Dierenmissies Weekjournaal van 25 augustus 2019

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met het verzoek van Miranda om steun te geven aan een kattenopvang, Wordt er ook gevraagd om ondersteuning door een ander asiel, zien we hoe Seprona van de Guardia Civil honden redt, niet elke matching kan zomaar tot een adoptie leiden.  In de column zetten we vraagtekens bij de beslissing van onze overheid die een notoire dierenmishandelaar vergunning verleent voor het bouwen van een megastal voor varkens, en in de (on)zin van de week geven we een voorbeeld van goed voorbereid te water gaan. Maar er valt nog veel meer leuks te lezen hoor. Kijk maar:

– Hulp aan kattenopvang.
– Stevie’s World
– Een tweede asiel ondersteunen?
– Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
– Veilige hondentuigjes
– De afdeling SEPRONA van de Guardia Civil, is voor dieren echt de beste vriend….
– Leuk filmpje
Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
– Hondjes die ook het asiel mogen verlaten
– Bruce in de belangstelling maar de match was niet optimaal
– Nieuwe koppies.

– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Estela,
Archie & Bonita, Ace & Senna, Arie & vriendje
– De vierkante column van Ton met : Mogen we ook eens kritisch zijn op de overheid?
– De (on)zin van de week gaat over: “Goed voorbereid te water……”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.


.

.
Maandag 19 augustus 2019
.

Hulp aan kattenopvang.

We beginnen met een verzoek van Miranda om aandacht te vragen voor een initiatief dat haar ook erg aan het hart gaat. Hieronder hebben we haar mail met verzoek opgenomen.
.
Een vriendin van mij is in Spanje een katten asiel op aan het zetten in een regio waar de meeste katten van straat worden geplukt en direct worden afgemaakt. Zij probeert zoveel mogelijk katten nog een mooi leven te geven met mogelijkheid tot adoptie of een fijn verblijf op een stukje grond. Hiervoor heeft zij een huisje nodig (tuinhuisje). Ze heeft deze crowd funding gemaakt voor hulp, welke is vertaald in het Nederlands! (helemaal onderin de Nederlandse tekst) Als u mee wilt helpen lokaal het probleem op te lossen en mensen met een goed hart wat motivatie hiervoor te geven, doneert u dan via de onderstaande link!

Welkom bij deze Crowdfunding!
Neem eenvoudig en gemakkelijk deel met één klik.
U kunt deelnemen met het bedrag dat u wilt.
Alle betalingen zijn beschermd.
Iedereen bedankt
Wij zijn de Stichting ¨ 7 vides¨ dieren Ódena (7 vides betekent: 7 levens), het is een vereniging zonder winstoogmerk. Het werd gevormd op 27 februari 2018.
Het is onze taak om Òdena-katten te helpen. We werken samen met andere beschermers en/of verenigingen; We hebben ontdekt dat wederzijdse hulp essentieel is.
We creëren een schuilplaats en helpen in de straatkolonies.
Wij voeren castraties en sterilisaties uit om de verspreiding van zwerfkatten te voorkomen.
We hebben een aantal pleeggezinnen en we adopteren. We proberen kleine of zieke katten te helpen.
We hebben geen sponsors of ondersteuning van enige organisatie, dus we werken met donaties van onze vrijwilligers.
Voor onze schuilplaats hebben we een cabine nodig zodat onze kleintjes schuilen voor de kou, hitte, regen …
Help ons om te helpen !!!!

https://www.leetchi.com/c/7vides-ayudanos-a-crear-un-refugio
groetjes
miranda

 

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

.

Dinsdag 20 juli 2019

.

