Hennie en Piet van de Stichting HABA

Wat schetst onze verbazing als we met een half oog TV kijkend, bij Hart van Nederland, ineens een paar bekende namen voorbij hoorden komen.
Hennie en Piet van de Stichting HABA!!!! http://www.haba-07.nl/

Het was ergens in november 2010. Wij waren nog vol in de voorbereidingen van onze Kerstmissie toen wij telefonisch contact hadden met Hennie. Gedurende een urenlang telefoongesprek werden we wegwijs gemaakt in de wereld van allerlei ongesubsidieerde asiels in Spanje. Ademloos hebben we geluisterd hoe Hennie met passie vertelde wat er allemaal al voor acties plaatsvonden en … wat zij hierin hebben gedaan . Ook toen al kwam het schrijnenede asiel in beeld waar nu het programma over ging.

Honderden hondjes slecht verzorgd. Te weinig eten, te weinig medische verzorging, onvoldoende onderdak, aan de ketting…. Enzovoorts .. enzovoorts… Maar wat ons nog het meeste ontstemde was hun verhaal over hoe, door de twee dames die daar de boel beheerden, hulp werd geweigerd met als enige doel er zelf beter van te worden. Kijk, als je zoveel tijd er in hebt gestoken zoals Hennie en Piet hebben gedaan, dan zie wat er werkelijk allemaal gebeurd. Hoe zieliger het asiel er uit ziet (lees= hoe ellendiger de honden het hebben) hoe meer hulp aan het asiel wordt geboden. Het verpatsen van geschonken goederen zijn leuke inkomsten. Dat er dan vrijwilligers, die mee willen helpen om de boel in het asiel aan kant te krijgen, bij de deur worden geweigerd is ook begrijpelijk want,  ten eerste zijn pottenkijkers niet gewenst en ten tweede zou een goed opgeruimd en georganiseerd asiel niet meer het zielige karakter hebben waar men graag aan zou willen doneren.

Tja en toen gingen Hennie en Piet er zich mee bemoeien. De praktijken van die dames kwamen aan het licht en de misstanden werden aan de kaak gesteld. Hun rapport over de situatie aldaar vond gehoor bij de Spaanse autoriteiten en de bureaucratische molen kwam in beweging.
Nu is het zover…. Het asiel is verlost van de twee dames die jaren lang het asiel misbruikt hebben met alle ellende van dien voor de dieren die ooit de poort binnen waren gebracht. Door hun vasthoudendheid is er een voorbeeld gesteld aan misstanden die nog te veel voorkomen. Dat twee Nederlanders in Spanje, paal en perk kunnen stellen aan onoorbare praktijken in een asiel, kan rekenen op veel bewondering van heel veel dierenvrienden.

Hennie en Piet…. Wij hopen dat jullie de kracht kunnen vinden om door te blijven gaan. Met dank voor dit schitterende voorbeeld voor alle malafide beheerders van andere asiels, groeten wij jullie en wensen we jullie voorspoed bij alle toekomstige acties.

Met groet,
Annerie en Ton
www.dierenmissies.nl

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com