Dierenmissies Weekjournaal van 6 mei 2018

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Genietend van het mooie weer hadden we deze week opnieuw hondjes die naar een baasje mochten gaan, maken we de ontmoeting tussen Pum en Flor mee, nemen we afscheid van arme Elzar, hebben we de centjes van 2017 weer op een rijtje staan en blijken we een goed beleid te hebben. Ook hebben we een nieuwe rubriek dat heet “Weer een leuk filmpje”, kregen we een onmogelijk verzoek van SBS6 en zien we ‘in de (on)zin van de week’ dat mei de maand is van de verbanning van plastic. Kortom, weer een boel leuks en informatiefs te lezen dus maak met ons de week mee zoals die op ons af kwam.

  • De ontmoeting van Flor met broertje Pum even uitgesteld
  • De financiële verantwoording van 2017 en de beleidsvoornemens van 2018
  • Weer een leuk filmpje
  • Flor en Pum
  • Onmogelijk verzoek van SBS6
  • Elzar In Memoriam
  • Berichten van de baasjes van Titan & Fray & Djovi, Bonita, Nila & Nana en Lara
  • De 4-kanten column van Ton: “Volgende keer beter”
  • De (on)zin van de week over: “Geen plastic zakjes meer ???”
  • De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings . Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.

GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS .

.

.

KLIK op de foto !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

.

.

.

.

De week van dag tot dag:

.
Maandag 30 april 2018 .

.
De ontmoeting tussen Flor en broertje Pum is even uitgesteld.
.
De bedoeling was dat we met Flor rond 14.00 uur met broertje Pum en zijn baasjes Emily en Germ Henk, een wandeling zouden maken. Helaas regende het zo erg dat we deze ontmoeting hebben uitgesteld tot donderdag 16.30 uur.

.


.

Deze hondjes mogen het asiel verlaten.

.

hond

Mareta

hond

Banjo

hond

Bink

.

.

.

.

.

hond

Oliver

hond

Humprey

.

.

.

.

.
We wensen hen een fantastisch nieuw leven toe…

 


.

triest

KLIK op de foto voor het volledige overzicht van hondjes die ter adoptie zijn…

De stakkers in Spanje… . Wie behoefte heeft aan gezelligheid en kameraadschap en overweegt een hondje te nemen… kan toch niet de ogen afwenden van de stakkertjes die in Spanje op een baasje wachten… . Wie kunnen er in principe bij Dierenmissies een hond adopteren ? KLIK HIER om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt … . .

.

Dinsdag 1 mei 2018
.
De financiële verantwoording van 2017 en de beleidsvoornemens van 2018.
.

Zoals elk jaar is ook dit jaar weer de financiële verantwoording van 2017 weer samengesteld door onze penningmeester Stefan. We danken hem hartelijk voor deze klus. Je kunt hiervoor op de link klikken.
.
Ook tref je daarbij de beleidsvoornemens voor 2018 aan die dezelfde koers aangeven als die we voor 2017 hadden.

.

.

