Dierenmissies Weekjournaal van 7 augustus 2022

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal zien we tal van honden die gered zijn uit de bloedhitte, zien we dat ook het chippen van een kat erg verstandig is, dat onze gasten het goed maken, dat Simona het asiel mag verlaten en dat we in Spanje weer een stukje dichter zijn bij nieuwe wetgeving voor dierenwelzijn. In de column laten we een zwemparadijs voor honden zien en ide (on)zin van de week kan ‘je oude dag’ met je viervoeter nog erg aantrekkelijk zijn. Natuurlijk hebben we nog veel meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Weer hond gered door oplettende dierenvrienden.
– Autodieven laten hondjes in hete auto aan hun lot over.
– Ook het chippen van je kat moet verplicht worden !!! het helpt echt…!!!
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Even kijken hoe het met de logees gaat.
– Handhavers redden hond uit de bloedhitte
– Hond gered uit hete camper
– Simona mag asiel verlaten
– Nieuwe dierenwelzijnswet in Spanje weer een stapje dichterbij 
– Leuk filmpje: leuke fragmentjes van hondenfilmpjes
– Bericht van baasje over:  Tayra
– Animal Webshop (advertentie)
– Registratie van uw hond is verplicht
– De vierkante column van Ton met: Je schaamt je voor je landgenoten… 
– De (on)zin van de week: Nadenken over de toekomst kan nooit kwaad ..
De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.


.

.

Maandag 1 augustus 2022

.

.

Weer hond gered door oplettende dierenvrienden.

Fijn dat dierenvrienden hun ogen open houden en misstanden melden. Zo heeft afgelopen vrijdag de politie in samenwerking met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in het Noord-Brabantse Altena een verwaarloosde hond in beslag genomen. Het dier moest het dagenlang stellen zonder eten en drinken, aan een “veel te korte ketting”, meldt de politie.

.

.

 

.

Dinsdag 2 augustus 2022  

.

Autodieven laten hondjes in auto aan hun lot over.

.

Beeld: Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Ook deze keer werd de politie gewaarschuwd door voorbijgangers die maandagmiddag , in de Beiaardstraat in Valkenswaard, twee hondjes in een witte geparkeerde auto zagen zitten. Het was met dit weer absoluut noodzakelijk dat de beestjes met spoed uit de hitte werden bevrijd. De politie kwam snel ter plaatse en toen bleek dat de auto gestolen was.

De hondjes heten vermoedelijk Coco en Nina. ? 

Dierenambulance Brabant Noord-Oost is momenteel hard op zoek naar het baasje of baasjes. Onder meer via een oproepje op Facebook. Maar helaas is het baasje via die weg nog niet gevonden. Ook de chips van de hondjes hebben niks opgeleverd. De dierenambulance heeft de geregistreerde telefoonnummers geprobeerd te bellen, maar helaas nam niemand op.

‼️UPDATE‼️ Er is helaas nog geen contact geweest met de eigenaar. De twee hondjes Coco en Nina zijn overgebracht en ondergebracht naar bij dierenopvang DOC-Zuid in Valkenswaard. Als de eigenaar zich niet binnen twee weken meldt, worden de dieren herplaatst.

Posted by Dierenambulance Brabant Noord-Oost on Monday, August 1, 2022

Geen link tussen hondjes en auto

Hoe de honden in de gestolen auto zijn terechtgekomen, is niet bekend. De politie heeft wel onderzocht of er een link is tussen de gestolen auto en de dieren, maar die is er niet, vertelt een woordvoerder van de dierenambulance aan Omroep Brabant.

De kans is enorm groot dat hondendieven aan het werk zijn geweest. Dit zijn georganiseerde bendes die aan het werk zijn. Beste baasjes laat alsjeblieft nooit je beestjes alleen in het zicht van vreemden. Dus ook nooit vastbinden voor een winkel… om even vlug iets te kopen… 

.

.


.

Ook het chippen van je kat moet verplicht worden !!! het helpt echt…!!!

.

Dat het chippen wel degelijk zin heeft lees je onderstaand bericht van de poes die na jaren weer herenigd is met haar bazinnetje.

