Dierencoalitie

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.

.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

Alleen al de aanwezigheid in de wachtkamer van de dokter doet de pijn verdwijnen…

.

.

.

.

.

.


.

.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

.

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.

.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

Kino van 2 september tot 11 september 2020

.

.

.

.

.

Arie en Sara van 11 sept.  tot 2 oktober 2020

.

.

.

.

.

Nelson en Rova van 3o dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

.


 

 

«
»
 • Linda van Coesant

  Weer een weekjournaal naar mijn hart Ton!
  Zo goed dat je ook ander dierenleed aan de kaak stelt naast dat van de honden,
  het is hartverscheurend allemaal en tijd dat er iets aan gedaan wordt!

  Lieve groetjes,

  Linda

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com