Dierenmissies Weekjournaal van 7 juni 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

Na een vertraging richten we ons deze week opnieuw op de komende reis van de honden waarvan de aankomst nu staat gepland op 16 juni a.s. Ook staat Troppy in de belangstelling. Er is nog een kleine kwestie te overwinnen maar dan hopen we dat hij toch nog mee zal kunnen met het geplande transport.  We zien dat er een illegale hondenfokkerij is opgerold en vanzelfsprekend blijven we op zoek naar vluchtbegeleiders voor na de Corona vliegstop. In het filmpje laten we zien dat de verwachting niet altijd voldoet aan de realiteit. In de column hebben we het over ‘hoe het einde van de Coronatijd honden onzeker maakt, en in de (on)zin van de week hebben we het over ‘social distancing’.  Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Transport van onze honden vertraagd.
– Troppy in de belangstelling
– We hebben een nieuwe datum voor het transport.
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “De verwachting strookt niet met de realiteit”
– Troppy’s adoptie wankelt, maar er is hoop…
– Illegale hondenfokkerij opgerold en 544 honden gered uit handen van twee criminelen
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Secca en Teoo op de site
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Teken de petitie tegen de lage straffen voor dierenmishandelaars
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Hermes, Nando, Woody & Lee en Fellow
– De vierkante column van Ton met : Einde coronaperiode maakt een gezinshond onzeker.
– De (on)zin van de week gaat over: “Social distancing”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.

Maandag 1 juni 2020

.

Transport van onze honden vertraagd.
.
Vandaag kregen we een flinke teleurstelling te verwerken. We hadden er op gerekend dat Two, Yago, Anuska, Lady en Daan op 9 juni met het wegtransport naar Nederland zouden komen. Nu hoorden we dat dit niet gaat gebeuren en dat we moeten wachten tot vervoerder Pablo met een alternatieve datum komt. Natuurlijk hebben we aangedrongen op het eerst daaropvolgende transport.  We hebben de baasjes moeten meedelen dat de reis andermaal is verzet. Zeker voor Two is het vreselijk omdat die al van voor de Coronatijd op transport wacht.

.

.


.

.

Dinsdag 2 juni 2020
.

Troppy in de belangstelling
.
We kregen een informatieverzoek van Theo en Joke voor Troppy. Een leuke lieverd die een tikje verlegen is maar veel liefde heeft te geven als hij wat gewend is aan de nieuwe mensen. Allereerst moesten we natuurlijk even navragen of Troppy nog beschikbaar is. Daarbij kregen we te horen dat hij nog beschikbaar is maar dat hij een kleine medische ingreep moet krijgen aan een van zijn ogen. Het is blijkbaar niet ernstig maar we willen natuurlijk graag weten wat er dan zo nodig gedaan moet worden. Dit antwoord moeten we vernemen van de dierenarts van het asiel. Helaas heeft zij het op dit ogenblik razend druk omdat door de Corona ellende er nog geen vrijwilligers mogen helpen op het asiel. We wachten dus even op haar verlossende antwoord.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 3 juni 2020.

 

.
We hebben een nieuwe datum voor het transport.
.
Vandaag kregen we van vervoerder Pablo te horen dat een weekje later, op dinsdag 16 juni, Two, Anuska, Lady, Yago en Daan, en als Troppy ook op tijd klaar is voor de adoptie, aan zullen komen in Nederland. We moeten er nu echt vanuit gaan dat het goed gaat… Miranda heeft een hartig woordje met hem gesproken en verteld wat voor vervelende consequenties het heeft gehad dat het tot twee keer toe verzet werd. …. Nu kunnen we halsreikend uitkijken naar de komst van zijn truck met al die hondjes die maar wat graag uitstappen en kennismaken met hun nieuwe baasjes…..

Yago

Lady

Anuska

Two

.

..

 

.

.

.

Daan

Troppy

En misschien mag Troppie ook wel mee…

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 4 juni 2020

.
Troppy’s adoptie wankelt.
.
Helaas voor Troppy heeft hij twee ongelijke ogen. Dat wil zeggen dat niet de ogen zelf, maar de opening van de oogleden niet gelijk zijn. Hierdoor is er één zichtbaar kleiner dan het andere oog. Het is te verwachten dat Troppy in de toekomst aan één oogje een ooglid operatie moet ondergaan. We hebben het onderstaande medische bericht van de dierenarts met de familie gedeeld en wachten op hun reactie. Tegelijkertijd hebben we ook gewezen op het broertje of zusje van Troppy  Ariel  of Axel. In het geval dat ze de adoptie met Troppy niet aandurven dan hopen we dat ze één van die twee een kansje willen bieden op een mandje in Nederland.