Een vrouw uit het Gelderse Balgoij kon haar oren niet geloven toen ze maandagmiddag een telefoontje kreeg van de dierenambulance. Haar poes Fiona die al drie jaar vermist was, bleek teruggevonden. Het baasje had de hoop om de poes ooit nog levend terug te zien al opgegeven. “Lang leve een goed geregistreerde chip”, schrijft dierenambulance Maasland op Facebook.

Poes Fiona raakt drie jaar geleden vermist als de vader van haar baasje met zijn aanhanger van huis vertrekt. Zonder dat iemand iets in de gaten heeft, lift Fiona stiekem mee naar Schaijk. Daar springt ze vervolgens uit de aanhanger. De vader probeert haar nog te vangen, maar helaas zonder succes.

Goed geregistreerde chip

Jarenlang is het stil rond Fiona, tot maandagmiddag bij dierenambulance Maasland een melding binnenkomt uit het dorp Demen. Daar blijkt al enige tijd een onbekende kat rond te lopen. Buurtbewoners opperen het idee de chip van het dier uit te lezen.

“Toen mijn collega’s dat deden, bleek Fiona inderdaad gechipt én geregistreerd te zijn”, vertelt Saskia Thijssen, woordvoerder van de Dierenbescherming.  “Dat was geweldig nieuws, want hierdoor konden we haar eigenaar bellen.”

Verplichte chip

“Chippen en registreren van katten vindt de Dierenbescherming zo belangrijk dat we zelfs willen dat dit verplicht wordt”, gaat Thijssen verder. “Op het moment dat je kat niet gechipt en niet (correct) geregistreerd is wordt het voor ons heel lastig om opgehaalde katten te herenigen met hun eigenaar.”

Jaarlijks raken zo’n 38.000 katten de weg naar huis kwijt. De Dierenbescherming vangt ongeveer 10.000 van hen op in asielen door het hele land. 83 procent van deze katten is niet gechipt of correct geregistreerd waardoor maar 17 procent van deze 10.000 katten hun baasje terug vinden.

Volgens haar bazinnetje gaat het momenteel goed met Fiona. “Ze lag gisteravond al lekker op de bank en voelde zich helemaal thuis.”

.

.


.

.

Woensdag 3 augustus 2022.                                                .

.

Eve kijken hoe het met de logees gaat.

.

De temperatuur is hoog en daar gedragen we ons ook naar. Maar als het zonnetje nog niet al te sterk is, is het ook fijn om daar even in te zitten. De honden vinden dat maar zozo.. die liggen liever gelijk binnen voor de ventilatoren. Alleen Lizzy mag graag buiten een schaduwplekje zoeken.

.

Op de camping is het toch rustiger dan verwacht … Dat vinden onze hondjes natuurlijk helemaal niet erg. We hebben sowieso al weinig last van reguliere vakantiegangers maar nu is het een stuk minder druk in vergelijking tot vorig jaar. Een groot deel van de vakantievoerders vindt het na twee jaar verplichte vakantie in Nederland, nodig vindt om over de grens te gaan.

.

Het bos is meestentijds van ons en dat is heerlijk. Niemand houdt ons tegen om heerlijke strooptochten te maken. Nou ja ‘strooptochten’ meer snuffeltochten die op hun dooie gemak wordt volbracht.

.

.

.

Alleen in de avond of vroege ochtend zijn het Lynn en Lizzie die voor actie zorgen.

.

Lynn begint met de voorpoten op de grond te slaan voor de neus van Lizzie. Lizzie is het vervolgens die in volle vaart vlak langs Lynn gaat rennen.  Geheid dat dit dan een boel speel-gegrom oplevert.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

  Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 4 augustus 2022

.

Handhavers redden hond uit de bloedhitte

.

Een hond is woensdag in Noord-Brabant door handhavers gered uit de hitte. Het dier was zonder water vastgeknoopt aan een boom, terwijl zijn baasjes genoten van de Galderse Meren. De actie van het gezin leidt tot woede.

