Dierenmissies Weekjournaal van 7 mei 2023

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN? HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

 

Beste lezers,

In dit weekjournaal hebben we natuurlijk een kort verslag van Nevel’s (Nieve’s) eerste dagen in Nederland, gaan Mia en Botas op visite bij buurman Wout, zijn er weer een heleboel verwaarloosde honden gered bij een fokker in Friesland, zoekt de politie getuigen van een moord op een hond, hebben we weer een hondje dat een lokaal baasje heeft gevonden en het asiel mag verlaten en hebben we fantastisch nieuws voor Dilluns…. Voorts hebben we nog maar eens de oproep voor een nieuw baasje voor Sunny erin gezet en is er opnieuw een vervolg op het feitenrelaas omtrent de horror hondenfokker uit Eersel. In de column vragen we ons af hoe het komt dat er zoveel hondjes en Spanje zwerfhondje worden en ide (on)zin van de week laten we iedereen kennis maken met de “Voor altijd hond”. Ook hebben we weer berichten van baasjes en natuurlijk hebben we meer leuke en interessante berichtjes te lezen hoor. Kijk maar…

– Nieve is NEVEL geworden.
– Botas en Mia op bezoek bij Wout de buurman
– Honden in beslag genomen in Friesland
– Politie: Zoekt getuigen van moord op hond.

– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)
– Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen?
– Hondjes die het asiel mogen verlaten
– Hoera Dilluns heeft een baasje gevonden

– Vervolg van de horror hondenfokker uit Eersel. 

– 
Sunny zoekt een nieuw baasje….
– Berichten van baasjes: Zando & Zova & Ziva, Rosie, Onedin & Solletje & Penny

– Leuk filmpje: 
– Animal Webshop (advertentie)

– Registratie van uw hond is verplicht 
– De vierkante column van Ton met: “Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”
– De (on)zin van de week: Dit voor alle duidelijkheid….

De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


.

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


.

De week van dag tot dag:

.

Zondag 30 april 2023

.

Nieve is NEVEL geworden.

Nadat hij gisteren was aangekomen in Nederland, kregen we vandaag kregen de belevenissen van Nieve die zijn eerste nacht bij zijn nieuwe baasje Hanneke doorbracht. Allereerst kunnen we vertellen dat Nieve een nieuwe naam heeft gekregen en heet hij voortaan NEVEL Hij luistert er naar en deze naam is makkelijker uit te spreken dan de naam Nieve. (Niejèbe). Een nieuw leven en een nieuwe naam gaan probleemloos samen. Hier zijn haar ervaringen met Nevel.

.

Hallo Ton
Hierbij wat foto’s en info over Nevel (het wordt Nevel, ik krijg Nieve niet goed uitgesproken. En op Nevel reageert hij ook prima en da’s toch ook een beetje grijs/wit.) Overigens is het soms een zoekplaatje hoor om Nevel te vinden.
Ontzettend bang hondje hoor. Vooral van mij en vreemde objecten en geluiden (en auto’s). Met  Carlito en Leda ging het overigens prima. Carlito is sowieso geen probleem. Die rent wel luid blaffend op honden af, maar daar blijft het dan bij.
.
.
Wat betreft Leda heb ik wel een uurtje met mijn hart in mijn mond gezeten. Haren overeind, staart strak gespannen, beetje grommen. Ik heb me nergens mee bemoeid en inderdaad het gaat nu prima. Nevel is nog wel zeer wantrouwend; samen op een kussen in de zon is er nog niet bij. Maar misschien houdt hij niet van zonnebaden.
Vannacht niets gehoord. Had de buren al gewaarschuwd voor mogelijk geblaf of gehuil. Maar niets. En vanochtend lekker gaan wandelen met de drie; was wel even wennen vooral omdat hij zo ver mogelijk van mij vandaan wil zijn. Maar dat komt wel goed.
.
.
Ik ben duidelijk de boeman(vrouw). Hij is zo bang dat ik  naar de andere kant kijkend voorbij loop en eten neerleg en dan wegloop. Op een van de foto’s zie je Carlito verontwaardigd door de achterdeur kijken. Ik had hem buiten gezet zodat hij er niet met het eten van Nevel vandoor gaat.
We zijn net terug van een tweede wandeling (zoals je weet een maand lang telkens dezelfde route) en nu ligt hij in een hoekje van de kamer argwanend naar mij te kijken. Geeft niets; ik heb geen afspraken en ga zo hier in de tuin werken. Gelukkig is het lekker weer; niet alleen vanwege eindelijk zon, maar ook omdat ik de achterdeur nu open kan laten. Zo heeft hij een vluchtroute.
Dank voor de info over de medicijnen. Ik dacht al zoiets toen ik dat snijmachientje zag. Begin er vanavond met het eten mee. Waarschijnlijk zal ik dan opnieuw Carlito moeten verbannen naar de tuin.
Nogmaals dank voor alle zorgen.
Groetjes en nog een fijn weekend.
Hanneke