Subject: TROPY

Te paso un resumen de lo que tiene TROPY:

TROPY has congenital and bilateral entropion; this is not a medical situation that endangers his life and this is why we cannot correct this situation, because in our shelter we only have budget for common surgeries and critical medical issues. He would need correction of his eyelids, but it has to be done by a veterinarian ofthalmologist.

This entropion causes that the eye opening is smaller than in a normal eye and sometimes it can promote conjuntivitis, but his opticaln senses and vision are normal.

.

Baasjes hebben aangegeven dat voor hen Troppy echt niet perfect hoeft te zijn. Wel hebben ze gevraagd om even na te mogen denken. Natuurlijk geven ze graag die tijd want het zou geweldig zijn als deze lieverd toch naar zijn gouden mandje in Nederland zou mogen reizen…. 

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“De verwachting spoort niet met de realiteit … ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

Vrijdag 5 juni 2020
.

Illegale hondenfokkerij opgerold en 544 honden gered uit handen van twee criminelen
.
De SEPRONA afdeling van de Guardia Civil heeft op een landelijk gelegen woning (finca) in de gemeente Maella in de provincie Zaragoza (Aragón) 544 honden die in een erbarmelijk staat leefden gevonden. De politie arresteerde de twee eigenaren van deze woning, een 69-jarige Britse man en 50-jarige Roemeense vrouw die een illegale fokkerij hebben.
.

.

.
In totaal zijn er 294 volwassen exemplaren en 250 puppy’s van de rassen Bichon Maltees, Poedel, Yorkshire, Pommeren, Chihuahua, Shih Tzu en Valencian Mouser gevonden op het landgoed. Buiten de boerderij op een afgelegen stuk grond troffen de agenten ook tientallen botten en as aan, waarschijnlijk van overleden honden die daar verbrand werden.

.

.
Het is dat we met regelmaat Spanjaarden beschuldigen van een hoop dierenellende.  Het is wel opvallend te moeten zien dat het nu een Brit en een Roemeense waren die de dieren mishandelden. Nu zijn ze tegen de lamp gelopen zijn hebben ze te maken met de strenge Spaanse wetgeving omtrent dierenmishandeling, dierenverwaarlozing die de laatste jaren van kracht is geworden. Het is duidelijk dat dit stel al jaren actief was. Ongetwijfeld was de wet- en regelgeving toen ze zijn gestart nog een stuk minder streng.

 

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 6 juni 2020
.

De volgende honden mogen ook het asiel verlaten
.

Estela

Skol

Zira

Luna

.

.

.

.

.

.

hond

Charmy

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Nieuwe hondjes op de Site.

.

Secca en Teoo willen graag samen ergens geplaatst worden. Dit omdat Secca blind is en steun vindt bij Teoo.
als het niet anders kan kunnen ze ook apart geplaatst worden want we willen natuurlijk geen enkele kans op een fijne mand voorbij laten gaan.

.

Dit is Teoo, Reu – geboren maart 2019 – Podenco breton mix – 47 cm . Teoo woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: zeer lief, goed met alle honden hij vindt water heerlijk . . Bijzonderheden: Teoo wil graag met Secca een familie vinden omdat Secca blind is en omdat zij erg gehecht… Lees Verder
.
.
.
.
.
Dit is Secca, Teef – 7 jaar, 5 maanden – mix – 30 cm . Secca woont momenteel in het asiel nabij Barcelona . Karakter: zeer lief sociaal met Andere honden   Bijzonderheden: volledig blind zoekt samen met Teoo een huisje . Een super lief aanhankelijk hondje dat helaas blind is maar daar niet mee zit. Zij heeft… Lees Verder
.
.
.
.
.
.

.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 7 juni 2020
.

Teken de petitie om notoire dierenmishandelaars zwaarder te straffen.

Door Bep en Tonnie Breughem werden we gewezen op deze petitie

Wij Dierenliefhebbers Constateren dat de huidige straffen die worden opgelegd bij de mishandeling, het ontzien van de juiste zorg en het dumpen van (huis)dieren niet afdoende zijn. De drempel is hierdoor te laag, de kans op herhaling te hoog. En het dier is hier de dupe van.

Lees meer door op de foto te klikken en om de petitie te tekenen

 

.

.


.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Berichten van..

.

Wilma, bazinnetje van Hermes (en straks ook van Yago), stuurde ons deze foto en video.
.

Nu er veel in huis verbleven wordt komen Hermes en de poes elkaar vaker tegen.
Ze dulden elkaar en Hermes moet er aan wennen dat ook de poes wel eens op zijn kussen ligt.
.
Tja dat is wel even wennen maar hij heeft er wel vfrede mee hoor.

