Dierenmissies Weekjournaal van 24 februari 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we leuke nieuwtjes, zien we dat zelfs de meeste kansarme hond toch een kans blijkt te hebben op een fijne mand en we hebben erg veel nieuwtjes uit het land…

In de column gaat het deze week over wat er nodig is om een hond gelukkig te maken, en in de on(zin) van de week benadrukken we nog maar eens dat ook baasjes zelf er wat aan kunnen doen om onnodige aversie jegens honden te voorkomen.

Zoals elke week bent u na het lezen van dit weekjournaal weer op de hoogte van alle nieuwtjes en is er weer genoeg om over te praten. Lees over de volgende onderwerpen:

– Extra lange wandeling
– Telma en Louise
– Leuk filmpje: “vooral niet opzij gaan”.
– Stilte voor de storm
– Het is nog steeds slecht gesteld met het welzijn van de galgo’s
– Dumbel mag weg hoera….
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– De nieuwe geluksvogels
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van
Charlie, Bentley, Estella, Senna, Bros, Coto, Shira & Pablo, Nando en Thelma
– De vierkante column van Ton met : “De gelukkige hond”
– De (on)zin van de week gaat over: “Baasje aub help mee … ook een zakje bij je ???”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 18 februari 2019

.

Extra lange wandeling.
.
Maandag is voor mij een vrije dag en daar kunnen de hondjes van profiteren. De ochtendwandeling kan dan wat langer duren dan normaal. Zo kunnen we in de vroege morgen toch net nog het ochtendgloren meemaken voordat er mensen in het bos zijn. Waarom dat zo belangrijk is ? Omdat dan onze bange Flor los kan lopen.  Ze hoeft maar in de verte een vreemde stem te horen of iemand te zien en ze raakt in paniek. Nu hoeven we daar niet bang voor te zijn en kan ze helemaal zichzelf zijn. Je ziet hoe ze daar van geniet en dat gunnen we haar natuurlijk van harte.  Onze gasten Nelson en Rova vinden dat vanzelfsprekend ook prachtig. Oh ja, op het filmpje zie je dat Mia aan de lijn loopt. Dat is om te voorkomen dat Nelson en zij samen te ver op onderzoek gaan. Halverwege moet Nelson aan de lijn en mag Mia los..

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 19 februari 2019

.

Telma en Louise
.

Telma

Louise

Het kan niet anders dan dat de namen gekozen zijn naar het voorbeeld van de film maar nu gaat het om twee zuster pups van amper 3 maanden. We kregen van Miranda het dringende verzoek om de zusjes toch maar vlug op de site te zetten. Nou die plaatsen hebben ze inmiddels al gekregen. Die pagina’s kun je bezoeken door op de foto’s te klikken. Maar dan kan het natuurlijk niet anders dan dat we ze ook hier in het weekjournaal zitten. …

.

.

.

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Vooral niet opzij gaan”

stofzuigen is maar een hinderlijk gedoe als je ligt te slapen …

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.

.

 


 

 

.

.

Woensdag 20 februari 2019

.

De stilte voor de storm.
.
We hopen dat dit ook deze keer de waarheid zal blijken. Zo druk als het vorige maand was … zo rustig is het nu. Het is duidelijk ‘krokusvakantie’ voor alle mensen die een hondje willen adopteren. Natuurlijk kijken we uit naar de komst van Ace op 15 maart maar toch hopen we nog een lieverd mee te kunnen laten reizen. Maar ja dat kunnen we niet afdwingen.  Niets is vervelender dan op allerlei manieren de hondjes onder de aandacht te brengen van het publiek maar dan toch werkloos toe te moeten zien hoe de tijd verstrijkt… 

.

.


.

