Succes adoptiebemiddeling sneller dan verwacht

Sinds half januari van dit jaar bij Dierenmissies het verzoek was binnengekomen om de adoptiebemiddeling ter hand te nemen voor het asiel Losmejoresamigos te Tobarra Spanje, is er al een heleboel water door de Maas gevloeid. Aanvankelijk waren de activiteiten van de Stichting Dierenmissies gericht op het periodiek vervoer goederen van Nederland naar asiels in Spanje en geadopteerde dieren mee terug naar Nederland. Hoe naïef moet je zijn als je denkt dat het werk daar bij zal blijven ? Ondertussen zijn de taken van Dierenmissies uitgebreid met bemiddeling van vrijwilligers voor asiels in Spanje en de bemiddeling van adoptiehondjes….
Voorzichtig begon Dierenmissies met het idee ‘een volgende camper reis is in oktober’ waarbij weer een paar geadopteerde hondjes meegenomen zou kunnen worden, net zoals ze gedaan hebben met de afgelopen Kerst. Tja, als dan het adoptieproces een prominente plaats in gaat nemen tussen de dagelijkse activiteit van de Stichting en dat dit erg succesvol blijkt te zijn hebben ze moeten constateren dat alleen de camper rit in oktober niet voldoende is om Tobarra te helpen aan nieuwe opvangplaatsen die beschikbaar moeten komen door adopties.
De combinatie van de website van Dierenmissies en een actieve advertentiecampagne op de meest bekende websites waar dieren aangeboden kunnen worden, is succesvol gebleken. Zo succesvol dat Dierenmissies in één maand 5 honden heeft kunnen plaatsen en dat er nog diverse adoptietrajecten lopen. Dat betekende dat zij al die mensen natuurlijk niet 8 maanden konden laten wachten op hun nieuw huisgenoot.
Hoewel ze naarstig op zoek zijn naar vluchtbegeleiders, loopt dit nog niet zo hard. Dierenmissies heeft nog geen enkel aanbod gekregen van mensen die genegen zijn om op een vlucht van Alicante naar Nederland hondjes mee te willen nemen.  Onbekend maakt onbemind en ondanks de toezegging dat alle kosten voor het vervoer door Dierenmissies wordt betaald en voor elke hond nog eens 25 Euro extra zullen krijgen blijft het toch moeilijk. Dan maar zelf vliegen dachten Annerie en Ton..!!!!
Hun eerste vliegreis met het doel om hondjes van Tobarra naar Nederland te krijgen gaat onder het mom van ‘een lang weekendje Alicante’  en dan op de terugweg maar gelijk twee hondjes meenemen. Iets wat ze verwachten van andere toeristen. Een goeie test-case om zelf te ervaren wat een willekeurige toerist meemaakt als men zich beschikbaar stelt om dit ook te doen. Op 21 mei zullen de eerste twee honden zo door Dierenmissies naar Nederland gevlogen worden. Ondertussen is er ook al een tweede vlucht gepland en zullen er op 24 mei nogmaals twee honden naar Nederland vliegen. En ook een vlucht voor juni staat al weer op stapel. Dat die vlucht vast niet de laatste zal zijn is natuurlijk te verwachten.
Zo komt natuurlijk ook langzaam maar zeker de Herfstmissie van oktober in beeld waar met de camper meerdere hondjes tegelijk mee kunnen komen.
Het zal een feest zijn. Natuurlijk voor de dieren die nu een fijne toekomst tegemoet gaan in Nederland, maar vooral voor de verschopte zwerfhonden die nu een kansje krijgen op een vrijgekomen plekje in het asiel in Tobarra waar ze eten, beetje bescherming en de noodzakelijk primaire medische zorg krijgen.  Als je je dat realiseert weet je waarom noch op tijd en geld wordt bespaard om de adoptie tot een succes te maken.
We wensen Dierenmissies alle succes van de wereld want dat komt direct de asieldieren en zwerfdieren ten goede.

De vrienden van de Stichting Dierenmissies

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com