.

En als dan alle emoties van de afgelopen dagen wat zijn geluwd en het zonnetje heerlijk schijnt, dan is er niets fijners dan samen te genieten van het ogenblik…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Maandag 1 mei 2023 

.

Botas en Mia op bezoek bij Wout de buurman
.
Zoals we al eerder hebben verteld, is Flor bang voor mensen en gaat zij alleen ‘s-morgen vroeg en ‘s-avonds laat mee uit wandelen. Dan mag ze los lopen omdat de kans dan gering is dat we vreemde mensen tegen komen. Haar plasje doet ze overdag in de tuin. Botas en Mia moeten natuurlijk tussen door nog wel twee keer uitgelaten worden. Voor hen is de hele wereld een speeltuin. Daarbij weten ze precies welke mensen aardig zijn en wie niet, en …. wie altijd iets lekkers heeft  en wie niet etc…
Nu hebben we een buurman die Wout heet. Hij is gek op onze hondjes en met regelmaat heeft hij een koekje of wat zelf gekookt eten dat hij wil delen met onze kanjers. Bij elke wandeling komen we langs zijn chalet en altijd zitten ze te loeren of ze hem zien. Als hij de deur open heeft staan zijn ze niet te houden en dan laat ik ze maar los. Dan rennen ze naar binnen om Wout gedag te zeggen. Als hij vervolgens met wat lekkers naar buiten komt is het feest compleet. Hij vraagt nog aan me of ik het mee wil nemen zodat ook Flor er van kan genieten of dat hij het daar mag geven. Nu die keuze is voor Botas en Mia niet zo moeilijk.
.
.

.

.

Dinsdag 2 mei 2023  

..

Honden in beslag genomen in Friesland

KLIK op de foto om de video te starten

Bij een controle op een adres binnen de gemeente Noardeast-Fryslân hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie meerdere zwaar verwaarloosde honden aangetroffen. Het gaat om zes volwassen dieren en twee pups, die allemaal een vervilte vacht hadden. De honden zijn in beslag genomen.

De honden werden vastgehouden in twee vervuilde schuren die vol lagen met uitwerpselen. Ook was er geen schoon drinkwater voor ze beschikbaar. Naar schatting waren de dieren minstens een jaar niet getrimd, waardoor de vacht samen is gaan klitten, oftewel vervilten. Dit kan bij de dieren tot ernstige problemen leiden, zoals huidontstekingen, jeuk en pijn.

Proces-verbaal

Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de LID de dieren in beslag genomen en op een veilig adres ondergebracht. De eigenaar van de honden heeft een proces-verbaal gekregen. De officier van justitie zal zich verder over de zaak gaan buigen.

 

.


.

.

Woensdag 3 mei 2023.                                                .

.

.

Meldpunt 144

.

.

<<advertentie>>

Klik op de header om de website van Karlijn te bezoeken

Bezoekadres: Kalf 186A 1509 BB Zaandam   .

Karlijn

Mirjam

Judith

Sanne

.

.

.

.

.

.

