Dierenmissies Weekjournaal van 4 april 2021

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Deze week hebben we leuke berichten van baasjes en adopties maar ook twee tragische berichten van baasjes die afscheid hebben moeten nemen van hun lieve viervoer. Opnieuw helpen we de politie weer bij het opsporen van een dierenbeul. In de column wordt met weemoed teruggekeken op de periode van Pistolen Paultje en bij de (on)zin van de week zien we dat je goed moet communiceren met je hond want obstakels helpen niet. Voorts hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Dank voor de vele goede wensen
– In memoriam Lupolo
– Hoe het met de adoptie van Mari Puri staat. 

– Flash is druk besproken
 
De politie vraagt uw hulp
– Daklozenopvang Glasgow om honden bij eigenaren te laten verblijven
– Mari Puri mag naar Nederland komen
–  In Memoriam  Pancho
– Wereld Zwerfdierendag
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: Hoe kun je een vis redden…
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Berichten van Nova, Olaf (Skapi), Sara, Ziva, Anuska

– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Gevoel van machteloosheid bij dierenmishandeling…
– De (on)zin van de week gaat over: Iets beter communiceren …
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!!  we zoeken weer vluchtbegeleiders …

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal zijn geïmplementeerd, wordt er tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor was het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation
.
.

.

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

weer thuis…

Maandag 29 maart 2021
.

Dank voor de vele goede wensen
.

In het weekjournaal van 21 maart jl, deed ik de aankondiging dat we, door omstandigheden, een weekje het weekjournaal zouden overslaan. Kregen we een heleboel reacties met de beste gezondheidswensen. Ik had bij die aankondiging vermeld dat ik een operatie moest ondergaan en daarvoor drie dagen opgenomen zou worden in het Isala te Zwolle. Gelukkig kan ik melden dat de operatie aan mijn halsslagader goed is verlopen en dat ik thuis herstellende ben. De coördinatie van de adoptiewerkzaamheden hebben even stilgelegen maar worden nu weer langzaam opgepakt.

Hartelijk dank voor alle goede wensen. Het gaat weer helemaal goedkomen…

.


.

.

Dinsdag 30 maart 2021 

.

In Memoriam Lupolo (Two)

.

Op dinsdag 16 juni 2020 begon het nieuwe leven van Lupolo. Toen werd hij verenigd met zijn Esmée die hem het leven zou geven waar hij zo naar uitgekeken had.  De lieverd heeft slechts negen maanden van zijn gouden mandje mogen genieten. Gisteren kregen we al een onheilsboodschap dat het de afgelopen week helemaal fout was. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een ernstige vorm van blaasontsteking. Pijn medicatie, een katheder en een grote kraag, moesten hem het doen uitzingen tot het volgende onderzoek dat uiteindelijk zou aantonen dat hij vergeven was van stenen in de nieren, blaas en urineleiders. Tevens bleek dat één van zijn nieren zo goed als gestopt was met werken. Een volledig herstel was uitgesloten en ergens in de toekomst een onbezorgd pijnvrij hondenleven was voor Lupolo een utopie. De verslagenheid was groot. Esmée heeft met haar vriend de enige humane beslissing genomen die zij voor Lupolo kon nemen. Wij hebben haar gesteund in haar beslissing om Lupolo niet langer te laten lijden. We hopen dat de vele fijne herinneringen aan Lupolo het verdriet een beetje kan verzachten.

Zo kregen we vandaag dit bericht…

Lupolo’s laatste pijnlijke wandeling

Gauw uitrusten op het gras in de armen van Esmee

Hai Ton, mijn vriend is zo dapper geweest om de beslissing te nemen om Lupolo geen dag langer meer te laten lijden. We hebben eerst nog een kleine wandeling gemaakt en hebben op het gras samen met onze allerliefste schat gezeten. Op het gras liet hij pas zien hoe kapot hij was en hoe graag hij wilde slapen. De afspraak met de dierenarts hebben we daarom een uur vervroegd. Hij is om 16:00 uur vanmiddag in mijn armen ingeslapen. We zijn helemaal kapot van verdriet. Hoeveel prachtige momenten en herinneringen we hebben gemaakt in 9 maanden is gewoon ongelooflijk. Rationeel weet ik dat we de juiste beslissing hebben genomen maar het hart kan daar nog niet bij ?

