Dierenmissies Weekjournaal van 30 augustus 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,
Deze week beginnen we met de knaagdieren die de dupe worden van ‘Corona-baasjes’, geldt code oranje nu voor heel Spanje, krijgt Spanje nu een ‘Blijf van mijn dier’ VioPet genaamd, Nertsenfokkerijen aan hun eind. In de 4 kanten column belichten we de vele nieuwsfeitjes over dieren en in de (on)zin van de week hebben we een plaatje dat geen commentaar behoeft. Natuurlijk hebben we ook updates van de baasjes uit het land en hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– In coronatijd gekochte knaagdieren massaal gedumpt bij opvang
– Heel Spanje heeft coronacode Oranje
– Spanje heeft nu ook een “Blijf van mijn dier” namelijk “VioPet”
– Internationale hondendag
– Steun aan de dierenhulporganisaties in Beiroet blijkt goed te helpen. 

– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “met een beetje hulp en voordoen …”.
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Overwinning op bontindustrie….. Finland volgt Nederland .. ruimingsregeling te ruim ?
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
Animal Webshop (advertentie)
– Honden die het asiel mogen verlaten … HOERA !!!!!!
– Magno nog eens in de belangstelling

– Registratie van uw hond is verplicht

– Bericht van Nando met een vakantieverslag
– De vierkante column van Ton met: “Wat moet je met al de vele nieuwsfeitjes over dieren ???”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Commentaar overbodig 
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.

.

Zondag 23 augustus 2020

.

Maandag 24 augustus 2020

.

In coronatijd gekochte knaagdieren massaal gedumpt bij opvang

‘Mensen, denk toch eerst even na voordat je een knaagdier koopt’. Die klemmende oproep doet Karin Kuipers van Konijnenopvang Kaatje Keutel in Lelystad, die momenteel uitpuilt van de hamsters, cavia’s en konijnen. De dieren zijn tijdens de coronacrisis aangeschaft, maar worden nu massaal gedumpt. Bij Flappus in Zwolle worden juist opvallend veel wilde konijnen ingeleverd.


.

.

Dinsdag 25 augustus 2020
.

.

Heel Spanje heeft coronacode Oranje

ATTENTIE: Nederland heeft volgens de NL Ambassade in Madrid het reisadvies voor Spanje aangepast: vanaf dinsdag 25 augustus 00:00 uur geldt ORANJE voor HEEL SPANJE (inclusief alle eilanden).

Dit betekent dat je op eigen risico naar Spanje reist, dat je alleen mag reizen als het absoluut noodzakelijk is en dat je 10 dagen quarantaine moet bij terugkomst in Nederland.

Dat dit natuurlijk funest is voor de vliegmogelijkheden van geadopteerde hondjes uit Spanje zal voor iedereen duidelijk zijn. We zijn dus nog niet van de Corona-ellende af.
.
Daarbij heeft men altijd gezegd dat het vliegen corona-veilig is en dat de kans op besmetting praktisch onmogelijk is maar nu blijkt dat er cabinepersoneel van Transavia (NL) en Ryanair (ES) besmet is geraakt. Tja, ook dit maakt het er allemaal niet makkelijker op…

.

.


.

Gerechtigheid voor Timple ! Teken de petitie !

Lanzarote – Canarische eilanden! 📌
Timple, het in de stad bekende en altijd vriendelijke zwervertje werd gemarteld en vermoord door een stel in Teguise.
Aangezien Timple zeer vertrouwd was tegenover alle mensen, was het vangen van hem een makkie.
Zijn moordenaars bonden zijn benen vast en wikkelden zijn snuit met tape.
Toen filmde het koppel in koelen bloede Timple ‘ s dodengevecht…
Miriam en Pedro, de dierenmisbruikers werden aangeklaagd, maar het vonnis zorgde voor verontwaardiging in heel Spanje!
.
18 maanden verbod op dieren en 4 maanden gevangenis voorwaardelijk
.
Niet alleen op Lanzarote, maar ook op de andere Canarische eilanden en op het Spaanse vasteland gaan dierenrechtenactivisten de straat op om te beweren dat dierenmishandeling eindelijk zwaar gestraft wordt in Spanje!
.
Gerechtigheid voor Timple!
Timple werd het Spaanse symbool van de strijd tegen dierenmishandeling – moge zijn dood niet tevergeefs zijn!