Een tweede asiel ondersteunen?
.
Het is altijd een moeilijk besluit om een hulpverzoek af te wijzen. Zo kregen we vandaag een mail met het verzoek om adopties te bemiddelen voor een asiel in Torredembarra.  Dat asiel is voor ons niet onbekend. Jaren geleden zijn daar honden naar toe gegaan die door het sluiten van het asiel Odena (waar wij destijds voor de adoptiebemiddeling zorgden) een alternatief heenkomen moesten vinden. We hebben toen meerdere honden van Odena alsnog vanuit dat asiel een plekje in Nederland kunnen geven. Echter de communicatie met het personeel was erg moeilijk waardoor de kwaliteit van de informatie die werd gevraagd over de honden niet altijd volledig en tijdig voorhanden kwam. Dit ondanks een actieve bemoeienis van Miranda die voor ons in Spanje er van alles aan deed om alles in goede banen te leiden. Nu zo’n hulpverzoek rechtstreeks op ons af komt, maar ook naar andere organisaties is gestuurd, achten we het geen goede actie voor Dierenmissies om hierop in te gaan omdat we niet de kwaliteit van de informatie kunnen garanderen. Overigens krijgen zeer regelmatig verzoeken voor adoptiebemiddeling uit meerdere landen. Wij richten ons voor de bemiddeling echt alleen op Spanje en dan bij voorkeur van een asiel waar we een goede ‘vertrouwde’ band mee hebben. Dierenmissies is slechts een kleine organisatie die kwaliteit boven kwantiteit stelt.
.


.

.

Herhaalde oproep om nieuw baasje te vinden voor Toppie.
.
Helaas moeten we nog steeds een nieuw baasje zoeken voor Toppie. Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie durft, nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen, laten zien dat ze sommige vreemde mannen niet echt vertrouwd. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een baasje die ook ‘baasje’ kan zijn is voor haar belangrijk.

Toppie kwam op 20 mei 2019 op Schiphol aan en was daar tussen honderden mensen en toen was er van dit gedrag nog niets te zien. Ook in het asiel en tijdens een braderie waar het erg druk was, heeft ze dit gedrag niet laten zien. Tja, als zij soms gromt naar vreemde mannen dan betekent dit een stukje onzekerheid die zij compenseert.

.

 

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Na bijna 2 maanden in Nederland te zijn, denken we dat Toppie een beter plekje verdient waar ze zich meer comfortabel zal voelen. Dit is wat haar huidige baasje vertellen over Toppie in de hoop een geschikt baasje voor haar te vinden.

.

.

.

.

.

Dit is wat de huidige baasje over Toppie vertellen:.

.

Toppie is al in Nederland en woont nu 8 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
.
Mail of bel naar Dierenmissies@gmail.com of bel 06-22225271.
Desgewenst zullen wij u direct in contact brengen met de huidige baasjes.

.

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 21 augustus 2019

.

De afdeling SEPRONA van de Guardia Civil, is voor dieren echt de beste vriend….
.
De ene keer redden ze een uitgedroogde hond van een wisse dood.

De andere keer redden ze na een anonieme tip zes herder puppy’s die levend begraven waren.  Tijdens een onderzoekje in de nabijheid troffen ze ook pappa en mama hond aan en de hereniging met de puppy’s was roerend.

.

Moeder begon meteen de puppy’s te wassen en te zogen. De baasjes van de pa en moe, zijn voor de rechter geleid en zullen hun straf niet ontlopen.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

klik op dit plaatje voor het filmpje

“Waterpret mag in de komende hitte”

We gaan weer een zeer warme periode tegemoet. Dat alle dieren verkoeling zoeken is te verwachten. Zoals deze hond op zijn speelse manier de ultieme verkoeling heeft gevonden is heerlijk om te zien…

 

 

 

.

.

.

.


.

.

Donderdag 15 augustus 2019

.

Bruce in de belangstelling maar de match was niet optimaal.

Jammer dat we een negatief oordeel moesten geven over de wens Bruce te adopteren. Bruce is net te actief, te sterk en wat moeilijk met het aan de lijn lopen. Dit zou absoluut problemen geven als het baasje samen met hun eerste adoptiehond Bella zou gaan wandelen. Bella is vijf jaar geleden naar Nederland gekomen en voor haar wordt nu een geschikt vriendje gezocht.  Het heeft geen haast hoor…

 

.


.

.