.

Nu is het natuurlijk een andere kwestie als er iets gegeten kan worden. Wat als het bazinnetje een beslagkom heeft die uitgelikt mag worden.
Zowel Poes als Hermes vinden de beslagkom interessant…

Uiteindelijk mag Hermes zijn kop erin steken. …
.
.

.

.


.

Stephanie, bazinnetje van Nando, stuurden ons deze update…
.
Hoi Ton, hier een berichtje over Nando.

.
Nando is weer uit de lappenmand… Hij had zich een maand geleden lelijk open gehaald in het bos. Waaraan is ons nog een raadsel, helaas moest hij gehecht worden. Een week later was de wond ontstoken waardoor hij niet los mocht en enkel een kwartiertje per keer naar buiten mocht. Heel saai vond Nando.
.
Gelukkig is hij weer helemaal de oude en is z’n wond goed geheeld🙏😃

.
Hier links heeft hij een kwal op het strand gevonden.
Hier rechts heeft hij net de bal uit de zee gered.

.

.

En als we uitgespeeld zijn dan is er een terrasje want dat is helemaal een feest.

.

.

.

.

/.

.

.

.


.

.

Familie Tossaint, baasjes van Woody en Lee, deelden deze foto van hun kanjers

.

Hun twee lobbesen Woody en Lee staan hun mannetje.

Ze dwingen respect af door hun imposante verschijning.

Maar zijn super lief… ach dat hoef je natuurlijk niet tegen iedereen te vertellen …
.

.

.

.

.

.

.

.


.

Marieke, bazinnetje van Fellow, stuurde ons deze mooie beelden.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

 

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Einde coronaperiode maakt een gezinshond onzeker.
.

Mensen kunnen doorgaans niet goed tegen grote veranderingen. Het is een natuurlijke reactie om alles te houden bij het oude. Of het nu angst is voor iets nieuws of dat men bang is dat er iets nieuws geleerd moet worden om de situatie aan te kunnen … ik weet het niet. In ieder geval worden veranderingen meestal niet als prettig ervaren.  Mensen blijken ook ‘geconditioneerd’ en als het om een leefomgeving gaat ‘geïnstitutionaliseerd’, te raken. Maar ook het verlies van een naaste kan zo’n verandering zijn die mensen totaal uit het evenwicht kan brengen.

.

Dat zelfde geldt ook voor je  hond. Nog even merk ik ten overvloede op dat een hond een roedeldier is en altijd gezelschap zal zoeken van een andere hond of mens die hij als roedellid ziet. Als je net een hond in huis krijgt, moet hij leren om even alleen thuis te blijven. Dat is zo aan te leren maar je moet er wel even aandacht aan besteden. Zelfs na een vakantieperiode waarbij een gezin voltallig voor weken aan een stuk in huis is en de hond nimmer alleen thuis hoeft te zijn, kan het zijn dat je hond weer moet ‘afkicken’ van de constante aandacht.

Nu hebben we de coronaperiode. Thuiswerken is een maatregel tegen onnodige besmettingen. Dus massaal werd en wordt er nog thuisgewerkt. Hierdoor is er altijd een mens in de buurt van de hond. Geloof me gerust, dit is voor je hond een heerlijke periode.   Tja en dan komt er, na maanden,  een einde aan het thuiswerken….. Zo was het natuurlijk ook met het thuisonderwijs waardoor de kinderen overdag gewoon thuis waren en voor de nodige rumoer en afleiding  in huis zorgden.  Dat alles wordt nu afgebouwd. Opnieuw moet de hond weer alleen thuis blijven. Geen tussendoor aai-sessie, geen tussendoor snoepjes, geen extra wandelingentjes, geen lieve woordjes,  geen vertrouwde geluiden nee niets van dat alles …. eenzaamheid en stilte … en dan maar wachten tot de baas weer thuis komt …

.

Het is net alsof hij weer een pup is die weer moet leren om alleen te zijn. Als hij al lang gewend is om even alleen te zijn zal hij dat ook zo weer oppakken maar alsjeblieft doe het even rustig aan. Je hond zal je nooit veroordelen of ter verantwoording roepen als je iets doet dat hij niet leuk vindt. Hij ondergaat het gelaten want alles wat het baasje doet is goed… Hij kan wel zijn dat hij weer heel even moet wennen aan de situatie. Dat stukje inlevingsvermogen heb je toch wel voor hem over ????

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Social distancing, “

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
.

Ian en Baby van 15 juni tot 22 juni 2020

 

.

.

.

.

.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

.

.Kino van 23 augustus tot 12 september 2020

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com