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 31 maart 2021 

.

 

.

Flash is druk besproken

.

Afgelopen week is er behoorlijk wat gemaild over Flash na een bericht op Facebook bij Vrienden van Odena. Omdat wij even buiten spel waren heeft Miranda het eerste contact voor haar rekening genomen. Er was belangstelling voor hem uit Nederland en België. Een belangrijk aspect bleek keer op keer dat Flash met katten overweg zou moeten kunnen. Die test moet dus nu worden gedaan.

.

.

.

.


.

.

Hoe het met de adoptie van Mari Puri staat.
.
In het vorige weekjournaal hebben we al laten weten dat de baasjes van Shammy (Shamira) en Joep, vertelden dat Mari Puri, mits zij met katten overweg kan, een baasje gevonden heeft. Nu bleek dat Mari Puri niet gesteriliseerd is en die operatie ook niet aan zal kunnen. Het zit haar ook niet mee…

Wat is er aan de hand. Mari Puri is een lange herstelperiode achter de rug waarbij ze ernstig aan de Leishmania heeft geleden. Hierdoor is er vrijwel zeker nier- en leverbeschadiging opgetreden. Er is nu Hypoalbuminemie geconstateerd.

Albumine is een eiwit dat voorkomt in ons bloed. Het eiwit helpt met het transport van vele andere eiwitten, hormonen, vitamines, medicijnen en voedingsstoffen in ons lichaam. Het wordt gemaakt in de lever en is het meest voorkomende eiwit in het bloedplasma.
Dit is te laag bij haar, waardoor ze niet geopereerd kan worden momenteel en de dierenarts heeft gezegd dat het heel goed mogelijk is dat dit ook in de toekomst zo zal blijven.

Ondertussen is er wel een kattentest gedaan en daar is ze glansrijk voor geslaagd.

.

Ondanks het goede resultaat bij de kattentest weten we nog niet wat deze nieuwe wetenschap voor Mari Puri betekent voor de adoptie en hebben we alles voorgelegd aan de potentiele nieuwe baasjes… We wachten rustig af…

 

.


.

 

.

Donderdag 1 april 2021 

.

.

De politie vraagt uw hulp

.

.

.

 

.

Politie zoekt man in verband met dierenmishandeling

De politie van Basisteam Nissewaard is op zoek naar een man in Spijkenisse-Noord in verband met dierenmishandeling.

De politie meldt dat het gaat om een lange blanke man, ouder dan 30 jaar. De man heeft een witte hond (Jack Russel) met zwart/bruine vlekken.

Heeft u informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844..

.


.

.

Vrijdag 2 april 2021 

.

Daklozenopvang Glasgow om honden bij eigenaren te laten verblijven

Homeless man with dog
De begeleiding benadrukt de positieve rol die honden kunnen spelen in het leven van mensen

Een daklozenopvang in Glasgow heeft aangekondigd dat het honden zal toestaan om bij hun eigenaren te blijven, op advies van woningaanbieders.

De Glasgow City Mission levert vanaf 24 januari artikelen zoals voedsel, beddengoed en lekkernijen voor huisdieren.

In november gaf Simon Community Scotland richtlijnen met Dogs Trust over de kwestie, waarin werd benadrukt hoe honden troost konden bieden aan mensen met een trauma.

Dogs Trust schatte dat slechts ongeveer 10% van de hostels op dat moment hondvriendelijk was.

Het document bestaat uit verschillende adviezen, zoals het bieden van hondvriendelijke gemeenschappelijke ruimtes in tijdelijke asielen en het maken van risicobeoordelingen om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met personeelsleden die allergisch zijn voor of bang zijn voor huisdieren.

De liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn voorzag de Glasgow City Mission van materialen om huisdieren te huisvesten.

De winternachtopvang bevindt zich in de Lodging House Mission in East Campbell Street.

