Dierenmissies Weekjournaal van 31 mei 2020

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

We beginnen dit weekjournaal met geweldig nieuws voor Yago en Daan. Het is zo waar druk in adoptieland en dat is natuurlijk geweldig goed nieuws.

Vanzelfsprekend blijven we op zoek naar vluchtbegeleiders voor na de Corona vliegstop maar gelukkig hebben we voor nu in ieder geval een wegtransport. 

In het filmpje laten we pure genegenheid en vriendschap zien tussen hond en kat. In de column hebben we het over ‘hoe anders het is geworden en in de (on)zin van de week hebben we de vindingrijkheid van een hond. Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Yago heeft enorm geluk….
– Wat is er gebeurd met de honden die de schapen tegen de wolven moesten beschermen ?
– Stevie’s World (advertentie)
– Leuk filmpje: “Spelen met je hond”
– Gestolen pups zijn weer terecht
– Magno in de belangstelling .
– Daan in de belangstelling en geadopteerd.
– Yago en Daan hebben bloed afgegeven
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Bijna alle bloeduitslagen zijn binnen.
– Adoptie Magno onzeker en in de wacht…
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van King, Bella, Lucy, Estela
– De vierkante column van Ton met : Klimaatverandering zorgt voor natuurbranden
– De (on)zin van de week gaat over: “goed gezelschap….”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een baasje in Nederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Tja en toen ging dus de adoptie van Yago niet door….

 

Maandag 25 mei 2020

.
Yago heeft enorm geluk….
.

In het vorige weekjournaal hebben we meegeleefd met een adoptiepoging voor Yago die op het laatste moment niet doorging. We waren allemaal erg teleurgesteld want juist deze senior hadden we zo graag een fijne mand gegund.
.
Op het moment dat het weekjournaal gepubliceerd werd

Nu ziet zijn toekomst er een stuk rooskleuriger uit …

las ook Wilma, het bazinnetje van Hermes, dit relaas. Zij was al een tijdje voorzichtig op zoek naar een vriendje voor Hermes die, vanaf begin dit jaar, bij haar en de poezen woont. Gisteren las zij dus wat arme Yago was overkomen en vroeg ze zich af of hij misschien het maatje voor Hermes zou kunnen worden. We hebben vervolgens hun karakters vergeleken en die komen erg goed overeen. Er worden geen problemen verwacht als zij bij elkaar zouden wonen. Daarop heeft Wilma, in overleg met haar volwassen kinderen, meteen de knoop doorgehakt.

Yago is meer dan welkom op de woonboerderij van Wilma.  Hoera….

.

.

.

.

We doen er natuurlijk alles aan om Yago ook op 9 juni mee te laten komen met het wegtransport.

.

Dan zijn dit onze reizigers:

Op dit moment wisten we nog niet dat Daan geadopteerd zou worden

.

Yago

Lady

Anuska

Two

.

..

 

.

.

.

.


.

.

Dinsdag 26 mei 2020
.

Wat is er gebeurd met de honden die de schapen tegen de wolven moesten beschermen ?
.
Het was een geweldig goede zet. Neem Pyrenese Berghonden of de Turkse Akbash die de kuddes moeten beschermen tegen de wolven. Het klonk goed. Deze zware jongens doen dat ook in Spanje. Alleen zijn die honden er speciaal voor getraind. Die kuddes schapen lopen verder in de vrije natuur en de honden lopen daar tussen en trekken mee van plaats naar plaats waar ze eten kunnen vinden.

Op de TV werd nog eens duidelijk te verstaan gegeven dat het niet de bedoeling was dat mensen deze honden zouden ‘aanhalen’want daar waren de honden niet voor. Jammer want het zijn heerlijke grote honden met dikke vacht….
Ik hoorde de schaapsherder nog zeggen dat het niet verstandig zou zijn als mensen de honden zouden benaderen omdat dat wel eens erg slecht af zou kunnen lopen. De honden honden zouden immers geen huiselijk leven gewend zijn.
.
Nu zijn de honden weer weg gehaald omdat ze van de kudde weg zouden lopen. ????? Hoe het ook is …. het experiment leek in Nederland mislukt. Op TV zagen we hoe de honden aam de lijn werden afgevoerd. Waar naar toe weet ik niet. Ik weet één ding wel heel zeker… Je kunt pas iets van een hond verwachten als je het ook hebt ingestopt. Heb geen idee hoe de training heeft plaatsgevonden. Maar toch weet ik zeker dat het trainen niet is stopt. Het komt  in de Spaanse bergen ook eigenlijk nooit tot een werkelijk gevecht tussen wolven en de honden en daar lopen ze ook niet weg. De wolven druipen af want de honden zijn echt wel imposant hoor.  Mij lijkt het nog steeds een geweldige oplossing. Laten we hopen dat daardoor de wolf in Nederland kan blijven zonder bang te hoeven zijn uitgemoord te worden.

.

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 27 mei 2020.

 

.
Gestolen pups zijn weer terecht

.

