Dierenmissies Weekjournaal van 13 mei 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

We hebben weer zoveel nieuwtjes te vertellen dat het Weekjournaal eigenlijk te klein is. Nieuwe adopties, nieuwe koppies en allerlei leuke berichtjes vullen het journaal. Helaas hebben we ook een triest bericht te melden over Bonne. In de column waarschuwen we voor het “thuisdokteren” met huis- tuin- en keukenmiddeltjes,  in de rubriek “Weer een leuk filmpje” zien we zomerpret, en in de (on)zin van de week moet je goed kijken om te zien wat het is.  Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

 • Nieuwe koppies: Petter, Pastoret, en Skapi
 • Skapi en Nova in de belangstelling.
 • Petter in de belangstelling
 • Dic is geadopteerd
 • Meer hondjes die het asiel mogen verlaten.
 • Weer een leuk filmpje *Fun in the sun…*
 • Bonne in Memoriam
 • Hoera. Nova is geadopteerd.
 • Dic is in zijn oor gebeten.
 • Ollie komt logeren
 • Geen Moederdag voor moeders bij een broodfokker
 • Berichten van de baasjes van Shirza, Pepe en Sue
 • De 4-kanten column van Ton: “Ga aub niet zelf dokteren…”
 • De (on)zin van de week over: “misschien moet je twee keer kijken”
 • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 7 mei 2018 .

.

Nieuwe koppies

hond

Dit is Petter, Reu – 1 jaar, 8 maanden – kruising, Karakter, Zeer lieve hond knuffelig sociaal met andere honden,

hond

Dit is Pastoret, Reu – 1 jaar, 6 maanden – Kruising Herder – 49 cm. Karakter: zeer lief karakter sociaal met andere honden knuffelig
Bijzonderheden: gevonden aan een boom vastgemaakt zonder eten of drinken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Dit is Skapi, Reu – 1 jaar, 11 maanden – Kruising – 53 cm, Karakter: wit zwart reutje vrolijk beetje verlegen sociaal met andere honden zodra hij je wat langer kent zeer knuffelig. SKAPI IS IN BEMIDDELING

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 8 mei 2018
.

Skapi

Skapi is in de belangstelling.

Skapi heeft de belangstelling gewekt van Kim en we zijn nu druk aan het mailen en versturen van informatie om te zien of Skapi wellicht een goede match zou zijn. We houden onze vingers gekruist.

.

 

Dic

.

 

Dic heeft het enorm getroffen. Want hij is geadopteerd. Hij heeft nog een medicijnkuur af te maken voordat hij naar Nederland kan komen. Zijn toekomst ziet er prima uit. Zijn bazinnetje Marga heeft zijn bedje gespreid.

.

.

.

.

Woensdag 2 mei 2018

.

Fun in the sun

Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.

“Fun in the sun…”
Klik op het plaatje….
.
 .
 .
 .
.
Donderdag 10 mei 2018 HEMELVAART
.
Meer hondjes die het asiel mogen verlaten.
.
.
hond

Henri

Flippy

.

.

.

.

.

.

.

hond

Erin

Zebra (10)

Zebra

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heerlijk om te zien dat naast blonde Henri ook de donkere Flippy en Erin en verlegen Zebra een baasje hebben gevonden.
.
Zet hem op jongens en meisje …. geniet van jullie nieuwe leven..!!!!
.
.
———————————————————————————————–
.

Petter

.

Petter in de belangstelling
.
Pas twee dagen op de site en ook nu al wordt er belangstelling getoond voor Petter.
Er wordt druk informatie uitgewisseld. Wie weet wat er van komt. We duimen voor Petter .
.
.
.
.
.
.
 .

Bonne

.

Vrijdag 11 mei 2018
.
Bonne In Memoriam.
.
.
Vandaag kregen we het droeve bericht dat afgelopen woensdag Bonne is heen gegaan.
Het verhaal dat we van bazinnetje Astrid kregen, gaf ons een brok in de keel en hebben we in z’n geheel hieronder geplaatst. Met hen voelen we het verlies en de leegte die Bonne achterlaat. We wensen Astrid en Niek veel sterkte.
.

.

