Èxtra Dierenmissies Weekjournaal over Nellie

Beste lezers,

Over de honderd berichtjes mochten we ontvangen van lezers van het weekjournaal om Nellie en ons sterkte te wensen in de hoop dat er misschien toch een wonder zou gebeuren. Misschien zullen niet alle mensen begrijpen wat die lieve en hartverwarmende berichtjes voor ons betekenen maar we kunnen u zeggen dat we ze enorm waarderen !!!!! … hartelijk dank daarvoor … !!!!

Wonderen blijken toch nog te bestaan….

Daarom brengen we dit persbericht uit zodat alle mensen die zo meeleven met het wel en wee van Nellie weten wat de huidige stand van zaken is.

Zoals we in het weekjournaal van 2 september jl hebben gemeld, zijn we vanmorgen vroeg bij de dierenkliniek in Nijverdal geweest om een goede nadere diagnose te laten stellen over haar gezondheid. We zijn de afgelopen maanden al 4 keer met haar naar de lokale dierenarts geweest om haar van een ontstoken poot af te laten komen maar de antibiotica kuren willen maar niet helpen. Tijdens het laatste bezoek  aan de lokale dierenarts, kregen we te horen dat er zeer vermoedelijk sprake zou zijn van tumoren op haar lever. Dit nadat met een echoapparaat een vlugge blik was geworpen op haar lever…. Dringend werd geadviseerd om naar een specialist te gaan die beelden beter zou kunnen interpreteren. Met die boodschap kwam ik die avond thuis en hebben we dat ook in het wekjournaal vermeld.

Met bezwaard hart, ging ik vanmorgen met Nellie op pad naar de kliniek in Nijverdal om haar nader te laten onderzoeken. Annerie en ik hielden er ernstig rekening mee dat het zo maar zou kunnen zijn dat ik haar voor goed daar achter zouden moeten laten. We moesten er niet aan denken.

Daar kreeg Nellie en zeer uitgebreide echoscopisch onderzoek. Alle interne organen zijn stukje voor stukje bekeken en er is van geen enkele tumor gebleken. Dat was een enorme opluchting. Ik zou Nellie gelukkig weer mee naar huis mogen nemen. Natuurlijk heb ik allereerst Annerie gauw een bericht gestuurd om haar dit goede nieuws te vertellen want zij zat thuis met onze andere hondjes  in spanning te wachten tot ze iets zou horen. 

Daarnaast bleef natuurlijk het probleem bestaan van het ontstoken pootje dat maar niet wil genezen.
Ook hiertegen zijn nu rigoureuze maatregelen genomen. Om te bepalen wat de ontsteking veroorzaakt zijn er monsters genomen van het wondvocht, zijn er twee biopsies van het weefsel genomen en is er bloed afgetapt.

Met antibiotica wordt nu eerst gewacht tot we precies weten waar we tegen vechten. Om de boel stabiel te houden moet Nellie met haar pootje in de Groene BIOTEX en heeft ze Dermil zalf gekregen om het, na het badderen, goed ontsmet te houden.  Tegen de pijn en jeuk heeft ze Calporal gekregen want ze mag er beslist niet aan likken of bijten. De twee hechtingen van de biopsies zullen er weer vanzelf uit gaan.

Vanavond krijgen we al de uitslag van het bloedonderzoek en de analyse van de biopsies en wondvochtmonsters kan zo’n dag of vijf duren.

Nu de grootste zorg even van tafel is en Nellie bij ons, met een kaal geschoren buikje, rustig weer zichzelf probeert te worden, zien we de rest van de week met vertrouwen tegemoet.

In het komende weekjournaal van 9 september zullen we natuurlijk de laatste bevinden melden.

Tot zover en hartelijk dank voor de warme belangstelling voor onze kleine Nellie …

 

Groetjes,

Annerie en Ton

en

Botas, Pichi, Flor, Mia en Nellie

«
»

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com