Dierenmissies Weekjournaal van 24 juli 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met de aankomst van Lynnie die voor een vakantie bij ons komt logeren. We hebben het over de warmste dag, een baasje die verzuimd  had zijn hond een muilkorf om te doen, maken we kennis met Lima, mogen er honden in de Spaanse trein, hebben we geen medelijden met stierenvechters, waarschuwde de politie voor stilstaand water. In de column gaat het over een onnodig bijtincident met een kanttekening en ide (on)zin van de week helpen we de hond bij alles wat hij doet. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– De vakantie van Lynnie is begonnen
– De warmste dag
– Baasje verzuimde muilkorf bij zijn hond
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Kennismaken met Lima
– Honden in de Spaanse trein.
– Het plagen van stieren of stierenvechten kost je jeleven…
– 
Politie: Waarschuwing: Laat je hond niet zwemmen in stilstaand water.
– Leuk filmpje: De slimste hond
– Bericht van baasje over:  Arie & Sara, Ollie, Albert & Bros, Catootje en Ramos, Estela
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Onnodig bijtincident met mijn opmerking
– De (on)zin van de week: ls je hond iets moet doen… geef hem de ruimte of help een handje …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 18 juni 2022

.

De vakantie van Lynnie is begonnen

.
Zondagmorgen kwam Edgar Lynnie brengen. Even gauw kennismaken met onze hondjes en dan de boel verkennen.

.

.

.

.

.

.

.Natuurlijk namen we de tijd om even bij te kletsen en ondertussen liet Lynnie zien dat dat ze ook vriendjes wilde zijn met Annerie.

.

.

.

Er gaat niets boven een lekkere vrijsessie met baasje Edgar

.

Als Edgar eenmaal is vertrokken wordt alles rustig en imiteert Lynnie het gedrag van onze hondjes en zoekt zo de lekkerste plekjes uit.

.

,.

.

Een zacht matras is heerlijk maar als het warm wordt is een koelmatras ook lekker en die zijn er in overvloed.

.

.

.

.
.
.

 

 


.

 

.

Dinsdag 19  juli 2022  

.

De warmste dag…

Het is vroeg in de morgen en het buitenleven is al gestart. De ochtend wandeling was weer zichtbaar een genot voor de hondjes. .

.

.

Wij waren niet de enigen die vroeg op pad waren. We kregen namelijk al een filmpje toegestuurd van Ingrid en Inma die in alle vroegte in de Noordzee waren gaan zwemmen met Arie en Sara (zie verder in dit weekjournaal).

.

.

Hier in de bossen van IJhorst houden we ons rustig. Flor en Mia vinden het slim om op de veranda te blijven.

Lynnie en Botas hebben, zolang het is uit te houden, een plekje gezocht in de tuin. Lynnie op de bank en Botas onder de salontafel.

.

.

 

 

Tja, als het dan echt warm wordt dan gaat Lynnie op zoek naar een koele plek. Zij pakt uiteindelijk de voorste koelmat. Wanneer vervolgens de airco en de vier ventilatoren op volle toeren draaien dan zijn ook de koelmatten voor Flor en Mia echt favoriet.  Botas vindt de ventilatiewind, een stoel en tafelblad boven zijn koppie, koel genoeg.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 20 juli 2022.                                                .

.

Baasje verzuimde muilkorf om te doen bij zijn hond.

.

De politie in Apeldoorn heeft vrijdagochtend een hond in beslag genomen. Het agressieve beest was losgebroken in een winkelstraat en beet zich vervolgens vast in een andere viervoeter. Ook twee mannen raakten gewond bij het bijtincident. De eigenaar van het agressieve dier bleek vaker met de politie in aanraking te zijn geweest. Eerder was al bepaald dat de beruchte hond een muilkorf moest dragen.

Het is onbegrijpelijk dat dit nogmaals kon gebeuren. Rond 11.30 uur schoot de hond tijdens een wandeling over de Adelaarslaan los van zijn riem. Hoe dit kon gebeuren is niet voor te stellen. Heb je een risicohond die al een bijtverleden heeft, die agressief is naar andere honden, die inmiddels een muilkorfplicht heeft en heb je al een keer voor het zelfde incident verantwoording afgelegd voor een rechter.  Nou dan doe je gewoon een halsband om die over zijn kop kan glijden of gebruik je een te zwakke riem die kan breken en natuurlijk doe je geen muilkorf om… .  Hoe achterlijk kun je zijn… Het dier greep vervolgens een soortgenoot en liet niet meer los. Het baasje van de aangevallen hond probeerde de twee viervoeters met met hulp van omstanders uit elkaar te halen. Dat ging niet zonder slag of stoot: twee mannen raakten gewond bij de poging.