Alle informatie over de protesten vind je hier in deze fb groep Gruppe

https://www.facebook.com/groups/1332407273817078/
.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

Woensdag 26 augustus 2020.

 

.
Spanje heeft nu ook een “Blijf van mijn dier” namelijk “VioPet”
.
Na “Blijf van mijn dier” in Nederland is er nu ook een variant in Spanje. Dat dit niet voor niets is blijkt uit het volgende. Jaarlijks overlijden er tientallen vrouwen en soms ook kinderen door partnergeweld in Spanje. Maar naast deze trieste cijfers hebben ook honden en andere huisdieren die in de getroffen familie leven te maken met het gevolg van partnergeweld. In sommige gevallen moeten vrouwen hun hond weghalen omdat de partner dreigt het dier te doden. Daarom is er een speciale opvangservice bedacht, VioPet.

Het idee achter het VioPet programma is om nieuwe families te zoeken voor de honden van vrouwen die door hun partner bedreigd worden en in een speciaal beschermingsplan terecht zijn gekomen. VioPet is een initiatief van het Dirección General de Derechos de los Animales, het overheidsorgaan dat opkomt voor de rechten van dieren.

Het VioPet programma startte in maart dit jaar en er zijn nu al 250 honden bij vrijwilligers en families ondergebracht. De honden zullen daar blijven totdat de situatie van het slachtoffer van partnergeweld weer stabiel is. In heel Spanje zijn nu al 800 families en vrijwilligers die meewerken met het programma.

Volgens het Directoraat-generaal Dierenrechten geeft 80% van de vrouwen die een hond heeft aan dat de partner gedreigd heeft de hond uit wraak of in een woedeaanval te doden. 54% zegt dat ze die bedreiging niet melden bij de politie en vrijwillig het huis verlaat uit angst voor wat de partner de hond kan aandoen. 30% van de vrouwen die te maken heeft met partnergeweld in Spanje heeft een hond, kat of ander huisdier.

In de meeste gevallen kan de vrouw nergens naartoe met de hond of kat omdat hondenopvang en asiels huisdieren niet zomaar accepteren en in veel gevallen al overal zitten. Daarom is het VioPet een alternatief door de hond gedurende een bepaalde kritische periode bij een familie onder te brengen. Overigens geldt dit ook voor katten en eventueel andere huisdieren die bedreigd worden.

Op de website van VioPet is meer informatie te vinden voor zowel vrouwen in een benarde situatie als voor personen die zich willen opgeven als vrijwilliger om tijdelijk honden, katten of andere huisdieren op te vangen.

.

.

.

Internationale hondendag

.

Vandaag is het Internationale hondendag. Misschien heeft dit er toe bijgedragen dat Spanje juist deze dag heeft uitgekozen om VioPet van kracht te laten gaan….
International Dog Day is een dag die in Amerika in het leven is geroepen door Colleen Paige die zich sterk maakt voor de belangen van iedere hond en adoptie aanmoedigt. Iedere 26 augustus wordt er stilgestaan bij de vele honden die de wereld mooier maken. Alle honden: 100 procent ras, kruising of vuilnisbakkenras en van politiehond tot drugshond en van schoothond tot blindengeleidehond.

.

.


.

Emotionele herenigingen van dieren en baasjes in Beiroet

Donderdag 27 augustus 2020

.

Steun aan de dierenhulporganisaties in Beiroet blijkt goed te helpen.
.
Door één van de grootste explosieve tragedies in de geschiedenis werden in Beiroet net als mensen ook veel huisdieren bedolven door het puin. Ze raakten dakloos, gescheiden van hun baasjes of sloegen van schrik op de vlucht. Over exacte aantallen van geredde dieren beschikken we nog niet maar de geluiden zijn bemoedigend. Dankzij Animals Lebanon worden steeds meer dieren herenigd met hun verzorgers.
.

Tot op de dag van vandaag is Animals Lebanon op zoek naar talloze, meestal doodsbange, weggekropen huisdieren en dieren die gewond zijn geraakt. Liefdevol worden ze opgevangen en verzorgd met als doel om de dieren waar mogelijk te herenigen met hun families. Animals Lebanon:

“Meer dan 200 vrijwilligers, afkomstig uit heel Libanon, zijn bij ons ter plaatse geweest waarvoor wij zo dankbaar zijn voor de geweldige steun! Onze inspanningen hebben meer dan 90 dieren herenigd met hun verzorgers. Ze waren zo blij om hun huisdieren weer te zien.”