Karlijn  heet u van harte welkom en ze stelt u graag voor aan haar knipteam Mirjam en Judith en laat u vooral eens extra mooi maken door Sanne. Natuurlijk kunt u uw afspraak online reserveren . ONLINE RESERVEREN Klik hier . . .

Alexander

 Alexander doet zijn best om de administratie en logistiek achter Karlijnswebshop probleemloos te laten verlopen en dat gaat prima. Alleen hoogwaardige artikelen die volledig milieuvriendelijk  geproduceerd zijn, staan in hun assortiment wat helemaal past in hun streven de Footprint van Karlijns Shop onderneming zo klein mogelijk te houden.

.

Lima

beddybearmeisje.jpg

Warmte knuffels

Lima wilt u nog eens even attent maken op de Braver hondenzeep  die te bestellen is bij Karlijns Shop. Deze speciale zeep voor uw vierpotige huisgenoot, is op basis van cacaoboter dat ook heel verzorgend is voor de hondenharen en de huid. Het geeft een beschermlaag op de huid door flavonoïden en mineralen. De groene klei zorgt voor een sterk reinigende werking.… Oh ja, kijkt u ook eens bij de warmte knuffels die door de magnetron voorverwarmd kunnen worden?

.

Van elke aankoop gaat 5% naar Stichting Dierenmissies. .

. .


. <<advertentie>> . . Bezoek de webshop door de foto te klikken… . . . . . . . . . . . .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 4 mei  2023

.

Hoera !!! Dilluns heeft een baasje gevonden.

.

We hebben geweldig nieuws voor Dilluns uit het asiel CAAD nabij Barcelona. De grote lobbes heeft eindelijk een lief baasje gevonden. Voor zo’n grote knuffelbeer is het altijd weer een extra feestelijke gelegenheid want niet iedereen heeft de ruimte om zo flinke jongen te huisvesten. Voor Dilluns staat in ieder geval een nieuwe mand klaar en wordt hij met alle liefde van de wereld ontvangen. Hij is gek op kroelsessies en we weten dat hij die bij het nieuwe baasje volop zal krijgen. Zijn reis is gepland op 26 mei met een aankomst in Nederland op zaterdag 27 mei 2023.

.

.


.

.

Vrijdag 5 mei 2023

.

“Wie niet horen wil moet maar voelen” tenminste dat zeiden mijn ouders vroeger…
In dit geval van de hardleerse horrorfokker uit Eersel kan ik daar wel mee leven …

25 april 2023

Horrorfokker Eersel valt PowNed-verslaggever aan, beukt met microfoon op auto

PowNed-verslaggever Tom Olthof

PowNed-verslaggever Tom Olthof is belaagd door de illegale horrorfokker in Eersel. In de video van Omroep PowNed is te zien hoe de verslaggever wordt aangevallen door de broodfokker. Het bedrijf van de man komt de laatste maanden in opspraak gekomen vanwege de slechte leefomstandigheden van de dieren.

In het begin van de video spreekt Olthof met Karin Soeters van dierenrechtenorganisatie House of Animals en een oud-werknemer van de fokker. Hier komen de illegale praktijken en misstanden aan bod. De oud-werknemer vertelt over het doodschieten van beesten, het vervalsen van hondenpaspoorten en het achterhouden van de dieren.

Sfeer slaat om

Naar aanleiding hiervan neemt Olthof contact op de fokker en doet zich voor als potentiële klant om een afspraak te maken. De verslaggever gaat langs bij de fokker. Nadat het bij de eigenaar duidelijk wordt dat Olthof verhaal komt halen over de omstandigheden, slaat de sfeer direct om. De fokker belaagt de reporter. Hierna vlucht Olthof de auto in, waarna de fokker meerdere keren met de achtergelaten microfoon op de auto beukt.

Bekijk hieronder de beelden:

Nieuwe boete

De belaging is het zoveelste hoofdstuk in de soap rondom de omstreden hondenfokker. Na een nieuwe controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, werd de fokker vorige week voor de vierde keer beboet met een dwangsom van 2500 euro. De eigenaar weigert te stoppen.

Begin dit jaar werden er al honderden honden in beslag genomen door de NVWA en heeft de fokker al meerdere dwangsommen ontvangen

.