Een woordvoerder van Glasgow City Mission zei dat ze “het belang van honden” voor gasten erkenden en ervoor wilden zorgen dat hondenbezitters een goede nachtrust kregen.

Ze vervolgden: “We danken onze vrienden van de Dogs Trust voor hun vrijgevigheid in het leveren van alle benodigde materialen en accessoires om ons in staat te stellen dit schema te lanceren.

“We hebben eten, lekkernijen, beddengoed en speelgoed klaarstaan.”

.


.

Geweldig nieuws … Hoera !!!!! Mari Puri mag naar Nederland komen
.
Marjoke en Bets, de baasjes van Joep, Shammy (Shamira) en de poezen, hebben besloten dat Mari Puri van harte welkom is.

 

.

.

.

In Memoriam Pancho

Op 14 februari hoorden we nog dat de oude Pancho met zijn 14 jaar wat aan het sukkelen was  met zijn gezondheid.  Het werd wat minder met het zicht, gehoor, gewrichten, was niet meer zo actief  en de schildklier werkt niet meer goed waar hij al paar jaar medicatie voor kreeg. Maar, liet Angelique liet ons weten: “We zijn nog steeds gezegend met z’n aanwezigheid, en koester ik elke dag die hij er nog is, mijn speciale, beste maatje PANCHO”.

Vandaag kregen we onderstaand bericht van Angelique dat haar grote vriend is ontvallen.

Helaas en met veel verdriet, is Pancho gisteren thuis op mijn schoot rustig en vredig, door de dierenarts ingeslapen. Vanmiddag is hij individueel gecremeerd!

Hij ging achteruit, lymfklieren opgezet, prostaat vol met bloedpropjes of stollingen, plaste bloed, (waarschijnlijk kanker) nog geprobeerd met antibiotica en pijnstillers het wat te verhelpen, om z’n leven te verlengen, maar het mocht niet baten, ivm zijn hoge leeftijd, natuurlijk geen volledig onderzoek of chemo of operatie meer ondernomen, gistermiddag kon hij helemaal niet meer plassen, hele boel verstopt, en zakte af en toe, door zijn poten, moeite met staan en ook al bleef hij vrolijk, en door strijden, en zag hij er nog uit als een jonge vent, ik vond het genoeg, hij was op, moest voor hem beslissen, hoe moeilijk ook, wou hem nog in z’n waarde laten, mijn lieve trouwe speciale Vriend PANCHO is heengegaan, ik mis hem verschrikkelijk en moet het echt een plek geven, rouwen, huilen, maar het is goed zo, ben dankbaar dat hij 10 jaren in mijn leven was, en denk aan de mooie herinneringen, een lieve trouwe, speciale sterke knapperd tot zijn laatste dag.
Jullie heel erg bedankt dat jullie hem bij mij in mijn leven hebben gebracht ?
Angelique van den Wildenberg

Fijn dat Pancho al die jaren van jullie zorg en liefde heeft mogen genieten. 

 

.

.


.

.

.

 

Zaterdag 3 april 2021
.

Honden die ook het asiel mogen verlaten

hond

Shelma

hond

Aliona

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe koppies op  de site

.

hond

.

Dit is Zuko, Reu – 4 jaar, 2 maanden – Mix. Zuko woont momenteel in het asiel nabij Barcelona. Karakter: Lief en aanhankelijk, kan net zo onbevangen doen als een pup, is erg gehoorzaam, kan prima met andere honden.

 

.

.

..

.

.

 

.

.

.

hond

.

Dit is Lovia, – 2 jaar, 2 maanden – labrador – 55 cm . Lovia woont in het asiel nabij Barcelona. Karakter: in het begin angstig voor mensen, maar begint enorm bij te trekken…

Bijzonderheden: gevonden op straat samen met Lesa, kan familie zijn, moeder en dochter of zusters. Eigenaar overleden en zij woonden op een masia en daarna zwierven ze lange tijd op straat.

.

.

.

..

.


.

Zondag 4 april 2021 

.