Herhaald verzoek van Miranda om te helpen zoeken naar een woning.
.
Natuurlijk geven we graag gevolg aan haar oproep dus bij deze onze oproep:

📍HELP: tijdelijk huis gezocht!
Grote Spaanse dierenredders zoeken in Nederland een tijdelijk onderkomen.
Nee, ze zijn nu eens niet alleen bezig om al die Spaanse hulpeloze viervoeters een thuis te geven, maar nu ook voor zichzelf!
Deze Nederlandse dierenvrienden zoeken, namelijk samen met hun 2 honden (senioren), een huisje ergens in de randstad, groene hart of aanliggende provincies.
Vol goede moed zijn ze naar Nederland teruggekomen om ook eens aan zichzelf te denken en dat is hun goed recht hoor. Jarenlang hebben Miranda en haar vriend Roger vanuit Spanje alleen maar honden gered! Nu blijven ze betrokken bij de adopties vanuit Spanje maar met een thuisbasis in Nederland. Maar het vinden van een huisje voor mensen lijkt minstens zo moeilijk als voor een viervoeter Een baan is gevonden, maar geen huis…. 😳

Vandaar dit bericht over de kanalen waar onze diervriendelijke medemens zich bevindt. We hopen dat er voor hen tijdelijk of voor langere tijd een woning beschikbaar is waar zij hun leven kunnen opstarten.
.
Heeft u een woning leegstaan of weet u iemand die een woning beschikbaar heeft voor Miranda en Roger dan kunt u hen direct benaderen ….

email adres: miranda_rdam@hotmail.com
en nummer: 06 40277912

Een vriendelijke groet en alvast hartelijk dank namens Miranda van Blitterswijk en Roger

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 23 augustus 2019

.

Hondjes die ook het asiel mogen verlaten

.

hond

Benda

hond

Vera

hond

Piona

.

.

.

.

.

.

hond

Ayron

hond

Hermes

hond

Eef

.

.

.

.

.

.

hond

Capo

hond

Weed

hond

Chicolina

.

.

.

.

.

hond

Nena

hond

Eddie

hond

Rudo

.

.

.

.

.

.

.

.


..<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

EN U MAAKT KANS OP RUIM 100.000 ANDERE PRIJZEN

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 24 augustus 2019

.

Nieuwe koppies
.
KLIK op de foto’s om hun adoptiepagina te bezoeken voor meer info

Er komen nog meer hondjes aan maar we wachten nog om meer info over hun karakter.

.

Dit is Nala, Teef – geboren januari 2017 – Mix – 58 cm. Nala woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter: Lief en aanhankelijk. Heeft duidelijk in huis gewoond. Is aangetroffen met Franse chip.
Wie heeft er voor Nala een plekje op de bank. Ze is erg lief vindt knuffelen heerlijk. Ligt graag bij je bank of aan je voeten..
.
.
.
.
Dit is Helga, Teef – geboren 2015 – Mix Belgian Shepherd – 65 cm. Helga woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter: Helga is zeer sociaal en heeft een erg lief aanhankelijk karakter. Helga is een hele fijne hond die prima in het gezin past. Haar lieve karakter en aanhankelijkheid zijn aandoenlijk. Ze is een waardige herderin want ze doet niets liever dan het baasje een plezier doen. Nieuwsgierig en leergierigheid zijn bij haar de perfecte eigenschappen om een hele hechte relatie op te bouwen met het gezin dat Helga op zal nemen in hun midden. Ze zal een waardige gezinslid worden
.
.
Dit is Alfie, Reu – 1 jaar, 2 maanden – Mix – 55 cm. Alfie woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter; Hij is erg sociaal met andere honden, hij is nogal actief. Alfie is een hele lieve actieve hond die graag met de baas op stap gaat. Vol energie en altijd klaar voor een spelletje. Het is duidelijk dat een enkel plasje voor de deur voor hem niet genoeg is om zijn energie kwijt te raken. Alfie is pieter en nieuwsgierig en wil graag leren. en uitgedaagd worden. Gelukkig is Alfie goed met mensen dus iedereen die met hem wil spelen is prima. Zijn open karakter is vermakelijk om te zien want hij wil echt van alles. .
.
.
Dit is Violeta, Teef – geboren januari 2013 – Belgian Shepherd mix – 60 cm. Violeta woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter: Heerlijke lieve hond. Goed met andere honden gek op kroelen. Je kunt niets anders verwachten van een hond. Aanhankelijk en lief voor mensen en andere honden. Een heerlijk hond die je graag aan je zijde wilt hebben. Luistert goed en is attent. Geen drukke stressvolle hond maar een rustige uitstraling. Gaat graag mee op stap en is leergierig. Tja, wat wil je nog meer.??? Meer weten over Violeta ?
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 18 augustus 2019

.

