Dierenmissies Weekjournaal van 24 mei 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

.

Beste mensen,

We beginnen dit weekjournaal met het afscheid van King en de pech voor Daan. We zien het geluk voor Lady en het verhaal over Yago. Vanzelfsprekend blijven we op zoek naar vluchtbegeleiders voor na de Corona vliegstop maar gelukkig hebben we voor nu in ieder geval een wegtransport. In het filmpje laten we zien pure genegenheid en vriendschap tussen hond en kat. In de column hebben we het over ‘hoe anders het is geworden en in de (on)zin van de week hebben we de vindingrijkheid van een hond. Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– Speciaal opsporingsbericht: Vluchtbegeleiders gezocht
– Afscheid van King
– Pech voor Daan
– Stevie’s World (advertentie)
– Honden puberen ook.
– Leuk filmpje: “Hoe de relatie tussen hond en kat kan zijn… ”
– Hoera.. een lichtpuntje voor het transportprobleem.
– Yago2 in de belangstelling
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Zonovergoten Hemelvaartsdag
– Helaas gaat adoptie Yago niet door
– Laat de hond de patiënten zoeken
– Honden die het asiel mogen verlaten
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Lara, Sara, Bentley, Hermes, King&Luna 
– De vierkante column van Ton met : Hoe anders dan vroeger….
– De (on)zin van de week gaat over: “Denk niet … dat lukt hem nooit ….”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

LET OP !!!! de eerste versoepeling van de Coronamaatregelen komen er aan.
Zodra er weer vluchten naar Spanje gaan dan zoeken we vluchtbegeleiders

Door de anti-Coronamaatregelen die internationaal worden geïmplementeerd, wordt er nu tijdelijk niet of slechts zeer beperkt gevlogen. Hierdoor is het extra moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden. Maar de hondjes die een mandje hebben gevonden in Nederland willen dan natuurlijk wel graag verenigd worden met hun nieuwe baasjes.  Dus vliegt u, wellicht al vanaf eind juni, na de “Corona vlieg-stop” met Transavia of KLM van Barcelona naar NL en wilt u de cruciale factor zijn voor het geluk van de lieverds die een basje inNederland hebben gevonden ? Meldt u dan aan en mail naar dierenmissies@gmail.com of bel 0622225271.

.KLIK op de foto hier links !!!!!!!!
en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.

.

Maak als vluchtbegeleider deel uit van de
International Cooperation for Animal Rescue & Relocation

.
.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 18 mei 2020

.

.

.

Afscheid van King.
.
Gisteren zat de vakantie erop. Jan en Martha kwamen King ophalen en wat was het een leuk gezicht dat hij meteen liet zien erg blij te zijn dat hij zijn baasjes weer zag. Dat was op zich al bijzonder want hij heeft beperkt zicht. Hierdoor blijkt dat hij ze dus ook herkende aan stem, houding en geur.

.

.

.

.

.

.

.

Dat Botas en de andere hondjes ook aangehaald willen worden is duidelijk. Voor Botas maakt sowieso niet uit wie hem aait… als hij maar geaaid wordt …

.

Zoals links is te zien wil hij daar zelfs wel even ‘mooi’ voor gaan zitten…

.

.

.

.

.

.

.


.

Daan heeft Pech…
.
Aanvankelijk leek het een kansrijke adoptiepoging maar helaas ging het feest niet door. Afgelopen zaterdag werd alle info doorgestuurd maar op zondag kregen we al het bericht dat ze toch liever gingen kijken voor een hond die in Nederland ter adoptie aangeboden werd.

.


.

.

Dinsdag 19 mei 2020
.

Honden puberen ook…
.
Adolescente honden luisteren slechter naar hun baasjes. Ze vertonen gedrag dat bekend is van mensenpubers, zoals ruzie zoeken. Vooral pups van zes tot negen maanden oud zijn brutaler, ongehoorzamer en opstandiger. Het is het gevolg van ontwikkeling van de hersenen en de hormonen en is te zien bij alle soorten honden. Het gaat over, stuur ze daarom niet terug naar de kennel of het asiel als ze puberen. Dat doe je ook niet met je kinderen.

Overigens zullen honden van rond één jaar trachten om de leider te worden van de roedel. Ook dat is te vergelijken met jongvolwassenen die na een opstandige houding jegens de ouders denken dat ze de wijsheid in pacht hebben … tja…

.


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

.

.

.

.

.


.

.

Woensdag 20 mei 2020.

 

.