3 mei 2023

Illegale fokker Eersel weigert te stoppen en krijgt voor zesde keer dwangsom opgelegd

klik op foto om video te starten

De gemeente Eersel heeft woensdag de hardleerse illegale fokker in Eersel opnieuw een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Inmiddels is het voor de Brabantse fokker de zesde keer op rij dat de fokker de fout in gaat. Verbetering zit er hoogstwaarschijnlijk niet in bij de hardleerse broodfokker.

Tijdens een controle van de gemeente werden 171 honden gevonden, hetzelfde aantal als vorige week. Als gevolg van een uitspraak van de Raad van State mocht de man in Eersel geen honden meer fokken en verhandelen. Toch trok de man zich niets aan van de uitspraak, want ondanks de talloze dwangsommen van duizenden euro’ s weigert de fokker alsnog te vertrekken.

Maximale dwangsom

Eerder dreigde de gemeente met een maximale dwangsom van 25.000 euro wanneer de fokker niet voorgoed vertrekt. De komende vier weken gaat de gemeente opnieuw controleren en zal per week hier een dwangsom bijkomen van 2500 euro.

.

4 mei 2023

NVWA-inspecteur aangevallen bij beruchte hondenfokker in Eersel

In januari werden honden meegenomen bij de fokker in Eersel.Beeld © ANP / Ginopress

Dat is bevestigd door een woordvoerder van de autoriteit na berichtgeving van BN De Stem en het Eindhovens Dagblad. De woordvoerder spreekt van ‘een triest dieptepunt’.

Andere persoon

Wat er precies is voorgevallen, wil hij niet zeggen. Hij bevestigt wel dat de inspecteur niet is aangevallen door de fokker zelf maar door een ander persoon die op het terrein was. Volgens beide kranten zou het gaan om een collega-hondenfokker die ook al eerder met de NVWA in aanraking was gekomen vanwege zijn puppyhandel.

Tijdens de inspecties hangt er vaker ‘een sfeer van intimidatie en soms ook agressie’, zegt de NVWA. Hij noemt een en ander ‘volstrekt onacceptabel’. De inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit was op bezoek bij de fokker om te controleren hoe zijn honden het maken.

Meer ruimte

De man mag eigenlijk geen hondenfokkerij hebben, omdat hij niet de juiste vergunning heeft. De NVWA komt toch geregeld controleren, ‘omdat we de honden daar natuurlijk niet laten verslechteren of doodgaan’, zegt de woordvoerder. De man heeft ‘veel te veel honden’ voor de locatie. Inmiddels heeft hij wel iets meer ruimte gemaakt, maar de NVWA ‘houdt de situatie nauwlettend in de gaten’.

De inspecteur heeft aangifte gedaan, zegt de NVWA-woordvoerder. Vanaf nu zal de autoriteit niet meer zonder politiebegeleiding naar het terrein gaan.

.

.

 

Zaterdag 6 mei 2023

.

Hondje die het asiel mag verlaten

Yruja

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht . Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekraken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.

.

.

.


.

.

Zondag 7 mei 2023 

.

Toch nog maar even een extra berichtje over Sunny

 

Sunny zoekt een nieuw baasje.

.

Vorige week kregen we een noodkeet van de baasjes van Sunny. We hadden de afgelopen weken al wat tips gegeven om de gewenningsperiode van Sunny in goede banen te leiden maar nu blijkt dat ze toch te energiek is voor de baasjes. Sunny is nog maar 1,5 jaar en is een geweldige hond die nog het een en ander moet leren maar die de liefde zelf is.  Als ze moe is ploft ze neer voor een half uurtje en dan is ze weer klaar voor een volgende ervaring. Daarbij is ze sterk aan de lijn dus, zo lang ze nog moet leren om netjes aan de lijn te lopen,  zal een “halti” tuigje of ‘gentle leader’ tuigje het wandelen een stuk makkelijker maken.

.

.

