Dierenmissies Weekjournaal van 20 mei 2018 Pinksteren

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week in het journaal: Veel adoptienieuws met ups en downs, Albert en Mosca zijn weer te gast, Flor kan ook gek doen, De vlucht van Skapi en Nova is geboekt, Dierenmissies en Privacy,  In de column melden we een voorgenomen tafelgesprek over bijtincidenten en in de (on)zin spreken we over het rollenpatroon. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Vakantie Albert en Mosca
 • Feria (braderie) in Spanje
 • Nieuwe koppies
 • Asielverlaters
 • Piluca in de belangstelling
 • Petter in de belangstelling
 • Veel ontwikkelingen op het adoptiefront
  – Skapi bijna geadopteerd
  – Hopelijk kan Nova meevliegen
  – Skapi en Nova mogen bijna op reis.
  – Pastoret in de belangstelling
 • Flor blijft steeds meer vertrouwen krijgen
 • Vandaag kregen we ook een informatieverzoek voor Thom.
 • De vlucht van Skapi en Nova is bekend.
 • Privacy wetgeving 
 • Berichten van de baasjes van Smiley, Tres en Charly & Fidel
 • De 4-kanten column van Ton: “Praten over bijtincidenten”
 • De (on)zin van de week over: “Doorbreken van een rollenpatroon”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

Zondag 13 mei 2018
.
Vakantie Mosca en Albert
.

Vandaag arriveerden Mosca en Albert weer bij ons voor een welverdiende vakantie.
Bazinnetje Truus kwam ze brengen. De pret kan beginnen jippiejahoe.

Links: Met Botas op de voorgrond staan Mosca en Albert net buiten in het zonnetje.
.
Rechts: Over de camping naar het bos. Onderweg komen je dan ook veel bomen tegen… Daar moet Albert natuurlijk tegen plassen…
.
.
.
.
—————————–
.
Feria (braderie) in Spanje
.
Het asiel heeft weer een feria bezocht om het mensen vertrouwd te maken met de hondjes van het asiel. Natuurlijk hopen ze dan dat er hondjes geadopteerd zullen worden. Het leuke is dat de hondjes ook de gelegenheid krijgen om vertrouwd te raken met mensen en kinderen. Dit is wat Miranda ons schreef:

In het dorpje Lavern werd een feria gehouden..

hier de 4 honden die deelnamen: Sonny, Haille, Timmy en Boston.

Alle vier de honden gedroegen zich uitstekend tussen de vele kinderen, mensendrukte, geluiden… en alle aandacht.

Een heerlijke dag, waar helaas tot op heden nog geen adoptie is uitgekomen.
Wel weten we dat deze 4 honden prima met kinderen kunnen, wat hun adoptie weer makkelijker zal maken.

groetjes

.
.
.
.
.
.
.
.
..
Maandag 14 mei 2018 .

.

Nieuwe koppies

.

Dit is Mambo, Reu – 11 maanden – Podenco – 52 cm. Karakter: Zeer lieve hond knuffelig zeer sociaal vrolijk geen angsten prima voor familie met kinderen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Hallei, Teef – 1 jaar, 9 maanden – Kruising Karakter: Zeer lieve hond goed karakter zachtaardig sociaal met andere honden Bijzonderheden: kwam binnen met haar zus Annie

hond

Dit is Sunny Reu – 2 jaar, 2 maanden – Kruising . Karakter: stabiele rustige hond lief karakter sociaal met andere honden, kan prima met katten en kinderen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dit is Archie Reu – 7 jaar, 4 maanden – Podenco – 52 cm Karakter: Beetje onzeker, niet angstig. Duikt niet ineen als je hem vastpakt. Vind de wereld wel interessant, maar in zijn eigen tempo.

Dit is Boston, Reu – 3 jaar, 2 maanden – Boston Terrier mix – 40 Karakter: zeer lieve hond rustig sociaal . Bijzonderheden: gevonden aan een boom vastgemaakt, leishmania onder controle.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Asielverlaters

.