Donderdag 21 februari 2019

.
Nog steeds is het slecht gesteld met de galgo’s.
.
Wederom konden we lezen dat ook dit jaar in Spanje de ellende voor de galgo’s nog volop aanwezig is. Jaarlijks worden er zo’n 50.000 hazewindhonden in Spanje gedumpt en/of gedood in februari, aan het einde van het jachtseizoen. De Spaanse galgo is één van de meest mishandelde hondenrassen in Europa. Deze windhonden spelen al eeuwenlang een cruciale rol in veel plattenlandsgemeenschappen in Spanje, waar bijna iedereen jager was, en nog steeds is. Ondertussen groeit in de steden het verzet tegen deze massale mishandeling van honden. Deze misstanden spelen zich af in Europa, maar niemand is nog bereid dit probleem aan te pakken. De Nederlandse stichting DutchGalgoLobby pleit voor actie vanuit de Spaanse autoriteiten, en ook vanuit de Europese Unie. De traditionele jacht met galgo’s wordt in andere Europese landen als een vorm van stropen beschouwd dus je zou zeggen dat dit wel goed zit. Toch gaat het niet zo makkelijk als je zou denken. Er zijn allerlei verdragen die roet in het eten gooien. Vanuit Europa wordt het oplossen van het probleem verhinderd door het Verdrag van Lissabon, waarin een uitzondering is opgenomen voor culturele tradities, regionaal erfgoed en godsdienstige riten. Tradities zoals het stierenvechten worden niet aangepakt door de EU.
.
Waarom er zo halsstarrig aan vastgehouden wordt ? Nou dat is niet zo moeilijk te raden. In Spanje is de jacht een zeer lucratieve sector, met een totaalomzet van 6,4 miljard euro in 2018. 180.000 mensen zijn werkzaam in de jachtsector. 190.000 jagers en 120.000 hazewindhonden staan geregistreerd voor de activiteit jagen met hazewindhonden. Het werkelijke aantal honden ligt hoger, omdat niet alle jagers hun honden registreren. Gemiddeld heeft een jager 6 tot 20 galgo’s.
.
De hazewindhonden zijn onderhevig aan zware trainingen en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Als het jachtseizoen voorbij is en ze niet langer ‘dienen’, worden ze afgedankt als een wegwerpartikel. Soms worden ze gedood, voorafgegaan door een lange lijdensweg door ze op te hangen of in een put te gooien.
.
Het is maar dat u weer even weet waar het over gaat. Oh ja deze week is er in Extremaduro weer een massagraf  met galgo’s ontdekt. Hier tonen we natuurlijk geen foto’s van maar geloof me dat is vreselijk om te zien.  ….
.

.


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 22 februari 2019

.

Dumbel (10)Dumbel mag weg hoera….
.
Hoe blij waren we vandaag niet toen we hoorden dat Dumbel ook het asiel mag verlaten. Dumbel die alles tegen had. Zijn leeftijd, onregelmatige hartkloppingen en een nieraandoening met speciaal voer… ja, we hadden bijna alle hoop opgegeven. Maar dan is het toch gelukt en mag hij een nieuw leven mogen beginnen bij een baasje buiten het asiel.

We wensen hem in het bijzonder alle goeds en nog een heel fijn leven toe…

.

 


..<<advertentie>>

..

.

.

.

.
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 23 februari 2019

.
De nieuwe geluksvogels
.
De hondjes die ook binnenkort het asiel mogen verlaten

Dumbel

Spotty

Metis

.

.

.

.

.

.

.

Johar

Louie

Boleta

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.
.

 

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.

.

.

.


 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 24 februari 2019

.

De vakantie van Nova en Nelson zit er weer op.

Nelson en Rova

.

Het was een leuke week waarin deze twee hebben laten zien dat ze zich helemaal thuis voelen. Nelson was zelfs zo ondeugend om in het bos met Mia op pad te gaan. Nu is dat niet zo erg maar Mia slooft zich onwijs uit voor Nelson en Nelson vindt het op zijn beurt prachtig dat dit zo maar kon. Alles vinden we best maar als we het te gek vonden worden, lieten we ze om de beurt los. De kleine Rova is de hartendief die ieders hart doet smelten. En als we dan weer thuis komen zijn ze allemaal dood op en liggen gelijk in een diepe rust. Ach waren alle hondjes maar zo lief en makkelijk…. U ziet ze hier lekker luieren maar wees gerust schijn bedriegt….

