Dierenmissies Weekjournaal van 24 maart 2019

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week hebben we de nodige belangstelling voor de hondjes en dat heeft geleid tot serieuze adopties maar nog even spannend voor Two, leuke updates uit het land, hondjes die het asiel mogen verlaten.

Natuurlijk is er nog veel meer te lezen maar wees er maar zeker van dat als je dit weekjournaal door hebt genomen dan ben je weer op de hoogte van alle nieuwtjes en is er weer genoeg om over te praten. Lees over de volgende onderwerpen:

– De uitslag van het bloedonderzoek van Charlo is binnen.
– De vakantie van Albert verloopt prima.
– Bloedonderzoek Two is binnen.
– Vlucht voor Charlo gevonden.
– Leuk filmpje: “dansen met truukjes”
– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Guapo in de belangstelling en hoera ook hij is geadopteerd
– Op 21 maart zijn er dode honden gevonden in Leidschendam…
– Geluksvogels die het asiel mogen verlaten
– Lopende adopties
– Berichtjes van de baasjes van Xavi & Bajo, Lucy, Ace & Shira, Telma en Charlie.

– De vierkante column van Ton met : “Wees wijs, koop geen hond maar adopteer”
– De (on)zin van de week gaat over: “Voor ons zo herkenbaar”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

Advertenties van: Buddies/AnimalWebshop/Het Dier, Karlijn’s Shop, OnePack en Fresh PC. Your Inner Feelings .
.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

.
Maandag 18 maart 2019

.

De uitslag van het bloedonderzoek van Charlo is binnen.
.
Charlo is helemaal gezond en we kunnen nu uitkijken naar een geschikte vlucht. Hij is behandeld voor een oorontsteking maar het bleek dat niet zijn gehoorgang zelf maar de huid van het binnenoor geïrriteerd was. Vermoedelijk door een soort allergische reactie. Nadat de oren volledig waren schoongemaakt heeft hij een nog een antibiotica kuur gehad. Nu is hij zo goed als klaar om te reizen.

.

.

.


 

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


.

.

Dinsdag 19 maart 2019

.

De vakantie van Albert verloopt prima.
.

Dat Albert volop geniet van het leven in het bos is wel zeker. In de vroege ochtend, terwijl het nog een beetje heiig is, kun je lekker met de club snuffelen op hele spannende plekken.

.

Hij vindt het allemaal prachtig, en telkens komt hij dan even bij je om te kijken of er niet toevallig een snoepje te verschalken valt…

.

.

.

.

.


.

Woensdag 20 maart 2019
.

Bloedonderzoek Two is binnen.
.
Uit het onderzoek is gebleken dat Two besmet is met Leishmania. Dat is een tegenvaller. De aanloop tot de adoptie is al erg lang geweest en dan nu dit. Nu is het aan de baasjes om te beslissen of Two toch mag komen. Vanzelfsprekend willen ze hier even over nadenken en overleggen met hun dierenarts. We houden voor Two onze vingers gekruist.

.

.

.

.


.

.

.

klik op het plaatje

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:

“Dansen met truukjes

Een lust voor het oog. Wat een samenspel…

 

.

.

.

.


.<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Donderdag 21 maart 2019

.

Vlucht voor Charlo gevonden.
.
Het kan ook vlug gaan want nu kwam Miranda met een vlucht op 29 maart. Een vriendin van haar vliegt dan van Barcelona naar Rotterdam met haar eigen hond en heeft aangegeven een tweede hond mee te willen nemen.  Nou daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Gelijk hebben we de baasjes geïnformeerd en toen zij ook direct aangaven dat voor hen dit prima was hebben we onmiddellijk het plekje voor Charlo geboekt.

.

.


.