Woensdag 2 mei 2018

.
Weer een leuk filmpje ter ontspanning
.
“Vasthouden of snoepen…”
Klik op het plaatje….
.
.
Donderdag 3 mei 2018
.
Flor en Pum
.
Rond 16.30 uur liep ik met Flor en Mia naar de ingang van de camping om Pum met zijn baasjes Germ Henk te verwelkomen. Ik had speciaal Mia meegenomen om de angstige Flor wat vertrouwen te geven. We liepen nu een route waar we eigenlijk nooit kwamen en daarbij was het erg druk met campinggasten. Het was dus een ware beproeving voor arme Flor maar ze gedroeg zich geweldig. Af en toe schichtig om zich heen kijkend liep ze dapper meer mee naar de slagboom. Daar moesten we even wachten  en toen zagen we broertje Pum aan komen lopen. We liepen op hen af en toen was het heel bijzonder om te zien wat er gebeurde.
Je zou verwachten dat ze direct aan elkaar zouden snuffelen maar niets is minder waar. Flor leek totaal geen interesse te hebben in broertje Pum die ze zo lang niet had gezien. Is dit gedrag verklaarbaar? Jazeker !!! Flor was erg gespannen en weg van een plek die ze kende. Daardoor had ze alle aandacht nodig voor de dingen die bij haar onzekerheid veroorzaakte. Toen we gezamenlijk de camping op liepen en  richting het bos gingen liepen Pum en Flor geregeld even naast elkaar en nog steeds gaf Flor geen enkele aandacht aan Pum. Elke andere hond had al lang de tijd genomen om nader kennis te maken maar Flor was nog steeds gespannen en voelde geen enkele onveiligheid bij Pum en dus ook de noodzaak niet om elkaar even ‘in de armen’ te vliegen. Germ Henk en Emily werden ‘geduld’ en omdat Flor door kreeg dat zij voor haar ook geen bedreiging waren, zag je dat ze, met elke stap dat we dichter bij voor haar het bekende bos kwamen, zij meer bravoure kreeg.
Jammer dat er zoveel kinderen waren die haar weer onrustig maakte maar toen we op een veld kwamen waar Annerie was met onze andere hondjes Nellie, Botas en Pichi, was het voor haar ineens een stuk aangenamer.
Daar namen we uitgebreid de tijd om de hondjes aan elkaar te laten wennen.
En eindelijk nam ze toen de tijd om heel even haar broertje gedag te zeggen.
.

Nog even een soort statieportret maar “Oeps” denkt Flor. Germ Henk komt zo wel dicht bij….

 

.

 

.

.
.
.
.
.
.
.
.
Het was een leuke en voor Flor weer een goede positieve ervaring die we vast nog eens zullen herhalen.
 .
 .
.
Vrijdag 4 mei 2018DODENHERDENKING
.
Onmogelijk verzoek.
.
Op deze beladen dag werden we gebeld door de redactie van het SBS6 programma Beestengeluk en kregen we onderstaand mailtje toegestuurd.
.
Beste dierenmissies
.
Voor het tv-programma Beestengeluk van SBS6 zijn we weer op zoek naar leuke gezinnen die een dier gaan adopteren (hond, kat, cavia, konijn, puppy etc.). Wij volgen deze adoptie dan voor het programma Beestengeluk.
.
Op 14 mei zouden wij het leuk vinden om met de camera mensen te volgen die via jullie organisatie een jonge hond/pup adopteren.
.
Gezien de meeste mensen die bij jullie komen al geïnteresseerd zijn om een dier aan te schaffen, hoop ik eigenlijk dat jullie ons willen tippen en aan hen willen vragen of ze gevolgd mogen worden. We kunnen ook even bellen voor wat meer tekst en uitleg.
.
Wij hebben een poster gemaakt met wat meer uitleg. Zouden jullie de poster misschien kunnen ophangen en mij op de hoogte willen houden
.
Over het programma:
In Beestengeluk volgen Celine Huijsmans en dierenarts Piet Hellemans mensen die op het punt staan om een huisdier te adopteren. Een leuke maar lastige klus, omdat er elke week weer gekozen moet worden tussen drie verschillende dieren. Daarnaast reist Piet wekelijks mee op de dierenambulance in Amsterdam.
.
Met vriendelijke groet,
.
Tessa 

.

Natuurlijk zouden we niets liever doen dan medewerking verlenen want daarmee wordt er alleen maar extra aandacht geschonken aan de asielhondjes die op een baasje wachten. Maar een adoptieproces duurt nu eenmaal veel langer dan één dag en echte jonge hondjes of pups zijn er zelden. Aan dit verzoek konden we dus helaas niet voldoen. (zie ook de column van deze week)

.

.

Zaterdag 5 mei 2018 .