Pina

hond

Chestnut

Jaxx

.

.

.

.

.

Chevy

Danco

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

 


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 15 mei 2018
.

Piluca

Piluca in de belangstelling.
.
Vandaag kregen we een informatieverzoek over Piluca.  De schat heeft genoeg heeft meegemaakt en krijgt nu een kans krijgt op een fijne mand. Ze zou dan bij bazinnetje Marie-Louise en haar jonge hond Mozart komen te wonen. De adoptie ziet er erg veel belovend uit dus duimen we voor haar ….

.

.

.

Petter

Petter in de belangstelling
.
Petter die al vorige week kon rekenen op belangstelling van een familie heeft extra geluk. De eerste familie heeft vandaag om onduidelijke redenen laten weten toch maar geen hond te adopteren. Gelukkig was er vandaag ook het echtpaar Marc en Ellen die aangaven graag Petter een plekje te willen geven. Petter zal voortaan Ramos gaan heten. Ook deze adoptie lijkt de goede kant op te gaan dus we zijn natuurlijk erg blij voor Petter dat het zo is gelopen.  Wat wel belangrijk is dat Ramos (Petter) tegen autorijden kan. We hebben dit voorgelegd aan Miranda en die heeft aangegeven dat dit donderdag getest gaat worden.

.

Woensdag 16 mei 2018
.

Veel ontwikkelingen op het adoptiefront.
.

Skapi

Skapi bijna geadopteerd.
.
Skapi moet nog bloedonderzoek krijgen en als dat goed is kan hij snel naar Nederland komen.  Zijn bazinnetje Kim heeft aangegeven Skapi zelf met het vliegtuig te willen halen en dat al op vrijdag 25 mei. Een tweede hond mee laten vliegen zou voor haar geen probleem zijn.

.
.
.
.
.

Nova

Mogelijk kan Nova mee vliegen.
.
Omdat ook Nova alleen nog een bloedonderzoek nodig heeft zal zij donderdag gelijk met Skapi dat onderzoek krijgen. De bedoeling is dat ze dan samen naar Nederland kunnen komen.

.
We wachten dus met spanning op de laboratorium uitslag van hun bloedonderzoek.
.
.
.
Donderdag 17 mei 2018
 .
Skapi en Nova mogen bijna op reis.
 .
Vandaag vonden de bloedtesten plaats van Skapi en Nova. Aan het eind van de dag kregen we te horen dat ze al telefonisch van het lab te horen hadden gekregen dat van beide honden het bloed goed was. Nu willen we natuurlijk wel de uitslag op papier hebben maar dat ziet er dus erg goed uit. Als alles binnen is en op het asiel op 25 mei vervoer voor de honden met kennels naar de luchthaven georganiseerd kan worden, kan de reis worden geboekt. Zo mogelijk, als daar nog gelegenheid voor is, zullen ook Petter en Piluca bloed afgenomen worden voor de test. Kim (baasje van Skapi) gaat met het vliegtuig de hondjes halen, en staat al klaar ….
Ook vond de autotest van Ramos (Petter) plaats. Omdat de baasjes met regelmaat met de auto in Frankrijk te vinden zijn en dan hun lieverd niet achter willen laten is dus belangrijk dat hij goed tegen autorijden kan. Nou ook dat is prima verlopen. Hij mocht met Marcel op pad en ging onderweg rustig achter in de auto liggen en liet zich zo rond rijden.  (Klik op foto voor filmpje)
.
.
.
.
.
.
————————————
.
Pastoret in de belangstelling
.
We kregen een informatieverzoek over Pastoret. Pastoret is helemaal gereed om geadopteerd te worden dus wachten we met spanning af of de belangstellenden, na het lezen van alle adoptie informatie,  besluiten om Pastoret een fijne mand te geven.
.
.
.
——————–
.
.

Fun in the sun

Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.