.

Er is een meldingssysteem opgezet door Animals Lebanon waar baasjes hun verloren huisdieren kunnen aanmelden. Dit werkt goed en gelukkig zijn er al veel dieren herenigd met hun families, wat bijzondere, emotionele en vreugdevolle beelden opleverde. Jason Mier van Animals Lebanon vertelde aan CNN:

“Iedereen is sprakeloos omdat je van alles voelt, maar tegelijkertijd voel je ook een beetje van niets. Het is fijn dat we mensen een beetje vreugde kunnen terugbrengen terwijl dezelfde mensen bijna alles hebben verloren. Dit maakt het de moeite waard.”

.

Hulp voor dieren in Beiroet

Het overleven van een explosie die je stad heeft verwoest is een enorme uitdaging, zeker als je ook nog je beste dierenvriendje(s) moet missen. Daarom is het werk van Animals Libanon zo belangrijk. De impact van deze organisatie volgens recente gegevens is:

– 430 hulpvragen van diereneigenaars
– 320 vrijwilligers die zich in hebben gezet bij zoekacties, reddingacties en zorg
– 86 dieren die veterinaire zorg krijgen
– 77 dieren opgevangen in hun asiel
– 48 geredde dieren die momenteel adoptie nodig hebben
– 104 dieren die weer herenigd zijn met hun verzorgers
– 4.010 kg voedsel dat wordt verstrekt aan de opgevangen dieren
– 5.850+ uren doorgebracht in het getroffen rampgebied

Nog steeds verkeren veel dieren in nood en is er veel hulp nodig. De dieren zijn vaak gewond, hebben honger, dorst en zijn getraumatiseerd. Of ze lopen dolend door de straten op zoek naar hun verzorgers. Liefdevol worden ze opgevangen en verzorgd met als doel om de dieren waar mogelijk te herenigen met hun families.
.

.

Animals Libanon heeft van diverse collega-organisaties, zoals VIER VOETERS en IFAW, hulp gekregen om samen al die dieren te kunnen helpen die nog in nood zijn, of te kunnen herplaatsen. Dit werk is geheel afhankelijk van donaties en giften. Via de websites van VIER VOETERS en IFAW is het werk van Animals Lebanon te ondersteunen. Wil je direct geld overmaken naar Animals Lebanon, bezoek dan hun website.

Het blijft in deze verschrikkelijke misère bijzonder mooi als wij een steentje kunnen bijdragen waardoor baasjes hun verloren dieren weer in de armen kunnen sluiten.

Bronnen:

.

bron Animals Today.

.


.

 

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

.

Gewoon even lachen

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“met een beetje hulp en voordoen kom je een heel eind…”.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 28 augustus 2020
.

Overwinning op bontindustrie….. Finland volgt Nederland… ruimingsregeling te ruim?

De grootste regeringspartij in Finland heeft toegezegd een einde te willen maken aan de bontindustrie in het land. De Finse sociaaldemocraten hebben daarmee een historisch standpunt ingenomen, want met 700 fokkerijen heeft Finland een groot aandeel in de wereldwijde bontproductie.

Finland
Nertsen in Nederland | Foto: ©Menno Herstel

Het gaat om nertsenvossen en wasbeerhonden, die net als overal een vreselijk ‘leven’ hebben alvorens op doorgaans gruwelijke wijze gedood te worden voor hun vacht. Deze op alle fronten moreel verwerpelijke industrie wordt in steeds meer Europese landen de wacht aangezegd, waarbij de nertsenfokkerijen op dit moment extra onder vuur liggen vanwege de vele besmettingen met corona. Inmiddels zijn hierdoor alle dieren op 40 nertsenfarms in Nederland afgemaakt en de teller loopt. Vandaag werd namelijk bekend dat in De Mortel (NB) de 41e besmetting heeft plaatsgevonden en ook dit bedrijf zal zo snel mogelijk ‘geruimd’ worden.

