Dierenmissies Weekjournaal van 27 augustus 2023

Beste lezers,

In dit weekjournaal beginnen we met een verplichte WA verzekering voor Spaanse hondenbezitters, bloedvergiftiging door hondenbeet baasje overleden, we hebben weer asielverlaters en drie nieuwe koppies. Voorts vragen we nog een keer om een donatie tegen Parkinson. In de vierkante column heb ik het over bloedvergiftiging na een hondenbeet en in de (on)zin van de week gaat het over een autovakantie die van parking naar parking moet rijden. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Hondenbezitters in Spanje zijn nu verplicht een WA verzekering te nemen.
– Nieuwe vakantie aanvraag voor 2024.
– Het trieste resultaat van een bloedvergiftiging door hondenbeet. 

– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?

– 
Asielverlaters 
– 
Politie: Baasjes: Ten einde raad
– De pechvogel van de week: Mila 

– Nieuwe koppies: Brida, Canela, Tadeo 

– Vijftiende week waarin we vragen om de strijd tegen Parkinson te ondersteunen 
– Berichten van baasje: Bentley

– Leuk filmpje: 10 meest bijzondere hondenrassen ter wereld
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht 

– De vierkante column van Ton met: Bloedvergiftiging na een hondenbeet kan serieuze gevolgen hebben
– De (on)zin van de week: Het is maar net hoe hoog je de lat legt ….
 De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 21 augustus 2023 

.

Hondenbezitters in Spanje zijn nu verplicht een WA verzekering te nemen.

.

Iedereen in Nederland heeft wel een WA verzekering. Dat was in Spanje tot voor kort blijkbaar anders.

In veel Spaanse huishoudens leven huisdieren, in sommige huishoudens zelfs meer dieren dan mensen. Honden, katten en andere dieren zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van het gezin geworden. De nieuwe Wet op het Dierenwelzijn verplicht alle gezinnen met huisdieren in Spanje om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De verzekering is van toepassing op alle rassen en moet verplicht worden in september.

De nieuwe wet ‘Ley de Bienestar Animal’ in Spanje treedt op 29 september 2023 in werking. De wet heeft als doel dieren te beschermen en verwaarlozing te voorkomen. Onder andere worden honden en katten niet meer verkocht in winkels, is een lijst van verboden huisdieren opgesteld en wordt de tijd dat huisdieren alleen kunnen worden achtergelaten beperkt.

De nieuwe Wet op het Dierenwelzijn maakt het ook verplicht voor alle hondenbezitters om een aansprakelijkheidsverzekering (seguro de responsabilidad civil) af te sluiten, ongeacht het ras van de hond. Dit is een belangrijke maatregel om de verantwoordelijkheid van hondenbezitters te vergroten en om schade die door honden wordt veroorzaakt te vergoeden.

.


.

Nieuwe vakantie aanvraag voor 2024..

.

De baasjes van Arie en Sara hebben al een vakantieaanvraag gedaan voor de tweede helft van mei in 2024. Het voordeel is dat als je lekker op tijd een vakantie bespreekt het meestal ook kan… Die twee staan dus nu voor die periode ingepland. Maar eerst komen ze nog hier vakantie vieren van 8 tot 28 september ….

.

.

.


.

.

Dinsdag 22 augustus 2023  

.

Het trieste resultaat van een bloedvergiftiging door hondenbeet. 

.

TERBORG – De man die in Terborg in zijn eigen woning dood is aangetroffen tussen zijn huisdieren, is door een van zijn eigen honden gebeten. De 60-jarige overleed vervolgens aan een bloedvergiftiging. Dat concludeert de politie na onderzoek in de woning.
De politie vond de man vrijdagmiddag in zijn huis aan de Silvoldseweg in Terborg. Agenten namen daar een kijkje na een melding van ongeruste buren. Ze hadden vervolgens urenlang nodig om de woning te betreden. Oorzaak was de aanwezig van meerdere honden, waarvan één rottweiler gevaarlijk gedrag vertoonde. Ook was het een puinhoop in en rond het huis. De man stond bekend als een teruggetrokken type dat een kluizenaarsleven leidde.