“…”
Klik op het plaatje….
.
.
.
.
Vrijdag 18 mei 2018.
 .
Flor blijft steeds meer vertrouwen krijgen.
.
Het was een lange weg. Van een super bange hond die zover mogelijk weg wilde van mensen als maar mogelijk was, naar een hond die zelf op je af komt om knuffels te halen. Dat lukt nog niet met vreemde mensen maar als ik thuis kom en begroet wordt door onze hondjes kan zij niet achter blijven.
Klik op de foto om het filmpje te starten.
.
.
.
————————————–
.

Vandaag kregen ook een informatieverzoek voor Thom.

Eind vorig jaar hadden deze baasjes hun hart verloren aan Pip2. Helaas kon deze adoptie toen niet doorgaan omdat Pip2 al  in een adoptieprocedure zat. Dat was fijn voor Pip maar niet voor deze baasjes. Nu hebben ze Thom gezien en overwegen om hem een fijne mand te bieden. Het zou geweldig zijn voor de lieverd. We gunnen hem natuurlijk het allerbeste plekje van de wereld. Helaas zou op zaterdag blijken dat ook Thom geen geschikte keuze zou zijn om dat hij enorm angstig bleek vanaf het moment dat hij één stap buiten het asiel zette.  Tom was altijd wat verlegen op het asiel maar nu blijkt dat hij zich, tegen alle verwachtingen in, binnen het asiel veiliger voelt dan buiten … Thom moet nu eerst in therapie voordat hij weer een plekje krijgt op onze adoptiepagina.
Opnieuw is deze adoptiepoging voor de familie op een teleurstelling uitgelopen. We vinden dit heel erg maar zoals het spreekwoord zegt:
“Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”….
.
.
—————————–
.
De vlucht van Skapi en Nova is bekend.
.
ImageOnverwachts is er een vlucht beschikbaar gekomen voor Skapi en Nova op maandag 28 mei. Hierdoor hoeft Kim, het baasje van Skapi die klaar stond om zelf een vlucht te boeken op 25 mei niet meer te vliegen, als was haar aanbod natuurlijk wel geweldig.
Nova en Skapi zullen op 28 mei, tegen 18.00 uur, aankomen op luchthaven Rotterdam. Vanzelfsprekend zijn we daarbij aanwezig om te helpen bij de overdracht, nog eventuele vragen te beantwoorden, de kennels mee te nemen en verslag te kunnen doen. We kijken er erg naar uit.
 .
De vlucht van Ramos (Petter) en Piluca staat vooralsnog gepland voor medio juni.
.
Dic zal op verzoek van zijn baasje rond 10 juli vliegen.
.
.
Zaterdag 19 mei 2018

.
Privacy wetgeving
.
Ook Stichting Dierenmissies moet aan de Privacy wetgeving voldoen. Hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van baasjes is terug te lezen in het Privacy Statement en Privacy Beleid van Stichting Dierenmissies dat toegevoegd is onder het kopje ‘Over ons’  boven aan de pagina. U kunt ook op de link klikken om die pagina te bekijken.  

 

Zondag 20 mei 2018 . 

.

Eerste Pinksterdag lijkt het echte begin van de zomer. Met veel gasten op de camping is het wandelen met de hondjes een hele uitdaging omdat er ook veel gasten in het bos rondlopen. Ach, het is maar weer voor een paar dagen en het is een opmaat voor de zomervakantie. Ondertussen kijken we uit naar volgende week want als die net zo druk met adopties wordt als deze week, dan is er nog een boel werk te verrichten. We wensen alle lezers hele fijne Pinksterdagen. !!!

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Francis  baasjes van Smiley stuurde deze foto

,

Of het nou een goede controle beurt is, een lekkere borstelbeurt is of wat dan ook,,.. het maakt niets uit.. . zolang het maar bij Smiley gebeurt…

.

.

.

.


 

.

Petra baasje van Tres filmde de zweminstructie
.

