Dierenmissies Weekjournaal van 8 maart 2020

 

WILT U DIT WEEKJOURNAAL AUB DELEN MET AL UW VRIENDEN EN KENNISSEN?
.
HARTELIJK DANK NAMENS ALLE SPAANSE HONDJES DIE EEN BAASJE ZOEKEN

Beste mensen,

Deze week beginnen we met de komst van King die twee maanden bij ons zal logeren, hebben we de reis voor Baby kunnen boeken, Hermes komt voor een paar dagen en we leren Cecca kennen. Verder laten we in de column zien dat je echt geen Corona kunt krijgen van je hond, en in de (on)zin van de week zien we dat je ook de Heimlich greep kunt toepassen bij je hond. Natuurlijk is er nog veel meer leuks en interessants te lezen hoor. Kijk maar…

– De komst van King.
– De reis van Baby staat vast.
– King is onderdeel van onze club. 

– Stevie’s World (advertentie)
– De komst van Hermes
– Veilige tuigjes (advertentie)

– Leuk filmpje: “heimlich greep bij de hond…”
– Vind een cadeautje op de website van Karlijn (advertentie)

– Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen.
– Animal Webshop (advertentie)
– Morky heeft dagopvang gevonden.
– De resterende stronk is verwijderd
– Hermes weer terug naar zijn bazinnetje
– Kleine Cecca het nieuw koppie op de site
– Registratie van uw hond is verplicht

– Berichten van Hermes, Nando, Bently ….
– De vierkante column van Ton met : “Hond is echt geen verspreider…”.
– De (on)zin van de week gaat over: “Kat op spek binden … geldt ook voor hondjes …”
– De beschikbaarheidsagenda voor vakantieopvang.

.
Heeft u een opmerking of wilt u iets kwijt over hetgeen u gelezen heeft? Maak dan vooral gebruik van het reactie-formulier onder aan het Weekjournaal.!!!!

.


 

GEZOCHT: ADVERTEERDERS IN HET WEEKJOURNAAL MEER WETEN KLIK HIER

.


>>>SPECIAAL OPSPORINGSBERICHT <<<<

.GEZOCHT: VLUCHTBEGELEIDERS

.
KLIK op de foto’s !!!!!!!! en lees alle ins- en outs over de vluchtbegeleiding.
.
.

.

.
Maak van je vliegreis van Barcelona naar Nederland een onvergetelijke ervaring.

Extra blije en dankbare gezichten die op je staan te wachten omdat jij hun nieuwe huisgenootje meegenomen hebt. Zo sluit je je zakenreis of vakantie af met een gouden randje…

.

.

.


.

.

De week van dag tot dag:

.

Maandag 2 maart 2020
.
De komst van King.
.
Vandaag kwamen Jan en Martha King brengen. De oude, kleine, slecht ziende, man komt bij ons logeren voor een periode van twee maanden. Omdat King nog al wat medische zorg behoeft is het ook niet zo makkelijk om voor hem een goed plekje te vinden. Via Mariëlle, het baasje van Ocean en Luna, die al vaak bij ons hebben gelogeerd, kwamen Jan en Martha met ons in contact. Natuurlijk wilden we hen helpen en King verzorgen dus hebben we alle medische stappen goed door genomen. Twee maal daags prikken voor de suikerziekte, etenslust in de gaten houden en zo nodig  in de morgen 15 ml speciaal krachtvoer bij geven, antibiotica kuur afmaken van dagelijks 2 pillen, temperatuur in de gaten houden .. kortom verder gewoon lekker verwennen en goed in de gaten houden. Hij mag overigens ietsje aankomen want hij is de laatste tijd wat afgevallen. Komt helemaal goed hoor.
Om King zich thuis te laten voelen hebben Jan en Martha zijn eigen kennel meegenomen waar hij zich helemaal lekker in voelt. Door zijn slechte zicht is een vertrouwde geur erg belangrijk.

Nou dat was gauw bekeken want nauwelijks stond die kennel bij ons of Pichi nam er al plaats in en moest King op zijn matrasje er voor gaan liggen.  Dat was overigens gauw recht getrokken hoor want toen Jan en Martha waren vertrokken hebben we de kennel zijn permanente plekje onder tafel gegeven zodat hij altijd zijn eigen plekje kan vinden. En dat had hij dus ook gauw door.

.

.


.

.

Dinsdag 3 maart 2020 

.