Sunny heeft een klikkercursus gehad maar dat was niet erg succesvol. Voorts is het natuurlijk altijd goed om met haar naar een erkende hondenschool te gaan voor een volledige gehoorzaamheidscursus van 8 weken. Gedurende acht lessen leert Sunny daar de basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘lig’, ‘blijf’, ‘volg’, ‘hier’, etc… maar ook het baasje leert een boel handige technieken die je je leven lang kunt gebruiken. De cursus wordt dan afgesloten met een getuigschrift. Sunny luistert goed als je haar nu roept maar is ook zo weer gauw afgeleid.

.

In dit filmpje ziet u een filmpje hoe je de hond kunt leren netjes aan de lijn te lopen.

.

Gelukkig is Sunny erg mensgericht en erg aanhankelijk. Sunny is een flinke lieverd die een baasje zoekt die met haar een nieuw leven wil beginnen, het leuk vindt om met haar aan de slag te gaan om haar leergierigheid te bevredigen en ook om duidelijke grenzen aan te geven. Sunny is sinds 25 maart in Nederland en met haar kun je kennismaken bij haar huidige baasje. Ze woont in Den Haag. Wil je meer over Sunny weten kijk eens op haar adoptiepagina en of stuur dan een mailtje naar Dierenmissies@gmail.com of direct naar haar baasje paulinevaneijnsbergen@gmail.com om kennis te maken.

.

.

.

.


.

.

Met genoegen hebben we het weekjournaal weer samengesteld … Het weekjournaal was weer op tijd gereed voor distributie. Zaterdagavond ging hij al weer online en is hij op Facebook verschenen. We hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen zult hebben als dat wij hadden bij het samenstellen.

.

.


.

.

Gokje wagen en gelijk Dierenmissies steunen? 

De bronafbeelding bekijken Graag vragen we de aandacht voor de Vriendenlijn waarmee u prachtige prijzen kunt winnen en tegelijk Dierenmissies kunt steunen. Wist u dat Dierenmissies al bijna 10 jaar partner is van de Vriendenloterij ?  Wellicht wint u een prachtige prijs en vindt u het niet erg als iemand van de Vriendenloterij u een cheque aan komt bieden van 10.000, 100.000 of 1 miljoen euro ??? Wilt u meespelen en gelijk ook Dierenmissies steunen? Klik dan op onderstaand logo…..

De bronafbeelding bekijken.

.

.

.

.

.

Helaas kunnen wij vanwege de Privacy wetgeving niet zien wie er voor ons meespeelt in de VRIENDENLOTERIJ. Daardoor kunnen wij deze donateurs nooit bedanken voor hun bijdrage. Speelt u mee voor Dierenmissies en wilt u ons dit laten weten..?? Stuur dan even een berichtje per mail dierenmissies@gmail.com of een whatsapp naar 0622225271.
.
.

.

.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

klik op dit plaatje voor het filmpje

.

Een filmpje van hoe je een hond die blaft naar alles kunt laten gedragen. Overdreven beschermingsdrang is vaak de oorzaak …

Het is een Engelse trainer maar toch de moeite waard om eens te zien.

.

.

.

.


.

.

Berichten van.

.

OPROEP:

Lieve baasjes !!!! mocht het al weer een tijdje geleden zijn dat u ons heeft laten weten hoe het met uw viervoetige huisgenoot is… Dan zouden we het erg leuk vinden als we iets van u mochten horen. We zullen uw foto’s, filmpjes en update plaatsen in deze rubriek.. Hartelijk dank .. Vooral namens alle medewerkers van het asiel die zo kunnen zien hoe hun zorgenkindjes het maken… .

.


.

Gertrude, baasje van Onedin, Solletje en Penny, maakt ons getuige van het resultaat van een bezoek aan de kapper. 

.

Onedin voor de kapper

Onedin na de kapper

.

Hoop dat ik deze ongekend lieve hond van het oogcontact waarmee ik kan lezen en schrijven nog lang bij me mag houden. Mijn trouwste makker, de liefste van de allerliefsten.

.

.

.

.

.

.

.

Solletje en Penny voor de kapper

Solletje en Penny na de kapper

.