Beste Ton en Annerie,
.
Afgelopen woensdagmorgen is de zachtste en liefste hond ooit, onze prachtige Bonne, heel stilletjes vertrokken.
Kan het nog niet mailen zonder tranen in m’n ogen maar ik weet ook dat het goed is. Ze was op en dan moet je kiezen wat voor haar het beste is. De dierenarts die haar enige maanden geleden aan haar kaak had geopereerd en haar gedurende de laatste periode intensief en ontzettend goed heeft begeleid is bij ons thuis gekomen. Bonne was totaal niet bang, at nog wat laatste plakjes biologische ham en is vervolgens snel en zacht als een veertje van ons weggevlogen. De dierenarts bleef nog een tijdje en vertelde dat hij haar altijd zo’n bijzondere verschijning vond in zijn wachtkamer. Dat was omdat Bonne in staat was om zich onzichtbaar te maken, maar haar mooie goudkleurige ogen zagen álles. Ze liet alles toe, ondanks dat het soms spannend of pijnlijk voor haar was, in het volste vertrouwen op ons. Het klopte helemaal wat hij zei en het was fijn om zo over haar te horen praten. En opvallend ook dat iemand die zo vreselijk veel honden ziet en Bonne ook op haar allerslechtste momenten heeft meegemaakt, óók heeft opgemerkt hoe bijzonder zachtaardig en wijs deze hond was. Dat zegt veel over hoe speciaal Bonne was. We hebben het uiteraard ook over haar Spaanse asielafkomst gehad, jullie stichting (reclame!) en werkwijze. Bonne was/is wat dat betref een geweldige ambassadrice die heeft laten zien wat een geweldige huisgenoot je kan krijgen, ook aan een zesjarige ietwat angstige en timide hond, zoals Bonne was toen ze uit Spanje kwam. Ze heette in Spanje Niebla, in het Nederlands betekent dat “mist” en die naam paste ook goed bij haar. Opgaan/oplossen in de omgeving maar wel aanwezig zijn en je tot een partij weten te maken waar je altijd rekening mee houdt. Bonnetje was bescheiden, ontzettend slim, aanhankelijk en blij met ieder kriebeltje op d’r koppie. Haar enige ondeugd was dat ze echt niet van onze kippen af kon blijven. Als ze alleen was snaaide ze er geheid stiekem eentje. Hoorde en zag je niets van. Niet zo gek dat ze dat deed, gezien haar achtergrond, maar wel sneu voor onze kipjes. We hebben ervoor gezorgd dat ze er in haar eentje niet meer bij kon. Bonne blijkt met haar kalme persoonlijkheid een onvergetelijke indruk te hebben achtergelaten bij veel mensen. We krijgen veel fijne reacties waaruit dit blijkt en ze laat nu een vreselijk lege plek achter in ons huis.

Bonne (links) en Mous

.
Onze andere hond, Mous, mist haar ook. Zij sliepen vaak samen op één kussen waarbij Bonne goedmoedig fungeerde als hoofdsteuntje voor Mous. Mous is na Saartje’s dood vorig voorjaar in juni 2017 bij ons gekomen en heeft als jonge, nu tweejarige hond ook in figuurlijke zin steun gehad aan Bonne en nog veel van haar kunnen leren. Daarnaast heeft menig kind zijn/haar angst voor honden overwonnen door de kalme zachte rust die Bonne altijd uitstraalde. Ze durfden haar te aaien en als vanzelf deden kinderen dat altijd voorzichtig en rustig, dat riep Bonne gewoon op. Ze was echt een geweldige hond en wat zijn wij blij dat wij haar 7 jaar bij ons hebben gehad, het is en blijft een onvergetelijk dier!
.
Wij hebben het geluk onze honden op ons eigen erf een laatste rustplek te kunnen geven. Bonne ligt nu onder de wilgjes, naast haar grote kleine vriendin Saartje die een jaar geleden op dezelfde leeftijd van 13 jaar overleed. Wie weet rennen ze nu samen over de eeuwige jachtvelden, vrij en blij, zonder pijn. Een fijne gedachte.
.
Ton en Annerie , bedankt! Dankzij jullie geweldige inzet, al vele jaren voor ontzettend veel honden, is ook deze supermatch tot stand gekomen waardoor niet alleen Bonne’s leven, maar ook dat van ons is verrijkt.
Dank voor het brengen van Bonne en van al die andere honden die, enkel en alleen door jullie fantastische inzet, werk, organisatietalent en doorzettingsvermogen, in samenwerking met vele geweldige vrijwilligers, een thuis kunnen vinden. Het is geweldig wat jullie doen! Hartelijke groet ook van Niek.
Astrid

 .

———————————————————————————

Nova

 .
Hoera Nova is geadopteerd !!!
.
Vandaag kunnen we vertellen dat de adoptie van Nova rond is…. Hoera !!!  Nova kan nu de laatste medische stappen nemen waarna zij naar Nederland mag komen waar haar baasjes Annet en Bart op haar wachten.
.
.
———————————————————————————
.
.