Hechtingen in wonden

In de woning bleek de man dood in zijn stoel te zitten. “Uit onderzoek bleek dat hij al meerdere dagen dood was en dat zijn lichaam meerdere bijtwonden had, kennelijk veroorzaakt door zijn eigen honden”, zegt een politiewoordvoerder. Volgens de recherche is de man in ieder geval vóór zijn dood gebeten, gezien de vondst van hechtingen die vóór zijn dood zijn aangebracht. Hij overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een bloedvergiftiging, aldus de politiewoordvoerder.

Hond afgemaakt

Bij de woning zijn inmiddels drie containers vol rommel weggehaald. De hulpdiensten hebben drie honden uit het huis gehaald, waarvan er twee elders zijn opgevangen. De gevaarlijke rottweiler is afgemaakt. Ook een kat, een varken, een schaap, vier konijnen, twee ganzen en meerdere duiven zijn meegenomen.
Buurtbewoners reageren onthutst. Ondanks zijn teruggetrokken bestaan was de man een bekende verschijning in de omgeving, vooral tijdens het uitlaten van zijn honden. Loco-burgemeester Janine Kock van de gemeente Oude IJsselstreek spreekt haar medeleven uit.
.

.

.

Woensdag 23 augustus 2023

.

Hondjes die het asiel mogen verlaten

.

Benji

Alma

Landi

.

.

.

.

.

.

.

Troy

Brown

Fiona

.

.

.

.

.

.

.

Urbel

Lucas

Aila

.

.

.

.

.

.

We wensen deze rakkers een heerlijk nieuw leven.

.

.


.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

.

.


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 24 augustus  2023

.

Nieuwe koppies: Brida, Canela en Tadeo  

..

Dit is Brida, klein teefje, geboren 19/06/2020, 7 kg, hoogte 37 cm, lengte 40 cm. Brida woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Aardig en grappig. Het leren lopen aan de riem gaat goed, lief voor volwassenen en kinderen en is lekker speels, Bride is erg sociaal met andere honden, zowel met teefjes als reutjes. Achtergrondinformatie: Brida werd verlaten aangetroffen in een dorpje nadat haar baasje was overleden. Niemand nam de moeite om voor haar te zorgen. Op eigen houtje liep ze, gedreven door erge honger, een bar binnen om om eten te bedelen. De obers van de bar namen contact op met Elena en vroegen om haar op te vangen en een nieuw baasje voor haar te zoeken. Ze is een toppertje die snel een lief baasje verdient.

.

.

.

.


.

Dit is Canela, teefje, mix van mix, geboren 22/6/2022, 10 kg, hoogte 45 cm lengte 51 cm. Canela woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Canela is erg sociaal met andere honden, is gewend in een gezin te wonen en heeft dan ook een perfect karakter. Lief voor iedereen en zeker voor kinderen. Is speels en zoekt contact met mensen. Loopt prima aan de lijn en vindt autorijden heerlijk. Achtergrondinformatie: Canela heeft een bewogen leventje achter de rug. Ze was eerst door de politie in een zak met haar broertjes aangetroffen in een veld. Vervolgens is ze verder opgevoed met de fles door Caridad een collega van Elena die aanvankelijk ook een fijne familie voor haar vond die haar adopteerde.  Vervolgens trof deze familie het noodlot. Door een vreselijk auto ongeluk overleed  de vader van de familie waardoor zijn echtgenote in een diepe depressie raakte.  Haar geestestoestand werd zo erg dat Canela in het asiel van Elena terecht kwam.  We hopen van harte dat deze lieverd nu een nieuwe fijne familie mag vinden voor de rest van haar leventje …

.

.


.

.

Dit is Tadeo, reutje, mix van mix, geboren 3/3/2021, 34 kg, 55 hoog en 63 lang. Tadeo woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudad Real. Karakter: Tedeo is een super lieve rustige hond. Aanhankelijk, onderdanig, sociaal met andere honden. Is erg lief voor kinderen en vindt het heerlijk om geknuffeld en over de buik geaaid te worden. Hij zoekt ook zelf het contact met mensen. Loopt prima aan de lijn en vindt autorijden heerlijk. Achtergrondinformatie: Tadeo is van straat gehaald in een naburige gemeente. De organisatie die hem daar hadden opgepakt zagen dat hij geen chip had. Daarop hebben ze foto’s van hem genomen en die breed verspreid en op een website  gezet in de hoop dat zijn baasje zou reageren. Helaas mocht dat niets opleveren. Nu hij in het asiel van Elena verblijft heeft hij zijn chip gekregen en hopen een lief baasje voor hem te vinden die zo’n super schat kan waarderen.