Finland
Nertsenfokkerij in Nederland | Foto: ©Menno Herstel

Er wordt in Finland gesproken over een ‘redelijke overgangsperiode’ en dat baart nog wel enige zorg, want wanneer dat een even lange overgang is als in Nederland (10 jaar: tot 2024) dan is het leed voorlopig nog niet geleden. Toch is het standpunt van de grootste regeringspartij hoopvol, want de bontindustrie in Finland is met zo’n 700 fokkerijen fors te noemen.

Finland
Foto: ©Menno Herstel

Bont is op alle fronten achterhaald en is niet meer dan een overbodige ‘versiering’ in de vorm van een bontrandje of -kraag. De dragers van bont etaleren hun onwetendheid aan het publiek en realiseren zich vaak niet hoe dom een bontkraag oogt. Helaas is echt bont vaak zelfs goedkoper dan nepbont en weten de dragers niet eens dat de kraag aan hun jas afkomstig is van een echt dier. Koop daarom ook geen nepbont, want het kan zomaar echt zijn en wakkert indirect toch de vraag aan naar echt bont, zolang dit soort ‘versierselen’ in het straatbeeld zichtbaar blijven.

Finland
Bont is niet meer van deze tijd! | Foto: publiek domein

Ook zijn er mensen in Nederland voor wie het een statussymbool is om de grootste bontkraag te hebben, vaak gepaard gaande met een evenredig groot ego. Onder hen bevinden zich ook mensen met religies die onder meer honden als onrein beschouwen, maar wel met de vacht van hondachtigen als wasbeerhonden en vossen rondlopen. Daarom toch nog een keer de volgende mededeling voor deze mensen: bont is niet halal (noch koosjer), het is niet modieus en alleen maar een teken van slechte smaak. Bont is niet meer van deze tijd!

.

Tja en dan komt er in plaats van 2024, per 21 maart volgend jaar, een definitief einde aan de nertsenhouderij in Nederland. Intussen speelt de vraag: hoe kunnen zovéél farms met corona zijn besmet? 
Het besluit valt in een week waarin vraagtekens worden gezet bij het grote aantal besmettingen in nertsenfarms, terwijl de coronamaatregelen voor deze branche erg streng zijn.  Inmiddels zijn er op 41 van de 120 fokkerijen toch coronabesmettingen aangetroffen, die ook een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot vroeg aan de minister van landbouw een onderzoek in te stellen. “Ik heb geen bewijs of aanwijzingen dat nertsenfokkers willens en wetens hun dieren besmetten”, zegt De Groot. “Maar mijn oproep is wel om dit te onderzoeken. Temeer omdat de ruimingsvergoeding voor besmette bedrijven best ruim is. Dat is de kat op het spek binden.” 

Stelt Tjeerd de Groot een terechte vraag?

Karin Soeters merkt op: 

“En als het niet snel genoeg gaat met het binnenharken van zo veel mogelijk geld voor 2024, kan je natuurlijk altijd nog de boel oplichten. Vorig jaar nog deed de FIOD een inval bij elf frauderende nertsenfokkers, die via bankrekeningen in Luxemburg naar schatting 50 miljoen euro verborgen hielden voor de belasting. Er werden 8 woningen, 18 banktegoeden en voor 23.500 euro aan cash geld in beslag genomen, tijdens invallen in Appeltern, Gemert, Houten, Malden, Putten en Zeewolde”.
.

.

.


.

.

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

.

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 29 augustus 2020
.

.

Honden die het asiel mogen verlaten … HOERA !!!!!!

.

Alycia

hond

Daisyy

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hond

Wit

hond

Regnar

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 30 augustus 2020
.

Magno nog eens in de belangstelling

.

Wij zijn al lange tijd op zoek naar een definitieve familie voor Magno! waarom vinden we die niet? we hebben geen idee!. Deze lieverd is een trouwe liefhebber van water en wandelingen. Heerlijke kameraad dus voor mooie wandelingen. Hij is bijna 4 jaar oud en het wordt tijd dat hij gaat genieten van zijn leven.

.

.

.

Magno kan prima met kinderen. Ook andere honden is geen probleem. Het is een knuffelaar en dat komt hij nu wel echt te kort. Het zou zo fijn zijn als hij eindelijk van wandelingen en knuffels en een warme zachte mand kan genieten ? Wie is er op zoek naar een volwassen (midden)grote (55cm) reu om zijn en jouw leven te verrijken?