Hoera, een lichtpuntje in het transportprobleem..
.
Vandaag kregen we bericht dat er op 1 juni een wegtransport vertrekt naar Nederland. De aankomst zou op dinsdag 2 juni zijn.  Hoera.!!!! Hier zouden Two, Anuska en Lady mee de reis van hun leven maken en eindelijk hun baasjes kunnen ontmoeten. Gelijk hebben we de baasjes ingelicht en natuurlijk waren die erg blij. Helaas moesten we hen op Hemelvaartsdag vertellen dat het transport voor de drie honden een week later zou plaatsvinden. Op het transport van 1 juni waren er alleen kleine kennels in de bus. Hier passen Two, Anuska en Lady niet goed in.  Dus zit er niets anders op dan ons te richten op de week erna. In ieder geval is dat een stuk eerder dan dat er een beschikbare vlucht is. Nu is de aankomst dus op  dinsdag 9 juni 2020.

.

.


.

 

Yago2 in de belangstelling.
.
Vandaag heeft een familie informatie gevraagd over Yago2. Een super hond die net even iets ouder is dan de meeste honden maar nog vele jaren voor de boeg heeft. Een volledig gedomesticeerde hond die aanhankelijk en knuffelig is.  Laten we duimen voor Yago dat hij zo zijn mandje mag vinden.
.

.

.

.


.

.

Flor naar de dierenarts om nietjes te laten verwijderen.
.

Maanden geleden is Flor onder het mes geweest om biopten te laten nemen van onverklaarbare bultjes op de kop en op de neus. Die zijn onderzocht en er is niets aangetroffen.. Er werd toen gezegd dat het iets met het immuunsysteem was en dat ze Prednison zou moeten slikken. Omdat het langzaam minder werd en Prednison geen medicijn is maar alleen de symptomen vermindert, hebben we haar dat niet meer gegeven. Nu is ze er al een hele tijd helemaal van af maar had ze nog zes nietjes in haar kop zitten die destijds de wondjes van de drie biopten moesten dichten. Die wondjes zijn al lang genezen maar het ijzer zat er dus nog en die zijn nu verwijderd. Onderweg heen en terug was ze nerveus en moest ze alles in de gaten houden. De auto is achterin volledig ingericht voor het vervoer van hondjes en voorzien van een zacht dekbed waardoor ze op haar gemak heen en weer kon lopen.

Bij de dierenarts heeft ze zich weer geweldig gedragen. Natuurlijk was ze bang maar ze zat keurig stil en heeft geen kik gegeven.   Pichi was mee gegaan voor moreel support. Hij is super stoer, de rust zelve en gek op autorijden. Normaal zou ik hem niet meenemen naar dierenartsbezoek voor een andere hond maar ja…. elke keer als ik aanstalte maak om met de auto weg te gaan dan rent hij achter me aan. Normaal is hij niet vooruit te branden maar dat is dan zo’n moment dat hij gelijk in actie komt. Zo is hij ook enkele malen mee geweest naar de luchthaven als er hondjes aankwamen. Hij is nu eenmaal gek op autorijden en ligt dan ook steevast op de passagiersstoel. Ondanks het feit dat hij  onlangs nog bij de dierenarts was om onder narcose zijn nageltjes te laten knippen en een jaar eerder onder narcose bulten heeft laten weghalen en een rotte kies had laten trekken, stapte hij zo weer de praktijk binnen. Hij gaf het goede voorbeeld aan Flor.

.

.


.

.

Donderdag 21 mei 2020

.

Zonovergoten Hemelvaartsdag.
.
Omdat al in alle vroegte drommen met mensen er op uit trokken om een zonnig plekje te bemachtigen in de natuur, kon je op je vingers natellen dat er ook veel mensen weggestuurd zouden worden door het bevoegde gezag. Immers zijn groepen met mensen nog steeds niet toegestaan in de huidige Coronatijd.

Zo begonnen we vandaag dus met de mededeling aan de baasjes van Two, Anuska en Lady dat hun nieuwe huisgenoten pas op dinsdag 9 juni zullen kunnen begroeten. Gelukkig was er alle begrip voor en kunnen we ons hierop voorbereiden.
.
Tegelijkertijd hebben we ook intensief contact met de familie die interesse heeft getoond voor Yago2.  Zoals we hebben begrepen zou het voor die familie iets beter uitkomen als Yago pas in juli naar Nederland zou komen. Dan heeft het nieuwe baasje vakantie en kan ze lekker bij hem zijn om hem te laten wennen aan zijn nieuwe wereld. We hebben al een kijkje mogen nemen in de wereld waar Yago zou komen te wonen. Met zo’n park voor de deur is natuurlijk erg luxe… We duimen voor Yago dat de adoptie rond komt want de lieverd is met zijn acht jaar nu echt wel aan de beurt om een lief eigen baasje te krijgen. Hij hunkert naar aandacht…. kon die hand nu maar eens van een eigen baasje zijn die er altijd voor hem zal zijn en die dag en nacht voor hem wil zorgen…  wie weet.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

 

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

“Hoe de relatie tussen hond en kat kan zijn… ”.