De politie werd gealarmeerd, maar toen de agenten ter plaatse kwamen had de bijthond al het hazenpad genomen. Uiteindelijk kon het beest even verderop alsnog worden overmeesterd. Hoe het met de aangevallen hond gaat is onduidelijk. Het arme beest is na het incident meteen met onbekende verwondingen naar de dierenarts gebracht. De gebeten mannen mogen zich ook opmaken voor een bezoek aan de huisarts. De politie heeft de bijthond in beslag genomen. Het is niet bekend of het dier afgemaakt zal moeten worden. Minstens zo belangrijk is het om het baasje ter verantwoording te roepen. Zo iemand ziet niet het gevaar in dat een risicohond kan opleveren. Wat mij betreft kan en mag zo iemand nimmer een risicohond meer houden. Als jij je als chauffeur onverantwoordelijk gedraagt in het verkeer raak je ook je auto en rijbewijs kwijt. (Zie ‘de 4-kante column van Ton’ waar, een totaal ander soort bijtincident wordt belicht) 


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 21 juli 2022

.

Kennismaken met Lima

.

Dit is Lima, teefje, mix, geboren 01/02/2021, 52 cm hoog,

62cm lang, Lima woont bij Elena in het asiel in Solena in de regio Ciudad Real. . Karakter: Kalm, onderdanig, goed met kinderen en andere honden, aanhalig, gek op wandelen en spelen. Achtergrond informatie: Lima is door de politie van straat gehaald. Ze was flink ondervoed. Gelukkig was een goede verzorging en goed eten  de sleutel om haar weer helemaal gezond en op gewicht te krijgen.

.

,

,

,

,

,


.

Vrijdag 22 juli 2022.

.

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe opent de deuren voor honden tot 40 kilo

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe opent de deur voor honden tot 40 kilo
Beeld: Renfe / we

MADRID – Vanaf 13 september (2022) zal het mogelijk zijn om met een hond die zwaarder is dan 10 kilo maar lichter dan 40 kilo te reizen in de treinen van Renfe. Dat wil zeggen, vanaf die datum begint de Spaanse spoorwegmaatschappij met een proefperiode op het traject Madrid-Barcelona en vice versa voor zowel de AVE hogesnelheidstreinen als de Langeafstandstreinen ‘Larga Estancia’.

Renfe spreekt over een ‘prueba piloto’ ofwel proefperiode  die start op 13 september en een duur heeft van drie maanden. Daarna zal Renfe beslissen of honden die zwaarder zijn dan 10 kilo maar lichter dan 40 kilo met hun baasjes mee mogen reizen in de trein in Spanje. Het is toegestaan om per reiziger een ‘perro grande’ met een maximum van twee grote honden per treinstel mee te nemen. De honden en baasjes worden op een vaste plaats geplaatst waar ze zo min mogelijk andere reizigers ‘lastig kunnen vallen’.

In feite gaat het om een samenwerking tussen Nestlé Purina en Renfe  om dit proefproject met de naam ‘Proyecto Mascota Grande’ te beginnen. Purina zal de reizigers een speciale gids geven met daarin tips hoe een hond zich moet gedragen en hoe een baasje ervoor kan zorgen dat een hond andere reizigers niet stoort.

Tot 13 september is het alleen toegestaan  met de AVE of Larga Distancia treinen te reizen als een hond lichter is dan 10 kilo. Dat geldt overigens niet alleen voor een hond maar ook voor katten, fretten en niet-pluimvee. De hond moet altijd in een bench reizen of een muilkorf dragen. Elke reiziger mag maximaal een huisdier meenemen. Reizigers moeten een speciaal huisdierticket (billete de mascota) boeken en heeft een prijs van 0 tot 20 euro, afhankelijk van het gekozen tarief (Premium gratis, Elige 10 en Básico 20 euro).

.


.

.

Zaterdag 23 juli 2022.

.

Meldpunt 144

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 24 juli 2022 

.

Het plagen van stieren of stierenvechten kost je je leven…

.