De handhaver schrijft op Instagram: “Als je nou lekker met je gezin gaat genieten van de Galderse meren bij 32 graden, laat dan je hond thuis en bind deze niet aan een boom op de parkeerplaats zonder water!  Nu waren ik en mijn collega’s er op tijd bij”, maar het had veel erger voor de hond kunnen aflopen.

De hond is nagekeken door de handhavers en het gezin heeft een ‘flinke boete’ ontvangen.

Commentaar op de sociale media laat zien hoe het publiek hier over denkt. Opmerkingen als:  “Zulke mensen verdienen geen dieren”,  “Aan dit soort volk heb je niets in de samenleving”,  “Verstand van een ingevroren visstick waarschijnlijk” zeggen genoeg

.


.

Hond gered uit hete camper.

.

Agenten in Amstelveen hebben dinsdagmiddag een hond uit een zeer hete camper moeten redden. Dat meldt de politie.

De camper stond geparkeerd aan de Mensinge, vlakbij het Amstelpark. De hond werd daar rond 18.00 uur ontdekt in de loeihete camper. “De temperaturen waren dusdanig opgelopen dat de politie het zorgwekkend vond”, zegt een politiewoordvoerder aan de site. “Daarom hebben we een ruit ingeslagen en de hond meegenomen naar het bureau.”

Toen de eigenaar erachter kwam dat bij zijn camper een ruitje was ingetikt en zijn hond weg was, meldde hij zich op het bureau. Daar werd hij verhoord en kreeg hij een boete van 400 euro. Zijn hond is op het bureau achtergebleven.

.

.


.

Vrijdag 5 augustus 2022.

.

Simona mag het asiel verlaten. 

.

Hoera !!! De super lieve Simona heeft een baasje gevonden en mag het asiel verlaten. Eindelijk komt er een op haar achtjarige levensjaar een lichtpuntje in het leven.

We wensen haar een fijne mand toe een een baasje dat haar lekker zal verwennen.

.

.

.


.

.

Zaterdag 30 juli 2022.

.

Nieuwe dierenwelzijnswet in Spanje weer een stapje dichterbij 

.

Spanje stevent af op de eerste echte dierenwelzijnswet die het land zal hebben. Het is een lang en controversieel proces waarbij de wet na diverse aanpassingen is aangenomen door de Ministerraad. Er zal nog een volgende stap nodig zijn voordat de ‘Ley de Bienestar Animal’ een feit zal zijn in Spanje en het leven van dieren beter moet worden. Hieronder melden we enkele van de toekomstige maatregelen.

De Spaanse coalitieregering  bestaande uit de PSOE en Unidas-Podemos wil een beter leven voor dieren en in het bijzonder huisdieren. Daarom heeft het Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030  al in oktober 2021 een nieuwe ‘Ley de Bienestar Animal’ gepresenteerd met daarin veel maatregelen om het welzijn van dieren in het algemeen en in het bijzonder huisdieren te beschermen en verbeteren.

Na een lange vertraging en diverse onderhandelingen, is het zeer uitgebreide wetsvoorstel afgelopen maandag tijdens de ministerraad aangenomen maar moet deze nog aangenomen worden in het Congres en de Senaat, er zijn dus nog wijzigingen mogelijk. We beschrijven enkele bijzonder opvallende maatregelen in deze nieuwe dierenwelzijnswet. Het wetsvoorstel heeft echter geen betrekking op de ‘tauromaquia’ ofwel het stierenvechten en dieren in de veeteelt.

De nieuwe ‘Ley de Bienestar Animal’ ofwel dierenwelzijnswet werd al in oktober 2021 door het Directoraat-Generaal voor Dierenrechten en het Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030 gepresenteerd maar werd deels tegengehouden door het Ministerie van Landbouw. De reden waren de jachthonden en honden die professioneel gebruikt worden bij bijvoorbeeld de veeteelt, denk aan schapen etc. Uiteindelijk werd er onderhandeld en werd besloten deze honden mee te nemen in de dierenwelzijnswet. Maar voor deze honden zijn enkele uitzonderingen zoals dat de verplichte cursus en het niet alleen mogen laten langer dan 24 uur niet gelden vanwege de bijzondere omstandigheden van deze honden.