De reis van Baby staat vast.
.
Gisteravond hebben we de reis voor Baby kunnen boeken. Ze mag meevliegen met Annelies en zal dus op 12 maart aankomen in Rotterdam. Baasjes Wim, Vera en de kleine Ian kunnen niet wachten….
.
Zouden ze echt met een Dierenmissies vliegtuig vliegen ?

.

.


.

.

King onderdeel van ons clubje…
.
In alle vroegte ging King mee met onze club het bos in en hij vond het geweldig. We houden King voorlopig nog aan de lijn want hij is slechtziend en wil nogal eens per ongeluk een verkeerde afslag nemen.

 

 

..


.

<<advertentie>>

SteVie’s World.

KLIK op de foto’s om de webshop van SteVie’s World te bezoeken.

De leukste kleding volledig veganistich en eco vriendelijk geproduceerd
.

Voor vragen over SteVie’s World mail naar: steviesworld@gmail.com .

 

 

.

.


.

Woensdag 4 maart 2020
.
De komst van Hermes
.
Vandaag was de dag dat ik Hermes ging halen om een paar daagjes bij ons te logeren zodat zijn bazinnetje even de handen vrij heeft voor wat onderzoekjes in het ziekenhuis.
Hermes was onderweg volledig op z’n gemak en nam het er lekker van om languit in de auto te gaan liggen. De rit duurde bijna twee uur dus was Hermes erg blij dat we op de camping aankwamen.

.
.
We gingen direct met de hele club het bos in en dat is altijd goed om snel een hechte roedel te krijgen. Hermes was als eerste weer terug en keek vanaf de veranda de tuin in om de anderen één voor één binnen te zien komen.

.

.
.
Toen we eenmaal binnen waren had hij gauw zijn plekje gevonden op bank maar hij moet natuurlijk wel de aandacht en ruimte delen met de vijf anderen en daar moet hij nog wat aan wennen want hij is duidelijk aanwezig. Dat wordt natuurlijk nog eens extra duidelijk doordat we binnen maar een beperkte woonruimte hebben en vanwege de winter, de buitendeur naar de tuin standaard dicht zit.

.

De kleine King ligt het grootste deel van de dag in zijn kennel onder tafel maar als de grote drukte maker buiten is dan heeft hij het lef om de etensbakken te inspecteren en daarbij languit in de keuken te gaan liggen.  King is overigens niet bang van Hermes hoor want hij geeft duidelijk zijn grens aan en als Hermes voor zijn de deur van zijn kennel gaat liggen dan gaat King aan de voeten van Annerie liggen.

 

.


.

.

<<<advertentie>>>

.
.
.

Veilige hondentuigjes
.
Hoe vaak is een halsband niet voldoende om een beweeglijke hond veilig over straat te loodsen ? Een kennisje van Miranda maakt speciale tuigjes op bestelling. Het zijn tuigjes waaruit een hond niet kan ontsnappen. Omdat ze speciaal op bestelling worden gemaakt, kunnen ze uitgevoerd worden in veel kleuren. U kunt de website bekijken door op onderstaande advertentie te klikken.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Als u niet zeker bent van uw lijn als veilig controle middel om uw hond te leiden…. omdat bijvoorbeeld:

  • de halsband over de kop kan schieten,
  • u niet sterk genoeg in uw handen bent
  • een kind met een hond loopt
  • er, om wat voor reden ook, een bepaald vluchtrisico bestaat .

Kijk dan eens naar dit plaatje… Het is niet gek hoor om een dubbele lijn te hebben als daar enige reden toe is…

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Donderdag 5 maart 2020
.

Morky heeft dagopvang gevonden.
.
Zoals te lezen was in een eerder weekjournaal, hebben we de afgelopen weken meegezocht naar een opvangmogelijk voor Morky. Het ging om de kantooruren gedurende vier dagen per week.  Gisteren kregen we te horen dat Marieke en Loes, de baasjes van Morky, een oplossing hadden gevonden. Dat is natuurlijk het allerbeste voor Morky want daar went hij snel genoeg aan en dan blijft hij gewoon zijn eigen baasjes houden waar bij de rest van de tijd kan verblijven.
.
Op de foto’s is hij getrimd maar zoals je kunt zien heeft hij wel een prachtige trui gekregen tegen de kou.

.

.

.


.

Weer een leuk filmpje ter ontspanning:  

“heimlich greep bij de hond…

klik op dit plaatje voor het filmpje

.Ook uw hond kan zich verslikken of de luchtpijp verstopt hebben….