Ik heb me al heel vaak kritisch uitgelaten over het verderfelijke stierenvechten in Spanje. Vrijwel nooit heeft de stier de kans om het er levend van af te brengen. Maar soms waren de kansen gekeerd waardoor het leven van toreador of andere kwelgeest van de stier vroegtijdig ten einde kwam. Ik voelde dan ook geen greintje medelijden voor de mens die het leven liet. Eigen schuld. Dat ik onderstaand bericht dus geen vervelend bericht vind zal u niet verbazen…

In Spanje zijn drie mensen omgekomen nadat ze waren gespietst door stieren tijdens verschillende evenementen in de regio Valencia. Twee slachtoffers stierven nadat ze door stieren waren aangevallen in een buitenwijk van de stad Valencia. Een derde slachtoffer, een Franse toerist, stierf nadat hij in een dorp in de buurt van Alicante op de hoorns was genomen.

© ANP / Jose Jordan Een stier valt aan bij de stierenrennen vlak bij Alicante vorige week.

De slachtoffers raakten alle drie gewond in de laatste twee weken, maar overleden kort na elkaar in het afgelopen etmaal, meldt persbureau Reuters.

In de regio Valencia stierven Spanjaarden van 50 en 56 jaar oud. De Franse toerist was in de zestig. Hij was eerder deze maand in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Populaire traditie

Het stierenrennen is een onverminderd populaire traditie in Spanje. In de zomer vieren veel plaatsen hun patroonheilige, en dan worden er in het hele land zulke evenementen georganiseerd. Daarbij vallen geregeld slachtoffers, ondanks protocollen die bedoeld zijn om dit soort ongevallen te voorkomen.

.

.

.


.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Slimste hond …

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Ingrid en Inma, baasjes van Arie en Sara, stuurden ons een filmpje in alle vroegte op de warmste dag van het jaar… 

Vanochtend om 06.00 uur op het strand van Egmond. Heerlijk. Hartelijke groeten van ons.

.

.

.

.

.

.Thuis zoekt Arie een koel plekje op. Op de tegels en in de schaduw  …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Alice baasje, van Ollie, deelde op facebook het heugelijke nieuws dat ollie 11 jaar is geworden

.

Ollie kwam op 6 november 2012 als Luis naar Nederland met moeder Moi en broertje Toi. Luis kreeg van Alice direct de naam Ollie.

Nu is hij dus 11 jaar geworden.

We wensen Ollie en Alice nog vele fijne jaren samen.

.

.

.

.

.

.


.

.

Alba en Donnella, baasjes van Bros en Albert. 

.

.

Zou Bros een drankprobleem hebben?

Welke cocktail zal ik bestellen…?

.

.

  Oeps …!!! Was er toch 1 teveel…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ellen en Marc, baasjes van Catootje en Ramos, met een vervolg van hun vakantie in Frankrijk. 

.

…en ‘s avonds klooien bij de rivier. Meneer is zijn bal kwijt.

We zijn in Zuid Frankrijk waar het overdag +30 is. Dus dan lekker soezen in de schaduw….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

En zwemmen is ook heerlijk..

.

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estela, deelde met ons haar belevenissen …

.

Deze tip van de dierenarts is voor Estela een uitkomst ….

Baasje wil dat ik op het balkon eet … omdat het huis net schoon is gemaakt …

Vlug mijn vieze poten schoon maken anders mag ik net op bed…

 

.

.

.

.

.

.

Ok, knuffelen is leuk maar mijn botje is minstens zo belangrijk …

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

 Onnodig bijtincident met mijn opmerking.

.

Graag wil ik reageren op onderstaand bericht.

Quote

Politie zoekt eigenaren van hond die hardloopster beet in ‘t Harde

Een hardloopster is zondag in ‘t Harde meerdere keren gebeten door een hond. De politie is op zoek naar de moeder en dochter die de hond in kwestie aan het uitlaten waren.

De vrouw rende langs moeder, dochter en hond toen het misging. De dochter had de hond aan de lijn maar had hem niet onder controle, met als gevolg dat het dier de vrouw in haar hand en buik beet, schrijft politie Elburg-Oldebroek op hun facebookpagina. Hoe ernstig het slachtoffer gewond raakte, is niet bekend.

De politie is niet alleen op zoek naar het duo om één en ander op een rijtje te krijgen, maar roept ook getuigen op zich te melden.

Baasjes hebben reputatie

Reacties onder het Facebookbericht van de politie wijzen uit dat de eigenaren van de hond een reputatie zouden hebben. “Spreek uit eigen ervaring”, schrijft iemand. “Honden en psycho-baasje lopen hier nog steeds ongemuilkorfd rond. Omdat ze iemand op commando hebben laten aanvallen met gevolg ambulancerit en voor behandeling naar ziekenhuis met blijvende schade. Dier had moeten afgemaakt en baasje verbod om ooit nog weer een hond aan mogen schaffen.”