Hogere straffen

Opvallend in deze nieuwe wet is dat de straffen voor mishandeling met dood tot gevolg van dieren uitgebreid zijn tot 24 maanden (2 jaar) terwijl mishandeling van dieren zonder dood tot gevolg maar waarbij wel medische assistentie bij nodig was een celstraf van 18 maanden kan opleveren. In beide gevallen mogen de veroordeelde personen gedurende vijf jaar geen enkel contact met dieren hebben waardoor dierenmishandelaars dus niet meer vrijuit kunnen gaan. Daarbij gaat het niet alleen om huisdieren zoals honden en katten maar om alle dieren.

Euthanasie verboden

Het is vanaf de definitieve aanname van de wet ook verboden om euthanasie te plegen bij honden en katten in dierenopvangcentra, alleen in bijzondere gevallen van ziekte en leeftijd maar altijd als dit door dierenartsen is goedgekeurd. Dit wordt ook wel ‘sacrificio cero’ genoemd.

Verkoop winkels verboden

Omdat de regering ook streeft naar een ‘abandono zero’ wil men impulsieve aanschaf van huisdieren tegengaan door de verkoop en het uitstallen van dieren in winkels te verbieden. Sterilisatie wordt afgedwongen bij dieren die in open ruimtes leven en omgaan met andere dieren van dezelfde soort en verschillend geslacht.

Huisdieren mogen in Spanje alleen nog verkocht worden als deze van officiële en geregistreerde fokkers komen. Het fokken moet dus een professionele daad worden en het thuis fokken en via internet verkopen van huisdieren is niet meer toegestaan. Boetes kunnen oplopen tot 600.000 euro.

Geen spektakel en shows

Dierentuinen en dolfinaria in Spanje mogen geen nieuwe dieren fokken of verwerven met de nieuwe wet. Dat mag alleen nog bij bedreigde diersoorten. Dierenleed moet ook worden vermeden bij bedevaarten, processies en andere traditionele activiteiten waar dieren bij betrokken zijn. Circussen met wilde dieren worden in heel Spanje (en niet meer alleen regionaal) verboden. Het wetsvoorstel heeft echter geen betrekking op de ‘tauromaquia’ ofwel het stierenvechten.

Gevaarlijke honden

De lijst met potentieel gevaarlijke honden gaat verdwijnen. De honden worden namelijk niet meer per ras maar individueel beoordeeld op gevaarlijkheid. Op dit moment zijn dit de PPP-honden (Perros Potencialmente Peligrosos) in Spanje: Pitbull Terriër; Staffordshire Bull Terrier; Amerikaanse Staffodshire Terriër; Rottweiler; Argentijnse Dogo; Fila Brasileiro; Tosa Inu; Akita Inu. Verder wordt ook gekeken naar bepaalde kenmerken en het gedrag.

Honden cursus

De nieuwe dierenwelzijnswet streeft naar een verantwoord omgaan met huisdieren en nieuwe hondenbezitters moeten een (online) cursus volgen over de zorg en aandacht die dieren nodig hebben. Op deze manier wil men meer respect voor dieren afdwingen en moet het in de steek laten van honden die impulsief worden aangeschaft worden voorkomen.

Alleen laten

Een huisdier mag niet langer dan drie aaneengesloten dagen alleen zijn wat in het geval van honden niet langer dan 24 uur mag zijn. Verder mogen huisdieren niet alleen achtergelaten worden op terrassen, balkons, patio’s, kelders of in gesloten voertuigen, blootgesteld worden aan hitte of kou of vastgebonden worden aan deuren zonder toezicht. Boetes kunnen oplopen tot 600.000 euro.

Katten kolonies

Er moet een betere controle komen over het beheer van katten kolonies want de wilde kat is een gezelschapsdier in vrijheid wiens situatie in feite het gevolg is van het onverantwoordelijke bezit van achtergelaten katten. Daarom moet er een protocol komen om de populatie op straat levende katten te controleren en geleidelijk aan te verminderen. Zo moeten gemeenten zich meer gaan bezighouden met sterilisatie, registratie, minimale zorg en training van katten verzorgers.