Klik op de foto’s om zijn adoptiepagina te bezoeken

.

.

.

.

.

.


.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.


.

.

Stefanie, baasje van Nando, stuurde ons deze leuke update

.

.

.

.

Heeft het lekkerste plekje in de auto🐶😝

Ook aan het meer is buikje kriebelen lekker…

.

Hoi Ton, hier een berichtje van Nando.

Wij zijn op vakantie naar Italië, Nando heeft de tijd van z’n leven.

Vindt het prachtig om door de bergen te wandelen en heerlijk te zwemmen in het Comomeer

.

.

.

.

.

.

Links blijkt het hotel prima te voldoen…. .

.

.

.

Rechts blijft een balletje (liefst twee) natuurlijk altijd leuk speelgoed..

.

.

.

.


.

.

 

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

 

Somalische olifantsspitsmuis

Wat moet je met de dagelijkse stroom van nieuwsfeitjes over dieren ???
.
Het zal u niet verbazen dat ik gek ben op dierennieuws. Het leuke is dat je dat overal kunt vinden en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Verschillende bronnen hebben dan ook allemaal zo’n beetje hun eigen kijk op wat belangrijk nieuws is of juist niet.
.
Neem nu bijvoorbeeld het volgende nieuwtje:  ‘Verdwenen’ Somalische olifantsspitsmuis na decennia herontdekt in Djibouti…?!?!?! Afgezien van het feit dat het fantastisch is dat dit beestje daar toch nog voorkomt zegt het mij niet zo veel.

.
.

Het nieuwtje dat er Butskoppen zijn gespot in de Oosterschelde is al weer iets leuker want die kun je dus tegenkomen, maar ja nu blijken die weer weinig kans van overleven te hebben als ze daar rondzwerven. Minstens zo erg is natuurlijk dat de spitssnuitdolfijnen massaal dood aan spoelen. Voor de volledigheid meld ik dan ook dat de Butskop behoort tot de spitssnuitdofijnen. Ach ja…
.
Het nieuwtje dat er twee Perzische panters zijn uitgezet in de Kaukasus is weer een beetje ver van mij bed show… Met de vrijlating wordt gehoopt op een op een toename van het aantal panters in het gebied. Dat is natuurlijk geweldig omdat die dieren ook daar schijnen te horen.
.
Dan heb je ook nog de vermakelijke nieuwtjes die eigenlijk weinig echte nieuwswaarde hebben maar wel vermakelijk zijn om te lezen.  Een meeliftende zeehond of een zwevende koe zijn daar voorbeeldjes.

En dit is maar een kleine greep uit het nieuwsaanbod van deze week. We schuwen dus geen berichten over andere dieren maar het is te begrijpen dat wij ons meestal richten op nieuwsfeitjes die met hondjes te maken hebben.

Zo was er het bericht van de hond met overgewicht de op het punt stond afgemaakt te worden omdat hij niet meer kon bewegen. Het was de dierenarts die het beruchte spuitje weigerde en het dier de kans gaf om een dieet te volgen. Kai na zijn transformatie (links; 31 kilo) en voor zijn transformatie (rechts; 78 kilo). Nu, twee jaar later, is hij een gecertificeerde hulphond geworden. Kijk dat zijn leuke nieuwsfeitjes al is zijn eerste baasje in mijn ogen een dierenbeul….


Het Haagse hondje Po is een hit op Instagram. Door heel Den Haag poseert het hondje met een zonnebril, een koptelefoon of een glimlach op de foto’s. Dat mensen er vrolijk van worden is het te zien aan het aantal volgers van het account. Binnen twee maanden had het hondje al ruim 4000 volgers op Instagram.

.

.

.

 


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN. 
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

.

.


.

.<<Advertentie>>

.

Een prima initiatief willen we graag promoten. We hopen dat Ferry veel kandidaatjes krijgt want niets is belangrijker dan dat kinderen op een juiste manier leren omgaan met hun huisdier. GEWELDIG..!!!

.

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al bijna 4,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

.

.

.

.

Ik wil bij de film…..

.

 

.

.

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

Arie en Sara van 11 sept.  tot 2 oktober 2020

.

.

.

.

.

Nelson en Rova van 3o dec 2020 tot en met 1 jan 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 19 feb tot 28 feb 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com