Een ander heeft het incident zien gebeuren, schrijft hij. “De vrouw zei: ‘Hij schrok van jou daarom bijt hij’ en liep daarna gewoon door.” De getuige heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Unquote

.

Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Maar toch wil ik er een kanttekening bij schrijven. Ik was er niet bij dus kan ik niet alle omstandigheden goed inschatten. Ik ga er vanuit dat het baasje niet iemand is die de hond opdracht gaf om de hardloopster aan te vallen en natuurlijk dien je een hond kort te houden zodat je hem onder controle kunt houden maar wat gebeurt er als een hardloopster plots van achteren langs je loopt en wel zó dicht langs je loopt dat niet alleen jij maar ook de hond schrikt? Kun je dan de hond kwalijk nemen dat hij in een primaire reactie toehapt? Kwam, zoals in het voorliggende geval, de hardloopster van voren dan had het baasje op tijd moeten ingrijpen door de hond te waarschuwen en extra kort houden. Als baasje hoor je te weten waar je hond bang voor is of kan zijn.

Ik heb zelf meerdere malen soort gelijke situaties meegemaakt met mountainbikers die ons van achter naderden en zonder waarschuwing, vlak langs ons heen reden. Onze (los lopende) Botas, die ooit door een fietser is raak gereden, gaat dan geheid achter de fietser aan. Nu is Botas een klein hondje en als ik hem waarschuw dat er een fietser aankomt is er niets aan de hand maar als hij en ik schrikken, dan is het feest.

Hetzelfde gebeurt als hardlopers recht op een hond aflopen.  Loopt een hond keurig naast je maar is er één pad waarop je loopt en de hardloper komt zo op je af, dan moet je als baasje extra waakzaam zijn. Het is nu eenmaal het instinct van het dier dat zegt dat er gevaar dreigt. De situatie wordt wezenlijk nog anders als je van achteren wordt benaderd door een hardloper die je niet aan hoort komen en die jou en je hond onverwachts passeren. De kans op een bijtincident is dan nog eens aanzienlijk groter.

Zo kun je ook niet voorzichtig genoeg zijn met kinderen die hard of zonder waarschuwing op een hondje aflopen en dan ook vaak nog gillende schreeuwgeluidjes maken.  Wij wonen op een camping en talloze malen moeten we kinderen waarschuwen die, weliswaar goed bedoeld, de hondjes willen aaien. Ik zeg altijd doe maar niet want ze zijn geen kinderen gewend.  Als iemand netjes vraagt of ze de hondjes mogen aaien dan is de situatie geheel anders. Ik hurk dan bij de hondjes en stel hen gerust. Als de kinderen dan rustig op ons aflopen is er niets aan de hand en kunnen ze de hondjes aaien.

Altijd ligt de verantwoording bij het baasje als er iets fout gaat. Hierover bestaat geen enkele twijfel of discussie. Toch zou ik publiek willen adviseren gezond verstand te gebruiken. Vanzelfsprekend is niet iedereen gezegend met enige kennis hoe om te gaan met honden maar je kunt ook verwachten dat als je een hond laat schrikken dat hij zal reageren op een manier die past bij het dier.

Moet je hond buiten altijd een muilkorf om ? Al gauw ben je geneigd om “Ja” te zeggen als je hond ooit eens gebeten heeft. Maar we wonen in een klein land met 1,8 miljoen honden. Dat betekent dat circa 1 op de vier huishoudens een hond heeft. Ik denk dat het een taak is van de ouders om je kinderen tijdens het opvoeden ook enige kennis bij te brengen over het gedag van honden want elk kind en volwassene en zal in zijn of haar leven meerdere malen te maken krijgen met een hond. Of dit nu expres of per ongeluk gebeurd. Als je als ouder opzettelijk je kinderen die elementaire kennis onthoudt dan schiet je mijns inziens te kort als ouder. Je geeft dan je kind onvoldoende bagage om angstvrij en veilig in Nederland te wonen.

Ik weet dat ik weer het nodige commentaar zal krijgen op deze column maar dat is dan maar zo…

.

.

.


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Als je hond iets moet doen… geef hem de ruimte of help een handje …

.

.

.

Je hond snuffelt tijdens het wandelen…

Laat hem of haar zijn of haar gang gaan want dat snuffelen wekt ook de behoefte op om een boodschap(je) te doen… Dat komt omdat hij of zij de boodschap van andere hondjes ruikt. Voorts is het een sociale bezigheid al zie je geen andere hond in de buurt.  Het is een manier om andere dieren en de buurt te leren kennen ….

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Sjors Moos en Mike van 1 tot en met 9 september 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com