LET OP: Deze wet werd na diverse aanpassingen afgelopen maandag aangenomen bij de wekelijkse ministerraad maar er moet nog ver gestemd worden in het Congres en de Senaat. Dat kan betekenen dat de nieuwe dierenwelzijnswet nog aangepast kan worden op bepaalde punten. Het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 31 juli 2022 

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en in alle vroegte is hij zondag op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsappje naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

leuke fragmentjes van hondenfilmpjes

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .           .

.


.

Madelaine en Lex, baasjes van Tayra, stuurden ons deze leuke update met filmpjes…

Goede morgen Ton, even een update over Tayra. Het gaat hier prima en we zijn zooooo blij met haar en dat is wederkerig. ♥️
Haar conditie is matig en we maken korte wandelingetjes (de poes vd buurvrouw loopt vaak mee) vooral met dit warme weer. Ze kan niet tegen warmte en ligt lekker binnen op de tegels of in de schaduw in de tuin. Ze houdt ons altijd goed in de gaten en ligt meestal om ons heen. Ik heb een kleine fan gekocht en zet dat als verkoeling voor haar kussen.
Ze wordt te zwaar en heb een dieet van de dokter gekregen. 😩
We zijn al een paar keer met haar naar een klein strandje geweest en liep ze lekker door het water. Vindt ze heerlijk.
We zijn zo blij met haar en alles draait om haar en het is net een bejaardenhuis hier 🤔
3 oudjes bij elkaar.
Prettig weekend gewenst en groetjes van ons 3en 👋

 

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

 Je schaamt je voor je landgenoten… 

Wij zoeken voor de hondjes uit Spanje een mandje in Nederland omdat mensen daar niet helemaal omgaan met dieren zoals wij dat normaal vinden. Nu moet ik dat wat nuanceren want doorgaans is het aan de kust in de drukke toeristenplaatsen al aardig bijgetrokken. Maar helaas is het in het achterland, als je 10 kilometer land inwaarts gaat, nog heel anders. Dat de Spaanse overheid er alles aan doet om ook de notoire dierenmishandelaars in het gareel te krijgen is natuurlijk lovenswaardig. Dit doen ze dus door wetgeving die er niet om liegt. Zie hierover het bericht op zaterdag over de nieuwe dierenwelzijnswet die binnen kort van kracht zal moeten zijn. Nu hebben wij niet de illusie dat daarmee oude verkeerde gewoonten direct tot het verleden zullen horen maar de intentie is er wel. Het geeft Seprona, de speciale milieu en dierenpolitie van de Guardia Civil, wel een behoorlijk sterk hulpmiddel om tegen dierenmishandeling op te treden. Iets wat in Nederland ook wel een tikje meer mag zijn… De boetes die in Spanje opgelegd kunnen worden kunnen daar behoorlijk oplopen. Tja, en nu is het in Nederland een paar weken warm zonnig weer en krijg je allerlei berichten te lezen over onnadenkende baasjes die hun hondje met het grootste gemak in een oven (auto in de zon) achterlaten om die letterlijk te laten stikken van de hitte. (gelukkig zijn ze wel net op tijd gered)  De trieste balans van deze week is te lezen in dit weekjournaal. Bijna elke dag is het wel raak. Of je een hond in een totaal vervuild geventileerd huis opsluit tussen de hopen poep bij 30 graden waar hij al maanden achtereen in gewoond heeft of dat je een hond in de volle zon aan een ketting legt zonder vers drinkwater, of dat je een hond in een auto of camper achterlaat … het zijn allemaal voorbeelden die te walgelijk voor woorden zijn. Ik denk dan dat die baasjes niet alles goed op een rijtje hebben en in ieder geval niet de verantwoordelijkheid en zorgplicht aan kunnen die van een baasje wordt verwacht.  Dat dit hier in Nederland voorkomt is  gewoonweg stuitend. We wijzen met het vingertje naar wantoestanden in Spanje en wij doen als vrijwilliger ons uiterste best om daar de dieren een beter bestaan te geven terwijl er in ons eigen land malloten rondlopen die geen dier waard zijn.