Naam Besluitfase formaliteiten bloed medisch datum
baasje onderzoek traject reis naar NL

Baxter————afgerond——–afgerond——-afgerond———gaande——–31 augustus 2019

Fellow————afgerond——–afgerond——–afgerond———-gaande——31 augustus 2019

 

.


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 1 september 2019.

.

.


.

Berichten van : …

.

Jean Piere, baasje van Estela, stuurde ons weer een boel beelden waarvan hier een filmpje van Estela die voorzichtig met een stok speelt…. 

.

.


.

.

Jos en Len baasjes van Senna en Ace stuurden ons een foto van Ace die naar de kapper was geweest.

.

Wat ziet Ace er weer prachtig uit ….

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

Gjalt en Ellen, baasjes van Archie en Bonita, deelden dit leuke filmpje, van hun bezoek aan de nieuwe hondenspeeltuin in Hoogeveen.

 

.

.


.

.

Ingrid en Inma, baasjes van Arie (Geza) en Saar, deelden met ons via Facebook deze foto.

Arie en Saar komen  in september bij ons logeren en daar kijken we erg naar uit.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

.

De 4-kanten column van Ton

Mogen we ook eens kritisch zijn op de overheid?
.

Nee, ik wil niet ongefundeerd mijn gal spuien op de Nederlandse overheid want we leven in een prachtig goed functionerend land. Maar soms kan ik niet anders dan met gefronste wenkbrauwen lezen over een staaltje struisvogelpolitiek waarvan de dieren (varkens in dit geval) de dupe zijn.  Sterker nog… de grote boosdoener die, bewust of onbewust, geholpen wordt door de overheid kan de zakken vullen.

Wat is het geval ? Denk eens met me mee en oordeel zelf….

Alles draait om de beruchte varkensboer Adriaan Straathof die nu in Mariënheem zijn varkensbedrijf heeft. Deze meneer heeft een uitbreidingsvergunning aangevraagd en gekregen om zijn bedrijf enorm te vergroten. Nu is de vergunningsverlening speciaal in het leven geroepen om ervoor te zorgen dan belanghebbenden (zoals omwonenden) door de uitvoering van de plannen geen onacceptabel overlast krijgen. Voorts kan de gemeente dan bekijken of het wenselijk is dat betrokkene de vergunning krijgt op basis van de voorgeschiedenis van de betreffende aanvrager. Zo kan het werken als een soort Verklaring Omtrent Gedrag waardoor voorkomen kan worden dat er een vergunning verleend wordt aan de verkeerde mensen…

Laten we eens even kijken wat we zo al weten van meneer Straathof….

Ruim 20 jaar geleden kocht hij de Knorhof in Erichem, een oude kippenschuur, en stopte daar zonder vergunning varkens in. Klachten uit de gemeenteraad van Buuren geven aan dat er al die tijd al heibel met die meneer is. Uiteindelijk had hij er een megastal van gemaakt met 24.000 varkens. Omstandigheden waren erbarmelijk en absoluut niet brandveilig. Dat moest wel fout gaan en dat was ook zo toen op 1 augustus 2017 de boel afbrandde en alle varkens levend verbrand waren of door de rook gestikt waren. Voor meneer Straathof was ‘in de brand – uit de brand’. Dat hij onnodig lang wachtte met de opdrachtverlening tot sanering van het rampgebied, omdat hij eerst wilde weten wat de Duitse verzekeraar uit zou keren voor het opruimen, is ronduit stuitend omdat de stank ondraaglijk was.

Straathof heeft in zowel Nederland als in het buitenland meerdere varkensbedrijven. In Mariënheem wil hij nu 11.400 varkens gaan houden.

Ondanks alle bezwaren van burgers, overtredingen en een beroepsverbod in Duitsland wegens het toebrengen van dierenleed en ernstige verwaarlozing, mag Straathof in de gemeente Raalte gewoon een nieuwe megastal bouwen. Straathofs bedrijf Sebava kocht een complex in Mariënheem na een faillissement van de vorige eigenaar. De varkenshouderij was onder de vorige eigenaar al een ‘megastal’, waardoor Straathof de bestaande rechten heeft overgenomen en het bedrijf nu kan uitbreiden tot ruim 11.000 varkens. Omwonenden hebben de afgelopen twee jaar tegen de uitbreiding van het bedrijf geprotesteerd, maar de gemeente heeft toch een omgevingsvergunning afgegeven, waardoor Straathof kan beginnen aan de bouw van een stal, een mestsilo en een spuiwatersilo. Ook mogen bestaande bedrijfsgebouwen worden vergroot.