Guapo (2)Guapo in de belangstelling en hoera ook hij is geadopteerd
.
Het geduld van Guapo is enorm op de proef gesteld. Eerst moest een beetje van zijn angst voor mensen af komen en dat is nu wel gelukt. Maar ja als je dan ook nog Leishmania hebt dan weet je dat je niet vooraan in de rij staat om een baasje uit te kiezen. Gelukkig hebben zich lieve baasjes gemeld die de besmetting geen bezwaar vinden en hij is meer dan welkom. Alle formaliteiten worden nu afgerond zodat we hem toch zo snel mogelijk  de reis van zijn leven kunnen laten maken. We zijn ontzettend blij voor deze kanjer die nu echt een fijn leven tegemoet kan gaan.

 

 


<<advertentie>>

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 22 maart 2019

.

Op 21 maart zijn er dode honden gevonden in Leidschendam…
.
Natuurlijk schrokken we van dit bericht. We hebben daar notabene vlakbij gewoond en kennen de plek waar de kadavers gevonden zijn. (Zie plattegrond Commissaris pad loopt van links onder naar midden boven) Ze lagen in een groen stukje terrein met bomen en struiken nabij een flat aan het eind van Commissaris pad in de kinderrijke buurt. Er lopen daar dagelijks tientallen hondenliefhebbers te wandelen maar het waren spelende kinderen die ze gevonden hebben en die zijn naar verluid behoorlijk geschrokken.  Een buurtbewoonster laat weten dat de honden daar al een tijd gelegen moeten hebben want ze waren al een ver vergaan waardoor het ras moeilijk was te onderscheiden.

Veel gegevens over omstandigheden, het juiste aantal en ras wordt door de politie niet gegeven. De dierenpolitie van politiebureau Leidschendam-Voorburg is een onderzoek gestart. Er wordt gezocht naar getuigen maar dat is op deze manier natuurlijk wel erg moeilijk omdat je niet weet wanneer de kadavers daar gedumpt zijn.

De politie doet de volgende oproep:

“Wij snappen dat bij het zien dit bericht enige woede kan ontstaan. Mocht u willen regeren , dan mag dat.  Maar doet u dat dan wel in normale bewoordingen. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan 0900=8844. Wilt u liever anoniem iets melden, bel dan 0800-7000”.

(Natuurlijk laten we geen foto’s zien van de dode honden)

.

.


..<<advertentie>>

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..
.
.

klik hier om mee te doen

Heeft u wel eens meegedaan aan een loterij waarbij u tegelijk een goed doel steunde?
Dan kan natuurlijk door mee te doen bij de onvolprezen Vriendenloterij….
.
.
Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.
.
We hopen dat ook bij u de deurbel zal gaan en dat er een bekende Nederlander voor de deur staat om een mooie prijs af te komen geven.
.
Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* De auto’s worden getrokken op universum en uitgekeerd als deze op eindcijfercombinaties (7 cijfers) vallen van loten die meespelen. De verhouding tussen meespelende loten en het universum is 1:15. Auto’s die niet vallen schuiven door naar de volgende trekking. Minimaal 1 keer per jaar valt de AutoJackpot. Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Zie ook www.vriendenloterij.nl/winkans.
.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Zaterdag 23 maart 2019

.

Geluksvogels die ook binnenkort het asiel mogen verlaten

.

hond

Coco

hond

Marea

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

..

.

QR code : de snelle redding van de zoekgeraakte hond
.

De penning aan de halsband met een QR code die toegang geeft tot de informatie van het baasje. De perfecte en snelle manier om het baasje te achterhalen. Een chipscanner is niet nodig want elke mobiele telefoon kan gratis een QR scanner installeren van Play Store. Dan even scannen en hopla je kunt zo, zonder tussenkomst van dierenarts, Amivedi of de dierenambulance, het baasje waarschuwen.
Lees alles over de QR-code penning en hoe je er een voor je hond kunt bestellen, door op de QR code te klikken…

.

.

.


 

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.

.

.


.

Zondag 24 maart 2019

.