Al is het deze warme dagen echt te gek voor woorden als je zien hoe vaak honden gered moeten worden door dom handelen van baasjes, toch moeten we er vanuit gaan dat het hier echt om incidenten gaat. Wij richten ons al sinds het prille bestaan van de stichting op Spanje en omdat we daar ook af en toe lichtpuntjes zien die het vermelden waard zijn, maken we daar ook graag reclame voor. Zo’n lichtpuntje dat goed aansluit bij het warme weer is het ‘honden zwemparadijs’. Hieronder is het bericht dat we eerder hebben gepubliceerd.

“Honden zwemparadijs”.

.

Soms snap ik niets van Spanje…. Aan de ene kant gebeuren er de vreselijkste dingen met hondjes maar gelukkig heeft het toerisme al aardig wat positieve acties teweeg gebracht. Vooral aan de kust wel te verstaan…. ‘Stranden speciaal voor honden’ met allerlei leuke voorzieningen die toeristen trekken en waarop hotels weer inspelen door vooral gasten met honden uit te nodigen in hun accommodatie en dan nu sinds 2018 is er net boven Barcelona een honden zwemparadijs… Tja… Kijk zelf maar naar dit stukje dat we tegen kwamen….

.

Als baasje voel je je al snel schuldig als je op reis gaat zonder je trouwe viervoeter. Beslis je dan toch om je hond mee te nemen op reis, zijn er slechts een hand vol etablissementen die jouw hond toelaten. En dat probleem heeft Frederico Cano heel goed begrepen. Daarom heeft hij op slechts 30 minuten van Barcelona (Spanje), vorig jaar het aller eerste waterpark voor honden én hun baasjes geopend. Ja, je leest het goed! Baasjes kunnen er met hun trouwe viervoeters samen genieten van het mooie weer, het zwembad en elkaar! Het zwembad is zo opgebouwd dat honden van alle formaten er gezellig kunnen pootje baden. Er zijn zelfs hond vriendelijke glijbanen, fonteinen én opblaasbare bootjes aanwezig! Het zwembad is maar liefst 1000m² groot! Na een half uurtje zwemmen, is er wel een verplichte plaspauze om ongelukjes in het zwembad te vermijden..

.

Tijdens het hoogseizoen kost een dagticket voor jouw hond €15 en er is een toelage van €3 voor jou, als chaperonne.

.

Zwemmen met jouw hond is trouwens héél gezond: deze constante bewegingen zijn een pak minder belastend voor de gewrichten van jouw viervoeter dan bijvoorbeeld een spelletje apporteren. Honden met een atletisch lichaam zijn ook minder gevoelig aan gewrichts- of peesblessures.
Nog een reden om met je hond te gaan zwemmen!

.

Dus als je mij -als hondenliefhebber- vraagt wat er op mijn bucket-list staat (en na het lezen van dit artikel vermoedelijk ook op de jouwe), is het wel dit waterpark bezoeken met mijn honden. Het lijkt me echt heerlijk! Ik kan al bijna niet wachten om een plekje te reserveren.
<
Dus ben je voor deze zomer opzoek naar de ideale vakantie bestemming voor jou en je favoriete water liefhebbende hond, dan is het Canino can Jane Resort in Spanje écht wel the way to go!
Voor meer info: surf naar http://www.canjane.com/
.

.

.

(Met dank aan Valerie Desmet)

.

.

 .


.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Nadenken over de toekomst kan nooit kwaad

.

.

.

Heerlijk om zo lang mogelijk je lieverds om je heen te hebben….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lynn van zondag 17 juli t/m 15 aug 2022

Lizzy van 25 juli 2022 tot 19 aug 2022

Arie en Saar van 11 september tot en met 29 september 2022.

Lizzy van 24 dec 2022 tot 6 jan 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

 

 

.

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com