.

Botas

Flor

Mia en Pichi

.

.

.

.

.

En toen gingen ze weer naar huis. Op naar een volgende keer….

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.

.


.

.
Lopende adopties
.
Even een overzichtje van de status hoe het er nu uitziet met de adopties.
.
Naam besluitfase formaliteiten bloed- medisch reis naar
baasjes onderzoek traject Nederland
.

Ace . . . . afgerond . . . . . . . afgerond . . . . . . afgerond. . . . gaande . . . 15 maart 2019

 

 

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 3 maart 2019.

 

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Margo, baasje van Charlie, stuurde ons deze prachtige foto…

 

Charlie is werkelijk een plaatje om te zien…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, laat zien dat kennissen van hem speeltjes hebben gebracht voor Bentley

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Daar wordt dan ook flink mee gespeeld maar daarna moet meneer toch echt even rusten.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Jean Piere, baasje van Estela,

.

.

De mooie Estela  lijkt hier te tijgeren op een hindernisbaan van de commando’s maar ach…

.

ze is de grootste kroeldoos die je je maar kunt voortellen.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

Jos en Len, baasjes van Senna en Ace, stuurden ons deze update

.

.

 

Senna gaat echt niet rustig liggen voordat ze haar medicijnen heeft gehad.

Nu krijgt ze die in het eten en dat gaat dan zo…

.

.


.

.

Alba, baasje van Bros, laat zien dat Bros weet hij hij zich op een feestje moet vermaken

.

Hee wat is dat nou ?

Daar kan ik wel iets mee….

.

.

.

.


.

.

Marianne en Dennis, baasjes van Coto, laten zien dat Coto wel degelijk energie heeft voor tien…

De dokter vertelde dat ze met haar 40 kg ietsje te zwaar was. Ok, daar wordt aan gewerkt maar dat belemmert het spelen niet hoor..

.


.

.

Dennis en Femke, baasjes van Shira en Pablo, stuurde deze foto als bewijs

.

.

.

Mocht je denken dat honden niet muzikaal waren, nou dan heb je het mis….

Als Dennis muziek maakt dan hangen ze aan zijn lippen….

.

.

.

.

.

.


.

Wanneer we niet kijken gaat Nando snel op bed liggen

Joël en Stefanie, baasjes van Nando, stuurde ons deze leuke update

.

Hoi Ton, hier een update van Nando. Met Nando gaat het erg goed, hij is heel lief en erg gehecht aan ons. Als hij alleen thuis moest zijn moest hij dan ook hard huilen. Sinds 3 maanden lukt het om 2 a 3 uur alleen te zijn, maar dan wel in de slaapkamer zodat hij ons niet door de deur ziet vertrekken. Meestal kruipt hij dan stiekem op bed!

.

Nando houdt ervan om stenen te duiken

Gek op tennisballen

Zwemmen en spelen met balletjes is hij gek op! Wij gaan dan ook vaak met hem naar Kijkduin of het hondenstrand hier tien minuten vandaan. Loslopen doen wij alleen in het bos, omdat Nando anders de weg op schiet.

.

.

.

.

Nando met zijn favoriete oppas tante Christy

Wanneer wij overdag moeten werken past mijn zus vaak op hem, op wie Nando gek is. Nando is heel gehecht aan zijn nieuwe familie en wij ook erg aan hem. Hij is superlief en zouden niet meer zonder hem kunnen! Groetjes van Joel en Stefanie en een 🐾 van Nando.

.

.

.

.

.

 


.

.

Roelie, baasje van Thelma, stuurde ons dit filmpje van Thelma met haar poppetje

.

.

.


.

.

.