.

.

.

.

.

.

.


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 22 mei 2020
.

Helaas gaat de adoptie van Yago niet door.
.
Vandaag heeft het nieuwe bazinnetje laten weten dat zij hem niet het wegtransport wil laten meemaken. Omdat Yago nu in een particuliere opvang verblijft en hij het daar goed heeft wil ze liever wachten tot er weer gevlogen kan worden. Mocht Yago tegen die tijd nog geen baasje hebben gevonden dan wil zij opnieuw bekijken of we tot een adoptie kunnen komen. Het is natuurlijk jammer dat nu het plaatsje van Yago niet opgevuld kan worden door een andere senior die zo het asiel kan ontvluchten. Laten we hopen dat Yago tegen die tijd nog welkom is, hij is zo’n beetje de meest makkelijke hond die je je maar kunt wensen…. DUS mocht u deze relaxte senior van 8 jaar nu al een plekje willen geven … weet dan dat hij nu weer beschikbaar is. KLIK op zijn foto om zijn adoptiepagina te bezoeken. Daar vindt u meer info over hem en tal van filmpjes.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

.

.

.

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 23 mei 2020
.

Laat de hond de patiënten zoeken
.
Na een Coronaopleiding voor honden in Nederland is ook Frankrijk druk bezig om honden op te leiden zodat ze Coronapatiënten kunnen herkennen op luchthavens en of andere plaatsen waar je patiënten uit grote groepen mensen wilt weren. Met een grote trefzekerheid worden patiënten uit een rij mensen gehaald. De honden ruiken het zweet van mensen. Het zweet van Coronapatiënten blijken een specifiek geurelement te hebben dat zij feilloos kunnen herkennen. Zet zulke honden bij elke ingang van grote manifestaties, schouwburgen, luchthavens, discotheken etc… en je hebt de problemen met testcapaciteit ondervangen. Mij lijkt het een geweldige oplossing. Het zal natuurlijk niet overal kunnen maar toch ….

Wil je weten hoe de training in zijn werk gaat … klik dan op de foto…

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

.

Zondag 24 mei 2020
.

Het is weer gelukt om een Weekjournaal samen te stellen.
We zijn erg blij dat we af en toe horen of lezen dat lezers blij zijn met dit weekjournaal.

Mocht u een reactie, op- of aanmerking hebben over dit weekjournaal, schrijf dat gerust onder aan dit weekjournaal.
Alle reacties worden serieus genomen en u krijgt desgevraagd altijd antwoord.

Dank u voor de genomen tijd om het eerste deel van dit weekjournaal door  te nemen.
Lees vooral nog even verder want er is nog genoeg te zien…

.

.


.

Honden die uit de adoptie zijn gehaald omdat ze een baasje hebben gevonden

.

Tweeny

Nora

hond

Patty

.

.

.

.

.

.

.

.

Layla

Laya

Marisol

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Berichten van..

.

Karin, Paul en Chiara, baasjes van Lara, stuurden ons deze update.

.

.

Ola!

Mooie duin/strandwandeling in Wassenaar gemaakt, 12.5 km, Lara vindt het een feest. Lara geniet er zo van en vol energie, op het strand lekker los. Ook lekker gerend en gespeeld op het strand…. en beste maatjes met Chiara.

Groeten van Paul, Karin en Chiara, knuffel Lara 🐾.

.

.

.


.

Marina en Petri, baasjes van Sara, laten zien hoe zij de de warmte trotseert.

.

Na eind vorig een operatie te hebben ondergaan aan een tumor onder haar ooglid is ze nu al weer maanden helemaal gezond.

Kijk nou,
Sara heerlijk languit in het warme zonnetje!
Fijne Hemelvaartsdag 🌞🤗.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons deze leuke foto’s met een gedicht

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

De foto is bewerkt door Steffie een goede vriendin van Toon

.

.

.


.