.
BEVRIJDINGSDAG

Elzar In Memoriam

Van Corina, bazinnetje van Elzar, kregen het droevige nieuws dat haar oogappel is overleden.

 

We wensen Corina ontzettend veel sterkte en hopen dat Avy haar kan helpen bij het dragen van het verlies van Elzar die sinds 29 augustus 2013 bij haar heeft mogen wonen. Hoe vreselijk is het als nog zo’n jonge hond (amper 6 jaar) de strijd om het leven verliest.

 

.

Zondag 6 mei 2018
.
Het weekjournaal is weer geschreven en klaar gemaakt om het te verspreiden. We kijken uit naar komende dagen die naar het schijnt nog veel meer mooi weer zullen brengen. We wensen dan ook alle hondjes en hun baasjes veel buitenplezier.

 


.

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand

KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.


.

.

.

.

 

.

 

.

.

.

.

.


.
.
Registratie van uw hond is verplichtimagesXGAE43XWOok willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

. .


Berichten van baasjes

.

Selena baasje van Titan, Fray en Djovi deelde met ons deze foto.

.

Fijne slaapplekjes lijken zo schaars. Niets is minder waar hoor maar op schoot is natuurlijk het summum van genot.  

.

Tja, dan maar zo en gelukkig kunnen ze gewoon erg goed met elkaar opschieten.

.

.

.

.

.

.


.

Ellen en Gjald zijn de baasjes van Bonita … wat zijn ze trots… en terecht !!!!!!

.

Puppycursus groep 2, les 8. Gisteravond weer naar cursus en we zijn nu aanbeland bij groep 3! Het was rustig vanwege het weer denk ik en alles ging redelijk totdat een racefietser een klapband kreeg. Bonita en een andere hond schrokken zich ongelukkig en stonden nog een tijdje na te trillen. Na een minuut of 5 ging het gelukkig weer wat beter en kon ze haar aandacht weer een beetje erbij houden. Een opdracht was door een tunnel heen….nou, 1 poot erin was genoeg en vonden we trouwens al knap. Nog even met Siska gehad over een vervolgcursus omdat ik aan Bonita merk dat het toch wel goed voor haar is: andere mensen kunnen haar nu bijvoorbeeld ook brokjes geven! Afgesproken dat ik binnenkort een zaterdag met de behendigheidscursus meedoe omdat dat ook wel wat voor haar zou kunnen zijn.

Hoe fijn is het niet als jouw hondekind zo goed mee kan komen op school !?!?!!

Daar ben je toch extra super trots op…!!!!!!

 .

.


.

Ronny, bazinnetje van Nila en Nana, stuurde ons dit filmpje van twee schuldbewuste zusters…
.
Ze bedoelden het zo goed … even meehelpen met de tuinaarde … maar toen bleek het een leuk spelletje…

Geplaatst door Jolanda Van Grinsven Jaegers op donderdag 26 april 2018

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Karin, baasje van Lara, zag dat ze zo heerlijk aan het genieten was dat ze dit vlug op de foto heeft gezet…

.

Wacht dacht je met zo’n lekkere kauwstaaf in de tuin…. hmmmm

.

.

.

——————

.

De 4-kanten column van Ton.
.
“Volgende keer beter”.
.
.
.

Natuurlijk doen we niets liever dan meewerken aan een TV programma dat over de adoptie van hondjes gaat. Het zou een geweldige reclame zijn maar ja dan moet je wel iets bij kunnen dragen aan dat programma…