De twee kleine lieverds die onafscheidelijk zijn en ook blij zijn met hun grote zus Onedin.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Petra, baasje van Rosie, deelde met ons deze beelden van haar kleine. 

.

Na het aantreffen van meerdere gezwellen in het lichaampje van Rosie sprak Petra haar bezorgdheid uit over haar gezondheid. Op dit moment is Rosie nog pijn vrij te houden en heeft ze nog geen mobiliteitsbeperkingen. Nu telt Petra, na tien heerlijke jaren samen te zijn geweest, de zegeningen van elke dag dat Rosie nog bij haar mag zijn. Wie weet mogen ze saampjes nog vele mooie nieuwe avonturen beleven.

.

.

.

.


.

Ronald en Jolanda, baasjes van Zora, Zando en Ziva, delen met ons de foto’s van hun vakantie in Diever. 

.

Ziva

Zando

Zora

.

 

.

.

.

 

Weer met de honden op de camping in Diever. Ziva geniet hier enorm. Ze loopt de hele route niet aan de lijn. Ze doet dit zo prima. Ziva is nu al weer bijna 5 jaar bij ons. Dit betekend dat ze straks in de zomer al weer 9 jaar wordt. Energie heeft ze genoeg alleen laten haar gewrichten haar wat in de steek. We hopen nog lang van haar te kunnen genieten. Groeten Ronald Jolanda , Zando, Zora en Ziva..

.

.

.


.

.

De 4-kanten column van Ton

.

De 4-kanten column van Ton: 

“Hoe komen er zoveel honden in Spanje aan de status van zwerfhond ?”

.

.

Ik heb me dat keer op keer afgevraagd want zijn wij immers niet steeds bezig om voor die stakkers een baasje te zoeken ? Kijk, als je de oorzaak weet dan zou je ook tijd en moeite kunnen investeren om daar iets aan te doen. Nou beste mensen dat doen we al jaren maar de oorzaak van het bestaan van de zwerfhond is langzaam veranderd.images0NHKSS64 Zo’n twintig jaar geleden waren er nog grote groepen zwerfhonden die als wilde roedels rondzwierven. Het waren honden die op straat waren gezet en als clubje zelf voor de voortplanting hadden gezorgd. Zoals we weten gaat de Spaanse overheid al van oudsher de strijd aan tegen zwerfhonden door het gebruik van dodingsstations. Die afschuwelijke manier van werken heeft er voor gezorgd dat er door het hele land enorm veel particuliere asielen werden gestart door dierenliefhebbers die zich niet konden vinden in de werkwijze van de overheid. Het handjevol hondenvangers van de overheid kregen concurrentie van vrijwilligers die zich het lot van de zwerfhonden aantrokken. Zodra ergens een zwerfhond werd gesignaleerd, gingen die vrijwilligers erop af om zo’n beestje te vangen en op te nemen in hun asiel waar ze veilig waren voor het moorddadig gedrag van ambtenaren uit het dodingsstation. De Spaanse overheid wilde niet investeren in castratie en sterilisatieprojecten maar die particuliere asielen castreerden/steriliseerden de opgevangen honden wel en zochten naarstig naar een nieuwe baasjes. Om een groter afzetgebied te krijgen voor deze stakkers die in het asiel terecht waren gekomen, werden er contacten gelegd met buitenlandse stichtingen die hen wilde helpen. En zo een stichting is dus Dierenmissies ook.

Hoezo is de oorzaak van zwerfhonden veranderd?

imagesT5DY631CGroepen van in het wild levende zwerfhonden honden worden nog slechts sporadisch aangetroffen. Toch komen er steeds weer nieuwe zwervertjes …. Dat is voor het overgrote deel van de gevallen te wijten aan mensen die totaal geen idee hebben van wat ze een dier aandoen als ze die letterlijk op straat gooien. In Spanje heeft men nu eenmaal weinig of geen medelijden met dieren. Een dier wordt nog steeds bij veel Spanjaarden als een minderwaardig schepsel gezien waar je je niet druk om hoeft te maken. Een hond is leuk zo lang jij het leuk vindt maar niemand voelt zich verantwoordelijk voor het beestje als de verzorging om wat voor reden dan ook meer tijd vergt of als er kosten komen …..