.

.


.

.

Vrijdag 25 augustus 2023

.

De pechvogel van de week

Mila is de pechvogel van de week. Deze lieverd was bijna geadopteerd maar de nieuwe baasjes hebben zich op het laatste moment teruggetrokken. Daarom staat haar foto en verwijzing naar haar adoptiepagina hieronder in de hoop dat iemand toch een plekje voor haar heeft.

Mila

PUPS –   Dit is Mila, teefje, Spaanse Mastiff, geboren 01/02/2023, 17 kg, 60 hoog 67 lang, 17 Kg. . Mila woont in het asiel bij Elena in Solana in de regio Ciudat Real. . Karakter: Super lief voor volwassenen en kinderen, aanhankelijk en sociaal met ander honden, is rustig en volgzaam. Aan de lijn loopt ze probleemloos. Kan bij katten.… Lees Verder

.

.

.


.

.

Zaterdag 26 augustus 2023

.

.

Baasjes: Ten einde raad
Een voorbeeld van wat we de laatste tijd helaas vaak horen; Achtergelaten dieren of wanhopige baasjes die aan de bel trekken omdat ze de zorg voor hun dier financieel niet meer kunnen overzien. Hoe schrijnend je situatie ook is, we denken graag mee over een oplossing!
.
De juiste zorg geven aan je dier kost meestal veel geld. Je moet er niet aan denken om je maatje te moeten missen, maar je wilt ook niet dat hij pijn heeft.
Welke opties zijn er als je, om welke reden dan ook, de kosten niet (meer) kunt opbrengen?
????Overleg met de afdeling preventie van de dierenbescherming
????Check de dierenhulplijst op de website van LICG met o.a. dierenartsen voor minima, dierenvoedselbanken etc.
????Vraag aan je dierenarts/ fokker/ asiel/ kennissenkring of zij iets kunnen betekenen.
Is er nu nog geen oplossing gevonden? Bel ons dan gerust op het nummer 144. Wij denken graag met je mee.
Maak je je zorgen om een dier in je omgeving? Wellicht kunnen deze tips dan ook helpen. Het moedwillig achterlaten van een dier of het onthouden van (medische) zorg is strafbaar. Heb je hier een vermoeden van? Neem dan contact met ons op!

.

.


.

 

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 27 augustus 2023 

..

.

Vijftiende  week: BikevoorParkinson

Twee september is de grote dag dat er gefietst gaat worden. U heeft dus nog alle tijd om een donatie te doen om mee te helpen in de strijd tegen Parkinson. 

.

 

Bericht van Jolanda:

Beste dierenliefhebbers,


Hier het laatste bericht vóór de eindstreep van 2 september, de dag dat we op de fiets stappen om de laatste euro’s binnen te fietsen.
Inmiddels staat de teller van mij op 2.125 euro aan donaties.
Dit is een prachtig bedrag.
Maar het zou ook geweldig zijnals in deze laatste week het bedrag nog verder omhoog gaat.
Ons team heeft nu in totaal 10.600 euro aan donaties opgehaald.

En de totaalstand van alle teams samen is nu:
146.079 euro dat besteed kan worden aan projecten voor Parkinson.
Dit is een mega bedrag waar ik héél erg trots op ben. Dit hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen.
Namens alle mensen met Parkinson: héél hartelijk dank!!

????❤????❤????❤????❤????
Op 2 september is het zover, dan gaan we echt op de fiets!

En als je in de buurt woont of ben: van harte welkom!!

Als je de club van Jolanda wilt steunen in hun strijd tegen Parkinson klik dan HIERWil je het grote overzicht zien klik dan HIER 

.

.


 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijkenGraag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning

klik op dit plaatje voor het filmpje.

Hier ziet u de 10 meest bijzondere hondenrassen ter wereld.

.

.

.


.

.

Berichten van.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.

 


.

 Toon, baasje van Bentley, maakt elke dag van Bentley’s ontbijt een feest. 

.

.


.

.

 

kop-ton

De 4-kanten column van Ton
.