4-kanten Column van Ton

“De gelukkige hond”
.
Gelukkig doen de meeste baasjes er alles aan om hun hond gelukkig te maken. Een gelukkige hond is ook een weldaad voor het baasje. Ja het mes snijdt dus aan twee kanten. Wat is er niet leuker dan een hond te hebben die lekker in zijn velletje zit en precies aanvoelt wat het baasje bedoelt ? Nou dat doe je dan door aan de volgende tips te voldoen. De tips lijken een beetje voor de hand te liggen maar wellicht leest u toch nog iets dat u nog niet wist. Deze tips zijn gebaseerd op een tekst die ik vond op een website waarop te lezen viel hoe alles op een rijtje was gezet.  Wij kunnen volledig achter deze tips staan dus delen we die wij graag. Het verklaart ook meteen waarom wij niet houden van kettinghonden of honden die een hele dag in een kennel moeten zitten zonder echte genegenheid te krijgen van hun baasje…

.

Wat kunt u hieruit opmaken?
.
Als u dit gelezen hebt dan kunt u zich afvragen of u situaties in uw buurt kent waarbij de hond absoluut niet dat meemaakt wat hier aanbevolen wordt.  Je moet je dan ook afvragen of de hond in kwestie gelukkig kan zijn of erger nog niet ‘verwaarloosd’ wordt ? Als dat het geval is dan is het misschien wel tijd om 144 te bellen en de dierenpolitie te laten weten wat u hebt aangetroffen.
.
OK en dan nu de tips met dank aan www.gelukkigehond.nl

.

1. Beweging
.

Een bezige hond is een blije hond, vooral wanneer dit samen met de baas of het gezin kan. De meeste hondenrassen zijn gemaakt om veel te bewegen, of ze nu als veedrijver, jachthond of bewaker gefokt zijn.
Probeer uit te vinden wat je hond het allerleukste vindt: zwemmen, wandelen, spelen, naast de fiets lopen of misschien een dagje naar het strand? Lichamelijk activiteit voorkomt dat je hond overgewicht krijgt, een aandoening die de organen en gewrichten kan aantasten.

.
2. Geestelijke gezondheid
.

Aandacht voor mentale ontwikkeling is, naast lichaamsbeweging, onmisbaar voor de gezondheid van je hond. Het geeft hem een doel en voorkomt gedragsproblemen.
Probeer uit te vinden wat je hond het meest motiveert: koekjes, knuffels misschien? Is hij gek van een eenvoudig trek-, apporteer- of vangspel? Of houdt hij meer van behendigheid-, speur- of gehoorzaamheidstraining?

Er zijn enorm veel mogelijkheden: misschien vindt je hond de steunende en kalmerende rol als therapiehond wel zijn roeping. Laat je informeren bij verschillende verenigingen en instanties om uit te vinden wat het beste bij jouw hond past.

.
3. Aandacht

Je hond is je huisdier: hij is er voor jou. Neem iedere dag de tijd om je hond te laten zien dat jij er ook voor hem bent, en dat je van hem houdt. Dit betekent niet alleen spelen en voeren, maar ook aanraken en communiceren. Ook al verstaan ze onze taal niet, veel dieren vinden het fijn wanneer de baas tegen ze praat en ze rustig aanraakt. Zo voelen ze zich betrokken en geliefd.
Het regelmatig aanraken van je dier kan enorm helpen met latere was- en borstelbeurten. Het is dan ook van groot belang je dier nooit fysiek te straffen: wanneer aanraking negatief beleeft wordt, is goede verzorging veel lastiger. Dit kan tot angst, agressie en nare situaties leiden.

.
4. Respect
.

Tegenwoordig hoor je in combinatie met het woord ‘dominantie’ vaak het woord ‘respect’ voorbij komen. Een goede band met je hond ligt niet aan wie er de baas is, maar aan wederzijds respect. De baas maakt de beslissingen, maar ook de hond moet zijn eigen ruimte krijgen.

Zorg er daarom voor dat je hond zijn eigen, rustige plek heeft om zich terug te trekken, waar hij niet (vaak) gestoord wordt. Maak ook aan iedereen duidelijk welke speeltjes van hem zijn en met welke iedereen mag spelen.
Dit is een goede basis om conflicten te voorkomen: wanneer je hond niet het gevoel heeft dat hij steeds om ‘zijn’ plek en spullen moet vechten, zal hij ontspannen in zijn vel zitten.
.