Hoi Ton
.
Hier weer een update van Tres. Met de auto, wat hij heel spannend vindt naar het grote park. Daar waar de honden heerlijk kunnen zwemmen. Dus Romy het water in en Tres erbij. Hij vindt het zo lekker, alleen naar het diepe dat is toch nog wel eng. Maar hij geniet er zo van 😊. En ook nog gespeeld met een jonge bouvier, Tres zit in zijn tweede jeugd…. na 2 uurtjes weer naar huis met de auto. Tres was zo moe dat de auto nu helemaal niet meer spannend was. Leert hij ook weer van. We zijn echt zo blij met hem en hij ook met ons (denk ik)
.
Groetjes en een pootje van Tres

KLIK op de foto van Tres om de zwemles mee te maken….

.

.

.


.

.

Jany en Kees, baasjes van Charly en Fidel, deelden met ons deze foto van hun boefies…

.

Met regelmaat mogen ze mee op de kar met twee paarden ervoor. ….

 

Lekker erop uit….

.

.

.

.

——————

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Praten over bijtincidenten”.
Zou het echt kunnen helpen zo’n praatgroepje?
Het klinkt zo ambtelijk …
Zelf ben ik niet zo voor die brainstormsessies want vaak is het tijdverspilling maar soms komen er hieruit echte pareltjes van ideeën te voorschijn. Zo niet dan heeft het toch gezorgd voor een stukje kennisoverdracht  tussen de aanwezigen die per definitie stakeholders zijn van het te bespreken probleem… Enfin slaapt u al na dit wollige gewauwel ????
Beter kan ik u de brief laten lezen van de hondenbescherming die het ronde tafelgesprek hebben voorgesteld.
Oordeelt u zelf ….
Aanpak en reductie van bijtincidenten door honden
Rondetafelgesprek d.d. 24 mei 2018
Den Haag, 17 mei 2018In aanloop naar het rondetafelgesprek van donderdag 24 mei aanstaande met betrekking tot aanpak en reductie van bijtincidenten, wil de Koninklijke Hondenbescherming graag het volgende onder uw aandacht brengen.
De ernstige bijtincidenten waarmee Nederland zich geconfronteerd ziet en die onveiligheid en gevoelens van onveiligheid geven, vragen om effectieve maatregelen. Ook recent zijn er weer (te) veel incidenten te betreuren, zie bijvoorbeeld (https://nos.nl/artikel/2229907-kleuter-gewond-bij-aanvaldoor-hond.html; https://www.nu.nl/alphen-aan-den-rijn/5261534/politie-neemt-hond-in-beslagtwee-bijtincidenten.html). Twee maatregelen kunnen aan de bron deze traumatische situaties helpen voorkomen.
Pre-aanschaf cursus om ondoordacht hondenbezit te remmen, nog voor het ontstaat
Maatschappelijke kosten in de vorm van trauma’s bij mens en dier, in de vorm van verlies van arbeidsvermogen en inzet van hulpdiensten zijn de gevolgen van ernstige bijtincidenten. Bijtincidenten die voorkomen kunnen worden door een rem te zetten op ondoordacht/ onverantwoord hondenbezit. Nog voordat de hond in huis is cursus volgen, moet net zo normaal worden als rijlessen volgen, voordat men zelfstandig in een auto stapt. Een theoretische cursus helpt de toekomstig hondenhouder: past een hond (wel echt) bij mij, welke dan en waar haal ik hem verantwoord? Zo wordt een mismatch voorkomen tussen eigenaar en hond. Een theoretische cursus is goed uniform in te richten en kan zelfs een handvat bieden voor handhaving bij beginnend problematische situaties, wanneer gemeenten op basis van de gevolgde cursus een pasje uitgeven. Houderschap onder voorwaarden, bijvoorbeeld vormgegeven middels cursusverplichting, is in lijn met het beleid zoals dat in andere Europese landen is ingezet. In meerdere Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje, is het bezit van (hoogrisico) honden aan voorwaarden gebonden. In Duitsland bijvoorbeeld moet de houder onder meer beschikken over een bewijs van deskundigheid, minimaal 18 jaar zijn en een houderschapsvergunning hebben.