Hun focus was gericht op de adoptie van een jonge hond. Ik heb uitgelegd dat het slechts zelden voorkomt dat er een echte jonge hond in een adoptieproces terecht komt. Men geeft elkaar een pup als cadeautje en dan is alles leuk en prachtig. Maar als we dan een paar maanden verder zijn dan gaat de gein er vanaf. De hond wordt groter en is misschien wat eigenwijs, sloopt eens wat, komen er kosten van inentingen en chippen en voordat je het weet staat zo’n beestje op straat. Wanneer zo’n beestje in het asiel beland is het al gauw een half jaar of ouder. Dan wordt het helemaal medisch nagekeken en volgt er een gedegen observatieperiode om te zien of zo’n beestje geschikt is voor adoptie. Omdat de meeste honden die in het asiel komen niet gechipt zijn is ook niets bekend van zijn vroegere leven. Uit het gedrag wordt bekeken of het met kinderen kan, of het goed gesocialiseerd is, of het trauma’s heeft etc. Als alles goed is wordt het beschreven en gefotografeerd en komt het ter adoptie. Dat is het moment dat een stichting zoals Dierenmissies de hond op de website kan plaatsen en er gezocht kan worden naar een geschikt baasje. Ook dat proces moet met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Dan kan het maanden soms jaren duren voordat er zich een baasje aandient. Tja, dan kun je dus niet meer spreken van een jonge hond maar op zijn hoogst op een jong volwassene van ruim een jaar oud.

Willen ze het moment in beeld brengen dat er werkelijk een jonge pup in een huisgezin komt dan kunnen ze beter naar   fokker gaan maar dat is nou net een tak van sport waar we nou niet van houden. Er zijn al zoveel hondjes die op een baasje wachten. Om de commerciële handel en het ongebreidelde fokken van hondjes alle wind uit de zeilen te halen kun je beter adopteren dan kopen. Tja, wij zijn nu eenmaal afhankelijk van  een niet van te voren te plannen aanbod van hondjes…

Het is misschien ook wel eens leuk om een programma te maken bij de vele vrijwilligers die gedurende het hele proces, van zwerfhondje tot de daadwerkelijke adoptie, belangeloos hun tijd en energie steken om deze zwervertjes een kans op een gelukkig bestaan te geven. De organisatie rondom een adoptielijn valt buiten het spotlicht maar zonder hun inzet zou dit nooit mogelijk kunnen zijn.

Enfin, mochten ze meer willen weten over de feitelijke gang van zaken rondom adopties uit het buitenland of vragen hebben over wat verder achter de schermen gebeurt tijdens het adoptieproces, dan zijn we natuurlijk graag bereid om daar alles over te vertellen. Immers mag iedereen weten wat er bij komt kijken om de arme zwervertjes in een asiel naar een goed baasje te geleiden. Wellicht krijgen we hiertoe nog eens de kans…..

.

.

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken....

Mmmm.. daar moet ik even over nadenken…


.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Geen plastic zakjes meer ???” .

.
.

 

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

=============================================

.

.

imagesU525U8CXDIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak. .

karik lima

Karlijn’s Shop

SNUFFEL DIERENMISSIES vriendenloterijlogo x l_shuma-01-25

. . Wellicht wilt u: eens klikken op de mooie Lima (links) zodat u de wereld van Karlijn Shop betreedt waar u mooie cadeaus voor uzelf of uw geliefde kunt kopen, kans maken op prachtige geldprijzen in de Vriendenloterij, kwaliteitsvoer kopen bij Shumafood of eens even snuffelen op Marktplaats tussen de spulletjes van Snuffel Dierenmissies….? . Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

,

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina en bekijk zie het leger van onze donateurs

.

====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op de onderstaande kalender. De rode data geven aan dat de vakantieplekjes al vergeven zijn. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
Mosca en Albert van 13 tot 24 mei
mei 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Moos, Sjors en Mike van 4 t/m 12 jun
Kino van 13 t/m 21 jun
juni 2018
ma di wo do vr za z0
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Ian 3 t/m 8 juli
Luna en Ocean 28 juli t/m 18 aug
juli 2018
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
27 28 29 30 31

===============

.

Tot zover dit Weekjournaal van Dierenmissies.

We zien uw reacties graag tegemoet.
Groetjes, Annerie en Ton Dierenmissies Weekjournaal .
«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com