Wereld Zwerfdierendag

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Op 4 april is het ‘Wereld Zwerfdierendag’ (Stray Animals Day). Wereldwijd zijn er ruim 600 miljoen honden en katten zonder tehuis. Vooral in ontwikkelingslanden leven deze dieren in erbarmelijke omstandigheden. Op deze dag wordt er wereldwijd opgeroepen tot medeleven en liefdadigheid voor deze hulpbehoevende dieren.
.
.
.
.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld met veel berichtjes van de baasjes…

Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Gisteravond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij op Facebook verschenen.

We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.


.

.

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: info@steviesworld.nl

.

.

.

.

.


.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Hoe je een vis kunt redden …

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

.

.

.

.

.

.

 

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.<<advertentie>>

.

Bezoek de webshop door de foto te klikken…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Berichten van..

OPROEP: Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vonden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken…

.

.


.

Annet en Bart, baasjes van Nova, stuurden deze foto’s.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.


.

.

Kim, baasje van Olaf (Skapi), stuurde deze leuke foto’s

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Marina, baasje van Sara, stuurde ons deze vreedzame Paasfoto’s met de Paaswensen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Ronald en Jolanda, baasjes van Ziva, stuurden ons deze update

Onze Ziva, weer op de camping in Diever. Heerlijk ieder weekend lekker buiten,

flinke wandelingen en genoeg stokken om mee te nemen naar de caravan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 Danny en Therese, baasjes van Anuska, stuurden ons deze foto van haar met een ‘grote’ vriend…

.

Anuska heeft totaal geen oog voor het paard.

Liever had ze direct naar het baasje gelopen… .

Maar ja om een vlug fotootje te maken moest ze dus even blijven staan…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

..<<Advertentie>>

Merel 

Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS  

De 4-kanten column van Ton

Het gevoel van machteloosheid bij dierenmishandeling…
.
Hoe vaak hebben we het niet gehad over het gevoel van machteloosheid als je hoort of leest over dierenmishandeling.

Zo kregen we maandag een berichtje van Danny, baasje van Anuska, die ons het volgende schreef.

Net lees ik vol afgrijzen een artikel over een 61 jarige dierenbeul uit Munsterdam die zijn Husky vreselijk mishandeld heeft en daarna levend begroef in 2017 en die nu wel weer een hond mag aanschaffen ? Ik word hier zo misselijk van, onbegrijpelijk dat zoiets bestaat. Kan zo’n man niet naar een inrichting ? (Zie het originele bericht dat Danny gelezen heeft)

Ik heb Danny het volgende geantwoord.

Wij horen heel vaak deze verhalen. Vroeger had je Pistolen Paultje maar ja die is 7 februari 2005 overleden. Het maakt ons erg boos. ( Paul Wilting was iemand die nog al eens eigen rechter speelde tegen dierenbeulen  zie Google).  We kunnen natuurlijk niet oproepen tot het aanwenden van geweld maar ik heb me er al heel vaak over uitgelaten hoe wij hier tegen aan kijken. Er is een soort alternatieve zwarte lijst van mensen die geen hond kunnen adopteren. Deze lijst is niet zalig makend maar bij twijfel wordt er tussen bonafide organisaties soms overleg gevoerd. Er is maar 1 belang en dat is die van de hond die we een fijne toekomst willen geven.

Eigenlijk willen we natuurlijk veel meer doen en vertellen. Vergeet niet dat de politiek verantwoordelijk is voor een strafmaat van dierenmishandeling. Natuurlijk is de rechter die dat oplegt maar het is de wetgevende macht  (ons parlement) die de grenzen van de straf bepaalt. Dat nog steeds geen levenslang verbod op het houden van huisdieren gegeven wordt bij ernstige dierenmishandeling is de onwil van de politiek. Zie ook de column in het weekjournaal van 7 maart.

Een bijzonder detail las ik toen ik wat research verrichtte om dit artikel wat meer body te geven….. Wat blijkt nu ??? De illustere Paul Wilting uit de jaren 70 was ook nog actief in 2003. Toen loofde hij nog een beloning uit van 20.000 euro om een dierenbeul te pakken. Lees er alles over in onderstaand bericht  uit 2003.