Wilma, baasje van Hermes, stuurde ons deze foto als bewijs van gesloten vrede …

.

.

Alle 3 hun aversie tegen elkaar overwonnen.

Samen smikkelen, eten verbroedert.

Ik ben er erg blij mee🌺

Hermes is echt een schat en de katten accepteren hem eindelijk🌺

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Jan en Martha, baasjes van King, stuurden ons deze foto van King en zusje Luna,,,

.
King hier samen met zusje Luna (die vlak bij woont) aan de wandel…
Het zal wel even wennen zijn voor King die, na 10 weken lang in het bos rond gescharreld te hebben, nu weer in de bewoonde wereld op de verharde weg loopt…

.


.

.

 

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten column van Ton

Hoe anders dan vroeger….

.

tent doghotel

KLIK op de foto om een stukje reisverslag te lezen waarin een bezoekje aan het doghotel staat.

Met weemoed denken we terug aan de begintijd van Dierenmissies. Vorige week hebben we afscheid genomen van Alma. Zij was een lieve hond die met één van de eerste reizen naar Nederland was gekomen. Door haar overlijden werden oude herinneringen opgehaald en daardoor realiseerden we hoeveel er is veranderd in het land van adopties uit het buitenland.
.
We reden toen nog om de twee maanden met een caravan op en neer naar Spanje om hondjes te halen die in Nederland een baasje hadden gevonden. Dat waren erg kostbare ritten maar we beschouwden die als vakantie want we deden er zo’n 5 tot 7 dagen over om heen en weer te rijden. Elke keer  kwamen dan zo 5 tot 10 hondjes bij hun nieuwe baasje. Niet zelden namen we op de terugweg twee daagjes rust in het Doghotel dat halverwege Frankrijk een leuke pleisterplaats was. De honden konden daar vrij los lopen en dat was erg fijn. In die beginperiode  was het allemaal erg gemoedelijk en je kwam in een wereld terecht tussen vrijwilligers die alles over hadden voor het welzijn van de zwerfhonden.  Helaas is die tijd voorbij.
.
Nu we tien jaar verder zijn, zijn er gelukkig nog wel de vrijwilligers maar is die wereld inmiddels vergeven van malafide organisaties (veelal werkend met of voor asielen of broodfokkers in een voormalig Oostblokland). Hierdoor werd het werk niet makkelijker en leuker. Er moest een professionalisering plaatsvinden van de organisaties die wel op een bonafide wijze honden vanuit het buitenland naar Nederland lieten komen. Zo zijn we vanaf het begin af aan een officiële stichting die ingeschreven staat  bij de Kamer van Koophandel met een zakelijke rekening op naam van de stichting, en al gauw kwam daarbij dat we een Ubn, EG en erkennings/tracesnummer kregen. Vanzelfsprekend hebben we het vereiste vakbekwaamheidsdiploma honden en katten waarmee we als stichting legaal honden mogen importeren.
.
Jammer genoeg is er nog te weinig controle want nog steeds komen er vrachtwagens vol met zieke dieren Nederland binnen die niet voorzien zijn van de juiste papieren of vaccinaties. Het enige doel van die criminelen is geld verdienen ten koste van het welzijn van de dieren en de  naïeve baasjes die denken een goedkoop hondje te kunnen kopen en zo de ellende in stand houden.

Het werken met vrijwilligers betekent dat je als kleine bonafide stichting geen winst maakt, vrijwilligers die ‘om niet’ hun diensten aanbieden, dat je alle in- en uitgaven kunt verantwoorden en niet dat er hoge salarissen worden uitbetaald aan directeuren of bestuurders zoals dat bij de grote ‘goed bedoelde’ stichtingen gebeurd die je regelmatig op TV voorbij ziet komen.
.
Nee, wij zijn er trots op dat we één van de eersten waren die een officiële partner mocht worden van een Spaans overheidsasiel.

.

Ja, natuurlijk hebben wij donaties nodig om te kunnen bestaan. Zie eerder in dit weekjournaal hoe u Dierenmissies kunt steunen. Een rechtstreekse donatie of via het meedoen met de Vriendenloterij.
.

KLIK op dit logo en meld je hier aan omdat je dan automatisch Dierenmissies steunt  

 

 

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 4,3 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

“Denk niet … dat lukt hem nooit…”

.

.

Zie hoe deze hond alles gebruikt om uiteindelijk het lekkers uit de warme oven te halen.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

Data wordt vanwege de Coronacrisis aangepast.

.

.

.

.

.

.

Kino van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com