5. Socialisatie
.
Een goede socialisatie helpt je hond om op een stressloze manier door het leven te gaan. De meeste honden vinden allerhande sociaal contact geweldig, mits ze hier rustig aan gewend zijn geraakt.
Neem je hond lekker met je mee wanneer je ergens naartoe gaat, of dit nu het park, de markt of een korte visite is.
Leid je hond met rust en aandacht door het introductieproces van nieuwe prikkels. Nieuwe mensen, dieren, voorwerpen en situaties dragen ieder hun steentje bij om een evenwichtige, zelfverzekerde hond te creëren, mits je dier de tijd en rust krijgt om eraan te wennen.
.

6. Opvoeding
.

Naast gewenning, is training een essentieel onderdeel van een verantwoordelijke manier van honden houden. Een duidelijke, consequente opvoeding zorgt niet alleen voor een minimaal aantal conflicten, maar het voorkomt ook gevaarlijke situaties.
Houd de training positief en afwisselend, wees rustig en focus op één ding tegelijk. Wanneer de regels duidelijk zijn en commando’s goed nageleefd worden, neemt de kans op gedragsproblemen aanzienlijk af. Iedere hond heeft wel eens zijn dolle 5 minuten, maar daarna moet er weer geluisterd worden.

.

7. Verzorging en gezondheid
.

Zorg ervoor dat de vacht altijd vrij van vlooien, vuil en klitten is. Ook de oren en lange plukken haar bij de poten verdienen voldoende aandacht. Wanneer je de verzorging goed bijhoudt, voorkomt dit gezondheidsproblemen in de toekomst.

Laat hem hiernaast op tijd vaccineren en in ieder geval twee keer per jaar nakijken door een dierenarts, als check-up. Heb je moeite met de verzorging? Rijd dan eens langs een trimsalon voor hulp en advies.
.

8. Dieet
.
Houd je hond lichamelijk gezond door je te verdiepen in een goede voeding. Een professional of dierenarts kan je adviseren over een passend dieet. Stel jezelf de volgende vraag: wat zijn de dagelijkse activiteiten, leeftijd en het ras van je hond? Hiermee moet je rekening houden wanneer je een dieet samenstelt: wat heeft je hond nodig.
Geef je hond daarom ook geen eten van je eigen bord: honden zijn wat we noemen ‘echte vleeseters’. De meeste van onze (gekruide) etenswaren zijn slecht voor hun verteringsstelsel en veel zetmeel kan leiden tot mond- en tandproblemen.
Zorg er ook altijd voor dat je hond schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft. Drinken uit de toiletpot ziet er misschien grappig uit, maar ze lopen net zo snel ziektes op als wij.

.
9. Chippen en registreren
.

Of ze nu een haas achterna zijn of per ongeluk de verkeerde hoek om lopen: het kan voorkomen dat je hond de weg is kwijtgeraakt en dat je hem niet meer kunt vinden.
Het is sinds 1 april 2013 verplicht om iedere nieuwgeboren pup te chippen en de gegevens van de eigenaar te laten registreren. Dit is niet alleen de identificatie van je hond! Een medewerker van de dierenambulance of dierenartspraktijk kan de chip aflezen met een speciaal apparaat. Zo lezen ze waar de hond vandaan komt, waarna ze jou op de hoogte kunnen brengen dat je dier gevonden is.
Door je hond te laten chippen en registreren voorkom je onnodige tripjes naar het asiel, zoektochten en gevaarlijke situaties.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Baasje aub help mee … ook een zakje bij je ???” 

.

.

.

Baasjes kunnen zelf een hoop doen om de afkeer tegen honden zo klein mogelijk te houden.

Als je niet snapt wat er bedoeld wordt kun je beter geen hond nemen… Overlast door hondenpoep zorgt voor nieuwe hondenhaters… dus laten we als baasje vooral proberen niemand onnodig tot last te zijn.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Nelson en Rova van 16 februari tot en met 24 februari 2019
Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind o

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com