.

.

.

 


<<advertentie>>

.

Klik op Lima om de website te bezoeken

Karlijn cadeau

Als je een cadeautje mag uitkiezen, dan neem je natuurlijk het fijnste en mooiste dat je kunt krijgen.

Klik op het plaatje en bezoek de website van Karlijn….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Vrijdag 6 maart 2020 
.

Het verwijderen van de stronk naast het chalet.
.
In een vorig weekjournaal hebben we bericht dat er een boom verwijderd was die, door de storm van afgelopen weken, op het punt van omvallen stond. Vandaag werd de resterende stronk naast het chalet verwijderd. Dat was nogal een operatie want daarbij moest voorkomen worden dat de onderkant van het chalet beschadigd zou worden. Er moest een grote grijper aan te pas komen en natuurlijk waren de hondjes binnen niet op hun gemak. Het lawaai vlak naast de woning en het getril van het chaletje was wel iets dat hen onrustig maakte. Toch ging alles voorspoedig en met professionele hulp werd het klusje geklaard. 

.

Toen alles weer rustig was waren de hondjes weer helemaal zichzelf. Snuffelden aan elkaar alsof ze elkaar de bevestiging gaven zo van “dat hebben we dus weer overleefd” en lieten zien dat ze goed in hun velletje zaten.

King vond het tijd worden om Mia uit te dagen maar kort daarna was alles echt weer rustig in huis.
..
.
Pichi is de hele tijd, helemaal links op de bank, blijven slapen.
Die bemoeide zich nergens mee en was ook nergens bang voor.
.
Botas zorgde ervoor dat King altijd veilig was… Hij neemt zijn taak als roedelleider erg serieus….

.

.

.

.


 

..<<advertentie>>

Kans hebben op fantastische prijzen en tegelijk Dierenmissies helpen..

Dierenmissies kan niet zonder de hulp van donateurs. Natuurlijk kun u rechtsreeks een donatie doen en daar zijn we erg blij mee maar waarom niet iets structureels doen waardoor uzelf ook nog kans maakt op een erg mooie prijzen?

.

.

.

 

klik hier om mee te doen

.

.

.

.

.Ruim 100.000 andere prijzen.

Hoe dat werkt…?!? Dat is super simpel… !!!!
Klik op de “Speel mee” knop om elke maand mee te spelen.
U vult uw gegevens op het formulier in en wanneer u meespeelt bent u automatisch sponsor van Dierenmissies en maakt u elke maand kans 0p schitterende prijzen.

 

Veel geluk toegewenst…
En dank namens alle hondjes die we kunnen helpen doordat jullie meespelen…

* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.

Mocht u al meedoen met de Vriendenloterij maar wilt u met uw loten Stichting Dierenmissies steunen? Dan kan dat eenvoudig door één telefoontje te plegen met de Vriendenloterij: 0900 – 300 1400 .

.

.


.<<advertentie>>

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

Zaterdag 7 maart 2020

.
Vandaag werd Hermes weer teruggebracht naar zijn bazinnetje Wilma.
.
Direct na het ontbijt zijn we vertrokken naar Gouderak. Annerie moest nog even afscheid nemen van deze doerak die de absolute knuffelkoning is, maar toen ging hij hopla de auto in. Voor wat de rust in huis betreft was zijn afscheid wel een zegen. Vooral voor de kleine King want die kon door zijn beperkte zicht niet altijd op tijd opzij springen als Hermes in zijn onbevangen, onbenullige en slungelige looppas voorbij kwam denderen (zie de foto rechts). Zodra we riepen “Hermes rustig!” dan keek hij naar ons op maar wist dan van de prins geen kwaad. Hij kan het immers ook niet helpen dat hij zo groot is. Gelukkig is hij ontzettend lief voor de kleintjes waar hij zo graag mee zou willen spelen maar ja dan heb je Botas nog die alles juist zo graag rustig wil houden omdat hij anders de controle dreigt te verliezen.  Zo kwamen we de afgelopen dagen door maar gelukkig hebben we het bos waar hij zich vier keer per dag lekker uit kon leven en dat scheelt natuurlijk enorm.

Hermes vindt autorijden geweldig en nam er het gemak van. Binnen twee uur waren al in Gouderak waar Wilma wachtte op haar Hermes. Daar werd ze overladen met knuffels en likjes om te laten zien dat hij echt blij was om haar weer te zien. En zo hoort het ook.