Naam      Besluitfase     formaliteiten        bloed                  medisch         datum
                     baasje                                           onderzoek             traject       reis naar NL

Charlo         afgerond———afgerond———–afgerond———–afgerond—— 29 maart

Two              gaande-——–afgerond———–afgerond———–afgerond——– 18 april

Guapo        afgerond———gaande————-gaande————-gaande——– vanaf medio april

 


.<<Advertentie>>

Voor sfeerimpressies en meer informatie klik op de foto van Merel om de website te bezoeken.

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

.

.

.

.


.

.

Het volgende weekjournaal komt uit op 31 maart 2019.

.

.


.<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

karlijn cadeau

Karlijn’s Webshop met het cadeau van de maand
KLIK op tekening van Lima om de webshop van Karlijn te bezoeken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.


.
.

Berichten van : …

.

Anne Marie, baasje van Lucy, stuurde ons deze foto met commentaar…

.

Hallo Ton en Annerie,

Lucy heeft de uitslag van bloedonderzoek weer gehad….prachtig bloedbeeld!
Het is haar ook aan te zien, ze is vrolijk en levenslustig.
Samen genieten we van de lente.

Groetjes Anne Marie

.

.

.

.


.

.

Harriët, Martin en Liang, baasjes van Xavi en Bajo

.

Als Xavi en Bajo nu niet laten zien dat ze beste vriendjes zijn dan weet ik het niet meer…

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Dennis en Femke, baasjes van Ace en Shira, laten zien dat het met een beetje zon volop genieten is. 

.

.

.

Shira had totaal geen moeite met de komst van Ace.
.
De vriendschap was er meteen en dat lieten ze gelijk zien

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nee en ze zijn niet bang voor het frisse water….

Shira en Ace zijn beiden kanjers

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Roelie, baasje van Telma stuurde ons deze foto’s

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

van al dat spelen wordt je natuurlijk wel erg moe…..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Ja en dan is het kroelen met de baasjes wel heel erg fijn.

.

.

.

.

.

.

.

.

 


.

Marina en haar gezin zijn zeven jaar de blije baasjes van de lieve Sara.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Languit liggen en verstoppertje spelen achter de bloemen

.

.

.

.

.

.

.

.

Van al die inspanningen van de fotoshoots word je moe en moet er gerust worden.

.

.

.

.

.

.

 

.


.

.

Margo, baasje van Charlie, stuurde deze foto…

.

.

Charlie languit rollen in het gras

.

.

.

.


.

.

4-kanten Column van Ton

“Wees wijs, koop geen hond maar adopteer”

.

mislukte kruising van broodfokker

Nee, natuurlijk zijn we niet voor het fokken van honden. Wij vinden dat er al genoeg honden op de wereld zijn die verlangen naar een lief baasje. Daarom doen we ook onze uiterste best om asielhondjes via adopties aan een baasje te helpen. Er valt daar al zoveel te kiezen in alle soorten, maten en leeftijden..!!!!  
.
Waarom adopties en geen verkoop? Omdat we het niet goed vinden dat er een commerciële handel (broodfokkers) in huisdieren bestaat. Dan is het welzijn van de dieren al gauw niet meer prioriteit nummer één. Maar als het dan toch moet gebeuren bij rashonden, laten we er dan alsjeblieft voor zorgen dat er geen ‘misbaksels’ meer geboren worden. Wilt u meer weten over genetische problemen bij rashonden? KLIK HIER dan krijgt u de fokproblemen op een rijtje van de meest favoriete rashonden. Misschien kiest u dan ook liever voor een ‘mix-van-een-mix’ die in een asiel op u zit te wachten.
.
Sinds 2014 werkt de overheid met partners uit de hondenfokkerij samen om honden gezonder en socialer te maken. Zo zijn bepaalde rasverenigingen bezig met het kruisen van rassen voor gezondere nakomelingen, worden erfelijke ziektes gefaseerd uitgefokt en krijgen keurmeesters verplichte nascholing.