Bloedvergiftiging na een hondenbeet kan serieuze gevolgen hebben.

.

In een artikel uit dit weekjournaal lazen we het trieste geval van een kluizenaar die omgekomen is door de beet van één van zijn eigen honden. Hoewel de wond was gehecht bleek de nazorg onvoldoende waardoor bloedvergiftiging kon leiden tot zijn overlijden. Daarom is het goed om meer te weten wat een hondenbeet kan veroorzaken. Natuurlijk is een oppervlakkige wondje anders dan als het een diepe wond betreft die veroorzaakt is door een hond met zeer sterke kaken zoals die bijvoorbeeld van Staffordshire-achtigen, Pitbulls en Rottweilers: deze hondenrassen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van bijtincidenten. Bijna een op de vijf slachtoffers een bijtincident overlijdt van dit soort honden, een kwart raakt ernstig gewond. Slecht een op de tien slachtoffers komt er zonder schrammen vanaf.

We gaan voor het gemak even voorbij aan de risico’s van hondsdolheid omdat dit in Nederland vrijwel niet meer voorkomt en richten we ons nu op de kans op bloedvergiftiging dat op zich dus al zeer ernstige complicaties kan veroorzaken.

Bloedvergiftiging, ook bekend als sepsis, is een levensbedreigende aandoening waarbij bacteriën in de bloedbaan terechtkomen en zich door het hele lichaam verspreiden. In dit artikel zullen we de oorzaken, symptomen, behandeling en preventie van bloedvergiftiging door een hondenbeet bespreken.

Een hondenbeet kan ernstig zijn vanwege de kracht van de kaken van de hond en de bacteriën die op de tanden en in de mond van de hond aanwezig kunnen zijn. Wanneer een hond bijt, kunnen bacteriën in de wond worden geïntroduceerd, wat kan leiden tot infectie en de ontwikkeling van bloedvergiftiging.

Bacteriën zoals Staphylococcus aureus en Streptococcus canis zijn veelvoorkomende veroorzakers van infecties na een hondenbeet. Deze bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen en verspreiden als de wond niet goed wordt gereinigd en behandeld.

De symptomen van bloedvergiftiging door een hondenbeet kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de infectie en het vermogen van het immuunsysteem om de bacteriën te bestrijden. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn koorts, koude rillingen, snelle ademhaling, verhoogde hartslag, zwakte, vermoeidheid en verwardheid.

Als bloedvergiftiging niet tijdig wordt herkend en behandeld, kan het leiden tot ernstige complicaties, waaronder orgaanfalen, een laag bloedglucosegehalte, abnormale bloedstolling en in extreme gevallen de dood. Het is daarom van cruciaal belang om snel medische hulp te zoeken als er sprake is van een hondenbeet en ook nazorg serieus te nemen als er tekenen zijn van onvoldoende genezing of complicaties.

Als u zich afvraagt of dit verhaaltje nu wel echt nodig is geef ik u wat cijfers. En ja … kinderen met honden laten spelen zonder toezicht is altijd FOUT. In Nederland zijn er jaarlijks als gevolg van een hondenbeet gemiddeld 230 opnames, 6900 SEH-bezoeken, 15.000 huisartsenbezoeken en 1,2 overlijdens. 1 Bij de dodelijke slachtoffers in Nederland zijn kinderen oververtegenwoordigd; ongeveer 20% van de dodelijke slachtoffers is jonger dan 5 jaar.

Moeten we nu geen hondje meer adopteren? Is het wel verantwoord om een hond te adopteren ?

Ik kan hier volmondig ja op zeggen. Immers is al 18.000 jaar de hond een huisdier voor mensen en dat is niet voor niets. Het begint met de keuze van de hond die u wilt adopteren die moet passen bij wat u van de hond verwacht en of u ervaring heeft met honden. Zijn uw huisgenoten (kinderen) opgeleid om respectvol met de honden om te gaan? Vanzelfsprekend kijken wij mee om een goede match te krijgen zodat u en de hond geen vervelende en onbevredigende toekomst tegemoet gaan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,7 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

Het is maar net hoe hoog je de lat legt ….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

 

 

 

 

 

Millie, Mike en Sjors van 31 augustus tot en met 6 september 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

Arie en Sara van 16 tot 30 mei 2023

 

 

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com