Twentse dierenvrienden jagen op dierenbeul

Politie en particulieren hebben de jacht geopend op een dierenbeul die Twente teistert. In de afgelopen twee maanden martelde hij volgens de politie al elf dieren. De dader zou de beruchte ‘paardenbeul’ zijn, die twee jaar geleden ook al huishield in de omgeving. De woede onder de bevolking groeit.

AMSTERDAM – ,,Toen de maïsvelden hoog stonden, dacht ik nou begint het weer”, zegt Alina Sempel (39). Op 19 augustus 2001 werd haar paard April gruwelijk verminkt. De nooit gepakte dader had zich tussen het hoge maïs verstopt en gewacht op de regen. Terwijl de bewoners van Vroomshoop in hun huizen scholen, sloeg hij toe. Hij stak de zevenjarige pony diverse malen in haar geslachtsorgaan, waarbij hij de baarmoeder raakte. De dierenarts kon het dier alleen nog maar laten inslapen.Tussen oktober 2000 en oktober 2001 mishandelde de ‘paardenbeul’ zeker twintig dieren. Toen stopten de incidenten plotseling. Sinds twee maanden worden echter opnieuw dieren gevonden die op vergelijkbare wijze zijn verminkt. Ook de omstandigheden waaronder dat gebeurt, lijken veel op die van twee jaar geleden: de mishandelingen vinden vooral plaats in afgelegen gebieden tijdens de avond en nacht. Vaak regent het en meestal staan in de omgeving hoge graan- of maïsvelden.,,De kans is groot dat de dader dezelfde is als in 2001”, zegt H. Holslag, woordvoerder van politie Twente. ,,In beide reeksen hebben de verminkingen een seksueel karakter: de dieren worden verwond aan hun anus of geslachtsdeel.”Het laatste slachtoffer van de beul is het dode schaap, dat een week geleden werd gevonden. Ook twee lammetjes die in dezelfde wei stonden, werden verminkt met een stok. In 2001 waren vooral paarden het slachtoffer. ,,Dat betekent niet dat er een nieuwe dierenbeul is”, zegt H. Ten Napel. ,,Er zit een lijn in het geweld, daaraan zie je dat de dader dezelfde is. Aanvankelijk werden de dieren gesneden en gestoken, nu worden ze echt afgeslacht. Daarbij neemt de dader trofeeën mee: testikels, schaamlippen en uiers worden afgesneden.”Ten Napel begon een persoonlijke kruistocht tegen de dierenbeul nadat zijn paard Benga op 12 juli 2001 herhaaldelijk in de schede was gestoken. De 14-jarige merrie was het zestiende slachtoffer van de beul. ,,Toen ik zag wat er was gebeurd, kon ik wel janken van woede en machteloosheid. Het was zo’n lief paard. Ik dacht: die persoon moet gestopt worden.”Ten Napel richtte de stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren open organiseerde een burgerwacht die op risicoplekken ging patrouilleren. Hij kocht voor 7000 euro aan computers en printers en richtte daarmee een ‘commandocentrum’ in, van waaruit de beide initiatieven worden gestuurd.Bovendien ging vanaf dat moment iedere vrije minuut op aan het bestuderen van de verschillende incidenten. ,,Ik ben daar zeven dagen in de week, acht uur per dag, mee bezig. Doordat ik een eigen bedrijf heb, kan ik zo flexibel met mijn tijd omgaan.” Ten Napel zegt intussen patronen te hebben ontdekt waardoor hij bij benadering de lokatie en datum van de volgende aanslag kan bepalen.De Enschedeër zette afgelopen week een val voor de dierenbeul omdat, volgens hem, de politie zijn voorspelling van de meest recente mishandeling niet serieus nam. Ten Napel kreeg alle boeren uit de omgeving zover dat zij hun dieren binnenhielden. De dader kon zodoende maar in een paar weilanden toeslaan, en bij al die weilanden lag de burgerwacht klaar. Maar te laat, blijkt achteraf. Toen de burgerwacht arriveerde, had de dierenbeul het schaap al gedood.,,Ten Napel is erg betrokken bij de zaak”, zegt Holslag van politie Twente. ,,Maar hij moet wel begrijpen dat de regie van de opsporing in handen blijft van de politie.” Al sinds de eerste mishandeling wordt in de buitengebieden rond Enschede extra gepatrouilleerd. Een speciaal rechercheteam onderzoekt de zaak. Daarbij maken zij gebruik van een daderprofiel dat twee jaar geleden al werd opgesteld. ,,We doen alles wat we kunnen”, zegt Holslag. De politie zet volgens hem niet alleen zoveel vaart achter de zaken omdat de beul steeds brutaler wordt, maar ook omdat de onrust onder de bevolking groeit.Volgens Ten Napel is de woede zelfs zo groot dat de paardenbeul kans loopt gelyncht te worden als de lokale bevolking hem betrapt. Ook A. Sempel, dorpsbewoonster en eigenaresse van een van de mishandelde paarden, is bang voor wat er gebeurt als dorpsbewoners de dierenbeul pakken. ,,We kroppen al drie jaar lang onze woede op. De meeste dorpsbewoners willen eerst even met deze persoon alleen zijn, voor ze de politie bellen.”Behalve boze dorpsbewoners, politie en een gedreven burgerwacht aast ook de Amsterdamse onderwereld op de dierenbeul. Wapenhandelaar en dierenvriend Paul Wilkens, alias ‘Pistolen Paultje’, heeft 20000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Hij houdt zich via ‘bronnen bij de politie’ op de hoogte van de vorderingen in de zaak en zegt al een sterk vermoeden te hebben wie voor de martelingen verantwoordelijk is.,, Als ik het zeker weet, stuur ik een paar jongens langs en los ik het zelf op. De politie deelt toch maar softe strafjes uit”, aldus Wilkens.