kan met moeite de ogen sluiten

De minister en de fokkers zijn het erover eens dat er nog verder moet worden gewerkt aan het gezonder maken van de fokkerij. Zij gaan hierover met elkaar in gesprek.

ernstige ademhalingsproblemen

Dat is al oud nieuws en waarom het toch nieuws is, komt omdat Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) nu  in een brief aan de Tweede Kamer komt met nieuwe dierenwelzijnscriteria voor hondenfokkerijen. Deze zijn vooral gericht op uiterlijke kenmerken, zoals de vorm van de schedel, de neus en de ogen. Bij honden van de fokkerijen komen steeds vaker ernstige schedel- en snuitafwijkingen voor, mede door de groeiende populariteit van kortsnuitige honden.
Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat deze honden door de vorm van hun schedel en snuit vaker te maken hebben met schadelijke gezondheids- en welzijnsproblemen. Zo hebben ze last van uitpuilende ogen, ademnood, een continue hoofdpijn en oververhitting. Ook kunnen sommige dieren hun ogen niet sluiten.
.
Het is al verboden om via de fokkerij uiterlijke kenmerken door te geven die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor het ouderdier of de nakomelingen. Enkele voorbeelden zijn het ademgeluid, de neusverkorting en het ooglidreflex.
Door de nieuwe criteria kunnen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) de bestaande wetgeving beter handhaven. Ook dierenartsen en fokkers kunnen deze criteria gebruiken bij het selecteren van gezondere ouderdieren.
.
Ik ben er mee begonnen en eindig er ook mee…. Laten we gewoon stoppen met het fokken van honden. Het lijkt allemaal heel nobel als er bepaalde raskenmerken in stand worden gehouden maar uiteindelijk zijn het gewoon commerciële fokkerijen omdat er geld verdient moet worden. Als het niet winstgevend zou zijn zouden de fokkers gauw klaar zijn met hun werk. Jammer dat er nog steeds baasjes zijn die denken dat broodfokkers honden houden uit liefhebberij…
.
Lieve mensen wees wijzer en koop geen hond maar adopteer..!!!!

.

.


.

Wist u overigens dat we al meer dan 3,2 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

.

mmmm.. daar moet ik even over nadenken…

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week: “Voor ons zo herkenbaar”

.

 

 

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.
.
.

virtuele collecte

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.
Bekijk onze donatiepagina
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .
.

Albert van 14 maart tot en met 26 maart 2019
Ian van 8 tot 17 mei 2019
Lynn van 26 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2019
Luna en Ocean van medio juli tot medio augustus 2019
Geza en Saar van 23 september tot 6 oktober 2019
Copito van medio oktober tot eind oktober 2019

«
»
 • Ellen Verlaat

  Dag Ton,

  Ik ben een trouwe lezer van jouw nieuwsbrief zoals je weet en gisteren heb ik me weer erg verbaasd. Het ging over het feit dat de geadopteerde hond TWO Leishmania heeft en dat de mensen eerst gaan overleggen met de dierenarts om het serieus door te laten gaan. Ik kan je zeggen dat veel dierenartsen het afkeuren als zo’n hond naar Nederland komt. Ik heb al diverse leishmania honden gehad en heb er nu nog een en vind het geen enkel probleem. Mijn dierenarts is daar gewoon niet blij mee maar heeft niets over mij te zeggen. Ik hoop dat de mensen zich niet laten ompraten door de dierenarts en dan de hond uiteindelijk niet nemen.
  Overigens lijkt het mij een fantastische hond en lijkt sprekend op mijn eerste hond bijna 29 jaar geleden, in die tijd gered uit een laboratorium van de vivisectie. Ik ben en blijf een herder fan en heb er in mijn leven al een aantal gehad, afstand in Nederland, door overlijden baas en enkele uit het buitenland.
  Ik hoop dat het goed gaat aflopen.
  Groeten en succes,
  Ellen Verlaat

  1

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com