De politie in het Brabantse Beers kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag af op een melding van een inbraak in een schuur aan het Kerkeveld. “Wat we daar vervolgens aantroffen, is afschuwelijk te noemen”, aldus een agent.
.
In de schuur werden een moederhond en tien pups ondergebracht. De puppy’s bleken op 22 mei gestolen te zijn. “De moederhond is onnodig en op een erg nare manier om het leven gebracht”, schrijft de agent op Facebook.
.
De politie hoopte dat iemand iets had gezien of meer wist over de gruwelijke dierenmoord. Ook wilde de politie graag weten waar de hondjes zouden  of te koop werden aangeboden. Het ging om pups van een Jackrussellterriër gekruist met een pinscher en pups van een boerenfox. Ze waren drie tot vier weken oud.
.
Nou en dat is dus gelukt… Al gauw kwam er een verdachte in beeld

“De pups waren erg energiek en leken in goede gezondheid te verkeren. Ze werden in beslag genomen en op het bureau direct opgehaald door de eigenaren”, aldus de wijkagent. De pups werden donderdag ter controle onderzocht door een dierenarts.

.

 

.


.

.

Donderdag 28 mei 2020

.

Magno in de belangstelling

Vandaag kregen we een informatieverzoekje over Magno. Het bazinnetje in spé woont in België maar dat is natuurlijk geen enkel probleem. We hebben immers al meerdere Belgische baasjes aan een huisgenootje geholpen.

We hebben alle info toegestuurd e hopen op een spoedige reactie. Laten we hopen dat het nu lukt voor deze super schat.

.

,

.


.

.

Daan in de belangstelling en … geadopteerd…

.

Hoe snel kan het gaan… In de avond kregen we een telefoontje maar die hoorden we niet omdat we net met onze hondjes in het bos waren. Thuisgekomen gauw het nummer gebeld en toen kregen we Yolanda en Jans aan de lijn. Die wisten precies wat ze wilden maar hadden nog een boel vragen. Daan was hun grote favoriet en die moest het worden… Telefonisch werd er al een boel besproken en nu is het nog een kwestie van alles formaliseren zodat Daan gauw klaar gemaakt kan worden voor zijn grote reis. Het zou fijn als hij voor 20 juni in NL zou kunnen komen. Dan kan hij gelijk nog mee op vakantie.

 


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Spelen met je hond … ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

.

Vrijdag 29 mei 2020
.

Yago en Daan hebben bloed afgegeven
.
Om snel te kunnen handelen is al bij Yago en Daan bloed afgenomen. Alles is direct opgestuurd naar het laboratorium. Van Lady en Anuska hebben we al gehoord dat zij kerngezond zijn. Ook Two heeft voor de zekerheid nog een herhalingstest gekregen omdat zijn bloedtest al van oktober vorig jaar was.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 30 mei 2020
.

Bijna alle bloeduitslagen zijn binnen.
.
Alleen wachten we nog op de uitslag van Yago die gisteren bloed heeft afgegeven. We gaan er vanuit dat hij gezond is. Dan zouden ze in principe alle vijf kunnen reizen want bij de uitslagen van de bloedonderzoeken zijn bij geen van de honden iets aangetroffen dat een onverwachtse behandeling behoeft. Natuurlijk moeten ze wel voor zover nog nodig, verder worden ingeënt, gecastreerd of gesteriliseerd, gechipt en ontwormd. Two die al lang kant en klaar is heeft natuurlijk het grootste recht om als eerste een plekje te krijgen in de bus van Pablo want die zit al van voor de Corona crisis op vervoer te wachten. Lady werd daarna geadopteerd en vervolgens kwam daar ook nog Anuska bij. Die drie hebben nu definitief een plekje gekregen op het transport van 9 juni a.s.  Yago kwam daarna en omdat die vrij groot is weten we nog niet of er een plekje voor hem vrij is op 9 juni. Dat geldt ook voor Daan die met zijn 65 cm schofthoogte ook een grote kennel behoeft. Mochten ze niet mee kunnen op 9 juni dan doen er alles aan die twee zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen. Daan zou voor 22 juni in Nederland moeten zijn omdat hij dan met de baasjes op vakantie gaat. We hebben begrepen dat er nu bijna wekelijks een transport is dus dat moet wel lukken.

.

.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 31 mei 2020
.

Adoptie Magno onzeker en in de wacht…

Net kregen we een berichtje van de familie die belangstelling toonde voor Magno.
De adoptie staat in verband met een verhuizing geparkeerd tot  juli. Mocht hij tegen de tijd nog beschikbaar zijn dan gaan we opnieuw kijken of het een goede match is.

.


.

Het is weer gelukt om een Weekjournaal samen te stellen.
We zijn erg blij dat we af en toe horen of lezen dat lezers blij zijn met dit weekjournaal.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

 

.


.

.

Berichten van..

.

Jan en Martha, baasjes van King, stuurden ons deze foto

.

.

King kijkt alsof hij wil zeggen:

“Oeps… Ik kan niet zo goed zien maar de chauffeur vast wel want Luna heeft er alle vertrouwen in…”

.