Na koffie en koek was het weer tijd om naar huis te gaan waar Annerie met onze hondjes op mij wachtte. Onderweg kreeg ik al een fotootje van Hermes en Wilma die samen lekker in de zon aan genieten waren.

.

.

.

Thuis was het weerzien weer geweldig. Zoals altijd weer leek het net alsof ik weken lang weg was geweest.  Wat extra leuk was, was dat ook ons logeetje, de slechtziende King, mij kwam begroeten. Wat een scheetje. Toch was zijn aandacht voor mij maar voor even want hij kon, ondanks zijn leeftijd, het gewoon niet laten om Mia uit te dagen. Daar kan Mia wel tegen hoor want die woelwater vindt zijn aandacht ook wel leuk…

.

.

.


.

Cecca het nieuwe koppie …

Dit is kleine Cecca, Teef – tussen 7 en 9 jaar – 30 cm,
Cecca woont momenteel in een tijdelijke opvang want zij is slechtziende. In het asiel zou zij moeilijk staande kunnen houden.

.

.

.

Leeftijd wordt nog nader bepaald… Cecca is een erg lieve hond die baat heeft bij een rustige leefomgeving.  Die een baasje krijgt die rekening houdt met haar handicap. Ze is verder niet zielig hoor want ze wil van alles doen maar ze moet af en toe beschermd worden tegen haar wat onhandig handelen door haar handicap.

.

.


.

.

klik op dit logo om de site van NDG te bezoeken.

Registratie van uw hond is verplicht
.
Ook willen we nog eens de nieuwe baasjes attent maken op de verplichte registratie van hun nieuwe gezinslid bij een databank die de chipnummers registreert om de eigenaar terug te kunnen vinden mocht ooit een hond zoekrakken of onbeheerd aangetroffen worden. Natuurlijk ben je als baasje vrij om een eigen databank te kiezen maar wij maken meestal gebruik van de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren www.NDG.nl. De eenmalige kosten zijn gering en het geeft zoveel rust als je weet dat politie, dierenartsen, personeel van AMIVEDI en dierenambulances, die databanken altijd raadplegen als er verloren ziel wordt aangetroffen.
.
.


.

Zondag 8 maart 2020
.
In alle vroegte mocht dit weekjournaal weer gepubliceerd worden. En dat doen we natuurlijk graag want we hopen dat we u het nodige leesplezier kunnen geven.
.

.


.

Berichten van…

.

Wilma, baasje van Hermes, stuurde ons vorige zondag deze foto met commentaar…

 

.

.

Ben ik weer even. Eindelijk heeft Hermes ontdekt wat hij met een gerookt bot bij de slager vandaan, kan doen . Gerookt zorgt ervoor dat er geen bloed meer bijzit en niet zo stinkt. Hij maakt er nu ook sport van om ze overal in de tuin te begraven. Het is nu buiten zo nat dat hij binnen mag kluiven op zijn mat. Lieve groet.

.

.

.

.


.

Stefanie, baasje van Nando, stuurde ons deze leuke foto’s met commentaar

 

Lekker rennen in weer of geen weer…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vuil van het bos moet hij onder de douche… dat vindt hij wat minder …

Daarna lekker afdrogen en is het tijd voor een tukkie…..

.

Zeker en na het douchen altijd een lekker bot
Hij doet het super, is erg aan ons en voor hem bekenden gehecht. Hij kan overdag heel goed alleen zijn zo’n 3 a 4 uurtjes! Alleen in het bos laten wij hem los, omdat wanneer hij iets ruikt geen gehoor meer geeft aan commando’s . Gelukkig vindt Nando het aan de lange riem net zo leuk

.

.

.

.

.


.

Toon, baasje van Bentley, stuurde ons deze foto’s van zijn trouwe viervoeter…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

..<<Advertentie>>

Merel Poots, die een evenementenbureau op Ibiza runt, had zich bereid verklaard om voor ons de twee lieverds van Barcelona naar Nederland te begeleiden. Natuurlijk maakten we daar maar wat graag gebruik van. Wat wij voor haar kunnen doen is in ieder geval een beetje reclame maken voor haar bureau dus: Mochten wij ooit een feest, evenement of bruiloft op Ibiza of elders in de wereld willen organiseren, dan zullen we haar zeker benaderen. U toch ook ?

Voor sfeer impressies klik op de foto van Merel. 

.

.

.

.


.

.