Zelfs de Raad van State leek niet gevoelig voor de kans op precedentwerking ten aanzien van dierenmishandeling en vond het terecht dat de gemeente Raalte geen nader onderzoek naar de handel en wandel van Straathof heeft gedaan alvorens de vergunning voor uitbreiding in Mariënheem af te geven. Klaarblijkelijk betekent een beroepsverbod in Duitsland helemaal niets, zolang er aan deze kant van de grens sprake is van economisch gewin.

.

Ook de twijfelachtige eer door de benoeming tot Dierenverschrikker van 2017 heeft bij geen enkele gezagsdrager de ogen geopend. Ieder jaar nomineert Dier&Recht voor de verkiezing van de grootste Dierenverschrikker vijf Nederlandse organisaties en particulieren die het leven van dieren sterk negatief hebben beïnvloed. Met 51 procent van de stemmen is Straathof verkozen tot de grootste veroorzaker van dierenleed.

Motivatie:
Adriaan Straathof, grootste varkenshouder van Europa
Adriaan Straathof is eigenaar van de Knorhof, de stal waar eind juli 2017 een brand woedde waarbij 24.000 varkens de dood vonden. In Duitsland kreeg Straathof na verschillende wetsovertredingen al eerder een levenslang beroepsverbod. In Nederland voert Varkens in Nood verschillende rechtszaken tegen Straathof, voornamelijk gericht tegen het bouwen en uitbreiden van zijn beruchte megastallen.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 3,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken..

.

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

Goed voorbereid te water…
.

.

Dobberen op je groene luchtbed,

met je groene jasje ….

en een hele tevreden glimlach….

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Arie (Geza) en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019

.

«
»
 • Inma en Ingrid

  Hoi Ton, Annerie, Ana en alle anderen,

  Het is nu alweer een jaar dat we Arie/Geza hebben. Het is daarom dat we nu dit stukje schrijven om andere mensen die het overwegen om te gaan doen, of mensen die hun hond nog maar net hebben, te laten lezen wat er soms een tijd nodig is om alles goed te krijgen. Want wat hebben we soms te stellen gehad met Arie buiten…pf.

  We wonen in een appartement tegenover een park. We hebben een inpandig balkon en Arie mag maar wat graag met z’n voorpoten op het muurtje staan om gezellig de buurt in te kijken en daardoor kennen de meeste mensen hem ook, haha.
  Hij is een mix Catalaanse herder/Griffon (jachthond) en tot voor een paar weken geleden was hij in huis de herder. Zodra je buiten kwam maakt hij zich langer en hoofd lager. Hij veranderde in de jachthond. In het park los laten mislukte iedere keer. Hij verdween uit het zicht, maakte niet uit wat je probeerde en verscheen dan een paar uur later onder het balkon.
  Gingen we echter met de auto ergens naar toe, het strand bijv. of het bos, geen probleem. Meneer wist dat we met de auto waren en wilde die niet missen…
  Ook hadden wij het gevoel dat we toeristen waren die hem ook wel weer in de steek zouden laten. De straathond in hem leefde nog.
  Tot een paar weken geleden bij een recreatiegebied aan het einde van een soort landweg en hij na afloop niet wilde komen en wij met Sara, onze andere Spaanse straat madelief, langzaam wegreden met de auto. Na een minuut zagen we hem aankomen rennen, achter de auto aan. Langzaam zijn we nog een paar minuten doorgereden en zagen de paniek bij hem. Toen we stopten en hem beloonden hing zijn tong op de straat. Vanaf die dag is de knop bij hem omgegaan.
  Lief was hij al, maar nu…Ongelooflijk. De straathond is weg. Los mee vuil wegbrengen, in het park, 1 keer roepen en hij is er. In alle opzichten een wereldhond!! Naar andere mensen blijft hij gereserveerd, prima. Naar ons toe onvoorwaardelijke liefde en dat is geheel wederzijds!!! Het had echter tijd nodig en vanaf dag 1 een consequente opvoeding. Arie is top!!
  Hartelijke groeten,
  Inma, Ingrid, Arie en Sara

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com