KLIK op de foto om filmpje te starten

Dic is in zijn oor gebeten…

.
Je zult maar die pech hebben. Lig je lekker in de kennel tegen de tralies uit te rusten, komt er een teefje, Vela genaamd, met een slecht humeur langs je kennel lopen en bijt je zo door de tralies heen in je oor… Moet je nog langs de dokter ook… Enfin, toen later Roger met hem kwam spelen was hij alles al lang vergeten. Gelukkig wacht Dic een fijne toekomst in Nederland.
.
.
———————————————————————————
.
Tim (11)

Ollie

Ollie mag komen logeren

.
Vandaag hoorden we van zijn bazinnetje Tracie dat Ollie in augustus mag komen logeren.  Het zal dan een gezellige boel worden want dan hebben we ook Luna en Ocean te gast en samen met onze hondjes wordt dat een leuke club.
 .
.
.
.

Zaterdag 12 mei 2018 .

Marcel en Dic

.
Deze dag kregen we nieuwe foto’s en filmpjes binnen en bleef het verder redelijk rustig. Die filmpjes zijn vrijwel allemaal gemaakt door de Nederlandse vrijwilliger Marcel die onlangs in Barcelona is gaan wonen. Die filmpjes komen al twee dagen lang binnen en het is fijn te merken dat Roger en Miranda hulp hebben van Marcel die al jaren een steun en toeverlaat is bij het vrijwilligerswerk van de Miranda en Roger.  Marcel hartelijk dank !!!
.
Die betrekkelijke rust van vandaag gaf ons mooi de tijd om een flink stuk aan dit weekjournaal te schrijven. Immers moest die op Moederdag, in de vroege ochtend, weer gepubliceerd worden.  Er was zelfs wat tijd om de administratie bij te werken. Tja dan is zo’n relatief stille dag wel lekker natuurlijk….

.

.

Zondag 13 mei 2018 . MOEDERDAG
.

Geen Moederdag voor de moeders bij een broodfokker.
.
Alle moeders in Nederland opgelet want vandaag worden jullie extra verwend…!!! Tenminste dat moet je maar hopen. Want de moedertjes bij een broodfokker die zullen deze dag van waardering nooit meemaken. Nog los van alle leed dat deze ‘verplichte’ moeders in erbarmelijke omstandigheden moeten doorstaan, zullen zij nooit de lieve huiselijke sfeer meemaken waarbinnen ze de aandacht en zorg kunnen krijgen die een moeder behoeft.
Dus weer een reden om de broodfokkers een halt toe te roepen.

.


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Hans en Marianne baasjes van Sue en Pepe lieten zien dat ook voor hun twee boefies de zomer echt is begonnen…

.

.

.

Alles zullen we eerlijk delen…

Een beetje meesnoepen van een ijsje hmmmm ….

.

.

.

.

.

Gerard, baasje van Shirza, stuurde ons deze update met foto.

Shirza geniet volop, ze heeft alleen maar last van weglopen gewoon de buurt verkennen. Maar als de deur openstaan zit ze bij je binnen en ‘plof, ik lig’ krijg me er maar uit. Nu hek geplaatst maar ze is bezig om er langs te komen… wel een typetje. Volgens ons is ze in Spanje ook gewoon weggelopen.  MAAR wij zijn gek op haar.

Groetjes Hanneke en Gerard.

 

 

——————

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Ga aub niet zelf dokteren…”.
.
.
.
Herkent u dit ? “Ik heb gehoord dat dit goed helpt tegen…” of “Ik las op Facebook dat dit geweldig goed is voor …”..  en dan krijg je het te horen waar het huismiddeltje goed voor zou zijn. Hoe vaak niet verteld wordt dat men hun hond knoflook geeft tegen de vlooien .. dat dit zoveel beter is dan een pipetje want zo pipetje is toch maar vergif. Nou lieve mensen ik heb nieuws … Knoflook is veel gevaarlijker voor honden  dan een pipetje. De leus:”Ach het is maar een homeopathisch middeltje dus baat het niet dan schaadt het niet…” is zo verschrikkelijk FOUT.
.
Ik zal u uit de droom helpen want bekijk dit plaatje maar eens en zie wat niet goed voor je hond is. Het is dus goed om eerst te lezen wat er op de verpakking staat om te zien waaruit het homeopathische middeltje bestaat. Wilt u meer achtergrond informatie over zaken die giftig zijn voor uw hond, klik dan op de plaat.
.
Zo heb je bijvoorbeeld de Xylitol die ook dieet-peperkoek zit. Wie staat er nu bij stil dat als een hond een paar happen neemt van die peperkoek hij het loodje legt..?!?!?!?! Misschien wat dunne ontlasting maar dood gaan ?!?!?! Nou reken maar, want het is al meerdere malen voor gevallen.
.
 .

.

.

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Soms moet je twee keer kijken…” .

.

.

.

.

.

Soms moet je twee keer kijken

.

om zeker te weten wat je ziet….

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
Ollie van 3 t/m 19 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com