De Asociación Madrileña de Veterinarios de Animales de Compañía (AMVAC) laten ons weten dat er in Spanje zo’n 20 miljoen huisdieren geregistreerd staan bij dierenartsen. Geweldig om dat te weten maar wat zegt dat? Dat is natuurlijk lang niet het werkelijke aantal dieren dus het echte aantal huisdieren kan vele malen hoger zijn. Vier van de tien huishoudens hebben tenminste een huisdier waarbij de hond het meest geliefd is gevolgd door katten en vogels.  Er is weliswaar in Spanje een verplichting is om huisdieren als honden en katten van een chip te voorzien maar zoals we weten doen veel “eigenaren” dat niet waardoor het aantal honden zonder chip en al helemaal katten zonder chip erg hoog is en deze dieren niet geregistreerd staan.

Als we ons even richten op de situatie van de honden in Spanje dan zien we dat zij met het aantal 5.147.980 21,9% van alle geregistreerde huisdieren vertegenwoordigen.  63% van dit aantal zijn rashonden waarbij de yorkshire terrier blijkbaar de favoriet is bij de Spanjaarden. Deze kleine hond wordt gevolgd door de Duitse herdershond (pastor alemán), maltezer (bichón maltés), chihuahua en de labrador retriever. Ongeveer de helft van de Spaanse huishoudens heeft liever een kleine hond die minder dan 10 kilo weegt als gezelschapsdier. pupsNiet voor niets vinden puppy’s wel vaak een baasje maar als die groter worden kun je terug vinden op straat of ergens op een verlaten industrieterrein. Het hebben van een hond wordt ook als duurste gezien met een gemiddeld jaarlijks kostenplaatje van 814 euro.

Dat kosten heel vaak de reden van ‘op straat zetten’ is, zien we als de leeftijd wordt bereikt voor nieuwe inentingen, castratie of sterilisatie, dat er gechipt moet worden of dat het beestje wat blijkt te mankeren als die eenmaal een plekje in een particulier asiel heeft gevonden.

Hoe zeer financiën sturend zijn voor het wel en wee van huisdieren blijkt nog maar een uit de volgende gegevens van het AMVAC. Die laten ook zien dat er in Spanje 6.000 dierenartsen klinieken bestaan en 5.000 gespecialiseerde winkels. Het aantal klinieken is sinds 2013 gedaald met 730 praktijken omdat de BTW toen verhoogd werd van 8% naar 21% waardoor veel mensen geen dierenarts meer konden betalen. De btw is inmiddels weer omlaag gegaan waardoor ook het aantal gespecialiseerde winkels weer is gestegen.

asielLaten wij hier maar doen waar we goed in zijn en dat is aandacht vragen voor het werk van de vrijwilligers in Spanje. Hen helpen op alle manieren die we maar kunnen, zodat ziij de hondjes letterlijk uit benarde posities kunnen redden, ze van staat kunnen halen, ze opvang en medische verzorging kunnen bieden en met ons een nieuw baasje kunnen zoeken.

Daar kan toch niemand tegen zijn?

.

.

 

.

.

.

.

<<Advertentie>> . .

klik op de foto om de website te bezoeken

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al ruim 6,6 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.

Dit voor alle duidelijkheid….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER

.

Lizzy van 8 tot en met 15 mei 2023

Arie en Saar van 14 tot en met 25 mei 2023.

Ian en Babs van 4 juni tot en met 30 juni 2023

Casper van 7 tot 9 juni 2023

Lizzy van 8 juli 2023 tot 28 juli 2023

Ian en Babs van 11 tot en met 18 augustus 2023

 

Lynnie van 26 juli tot 19 augustus 2023

Arie en Sara van 8 tot 28 september 2023

Lizzy van 28 december tot 4 januari 2024

Millie, Mike en Sjors van 29 december tot en met 1 januari 2024

 

.

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com