.

.

.

.

.


.

.

Noortje, baasje van Bella, deelde met ons deze foto

.

Links is jonge Bella te zien toen ze op 6 juni 2014 om 12.15 uur op vliegveld Rotterdam aankwam en voor het eerst haar baasje Noortje zag, was het liefde op het eerste gezicht. Haar nieuwe leven in Nederland was begonnen.

.

Nu zes jaar verder is Bella een hele flinke meid geworden die, zoals het een Spaanse betaamt, erg van de zon houdt. .

.

.

.


.

.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons dit zwemfilmpje op van Lucy.

.

.

.


.

.

Jean Pierre, baasje van Estela stuurde dit filmpje
.
Je weet maar nooit wat je aan de waterlijn vindt…
.

.

.


.

.

 

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Klimaatverandering zorgt voor natuurbranden

Het komt langzaam weer op gang. We kunnen er niet om heen. De grenzen gaan langzaam open en stap voor stap komen we een stukje dichter bij de vrijheid die we kenden voor de Coronacrisis.  Van alle kanten lezen en horen we dat er hard wordt gewerkt aan een nieuw wereld. Tja… het klinkt optimistisch maar we vergeten dat we dan ook weer terug komen in de sores van voor de Coronacrisis want beste mensen die was er ook…  Met het verruimen van de beperkende maatregelen gaan ook de luiken open die ons weer zicht geven op de problemen die we toen hadden.
.
Nee, ik ben geen milieufreak maar ben wel begaan met de natuur. De klimaatverandering is een feit daar kunnen we niet om heen. Met die klimaatverandering wordt het weer steeds meer extremer en krijgen we steeds meer droogteperiodes. De grote droogte die momenteel het land teistert baart mij best wel zorgen. Onlangs hadden we nog de grootste heidebrand sinds mensenheugenis in de Peel. Nu is de grond nog droger dan toen. Boeren besproeien de gewassen vaak uit zelf geslagen putten die grondwater naar boven halen maar je zult zien dat ook het grondwaterpeil zal zakken. Hier en daar is er al een sproeiverbod voor particulieren en krijgen we signalen van de overheid dat we zuinig moeten zijn met het water. Geen autowassen en niet te lang douchen… ach het glijdt allemaal van ons af want we denken er  te gemakkelijk over. Het lijkt ons niet aan te gaan. Maar als er dijken dreigen te bezwijken omdat ze scheuren vertonen door de droogte of dat de rivieren zo’n laag waterpeil hebben bereikt dat scheepvaart slechts zeer beperkt mogelijk is, dan gaan we het merken. Dat in combinatie met beperkt beschikbaar drinkwater uit de kraan, oogsten die mislukken omdat ze verdorren ja, dan worden we wakker.
.
Nu beste mensen… en dan heb je dus ook de branden die mij niet lekker zitten. Natuurbranden kunnen spontaan ontstaan maar verdorie… helaas blijkt dan toch achteraf vaak dat mensen de oorzaak waren.  Nee, ik heb het dus niet over de megastallen die regelmatig in de hens gaan (met duizenden dieren als slachtoffer die daarin gehuisvest zijn, ) of dat fanatici weer een zendmast in brand steken vanwege de idiote gedachte dat 5G de bron is van alle kwaad …  of de steeds terugkerende autobranden die aangestoken zijn door idioten die daar een kick van krijgen, of wat dacht je van de fanatiekeling die per ongeluk ook zichzelf in de fik stak bij het in de brand steken van vrachtwagens die bij een eendenslachterij stonden. ( de man van 28 jaar is inmiddels gearresteerd. Hoe ernstig hij gewond is, is niet bekend gemaakt ). Al die onfortuinlijke branden kunnen erg gemakkelijk uitmonden in een een gigantische brand. De zendmasten staan niet zelden net buiten de bebouwde kom midden in de natuur. Juist die masten zijn dus extra in trek bij de pyromanen omdat daar niet te veel pottenkijkers zijn.
.
Met genoegen lopen wij met onze hondjes in het bos. Het is een groot genot dat ons zo ten deel valt. Je probeert er zuinig op te zijn want als ex-stedelingen weten we maar al te goed wat een voorrecht het is om zo te kunnen wonen. Ik merk dat ik persoonlijk kritischer wordt op iedereen die in mijn ogen het bos vervuilt of in gevaar brengt. We hebben al eens eerder melding gemaakt van jongeren die in het bos gezellig samen komen en dan een sigaretje roken. De talloze peuken zijn daar de stille getuigen van. Elke keer als ik weer peuken vind, lopen de rillingen over mijn rug. Wij wonen in het zelfde bos….

.

.


.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“.Goed gezelschap.”

.

.

.

Als ik geen menselijk bezoek zou mogen ontvangen….

dan hoop ik dat mijn vriendjes bij me zullen zijn. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

Data wordt vanwege de Coronacrisis aangepast.

.

.

.

.

.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com