.

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.

ZONDER FINANCIELE HULP MOETEN HET WERK STAKEN.
DRAAGT U OOK DIERENMISSIES EEN WARM HART TOE ?

Een rechtstreekse donatie door overmaking van een donatie op  reknr: NL15INGB 0005721780 t.n.v. Stichting Dierenmissies

of via het meedoen met de Vriendenloterij
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt

 

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400

.

.


.

.<<Advertentie>>

.

.

klik op de foto om de website te bezoeken

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 5 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

. Iets beter communiceren …

.

.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.

.

.

.

Saar en Arie van 16 tot 30 mei 2021

.

.

.

.

.

.

Ocean en Luna van 21 juli tot 14 aug 2021

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 juli tot 18 augustus 2021.

.

.

.

.

.

.

.

Saar en Arie van 10 september tot 5 oktober 2021

.

.

.

.

.

.

Lizzy van 28 december tot 2 januari 2022.

.

.

.

.

.

 

Lizzy van 24 februari tot 6 maart 2022.

 

.

 

.

.

.

.

Banjer (Bambu) van 26 februari tot en met 5 maart 2022.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

«
»
  • Linda van Coesant

    Hoi Esmee,

    Gecondoleerd met het verlies van Lupolo, wat een verdrietig nieuws om te lezen.
    Zo kort nog maar in jullie leven, maar wat een vreugde heeft hij gebracht en voor hemzelf waarschijnlijk de beste 9 maanden van zijn leven, laat dat een troost zijn. Hij heeft eindelijk liefde gekend en een warm liefdevol thuis gehad.

    Heel veel sterkteknuffels,

    Linda, baasje van Moos, Sjors en Mike

    1
  • Linda van Coesant

    Hoi Angelique,

    Wat ontzettend verdrietig dat je afscheid hebt moeten nemen van je lieve maatje Pancho,gecondoleerd.
    Je hebt hem een prachtig leven gegeven met heel veel liefde en alle zorg die hij nodig had. Het gemis zal altijd blijven en ik wens je heel veel sterkte met het verwerken.

    Dikke knuffels,

    Linda, baasje van Moos, Sjors en Mike

    2

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com