COLUMN NIEUWS

De 4-kanten collumn van Ton

Hond is echt geen verspreider…

Hoe fout is het om een hond als verspreider van het Coronavirus aan te wijzen.
.
Nu is in Hong Kong gebleken dat niet de mens van een hond het virus kan krijgen maar juist omgekeerd. Daarbij komt dat de hond helemaal niet ziek wordt van het virus dat mensen ziek maakt maar dat wel het virus bij hen aangetoond kan worden. Het betreft dan dat minieme sporen van het virus in de neus van de hond zijn aangetroffen. De hond krijgt dus geen luchtweg aandoeningen zoals dat mensen wel kunnen krijgen waardoor zij niet door het hoesten en proesten speekseldruppels kunnen verspreiden. Het baasje van de betreffende hond was wel patiënt en die had een nauw kroelcontact met zijn hondje een Pommeriaantje.

Jammer dat er al zoveel huisdieren het leven hebben gelaten  door idioten die hun huisdier om zeep hebben gebracht uit angst door hen besmet te worden.

“Terwijl de informatie ons vertelt dat de hond een laag niveau van infectie heeft, moet het publiek weten dat de hond geen enkel symptoom vertoont. De hond is in goede gezondheid in het quarantainecentrum.”

De autoriteiten van Hongkong waarschuwen mensen om hun honden niet te kussen, maar vraagt de bevolking om niet in paniek te raken en de dieren niet in de steek te laten als ze positief testen op het coronavirus. Volgens het Departement van Landbouw, Visserij en Natuurbescherming van Hongkong zijn experts het unaniem met elkaar eens dat de hond een laag niveau van besmetting heeft en dat het hier om een geval gaat van transmissie van mens op dier. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat er geen bewijs voor is dat een hond ziek kan raken door het coronavirus. Huisdiereigenaren worden erop gewezen dat ze zich te allen tijden dienen te houden aan de hygiënevoorschriften. Als mensen het coronavirus hebben en veranderingen waarnemen in de gezondheid van hun huisdieren, dan moeten ze een dierenarts contacteren.

.
Bron Animals Today

.
De “Associated Press” laat weten:
“Pet cats and dogs cannot pass the new coronavirus on to humans, but they can test positive for low levels of the pathogen if they catch it from their owners”.

.


klik op de foto om de website te bezoeken

<<Advertentie>>
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

Wist u overigens dat we al 4,1 miljoen bezoekers op de site van Dierenmissies hebben mogen verwelkomen?

.


.

MMMM…. even nadenken …

.

Afsluitend hier de (on)zin van de week:

.
“Kat op spek binden”… geldt ook voor hondjes …
.

Je kunt het nog zo goed afleren om van de tafel te pikken maar de gelegenheid maakt de dief.
.
Soms is de verleiding gewoon net iets te groot. … .

.

.

.


.
.

DIERENMISSIES HEEFT UW HULP NODIG KLIK OP DE COLLECTEBUS VOOR MEER INFO …

De Virtuele Dierenmissies collecte is en blijft een noodzaak.

.

GELUKKIG HEBBEN WE DONATEURS DIE HET WERK VAN DIERENMISSIES MOGELIJK MAKEN EN DAAR ZIJN WE ONGELOOFLIJK BLIJ MEE.
.

.
.
====================================================
.
.
DE AGENDA voor de vakantie van uw hond. Om te zien of er bij ons een plekje vrij is voor een vakantie van uw makker kijkt u op onderstaand overzicht. Het is best wel druk in het hoogseizoen dus dan is tijdig reserveren de oplossing. Informeren naar een plekje kan altijd want soms is er toch nog een plekje vrij of kan er gecombineerd worden. Voor meer informatie over vakantieopvang van uw huisgenoot(je) KLIK HIER .

.
.

King van 3 maart  tot 30 april 2020

.

.
.

Ian en Baby van 1 juni tot 30 juni 2020

.

.

.

.

.

.

Kino van 16 juni tot 23 juni 2020

 

.

.
.

.

Nelson, Rova en vriendje van 3 juli tot 10 juli 2020

.

.
.

.

Luna en Ocean van 15 juli tot 12 augustus 2020

.

.

.

Lynn van 27 juli tot 23 augustus 2020.

.

.

.

.

Arie en Sara van 12 sept.  tot 3 oktober 2020

«
»

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. U kunt als eerste reageren!

Plaats hier uw reactie

Uw email wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden. Verplicht veld *

Wilt u een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties? Ga dan naar www.gravatar.com