Laagdrempelig meldpunt om problemen in beeld te krijgen, voordat ze tot een bijtincident leiden
Rotterdam is als eerste gemeente overgegaan tot het instellen van een laagdrempelig meldpunt om problematische hondenhoudersituaties in beeld te krijgen. Diverse gemeenten overwegen dit voorbeeld te volgen of staan aan de wieg van de voorbereiding ervan. In Groot-Brittannië is het LEAD©-programma (Local Environmental Awareness on Dogs) recentelijk aangemerkt als best practice (https://www.local.gov.uk/guidance-dog-control-and-welfare-police-and-local-authorities). In dit programma staat vroegtijdig signaleren van mogelijke risicosituaties met honden en er op acteren centraal. Gemeenten en Nationale Politie geven aan dat er grote behoefte is aan landelijk richtinggevende maatregelen ten aanzien van de aanpak van risicosituaties met honden. Het LEAD©programma kan hier mogelijk ten voorbeeld dienen.
Houdverbod als effectief sluitstuk
Ondoordacht hondenbezit vóór zijn, zal veel maatschappelijke kosten en onrust schelen. Het merendeel van de ondoordachte/onverantwoorde houders, lijkt vooral te weinig hondenkennis en kunde te hebben. Een klein deel zal zich onvoldoende laten beïnvloeden door bovenstaande of andere maatregelen of begeleiding. Bij deze houders zal, om herhaalde situaties van onverantwoord houderschap tegen te gaan, de aanpassing van de mogelijkheden m.b.t. het houdverbod noodzakelijk zijn, alsmede het daadwerkelijk opleggen, registreren en handhaven daarvan en het vrijmaken van voldoende capaciteit om handhaving te realiseren.
Verantwoorde eigenaar maakt het verschil
Op de schouders van elke hondenbezitter rust een grote verantwoordelijkheid. Hondenbezit kan een meerwaarde zijn voor hond, houder en maatschappij; en ís dat ook in veel gevallen. Dit vraagt echter inzicht en inzet van de houder. Op de schouders van houders van een hoog-risico hond rust een nog grotere verantwoordelijkheid. Een goede aanschaf, goed benutte gevoelige periodes van de opgroeiende jonge hond en adequaat houderschap zijn nóg belangrijker voor deze honden en voor het garanderen van maatschappelijke veiligheid. Niet zozeer omdat deze honden vaker bijten, maar wel omdat de kans groter is dat áls deze honden bijten er sprake is van functieverlies, weefselverlies, of dood bij de gebetene. Helaas lijkt het erop dat juist hoog-risico honden vaker aangeschaft worden door houders die hun houderschap minder goed hebben doordacht en/of minder oog hebben voor hondenwelzijn, getuige het grote aantal van deze honden in de asielen en het vaker gemeld worden van dit type hond bij situaties van verwaarlozing en mishandeling. Het vinden van oplossingen is van groot belang voor de maatschappij, voor de verantwoorde houders van deze honden en voor de honden zelf.
Wij wensen u een goed overleg en veel wijsheid toe en zijn gaarne bereid bovengenoemde nader toe te lichten.
Koninklijke Hondenbescherming
Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Het doorbreken van een rollenpatroon” .

.

.

.

.

.

Je zou kunnen denken dat dit een geëmancipeerde hond is die ‘out of the box’ durft te denken. Niets is minder waar. Het baasje, die doorgaans in de rolstoel zit, kan nog wel lopen achter de rolstoel alsof het een rollator is. Zijn maatje die al vijftien jaar bij hem is heeft ook moeite met lopen en zo komen ze samen nog buiten en zijn ze op weg naar het park..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com